The Contractor’s Guide to HVAC Financing Solutions

1
The Contractor’s Guide to HVAC Financing Solutions

Οι βετεράνοι της βιομηχανίας HVAC γνωρίζουν ότι δεν ήταν πολύ καιρό πριν οι ιδιοκτήτες σπιτιού που πλήρωναν για τις υπηρεσίες σας με κρύα, σκληρά μετρητά. Αν οι πελάτες δεν είχαν τα μετρητά, είτε τα δανείζονταν από κάπου, είτε έμεναν χωρίς.

Σήμερα είναι μια διαφορετική ιστορία. Ενώ τα μετρητά παραμένουν ο πιο συνηθισμένος τρόπος με τον οποίο οι πελάτες πληρώνουν για τις οικιακές υπηρεσίες, Το 29% των ερωτηθέντων ιδιοκτητών σπιτιού περιμένουν να βρουν χρηματοδότηση HVAC όχι μέσω της τράπεζας ή της πιστωτικής τους κάρτας, αλλά μέσω του εργολάβου τους.

Εάν είστε συχνός επισκέπτης αυτού του ιστολογίου, πιθανότατα έχετε διαβάσει την προηγούμενη άποψή μας για το πώς η προσφορά χρηματοδότησης μπορεί να προσθέσει αξία στην επιχείρησή σας. Αλλά να ξέρεις οι οποίες λύσεις χρηματοδότησης για να προσφέρετε στους πελάτες σας, θα πρέπει πρώτα να κατανοήσετε δύο πράγματα: τις ανάγκες του ιδιοκτήτη του σπιτιού σας και τις ίδιες τις επιλογές χρηματοδότησης.

Οι επιλογές χρηματοδότησης HVAC που είναι πιο πιθανό να συναντήσετε στην έρευνά σας είναι:

  • Διαφημιστικές πιστωτικές κάρτες
  • Δάνεια σταθερού επιτοκίου
  • Ίδια με μετρητά ή δάνεια με αναβολή τόκων
  • Προγράμματα μίσθωσης-αγοράς ή ενοικίασης

Ας ρίξουμε μια γρήγορη ματιά σε καθεμία από αυτές τις λύσεις παρακάτω.

ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΕΣ ΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ

Οι διαφημιστικές πιστωτικές κάρτες είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για την προσφορά χρηματοδότησης σε πελάτες με συνεχείς πιστωτικές ανάγκες. Αυτές οι κάρτες είναι ανακυκλούμενη πίστωση, που σημαίνει ότι ο δανειολήπτης έχει ένα πιστωτικό όριο με το οποίο μπορεί να δανειστεί και να πληρώσει επανειλημμένα. Ο δανειστής ορίζει το όριο δαπανών και απαιτεί μια ελάχιστη μηνιαία πληρωμή.

Για να διευκρινίσουμε, μιλάμε για πιστωτικές κάρτες που προσφέρονται μέσω του αναδόχου ως επιλογή πληρωμής για τις υπηρεσίες του — όχι πιστωτικές κάρτες αποθήκευσης, όπως η Lowe’s Store Card ή η Home Depot Consumer Credit Card, τις οποίες οι καταναλωτές μπορούν να αποκτήσουν ανεξάρτητα.

Έκκληση ιδιοκτήτη σπιτιού: Επαναχρησιμοποιήσιμη πιστωτική γραμμή

Οι ιδιοκτήτες κατοικιών μπορεί να προτιμούν αυτήν την επιλογή χρηματοδότησης HVAC εάν σκοπεύουν να δανείζονται με αυτό το πιστωτικό όριο συχνά ή στο εγγύς μέλλον (εάν έχουν σύμβαση παροχής υπηρεσιών με την επιχείρησή σας, για παράδειγμα). Οι διαφημιστικές πιστωτικές κάρτες διαθέτουν ανακυκλούμενο πιστωτικό όριο, εξαλείφοντας την ανάγκη υποβολής αίτησης για χρηματοδότηση κάθε φορά που χρειάζονται πίστωση. Όχι μόνο τους εξοικονομεί χρόνο, αλλά αποφεύγουν πολλαπλές έλξεις στην πίστωσή τους, κάτι που μπορεί να βλάψει προσωρινά το πιστωτικό αποτέλεσμά τους.

