Robo Advisor VS Index Funds – Ποιος κερδίζει;

0
Robo Advisor VS Index Funds – Ποιος κερδίζει;

Robo-Advisor VS Index Funds – Robo Investing Against Traditional Index Funds

Σχεδόν θα νόμιζες ότι η τεχνητή νοημοσύνη ή ένας ρομπο-σύμβουλος έχει πολύ μικρότερο περιθώριο λάθους στις επενδύσεις και θα είχες δίκιο ως επί το πλείστον. Ωστόσο, τα αμοιβαία κεφάλαια δεικτών υπάρχουν εδώ και πολύ, πολύ καιρό και κρατά στο προφίλ του όλα τα στοιχεία του δείκτη χρηματοπιστωτικής αγοράς, γεγονός που τον καθιστά πολύ ασφαλή, σωστά;

Εάν δεν είστε βέβαιοι για ποιο να προτιμήσετε και αναρωτιέστε ποιο είναι καλύτερο, τότε ελπίζουμε να σας βοηθήσουμε να βρείτε κάποιες απαντήσεις.

Το Robo-Advisor είναι καλύτερο για Το ταμείο δείκτη είναι καλύτερο για
Πολύ εύκολο στη χρήση Χαμηλές χρεώσεις
Αυτόματες εισφορές Εύχρηστος
Προσβασιμότητα και διαφοροποίηση Εύκολο να συνεισφέρετε τακτικά
Αυτοματοποιημένη εξισορρόπηση Ευρεία έκθεση στην αγορά

Τα αμοιβαία κεφάλαια δείκτη είναι ουσιαστικά ολόκληρα χαρτοφυλάκια που περιλαμβάνουν μετοχές και ομόλογα για να αντικατοπτρίζουν την χρηματοπιστωτική αγορά και παρακολουθούν δείκτες αναφοράς όπως NASDAQ ή S&P 500. Θα συγκρίνουμε την απόδοση της αγοράς από τα αμοιβαία κεφάλαια δεικτών με συμβούλους ρομπο από την Betterment και την M1 Finance. Είχαμε προηγουμένως βάλει τις δύο πλατφόρμες η μία απέναντι στην άλλη, αλλά τώρα τις συνεργαζόμαστε για να αντιπαρατεθούμε σε αμοιβαία κεφάλαια δεικτών.

Robo-Advisor VS Index Funds – Head-to-Head

Πώς μετράμε ακόμη τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των robo-advisors έναντι των κεφαλαίων δεικτών όταν τα αποτελέσματα υπόκεινται σε αλλαγές κάθε χρόνο; Λοιπόν, θα το κάναμε εξετάζοντάς το ιστορικά και αναλύοντας την απόδοσή του.

Robo Advisors VS Vanguard S&P 500

Οι περισσότερες χρηματιστηριακές εταιρείες και διαδικτυακές πλατφόρμες επενδύσεων έχουν συμπεριλάβει μια επιλογή robo-advisor στις πλατφόρμες τους. Οι Robo-advisors είναι αυτοματοποιημένοι βοηθοί που ωφελούν τους τακτικούς επενδυτές και δεν κοστίζουν τόσο πολύ όσο οι εσωτερικοί σύμβουλοι. Εκτός από το χαμηλό κόστος, ακολουθούν επίσης αλγόριθμους που παράγουν βελτιστοποιημένες επενδυτικές στρατηγικές για αξιοπρεπείς αποδόσεις.

Ενώ τα αμοιβαία κεφάλαια δεικτών όπως το Vanguard S&P 500 (VOO) είναι γνωστά για σταθερότητα και μακροπρόθεσμες αποδόσεις, οι robo-σύμβουλοι φθάνουν σιγά-σιγά σε αυτό το πρότυπο επίσης. Ειδικά για τη VOO, οι αποδόσεις είναι περίπου 14% σύνθετη ετήσια απόδοση. Πρόκειται για μια σταθερή μέτρηση με κάποια απόκλιση (13,17%).

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι εκτός από τις ετήσιες αποδόσεις, οι robo-σύμβουλοι παρέχουν πρόσθετα οφέλη. Μόλις το λάβετε υπόψη, αυτά τα επιπλέον χαρακτηριστικά θα μπορούσαν να ισούται με υψηλότερες αποδόσεις από το VOO. Ποια είναι μερικά από αυτά τα πρόσθετα οφέλη για τα οποία μιλάμε;

  • Χαμηλότερες αμοιβές (σε σύγκριση με τους ανθρώπινους συμβούλους)
  • Συγκομιδή φορολογικών ζημιών
  • Αυτόματη επαναστάθμιση
  • Χρησιμοποιεί βραβευμένους με Νόμπελ αλγόριθμους επενδυτικής θεωρίας (Betterment και πολλοί άλλοι ρομπο-σύμβουλοι)
  • Χαμηλή έως ελάχιστη επένδυση 0 $
  • Διαχείριση χαρτοφυλακίου με βάση την ανοχή σας στον κίνδυνο
  • Αμερόληπτες επενδυτικές στρατηγικές

