[Step-by-Step Guide] Πώς να αγοράσετε ομόλογα δημοσίου στη δευτερογενή αγορά από την Fidelity Brokerage — My Money Blog

0
[Step-by-Step Guide] Πώς να αγοράσετε ομόλογα δημοσίου στη δευτερογενή αγορά από την Fidelity Brokerage — My Money Blog

Στιγμιότυπο οθόνης σελίδας σταθερού εισοδήματος Fidelity

Ακολουθεί μια σύντομη περιγραφή από την αγορά ενός (περίπου) ομολόγου 1 έτους στη δευτερογενή αγορά μέσω του χρηματιστηριακού λογαριασμού μου Fidelity. Λάβετε υπόψη ότι δεν είμαι επαγγελματίας έμπορος ομολόγων ούτε φοροτεχνικός και δεν θα μπορώ να καλύψω κάθε λεπτομέρεια. Διατηρώ μέρος της κατανομής των ομολόγων του χαρτοφυλακίου μου σε περίπου 5ετή κλίμακα ομολόγων/CD, συγκρίνοντας και αγοράζοντας το υψηλότερο επιτόκιο μεταξύ ομολόγων των ΗΠΑ, τραπεζικών CD και πιστοποιητικών πιστωτικών ενώσεων σε όλη τη χώρα, καθώς όλα υποστηρίζονται πλήρως από την κυβέρνηση των ΗΠΑ . Αυτό εγγυάται ότι κάθε χρόνο, τουλάχιστον το 20% του είναι υγρό και διαθέσιμο σε αντίξοες συνθήκες όπως η απώλεια εργασίας.

Δημοσιακά ομόλογα έναντι πιστοποιητικών καταθέσεων. Αρχικά, θα θελήσετε να συγκρίνετε την πραγματική απόδοση του ομολόγου του Δημοσίου με τα επιτόκια των τραπεζικών CD. Τη στιγμή της σύνταξης αυτής της γραφής, το 1-year Treasury ήταν στο ~3,10% ενώ το κορυφαίο CD 1 έτους με διαμεσολάβηση ήταν στο 3% APY. Λόγω της τοπικής/κρατικής φορολογικής μου κατάστασης, το επιτόκιο του ομολόγου του Δημοσίου μετά από φόρους ήταν συγκρίσιμο με ένα τραπεζικό CD διάρκειας ενός έτους που πληρώνει ~3,50%. Αυτήν τη στιγμή, το ομόλογο του Δημοσίου κερδίζει με ασφάλεια εάν τηρείται σε φορολογητέο λογαριασμό.

Διατίθεται νέο τεύχος; Για παράδειγμα, αν σήμερα ήταν 15/7/2022 και ήθελα να αγοράσω ένα νέο γραμμάτιο 52 εβδομάδων από το TreasuryDirect ή το Fidelity, θα κοίταζα το επίσημο πρόγραμμα δημοπρασιών δείτε ότι η επόμενη διαθέσιμη ημερομηνία για ένα T-Bg 52 εβδομάδων είναι η Πέμπτη 8/4/2022 για την υποβολή παραγγελίας, η ημερομηνία δημοπρασίας 8/9/2022 και η ημερομηνία διακανονισμού 8/11/2022. Δεν έχω ιδέα πώς θα είναι τα επιτόκια τότε, και για τους σκοπούς μου ήθελα να κλειδώσω τώρα.

Αγορά δευτερογενών ομολόγων στο Fidelity. Για να αγοράσετε ομόλογα στο Fidelity, πρέπει να συνδεθείτε στον λογαριασμό μεσιτείας σας και να μεταβείτε στην ενότητα „Σταθερό εισόδημα“, όπου θα εμφανιστεί μια γρήγορη επισκόπηση των τρεχόντων επιτοκίων σε περίπου 75.000 επενδύσεις σταθερού εισοδήματος από διαμεσολαβημένα CD έως εταιρικά ομόλογα υψηλής απόδοσης. (Δείτε την εικόνα στην κορυφή της ανάρτησης. Κάντε κλικ για μεγέθυνση.)

Στη συνέχεια, κάντε κλικ στην καρτέλα „Ομόλογα“ > Ομόλογα του Δημοσίου των ΗΠΑ > Δευτερεύουσα αγορά. Αυτό το περιορίζει σε περίπου 578 CUSIPs ομολόγων. Αυτή η αναζήτηση και συναλλαγή ολοκληρώθηκε στις 15/7/2022.

Δεδομένου ότι θέλω ένα ομόλογο του Δημοσίου με ένα μόνο έτος να απομένει μέχρι τη λήξη, έθεσα το φίλτρο για μια ημερομηνία λήξης μεταξύ Ιουλίου 2023 και Ιουλίου 2023. Αυτό θα πρέπει να το περιορίσει σε μόνο 5 CUSIPS ομολόγων. Ας τους ρίξουμε μια ματιά (κάντε κλικ για μεγέθυνση):

Όλα αυτά είναι «μεταχειρισμένα» ομόλογα που έχουν ήδη εκδοθεί και πληρώνουν σε κάποιον άλλο τόκο με το δικό τους επιτόκιο. Η αγορά θα προσαρμόσει την τιμή αυτών των δευτερογενών ομολόγων έτσι ώστε οτιδήποτε με παρόμοια διάρκεια καταλήγει να πληρώνει σχετικά κοντά στο τρέχον επιτόκιο της «αγοράς». Τα περισσότερα από αυτά ξεκίνησαν να πληρώνουν πραγματικά χαμηλά επιτόκια, επομένως αυτή τη στιγμή συχνά θα τα αγοράζετε με έκπτωση στην ονομαστική τους αξία. (Όταν τα επιτόκια ανεβαίνουν, οι τιμές για τα υπάρχοντα ομόλογα μειώνονται καθώς οι πληρωμές τόκων τους είναι χαμηλότερες.)