Επιπλέον, οι δανειστές προσφέρουν συχνά στους ιδιοκτήτες κατοικιών ένα οικονομικό κίνητρο που λαμβάνουν μετά την έγκριση, όπως αναβολή τόκου ή εισαγωγικό 0% APR.

Θυμήσου: Υψηλά επιτόκια και αυστηρές απαιτήσεις

Οι διαφημιστικές πιστωτικές κάρτες τείνουν να έχουν πολύ υψηλότερα επιτόκια από άλλους τύπους χρηματοδότησης (μιλάμε για επιτόκια στη δεκαετία του ’20, σε πολλές περιπτώσεις). Εκτός εάν ο ιδιοκτήτης του σπιτιού εκμεταλλεύεται μια περίοδο προσφοράς μηδενικού επιτοκίου ή σκοπεύει να πληρώνει περισσότερα από την ελάχιστη πληρωμή κάθε μήνα, δεν θα θέλει να έχει υπόλοιπο.

Επιπλέον, αυτές οι κάρτες συχνά δεν συνδέονται με ένα σημαντικό δίκτυο πιστωτικών καρτών (π.χ. Visa, Mastercard), περιορίζοντας τη χρήση τους σε επαγγελματίες του σέρβις και καταστήματα οικιακών βελτιώσεων που δέχονται την κάρτα. Με άλλα λόγια, ο Joe Homeowner δεν μπορεί να πληρώσει τον λογαριασμό του παντοπωλείου με την πιστωτική του κάρτα για τη βελτίωση του σπιτιού.

Τέλος, το εμπόδιο στην έγκριση μπορεί να είναι υψηλό, περιορίζοντας την ομάδα πελατών σας σε ιδιοκτήτες κατοικιών με κορυφαία ή σούπερ κορυφαία πιστωτικά αποτελέσματα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι εργολάβοι που προσφέρουν διαφημιστικές πιστωτικές κάρτες ως επιλογή χρηματοδότησης HVAC το κάνουν συχνά μέσω μεγαλύτερων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, τα οποία προτιμούν να διατηρούν την ομάδα δανειοληπτών τους χαμηλού κινδύνου.

ΔΑΝΕΙΑ ΜΕ ΣΤΑΘΕΡΟ ΕΠΙΤΟΚΙΟ

Τα δάνεια με δόσεις σταθερού επιτοκίου αποτελούν βασικό στοιχείο μεταξύ των εταιρειών χρηματοδότησης HVAC. Αυτά τα δάνεια είναι εφάπαξ πιστωτικές προσφορές με καθορισμένο ποσό δανείου, καθορισμένο αριθμό πληρωμών και καθορισμένη περίοδο αποπληρωμής. Εάν γνωρίζετε πώς λειτουργεί ένα δάνειο αυτοκινήτων, γνωρίζετε πώς λειτουργεί ένα δάνειο με σταθερό επιτόκιο.

Έκκληση ιδιοκτήτη σπιτιού: Προβλεψιμότητα και Σταθερότητα

Τα δάνεια με σταθερό επιτόκιο με δόσεις είναι δημοφιλή – και για περισσότερους λόγους από την απλή κάλυψη μιας δαπάνης, οι ιδιοκτήτες σπιτιού δεν έχουν τα μετρητά. Ο καθορισμένος αριθμός πληρωμής και το αμετάβλητο επιτόκιο σημαίνουν ότι η πληρωμή θα είναι η ίδια κάθε φορά.

Αυτό όχι μόνο καθιστά τα δάνεια με σταθερό επιτόκιο εύκολο για τους ιδιοκτήτες κατοικιών. τους δίνει επίσης τη δυνατότητα να βελτιώσουν τα πιστωτικά τους αποτελέσματα. (Η επίδειξη συνεπών έγκαιρων πληρωμών για μεγάλο χρονικό διάστημα αποτελεί πράσινη σημαία για τα πιστωτικά γραφεία.)

