SoFi Automated Investing – Αξίζουν οι αποδόσεις;

1
SoFi Automated Investing – Αξίζουν οι αποδόσεις;

Η πλατφόρμα Robo-Avisor SoFi φαίνεται να τα έχει όλα – χωρίς έξοδα διαχείρισης και μόλις 1 $ για να ξεκινήσετε. Υπάρχουν επίσης πολλές δυνατότητες, από πρόσβαση σε συμβούλους έως διάφορα ETF για διαφοροποίηση χαρτοφυλακίου. Φαίνεται υπέροχο, ειδικά για όσους δεν έχουν μεγάλη εμπειρία στην αυτοματοποιημένη επένδυση. Το μεγάλο ερώτημα είναι αν αξίζει τον κόπο. Ο πιο προφανής τρόπος για να καταλήξουμε σε ένα συμπέρασμα είναι να αναλύσουμε τις αυτοματοποιημένες επενδυτικές αποδόσεις του SoFi.

Επιστρέφει το SoFi Robo-Advisor

Robo Advisor Έτος έως ημερομηνία (YTD) έως Σεπτέμβριο 2020
Αυτοματοποιημένη Επένδυση SoFi 4,10%

Αυτό που μπορούμε να δούμε εδώ είναι ότι το SoFi προσφέρει μια αρκετά σταθερή απόδοση, αλλά μπορεί να μην είναι τόσο υψηλή όσο θα νομίζατε, αλλά είναι μετά την αφαίρεση των τελών.

Για να σας δώσουμε μια καλύτερη ιδέα, συγκρίναμε το SoFi με μερικούς από τους άλλους επώνυμους robo-συμβούλους που βλέπουμε συχνά εδώ στο Modest Money.

Αυτό που μπορούμε να δούμε εδώ είναι ότι το SoFi προσφέρει μια αρκετά σταθερή απόδοση, αλλά μπορεί να μην είναι τόσο υψηλή όσο θα νομίζατε, αλλά είναι μετά την αφαίρεση των τελών.

Για να σας δώσουμε μια καλύτερη ιδέα, συγκρίναμε το SoFi με μερικούς από τους άλλους επώνυμους robo-συμβούλους που βλέπουμε συχνά εδώ στο Modest Money.

Robo Advisor Έτος έως ημερομηνία (YTD) έως Σεπτέμβριο 2020
Βελτίωση 5,49%
Μ1 Οικονομικών 0,79%
Μέτωπο πλούτου -0,30%
Πλούτος απλός 5,35%

Πώς μπορώ να αξιολογήσω τις επιστροφές Robo-Advisor;

Σε γενικές γραμμές, γνωρίζουμε ότι οι ρομπότ-σύμβουλοι είναι μια καλύτερη επιλογή, επειδή δεν πληρώνετε τους μισθούς των ανθρώπινων συμβούλων. Με άλλα λόγια, το AI είναι πολύ φθηνότερο. Οι σύμβουλοι Robo είναι συνήθως λιγότερο επικίνδυνοι και τα περισσότερα από τα χρήματά σας θα διατεθούν σε σταθερά ETF που είναι επίσης χαμηλού κόστους.

Οι άνθρωποι μπορούν να λαμβάνουν αποφάσεις εν κινήσει και να κάνουν τις κατάλληλες προσαρμογές, ενώ είναι πιο δύσκολο για τους ρομπο-συμβούλους να το κάνουν αυτό επειδή λειτουργούν με αλγόριθμο. Η πολυπλοκότητα του αλγορίθμου πίσω από τον σύμβουλό σας AI θα έχει μεγάλο αντίκτυπο στις αποδόσεις σας.

Μπορεί να είναι δύσκολο να προβάλετε την επιτυχία της μελλοντικής απόδοσης επειδή το παρελθόν δεν είναι ενδεικτικό του μέλλοντος – αλλά σας δίνει μια πολύ καλή ιδέα. Πιστεύουμε ότι ο καλύτερος τρόπος για να αξιολογήσετε την απόδοση ενός robo-advisor και τις πιθανές μελλοντικές αποδόσεις είναι να τον συγκρίνετε με ένα σημείο αναφοράς (S&P 500 είναι καλό).

Πόσο συχνά ο robo-advisor υπολείπεται, ταιριάζει ή υπερβαίνει την απόδοση ενός μακροχρόνιου και αξιόπιστου χρηματιστηριακού δείκτη;

Πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι έχετε λάβει υπόψη όλες τις αμοιβές και τις κρατήσεις προτού καταλήξετε σε ένα συμπέρασμα. Οι διαδικτυακές πλατφόρμες επενδύσεων που προσφέρουν πρόσβαση σε ανθρώπινους συμβούλους βρίσκονται πάντα στην κορυφή της λίστας μας.

