Sod Versus Seed—Ποιο είναι καλύτερο για εσάς και την αυλή σας;

0
Sod Versus Seed—Ποιο είναι καλύτερο για εσάς και την αυλή σας;

Ένα υγιές, πλούσιο, περιποιημένο γκαζόν φαίνεται αναμφίβολα ευχάριστο στα μάτια. Αλλά πέρα ​​από την αισθητική, ένα γκαζόν προσφέρει περισσότερα οφέλη από το να έχει ροκανίδια, σκυρόδεμα ή άσφαλτο μπροστά. Οι χλοοτάπητες παγιδεύουν διοξείδιο του άνθρακα, καθώς επίσης βοηθούν στον καθαρισμό του αέρα, στη ρύθμιση της θερμοκρασίας και στη μείωση της διάβρωσης από την απορροή βαρέος νερού.

Όταν επιλέγετε ένα πράσινο γκαζόν, οι δύο διαθέσιμες φυσικές επιλογές είναι ο χλοοτάπητας και ο σπόρος. Ενώ μοιάζουν, υπάρχουν διαφορές.

άτομο γονατιστό ξαπλωμένο χλοοτάπητα
Δικαιώματα φωτογραφίας: Αυτό το παλιό σπίτι

Χλοοτάπητας είναι απλώς η μεταφύτευση ώριμου χόρτου που έχει καλλιεργηθεί και συντηρηθεί από επαγγελματίες. Σαν χαλί, μπορεί να τυλιχτεί. Ωστόσο, χρειάζεστε τη βοήθεια επαγγελματιών για να το εγκαταστήσετε τέλεια.

άτομο που κρατά ένα κομμάτι χλοοτάπητα πάνω από τη βρωμιά
Φωτογραφία μέσω Pexels
άτομο που ανοίγει λωρίδα χλοοτάπητα
Φωτογραφία: Anna Shvets μέσω Pexels

Σπόρος, από την άλλη πλευρά, φυτεύει και θηλάζει το γρασίδι σας από την αρχή. Μπορείτε να επιλέξετε να το δουλέψετε μόνοι σας ή να αναλάβετε την εργασία.

παραδώστε το χώμα που κρατά σπόρους χόρτου
Δικαιώματα φωτογραφίας: Άνθρωποι χόρτου
κοντινό πλάνο της αυξανόμενης χλόης
Δικαιώματα φωτογραφίας: Η Ερυθρελάτη

Οι διαφορές μεταξύ του χλοοτάπητα και του σπόρου

Οι δύο πιο εμφανείς διαφορές μεταξύ αυτών των επιλογών που πρέπει να εξετάσει ένας ιδιοκτήτης σπιτιού είναι το κόστος και η περίοδος ανάπτυξης.

Κόστος

Μια σημαντική διαφορά μεταξύ του χλοοτάπητα και του σπόρου είναι το οικονομικό κόστος. Φυσικά, ο χλοοτάπητας είναι πιο ακριβός από τον σπόρο. Κατά την τοποθέτηση χλοοτάπητα, θα πρέπει να ζητήσετε τις υπηρεσίες ενός ειδικού και να αγοράσετε τα απαραίτητα εργαλεία για να το εγκαταστήσετε.

άντρες που ξαπλώνουν χλοοτάπητα
Φωτογραφία: Sod Golf Sports

Το μέγεθος του χλοοτάπητα, το είδος του γρασιδιού και η γενεαλογία του επαγγελματία που δουλεύει το γκαζόν σας μπορεί να ανεβάσει το κόστος σε χιλιάδες δολάρια. Έτσι, εάν είστε οικονομικά ικανοί και δεν έχετε πράσινο αντίχειρα, το χλοοτάπητα μπορεί να είναι απλώς μια καλύτερη επιλογή.

άτομο που στέκεται στο χωράφι κρατώντας λωρίδα χλοοτάπητα
Πηγή εικόνας: Anna Shvets μέσω Pexels

Σπόρος, από την άλλη πλευρά, είναι λιγότερο ακριβό. Κυρίως γιατί δεν χρειάζεται να πληρώσεις κάποιον επαγγελματία για να σου το φυτέψει. Μπορείτε να κάνετε την ανάπτυξη και την περιποίηση μόνοι σας. Το μόνο που χρειάζεστε είναι τα βασικά εργαλεία και μερικά ρούχα εργασίας.