Θυμήσου: Πιστωτική βαθμολογία και ανοχή κινδύνου δανειστή

Ενώ οι έγκαιρες πληρωμές μπορούν να αυξήσουν το πιστωτικό αποτέλεσμα ενός ιδιοκτήτη σπιτιού, οι ιδιοκτήτες σπιτιού με χαμηλές πιστωτικές βαθμολογίες κατά τη στιγμή της αίτησης μπορούν να δυσκολευτούν να βρουν έναν δανειστή που θα τους εγκρίνει για ένα δάνειο HVAC. Ή, εάν εγκριθούν, οι όροι τους είναι πιθανό να περιλαμβάνουν υψηλότερο επιτόκιο. Αυτή είναι μια κοινή πρακτική που ονομάζεται δανεισμός βάσει κινδύνου.

Φυσικά, ορισμένοι δανειστές είναι πρόθυμοι να κοιτάξουν πέρα ​​από την πιστωτική βαθμολογία ενός ιδιοκτήτη σπιτιού κατά τη διαδικασία αναδοχής. Στην FTL, για παράδειγμα, λαμβάνουμε υπόψη πρόσθετους παράγοντες, όπως το εισόδημα του νοικοκυριού, όταν αποφασίζουμε εάν θα εγκρίνουμε έναν ιδιοκτήτη σπιτιού για χρηματοδότηση HVAC.

Οι ιδιοκτήτες σπιτιού θα πρέπει επίσης να εξετάσουν τους όρους του δανείου για να αναφέρουν τις κυρώσεις προπληρωμής ή αποπληρωμής. Ενώ η εξόφληση του υπολοίπου όσο το δυνατόν γρηγορότερα μπορεί να φαίνεται ως η καλύτερη οικονομική στρατηγική, ορισμένοι δανειστές θα χρεώσουν μια προμήθεια εάν το δάνειο εξοφληθεί νωρίτερα. Δεν θα χρεώνει κάθε δανειστής πρόστιμα προπληρωμής (εμείς δεν το κάνουμε!), αλλά ορισμένοι σίγουρα θα το κάνουν, γι‘ αυτό συνιστούμε να ελέγξετε τα ψιλά γράμματα.

ΔΑΝΕΙΑ ΙΔΙΑ ΜΕ ΜΕΤΡΗΤΑ

Τα δάνεια ίδιας με μετρητά ή τα δάνεια με αναβολή τόκων είναι μια βραχυπρόθεσμη χρηματοδοτική λύση που πιθανότατα έχετε δει να προσφέρεται σε άλλες κατηγορίες καταναλωτών (σκεφτείτε: στρώματα, συσκευές, έπιπλα).

Με την ίδια χρηματοδότηση με μετρητά, ο δανειστής καθυστερεί τους τόκους των δανείων κατά τη διάρκεια μιας καθορισμένης περιόδου προώθησης (προώθησης), καθιστώντας τα ένα εξαιρετικό εργαλείο πώλησης για επιχειρήσεις που εκτελούν εποχιακές συμφωνίες ή θέλουν να αυξήσουν τις βραχυπρόθεσμες πωλήσεις. (Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι ιδιοκτήτες σπιτιού δεν θα οφείλουν επίσης μηνιαία πληρωμή κατά τη διάρκεια της περιόδου προσφοράς.)

Οι περίοδοι προώθησης στον χώρο χρηματοδότησης HVAC συνήθως διαρκούν 30, 60, 90 ή 120 ημέρες. Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού δεν θα οφείλει τόκους, εφόσον το υπόλοιπο του κεφαλαίου καταβληθεί πλήρως πριν από τη λήξη της περιόδου προσφοράς.

Έκκληση ιδιοκτήτη σπιτιού: Οι καθυστερημένοι τόκοι και η χρονική αξία του χρήματος

Η πιο προφανής έκκληση για την ίδια χρηματοδότηση με μετρητά είναι η πιθανότητα καθυστέρησης πληρωμής χωρίς επιβάρυνση τόκων. Οι ιδιοκτήτες σπιτιού που περιμένουν εισερχόμενα χρήματα, όπως ένα αναμενόμενο μπόνους ή έκπτωση ενεργειακής απόδοσης, μπορεί να ελκύονται ιδιαίτερα από αυτό το είδος χρηματοδότησης.