Αξίζει να επενδύσετε το SoFi Automated;

Αφού εξετάσουμε τις πιθανές αυτοματοποιημένες επενδυτικές αποδόσεις του SoFi, αξίζουν τα αποτελέσματα;

Όπως είδαμε, οι αποδόσεις είναι αρκετά τυπικές και ακόμη και λίγο σε υψηλό επίπεδο όταν το συγκρίνετε με ορισμένες άλλες πλατφόρμες επενδύσεων robo. Τα ποσοστά που παρουσιάσαμε παραπάνω είναι επιστροφές μετά από χρεώσεις.

Το Wealthsimple και το Betterment, δύο τιτάνες στη θέση των ρομπο-επενδύσεων, έχουν υψηλότερες αποδόσεις, αλλά είναι αυτό το μόνο που πρέπει να λάβετε υπόψη;

Ας συγκρίνουμε το SoFi με το Betterment (το οποίο έχει ιστορικά υψηλότερες αποδόσεις), με το Wealthfront, το οποίο είναι αυτό που προσφέρει αρνητική απόδοση.

Αν και οι αποδόσεις με το SoFi είναι χαμηλότερες σε σύγκριση με το Betterment, μπορεί να εξαντληθούν στο τέλος (ανάλογα με τα συνολικά περιουσιακά σας στοιχεία) επειδή το SoFi έχει 0 προμήθειες διαχείρισης, αλλά το Betterment παίρνει 0,25% ετησίως, όπως και το Wealthfront.

Το SoFi επίσης δεν έχει ελάχιστο λογαριασμό, ώστε να μπορείτε να πάτε με τον δικό σας ρυθμό, ενώ χρειάζεστε τουλάχιστον 500 $ για το Wealthfront. Το Betterment έχει επίσης ένα ελάχιστο λογαριασμό, αλλά τα 10 $ δεν θα πρέπει να κάνουν ένα πρόβλημα για τους περισσότερους ανθρώπους.

Το Wealthfront είναι πανάκριβο, σε σύγκριση με τους ανταγωνιστές του. Ωστόσο, σας προσφέρει μια προώθηση της διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων έως και 5.000 $ δωρεάν. Η προώθηση της Betterment είναι έως ένα έτος με κατάλληλη κατάθεση.

Το φοβερό με το SoFi είναι ότι λαμβάνετε συμβουλές σταδιοδρομίας και εκπτώσεις δανείων με κατάλληλη κατάθεση, όλα ΔΩΡΕΑΝ. Όχι μόνο αυτό, αλλά επίσης δεν υπάρχουν συμβουλευτικές ή διοικητικές αμοιβές και οι επενδυτές μπορούν να επιλέξουν από ένα ευρύ φάσμα επιλογών χαρτοφυλακίου.

Θυμάστε όταν αναφέραμε ότι η πρόσβαση σε συμβούλους πραγματικών προσώπων δίνει σε μια πλατφόρμα υψηλότερη θέση στη λίστα μας; Λοιπόν, το SoFi πληροί τις προϋποθέσεις επειδή σας προσφέρει απεριόριστες δυνατότητες πιστοποιημένος οικονομικός σχεδιαστής (CFP) πρόσβαση.

Προσπαθούμε πάντα να είμαστε όσο το δυνατόν πιο αμερόληπτοι, επομένως θα σας δώσουμε μερικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν εξετάζετε εάν οι αυτοματοποιημένες επενδυτικές αποδόσεις του SoFi αξίζουν ή όχι το κόστος.

Πρώτον, δεν υπάρχει συγκομιδή φορολογικών ζημιών. Μπορεί να μην είναι μεγάλη υπόθεση, αλλά είναι ένα χαρακτηριστικό που προσφέρεται από πολλούς ανταγωνιστές και είναι πολύ βολικό. Είναι επίσης μια αρκετά νέα πλατφόρμα, η οποία κάνει μερικούς ανθρώπους δύσπιστους, και αυτό μπορούμε να το καταλάβουμε. Υπάρχει επίσης μια χρέωση λογαριασμού 75 $ όταν επιλέξετε να μεταφέρετε.

Η κατώτατη γραμμή

Αξίζει το SoFi; Λαμβάνοντας υπόψη τα πάντα, που περιλαμβάνουν τις χρεώσεις και τις προσφορές, σίγουρα θα λέγαμε ότι οι αυτοματοποιημένες επενδυτικές αποδόσεις του SoFi σίγουρα αξίζουν τον κόπο. Αν και οι αποδόσεις μπορεί να μην είναι τόσο υψηλές όσο ορισμένοι από τους πιο διάσημους ανταγωνιστές του, αλλά όταν λαμβάνετε τα πάντα υπόψη, λαμβάνετε μια αρκετά καλή συμφωνία. Λάβετε μέρος στη συμφωνία του SoFi εδώ.

Συγκρίσεις SoFi:

Σχετικές κριτικές επενδυτικών προϊόντων:

Schreibe einen Kommentar