Robo Advisors VS Fidelity ZERO Large Cap Index

Ο δείκτης Fidelity ZERO Large Cap Index, ή FNILX, έχει απόδοση από έτος μέχρι σήμερα περίπου 8,23%, που είναι αρκετά μέτρια. Από τον Ιανουάριο του 2019, η καλύτερη συνολική απόδοση 1 έτους ήταν 31,79%, η οποία τυχαίνει να είναι και μία από τις καλύτερες του δείκτη.

Αυτή η απόδοση άνω του 30% μπορεί να φαίνεται πραγματικά πολύ ελκυστική, αλλά να έχετε κατά νου ότι πρόκειται για ένα μόνο έτος και όχι για τον μέσο όρο. Είναι δυνατό για τους επενδυτές να φτάσουν σε αυτό το ύψος απόδοσης και με έναν Robo-Avisor, αλλά εξαρτάται από τις ρυθμίσεις του χαρτοφυλακίου σας. Πόσο αποτρεπτικός κίνδυνος είστε και επενδύετε περισσότερο σε έναν συγκεκριμένο κλάδο; Αυτές είναι όλες ερωτήσεις που θα μπορούσαν να επηρεάσουν το ποσοστό απόδοσης του Robo-Avisor σας.

Robo Advisors VS Shelton NASDAQ-100 Index Direct

Οι περισσότεροι ρομπο-σύμβουλοι ακολουθούν επενδυτικές στρατηγικές μεγάλων κεφαλαίων δεικτών, οι οποίες περιλαμβάνουν το Shelton NASDAQ-100 Index Directή NASDX. Ας ρίξουμε μια ματιά στην απόδοση του NASDX τα τελευταία 30 χρόνια. Το ταμείο δείκτη έχει δώσει στους επενδυτές του απόδοση χρηματιστηριακής αγοράς 10,72%, που είναι περίπου 8,29% εάν θέλετε να λάβετε υπόψη τον πληθωρισμό.

Όταν εξετάζετε τις αποδόσεις ενός αμοιβαίου κεφαλαίου δείκτη για μια μεγαλύτερη ιστορική περίοδο, τότε μπορείτε να έχετε μια σαφέστερη εικόνα των πραγματικών δυνατοτήτων του. Ένα ποσοστό απόδοσης 10% θεωρείται μέσος όρος και είναι σίγουρα κάτι που ένας robo-σύμβουλος μπορεί να ταιριάξει ή ακόμα και να ξεπεράσει ανάλογα με τις ρυθμίσεις του προφίλ σας.

Αν σκεφτείτε ότι οι σύμβουλοι Betterment και M1 Finance AI ακολουθούν τις στρατηγικές αυτών των αμοιβαίων κεφαλαίων δεικτών, είναι ασφαλές να πούμε ότι αξιολογούν επίσης τις προηγούμενες επιδόσεις τους για να προσπαθήσουν να τις «βελτιώσουν». Αυτές οι σκέψεις θα μπορούσαν να αντικατοπτρίζονται στο χαρτοφυλάκιό σας που διαχειρίζεται από ρομπότ συμβούλους για να σας δώσει ένα πλεονέκτημα έναντι των παραδοσιακών κεφαλαίων ευρετηρίου. Και πάλι, όλα εξαρτώνται από τις ρυθμίσεις του επενδυτικού σας χαρτοφυλακίου.

Τελικό Takeaway

Οι Robo-Advisors είναι η κορυφαία επιλογή για διαφοροποίηση, αυτοματοποιημένη εξισορρόπηση και συγκομιδή φορολογικών ζημιών, μεταξύ πολλών άλλων χαρακτηριστικών. Είναι προσβάσιμα, δεν κοστίζουν τόσο πολύ όσο ένας ανθρώπινος σύμβουλος και μπορούν να βοηθήσουν στη λήψη αμερόληπτων και ασυναίσθητων επενδυτικών αποφάσεων. Σε σύγκριση με τα κεφάλαια ευρετηρίου, οι robo-σύμβουλοι μπορούν να τα ξεπεράσουν με τις σωστές ρυθμίσεις. Οι δύο από τους καλύτερους και πιο αξιόπιστους robo-συμβούλους είναι αυτοί του M1 Finance ή του Betterment. Κάντε κλικ στους συνδέσμους για να μάθετε τι μπορούν να κάνουν για εσάς οι σύμβουλοί τους AI!

Σχετικές κριτικές επενδυτικών προϊόντων:

Schreibe einen Kommentar