Αυτοί οι ιδιοκτήτες κατοικιών επιλέγουν χρηματοδότηση στο παρόν για να ελευθερώσουν τα μετρητά τους για άλλα θέματα, γνωρίζοντας ότι μπορούν να βάλουν τα έξοδα στον προϋπολογισμό τους στο μέλλον.

Θυμήσου: Αναδρομικοί τόκοι και αμοιβές αντιπροσώπου

Η κύρια έκκληση ενός δανείου ίδιου με μετρητά είναι η έλλειψη πληρωμών τόκων. Ωστόσο, ας υποθέσουμε ότι ένας ιδιοκτήτης σπιτιού δεν καταφέρει να εξοφλήσει το δάνειο μέχρι το τέλος της περιόδου προσφοράς. Σε αυτήν την περίπτωση, οι τόκοι εισέρχονται στο τρέχον υπόλοιπο, και θα πληρώσουν τόκους με αναδρομική ημερομηνία από την αρχική ημερομηνία αγοράς.

Οι ελάχιστες πληρωμές για δάνεια ίδια με μετρητά δεν θα επαρκούν για την εξόφληση του δανείου μέχρι το τέλος της περιόδου προσφοράς, επομένως οι ιδιοκτήτες σπιτιού που μπορούν να αντέξουν οικονομικά μόνο το ελάχιστο ποσό πληρωμής πιθανότατα δεν θα είναι κατάλληλοι για αυτόν τον τύπο χρηματοδότηση.

Θα οφείλετε επίσης προμήθειες αντιπροσώπου, που σημαίνει ότι θα πληρώνετε στον δανειστή ένα ποσοστό του ποσού του δανείου κάθε φορά που ένας ιδιοκτήτης σπιτιού εγκρίνεται για μια προσφορά ίδια με μετρητά. Αυτή η χρέωση είναι συνήθως ένα εφάπαξ κόστος, αλλά είναι καλύτερο να επιβεβαιώσετε με τον συνεργάτη χρηματοδότησής σας τι θα χρεώσει.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΜΙΣΘΩΣΗΣ HVAC

Οι ιδιοκτήτες σπιτιού που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για παραδοσιακή χρηματοδότηση HVAC μπορούν να στραφούν σε συμφωνία μίσθωσης-αγοράς ή μίσθωσης. Σε αυτό το σενάριο, οι ιδιοκτήτες σπιτιού πληρώνουν ένα μηνιαίο τέλος ενοικίασης για τη μονάδα HVAC που είναι εγκατεστημένη στο σπίτι τους. Κάθε μηνιαία πληρωμή υπολογίζεται ως πίστωση στο συνολικό κόστος κτήσης, αλλά ο εκμισθωτής διατηρεί την κυριότητα της μονάδας κατά τη διάρκεια της περιόδου της σύμβασης ενοικίασης.

Έκκληση ιδιοκτήτη σπιτιού: Subprime Credit-Friendly

Τα προγράμματα μίσθωσης HVAC έχουν πιο συγχωρητικές απαιτήσεις επιλεξιμότητας από άλλες λύσεις χρηματοδότησης. Αντί να εξετάζουν το πιστωτικό προφίλ ενός ιδιοκτήτη σπιτιού, αυτά τα προγράμματα απαιτούν συνήθως από τους ιδιοκτήτες σπιτιού να επιδεικνύουν στοιχεία όπως η ιδιοκτησία σπιτιού, το εισόδημα και ένας ενεργός λογαριασμός όψεως. Αυτό τα καθιστά μια καλή επιλογή για ιδιοκτήτες σπιτιού που πιθανότατα δεν θα πληρούν τις προϋποθέσεις για άλλη χρηματοδότηση HVAC λόγω κακής πίστωσης.

Το άλλο θετικό του να μην κατέχεις τον εξοπλισμό; Το συμφωνητικό ενοικίασης καλύπτει όλες τις επισκευές και τη συντήρηση, πράγμα που σημαίνει ότι οι ιδιοκτήτες σπιτιού δεν θα πληρώσουν επιπλέον χρήματα από την τσέπη τους εάν η μονάδα χρειαστεί σέρβις.

