The Unlikely Yarn of the Dragon Lady by Sharon Mondragon {Βιβλιοκρισία}

0
The Unlikely Yarn of the Dragon Lady by Sharon Mondragon {Βιβλιοκρισία}

Η θεία μου λατρεύει τις τέχνες με ίνες. Ειδικά το νήμα. Και της αρέσει να πλέκει. Τείνει να έλκεται σε βιβλία μυθοπλασίας που διαθέτουν νήματα και πλέξιμο. Έτσι αποφάσισα να μπω στον κόσμο της και να διαβάσω αυτό το τελευταίο βιβλίο της Sharon Mondragon για μια μικρή ομάδα πλεξίματος εκκλησιών.

Σχετικά με το Βιβλίο

Απίθανο νήμα της κυρίας του δράκου

Η αλλαγή του σκηνικού μιας ομάδας πλεξίματος αλλάζει τη ζωή με απροσδόκητους τρόπους

Η Μάργκαρετ, η Ρόουζ, η Τζέιν και η Φραν είχαν ένα καλό πράγμα: συναντιούνται κάθε εβδομάδα στην ησυχία του ειρηνικού παρεκκλησίου τους και πλέκουν σάλια προσευχής. Χωρίς κουράγιο, μόνο υπουργείο. Δηλαδή, μέχρι ο πάστορας τους να τους βγάλει από την εκκλησία στην τελευταία του προσπάθεια να αναζωογονήσει τη συρρικνούμενη εκκλησία.

Η σφιχτή Μάργκαρετ δεν το έχει. Το πλέξιμο σάλι προσευχής όπου οι άνθρωποι μπορούν να παρακολουθήσουν είναι η πιο γελοία ιδέα που έχει ακούσει ποτέ και έχει ακούσει πολλά. Η προσευχή ανήκει στην εκκλησία, όχι στις ειδωλολατρικές μάζες. Πώς υποτίθεται ότι θα πλέκουν την αγιότητα σε αυτά τα σάλια εάν αποσπώνται συνεχώς από το κοινό; Αλλά χωρίς άλλη επιλογή, οι άλλοι αποδέχονται την πρόκληση. Φτιάχνουν τις τσάντες τους για το πλέξιμο και σέρνουν τη Μάργκαρετ –που γκρινιάζει σε όλη τη διαδρομή– στο εμπορικό κέντρο μαζί τους. Ανυπομονεί να τους αποδείξει ότι κάνουν λάθος όταν αποτυγχάνει παταγωδώς, και να δείξει στον πάστορα ότι εκείνη ξέρει πάντα καλύτερα.

Χωρίς το γνωστό καλούπι στο οποίο έχει κολλήσει η ομάδα, οι δικές τους απώλειες, πόνος και αγώνες βγαίνουν στην επιφάνεια. Και οι άνθρωποι και οι καταστάσεις που αντιμετωπίζουν κάθε φορά που προσπαθούν να κάτσουν ήσυχα και να πλέκουν, τους βγάζουν πολύ πιο έξω από τη ζώνη άνεσής τους από ό,τι είχαν ποτέ φανταστεί. Μπορούν να βρουν το θάρρος να αντιμετωπίσουν τον αυξανόμενο αριθμό προβλημάτων που μαθαίνουν στην κοινότητα – ή θα είναι πολύ μεγάλο το κουβάρι για να ξετυλιχτεί;

Οι σκέψεις μου για το απίθανο νήμα

Δεν νομίζω ότι διάβασα τη σύνοψη αυτού του βιβλίου πριν βουτήξω αμέσως. Απλώς αποφάσισα να το κάνω και δεν ήμουν σίγουρος τι να περιμένω.

Ο τίτλος είναι λίγο παραπλανητικός αλλά και πάλι ταιριάζει απόλυτα. Θα χρειαστεί να διαβάσετε το βιβλίο για να καταλάβετε τι ακριβώς εννοώ γιατί δεν θέλω να το χαρίσω. (Χαμόγελο)

Λάτρεψα τους χαρακτήρες αυτού του βιβλίου. Πολλά χριστιανικά μυθιστορήματα είναι περίπου 20 νεαρές κυρίες που αναζητούν αγάπη σε όλα τα λάθος μέρη. Αυτό το βιβλίο αναφέρεται στις μεσήλικες γυναίκες που βγαίνουν από τις ζώνες άνεσής τους. Με μερικά από αυτά θα μπορούσα να σχετιστώ απόλυτα!

Λάτρεψα τη αγκαθωτή Μάργκαρετ που ένιωθε ότι διευθύνει το σόου. Η γλυκιά χήρα Φραν είχε την καρδιά μου καθώς έβγαινε από τη θλίψη της. Η Rose πάλεψε να βρει σκοπό με τις νέες αλλαγές στη ζωή της, ενώ η Jan ασχολείται με οικογενειακά ζητήματα που καμία μητέρα δεν θέλει να αντιμετωπίσει.

Για όσους αναζητούν ένα ρομαντικό ή μυθιστόρημα μυστηρίου, υπάρχουν πολύ λίγα από αυτά σε αυτό το ντεμπούτο μυθιστόρημα. Αλλά σε παρακαλώ μην το αφήσεις να σε αποθαρρύνει. Αυτό είναι απλώς ένα διαφορετικό είδος αλλά όχι λιγότερο ενδιαφέρον και καλό ανάγνωσμα. Αυτό το βιβλίο έχει πολλά να προσφέρει και μπορεί ακόμη και να σας εμπνεύσει να ξεκινήσετε μια ομάδα προσευχής ανάμεσα στους φίλους σας.

Και είναι ο χαρακτήρας που μισείς (καλά, αντιπαθείς) που θα αγαπήσεις στο τέλος.

Σχετικά με τον Συγγραφέα

Sharon J. Mondragon

Sharon J. Mondragon δεν είναι απλώς μια ωραία κυρία που πλέκει. Είναι η συγγραφέας της βραβευμένης μυθοπλασίας που σας μεταφέρει στο μέρος όπου συναντιούνται το θάρρος και η ευγένεια.

Όπως μερικοί από τους χαρακτήρες στο The Unlikely Yarn of the Dragon Lady, κάποτε ήταν ικανοποιημένη να ζούσε καλά στη ζώνη άνεσής της. Στα 19 της όμως συνειδητοποίησε ότι δεν θα είχε πολλά να δείξει για μια τέτοια ζωή. Δέχτηκε την πρόκληση και προσευχήθηκε απερίσκεπτα για περιπέτεια.

Τα χρόνια που ακολούθησαν ως σύζυγος του στρατού και μητέρα πέντε άγρια ​​μεμονωμένων παιδιών ήταν γεμάτα με συναρπαστικές και καταστροφικές στιγμές, υποβαλλόμενες από το πιστό χέρι του Θεού που ενέπνευσε την προσευχή.

Τα χρόνια του στρατού τελείωσαν, αλλά η περιπέτεια συνεχίζεται στο Midlothian του Τέξας, όπου η Sharon ζει με τον σύζυγό της, το φορητό υπολογιστή της και το νήμα της.

Μάθε περισσότερα για Sharon J. Mondragon

Από που να αγοράσω

ΧΑΡΙΖΩ

Μπείτε για να κερδίσετε το δικό σας αντίγραφο του The Unlikely Yarn of the Dragon Lady.Μπείτε εδώ

#The UnlikelyYarnoftheDragonLady #NetGalley

Schreibe einen Kommentar