Εάν κρατάτε δύο ομόλογα με την ίδια «απόδοση στη λήξη» μέχρι να λήξουν και να σας επιστρέψει το κεφάλαιο, θα πρέπει να καταλήξετε με το ίδιο ποσό κέρδους στο τέλος, ακόμη και αν κατανέμεται διαφορετικά μεταξύ εισοδήματος από τόκους και κεφαλαίου κέρδος. (Εάν αγοράζετε με έκπτωση και σας απομένουν χρόνια μέχρι τη λήξη, ένα αναλογικό μέρος της έκπτωσης αναφέρεται ως εισόδημα κάθε χρόνο μέχρι τη λήξη.)

Σημειώστε ότι αυτές οι προσφορές τιμών χωρίζονται σε „προσφορά“ και „ζήτηση“. Η προσφορά είναι αυτό που οι λαοί προσφέρουν να πληρώσουν, και το ερώτημα είναι η τιμή στην οποία οι άνθρωποι προσφέρουν να πουλήσουν. Υπάρχει διάδοση μεταξύ τους γιατί αν δεν υπήρχε, θα είχαν ταιριάξει και πουληθεί. Για παράδειγμα, κάποιος μπορεί να προσφέρει να πουλήσει με πραγματική απόδοση 3,09%, ενώ ένας άλλος να προσφέρει να αγοράσει με πραγματική απόδοση 3,14%.

Είμαι μικρός τηγανιτός, οπότε προσέχω απλώς το «Ρωτήστε» και την ελάχιστη ποσότητα. Μερικές φορές η προσφερόμενη τιμή φαίνεται καλή, αλλά απαιτεί να αγοράσετε 500.000 $ από αυτήν! (1 ομόλογο = ονομαστική αξία 1.000 $.) Επίσης, οι τιμές είναι σαν μετοχές και κυμαίνονται συνεχώς, επομένως μην αγκυροβολείτε σε κανένα συγκεκριμένο αριθμό. Ίσως θα ήθελα να μπορούσα να πάρω αυτό το 3,20% που είδα την προηγούμενη μέρα, αλλά αυτό το ποσοστό μπορεί να επιστρέψει ή να μην επιστρέψει κατά τη διάρκεια του παραθύρου αγορών μου.

Όταν είστε έτοιμοι, μπορείτε να υποβάλετε μια παραγγελία ορίου. Αυτό σας επιτρέπει να ορίσετε μια μέγιστη τιμή που θα είστε διατεθειμένοι να πληρώσετε (και επομένως την ελάχιστη απόδοση). Για παράδειγμα, επέλεξα αυτό το ομόλογο του Δημοσίου που ξεκίνησε ως 5ετές ομόλογο στις 31/7/2018 και λήγει στις 31/7/2023 με ετήσιο κουπόνι 2,75%. Πρόσφερα μια τιμή 99.652 το καθένα, η οποία μου εγγυάται μια ελάχιστη πραγματική απόδοση 3,09% (εξαιρείται από κρατικούς και τοπικούς φόρους).

Σημείωση για τις προμήθειες. Η Fidelity δεν χρεώνει προμήθεια (ή προσαύξηση) σε δευτερεύουσες αγορές ομολόγων του Δημοσίου των ΗΠΑ, εάν πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά. Υπάρχει ακόμα το έμμεσο κόστος της διαφοράς προσφοράς/ζήτησης, αλλά αυτό είναι περισσότερο ανησυχητικό εάν επρόκειτο να πουλήσω. Πιστεύω ότι το Fidelity έχει αρκετά κοντά στην καλύτερη πλήρωση παραγγελιών που είναι διαθέσιμη σε έναν μεμονωμένο επενδυτή.

Η παραγγελία μου συμπληρώθηκε στα 99,652 $, που σημαίνει ότι για 10 ομόλογα με ονομαστική αξία 10.000 $, πλήρωσα 9.965,20 $ για τα ομόλογα συν λίγο περισσότερο για τυχόν δεδουλευμένους τόκους. Τα ομόλογα του αμερικανικού Δημοσίου δεν είναι διαθέσιμα και οι τόκοι καταβάλλονται ανά εξάμηνο. Οι επόμενες πληρωμές μου τόκων θα γίνουν στις 31/7/2022, 31/1/2023 και 31/7/2023 με την πλήρη απόδοση ονομαστικής αξίας $100 στη λήξη. Και πάλι, με βάση την κατάστασή μου στην τοπική/πολιτειακή φορολογία, το επιτόκιο μετά από φόρους θα είναι συγκρίσιμο με ένα τραπεζικό CD 1 έτους που πληρώνει 3,50% APY. Αυτό συγκρίνεται καλά με τις καλύτερες διαθέσιμες τιμές σε μετρητά αυτή τη στιγμή.

Schreibe einen Kommentar