Θυμήσου: Πίστωση υψηλότερου κινδύνου σημαίνει υψηλότερα επιτόκια

Η ομάδα δανειοληπτών για συμβάσεις μίσθωσης σε ιδιόκτητο περιλαμβάνει ιδιοκτήτες κατοικιών με πιστωτικά προφίλ υψηλού κινδύνου. Ως αποτέλεσμα, τα επιτόκια για αυτά τα προγράμματα είναι σημαντικά υψηλότερα, επομένως οι ιδιοκτήτες κατοικιών θα χρωστούν περισσότερα συνολικά από ό,τι θα χρωστούν με άλλες λύσεις χρηματοδότησης. Εξαιτίας αυτού, οι ιδιοκτήτες σπιτιού που πιστεύουν ότι έχουν καλές πιθανότητες να πληρούν τις προϋποθέσεις για παραδοσιακές επιλογές χρηματοδότησης HVAC θα πρέπει πρώτα να δοκιμάσουν αυτήν τη διαδρομή.

Επίσης, θυμάστε όταν λέγαμε ότι οι ιδιοκτήτες σπιτιού δεν είναι υπεύθυνοι για τη συντήρηση ή τις επισκευές; Λοιπόν, το αποτέλεσμα αυτού του πλεονεκτήματος είναι ότι δεν έχουν λόγο για το ποιος εξυπηρετεί τον εξοπλισμό — είναι δεσμευμένοι στον εκμισθωτή ή στον επιλεγμένο προμηθευτή του εκμισθωτή.

Τέλος, οι ιδιοκτήτες σπιτιού μπορούν να ακυρώσουν το συμβόλαιο μίσθωσης πριν από τη λήξη της περιόδου ή να επιλέξουν να μην πληρώσουν το τίμημα εξαγοράς στο τέλος της περιόδου, αλλά θα πρέπει να παραδώσουν τον εξοπλισμό. Αυτό καθιστά επίσης λίγο πιο δύσκολη την πώληση των σπιτιών τους: εάν μετακομίσουν πριν πληρώσουν την τιμή εξαγοράς, θα πουλήσουν ένα σπίτι χωρίς μονάδα HVAC.

Αυτές οι σκέψεις μπορεί να έχουν ελάχιστη σημασία στην απόφαση ενός ιδιοκτήτη σπιτιού εάν είναι πραγματικά σε δεσμό, αλλά είναι καλύτερο να συνάψετε τη συμφωνία τόσο εσείς όσο και εκείνοι πλήρως ενημερωμένοι εκ των προτέρων.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Η ταξινόμηση σε όλες τις διαθέσιμες επιλογές χρηματοδότησης HVAC μπορεί να φαίνεται συντριπτική, ειδικά αν μόλις ξεκινάτε. Η κατάσταση κάθε ιδιοκτήτη σπιτιού είναι μοναδική και κάθε δανειστής θα έχει διαφορετικές απαιτήσεις καταλληλότητας και πιστωτικά όρια. Ρεαλιστικά, μια μεμονωμένη εταιρεία χρηματοδότησης HVAC δεν πρόκειται να έχει προγράμματα που να ταιριάζουν σε κάθε προφίλ πελάτη.

Γι‘ αυτό είναι καλό να εξετάσετε το ενδεχόμενο συνεργασίας με περισσότερους από έναν δανειστές για να αυξήσετε τις πιθανότητες έγκρισης. Ή συνιστούμε να ρωτήσετε έναν πιθανό δανειστή ποιες συνεργασίες έχουν με άλλες εταιρείες χρηματοδότησης. Στην FTL, για παράδειγμα, έχουμε σφυρηλατήσει συνεργασίες με εταιρείες χρηματοδότησης HVAC που προσφέρουν προγράμματα που δεν κάνουμε. Εάν ο ιδιοκτήτης του σπιτιού τους δεν πληροί τις πιστωτικές απαιτήσεις μας, οι εργολάβοι μας δεν χρειάζεται να αφιερώσουν χρόνο για να βρουν μια διαφορετική λύση.

Schreibe einen Kommentar