χέρι που κρατά ένα σωρό από σπόρους χόρτου
Δικαιώματα φωτογραφίας: West Otter Tail

Ένας άλλος λόγος είναι ότι το κόστος ακόμη και του μείγματος σπόρων υψηλής ποιότητας είναι πολύ χαμηλότερο από το κόστος του χλοοτάπητα. Με το χαμηλότερο κόστος των υλικών και την ελάχιστη ή καθόλου εξωτερική επαγγελματική βοήθεια, το χρηματικό κόστος για την καλλιέργεια του γκαζόν σας διατηρείται στο ελάχιστο.

Έτσι, εάν δουλεύετε το γκαζόν σας από έναν προϋπολογισμό, ο σπόρος είναι η καλύτερη επιλογή για εσάς.

Πόνοι ανάπτυξης — Πόσο καιρό μέχρι να αποκτήσετε το πράσινο γρασίδι σας;

Η διάρκεια ανάπτυξης είναι η άλλη μεγάλη διαφορά μεταξύ χλοοτάπητα και σπόρου. Ποιο κάνει πιο γρήγορα το γρασίδι σας να φαίνεται γρασίδι; Ποιο απαιτεί περισσότερο από τον χρόνο σας μακροπρόθεσμα;

Χλοοτάπητας σου δίνει αμέσως το βλέμμα με γρασίδι. Υπάρχει ένας λόγος που ονομάζεται επίσης «το στιγμιαίο γκαζόν». Καθώς καλλιεργείται ήδη από επαγγελματίες, χρειάζεται απλώς να απλωθεί σαν χαλί πάνω από την καθορισμένη περιοχή. Δεν υπάρχει συγκεκριμένη εποχή για την τοποθέτηση χλοοτάπητα, σε αντίθεση με τη φύτευση σπόρων. Εφόσον υπάρχει διαθέσιμο νερό, μπορεί να τοποθετηθεί χλοοτάπητας οποιαδήποτε εποχή του χρόνου.

χλοοτάπητα κατά την τσουγκράνα βρωμιά
Δικαιώματα φωτογραφίας: Υπηρεσίες Houseman

Χρειάζονται μόνο δύο με τρεις εβδομάδες για να ριζώσει ο χλοοτάπητας στο νέο χώμα του γκαζόν σας. Ενώ ο χλοοτάπητας δημιουργεί ρίζες πιο γρήγορα, οι ρίζες από τους σπόρους είναι πιο σταθερές. Έτσι, αν ψάχνετε για ταχύτερο χρόνο ανάπτυξης, τότε το χλοοτάπητα είναι η καλύτερη επιλογή για εσάς. Λιγότερος χρόνος για να πάτε από το χώμα στο γρασίδι. Και δεν περιορίζεσαι από την εποχή.

καταπράσινη αυλή με πράσινο γρασίδι και φυτά
Δικαιώματα φωτογραφίας:Oregon Live

Σπόρος, από την άλλη, χρειάζεται περισσότερος χρόνος από τη φύτευση μέχρι τη βλάστηση. Για αρχή, πρέπει να γνωρίζετε τη σωστή εποχή για να φυτέψετε τους σπόρους του γρασιδιού σας. Το φθινόπωρο και η άνοιξη είναι γενικά γνωστά ως η καλύτερη εποχή για να τα φυτέψετε.

Η καλλιέργεια του γκαζόν σας από σπόρους απαιτεί μεγάλη προσοχή. Πρέπει να φροντίζετε να ποτίζετε επαρκώς τα φυτά σας και να απαλλαγείτε από τα ζιζάνια. Εάν έχετε αρκετό χρόνο για να λούσετε το γκαζόν σας με τρυφερή στοργική φροντίδα, περιμένετε την τέλεια εποχή για να φυτέψετε και δεν σας πειράζει να περιμένετε τα αποτελέσματα, τότε το γρασίδι θα λειτουργήσει τέλεια για εσάς.

σταγόνες νερού στις λεπίδες του γρασιδιού
Δικαιώματα φωτογραφίας: Pepper’s Home & Garden

Με τις βάσεις καλυμμένες, θα είναι πιο εύκολο για εσάς να αποφασίσετε μεταξύ χλοοτάπητα ή σπόρου. Ήρθε η ώρα να μεγαλώσετε το γκαζόν σας από χώμα σε γρασίδι!—

Schreibe einen Kommentar