Mansaputra του Κόλπου του Kutch – Orange Wayfarer

0
Mansaputra του Κόλπου του Kutch – Orange Wayfarer

Ως παιδί, διάβαζα για τον Rann of Kutch στις σελίδες της γεωγραφίας. Αυτή η αλμυρή έρημος που περιβάλλει τον Κόλπο του Kutch είναι μια πολύ εκπληκτική μορφή εδάφους. Λέγεται ότι όταν ο Αλέξανδρος εισέβαλε στην Ινδία, αυτό το Rann of Cutch δεν ήταν παρά μια θαλασσοταραχή, πλεύσιμη από πλοία. Μεταγενέστεροι σεισμοί προκάλεσαν τη σύγκρουση τεκτονικών πλακών υπόγεια. Κάποιο έδαφος υψώνεται, κάποιο άλλο πέφτει. Η θάλασσα αναγκάζεται να υποχωρήσει. Ακόμη και τώρα, την περίοδο των βροχών, το αλμυρό νερό της θάλασσας ανεβαίνει στο Rann of Kutch. Επομένως, όλος ο κόσμος γοητεύεται από το λευκό αλμυρό χώμα, αλλά βυθίζεται κάτω από τη θάλασσα για έξι μήνες το χρόνο.

Ηλιοβασίλεμα στο Rann of Kutch

Το βάθος του θαλασσινού αλμυρού νερού που εισέρχεται κατά τη διάρκεια της πλημμύρας είναι μόλις λίγα μέτρα. Αλλά πριν αυτό το αλμυρό νερό επιστρέψει στον ωκεανό, περνά μέσα από αυτήν την έρημο των 28.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων, σχηματίζοντας ένα παχύ στρώμα αλατιού. Το αλάτι ονομάζεται Mithu στην τοπική γλώσσα. Το Rann of Kutch όχι μόνο παρέχει αλάτι σε κάθε άτομο στην Ινδία, αλλά είναι επίσης η τρίτη μεγαλύτερη πηγή αλατιού στον κόσμο.

Όμως η ζωή των ανθρώπων που συνδέονται με την παραγωγή αλατιού είναι πολύ δύσκολη. Η διάρκεια ζωής τους δεν υπερβαίνει τα 50 με 60 χρόνια. Ως αποτέλεσμα της εργασίας βρεγμένης στο έδαφος σε αυτό το αλμυρό νερό στη ζέστη του ήλιου, πολλές ασθένειες φωλιάζουν στο σώμα. Στις περισσότερες περιπτώσεις ο μισθός δεν υπερβαίνει τις 10000 ρουπίες. Ο θάνατος εδώ δεν είναι μόνο επώδυνος, αλλά αποκαλύπτει και ένα τρομερό κοινωνικό χάσμα με τα δάχτυλα στο μάτι.

Αλυκή του Little Rann of Kutch

Τέλος πάντων, δεν θέλω να αρχίσω να γράφω με λύπη το οδοιπορικό του Rann of Kutch. Από μια γκρίζα έρημο, το Rann of Kutch έχει πλέον καθιερώσει τη θέση του στον ταξιδιωτικό χάρτη του κόσμου. Λόγω του covid μπορεί να υπάρχουν λιγότεροι άνθρωποι τώρα, αλλά κατά τη διάρκεια του 4μηνου χειμερινού φεστιβάλ οι πραγματικοί πελάτες-στόχοι είναι ξένοι.

Το Rann of Kutch έχει εξαπλωθεί κάπως προς το Πακιστάν χωρίς να δίνει ιδιαίτερη σημασία στους πολιτικούς περιορισμούς. Άρα υπάρχει μεγάλη στρατιωτική παρουσία σε αυτό το μέρος. Αν θέλετε να πάτε στο Rann of Kutch, πρέπει να πάρετε άδεια όπως κάθε άλλη παραμεθόρια περιοχή. Πάρτε την άδεια είκοσι χιλιόμετρα πριν από το χωριό Dhordho, περνώντας την πόλη Bhuj. Ή λάβετε την άδεια μέσω διαδικτύου. Παρεμπιπτόντως, το Dhordho είναι το τελευταίο χωριό του Ran of Kutch.

Κατασκευή αλατιού στο Γκουτζαράτ, Little Rann of Kutch

Για να φτάσετε στο Rann of Kutch, πρέπει πρώτα να έρθετε στο Ahmedabad, είτε με τρένο είτε με πτήση. Μετά ένα ταξίδι περίπου τετρακοσίων πενήντα χιλιομέτρων. Να είστε έτοιμοι να περάσετε 10 ώρες στο δρόμο την επόμενη μέρα. Για να αποφύγετε αυτό το μακρύ ταξίδι, μπορείτε να έρθετε απευθείας στην πόλη Bhuj. Τα αεροπλάνα φεύγουν από το αεροδρόμιο εδώ κάθε μέρα. Από όσο θυμάμαι αυτό το αεροδρόμιο του Bhuj είναι υπό τον στρατό. Από την πόλη Bhuj, μπορείτε να εξερευνήσετε το Rann of Kutch, το οποίο απέχει μόλις είκοσι χιλιόμετρα. Μπορείτε να περάσετε μερικές νύχτες εδώ στο Kutch Safari Lodge. Το κόστος θα είναι ελαφρώς φθηνότερο από το να μείνετε απευθείας στο Rann of Kutch.

Το Bhuj είναι μια μεγάλη πόλη στην περιοχή Kutch. Η ανάμνηση του σεισμού του Bhuj στις αρχές του 21ου αιώνα δεν έχει ακόμη διαγραφεί από το μυαλό μας. Ενώ ταξιδεύετε στο Bhuj, μπορείτε να επισκεφτείτε μέρη όπως το Pragmahal, το Einmahal, το Vijay Vilas Palace (τοποθεσία γυρισμάτων για το Ham Dil De Chukhe Sanam).

Μέσα σε ένα σπίτι Bunga στο Kutch

Αυτή η γεωγραφική περιοχή είναι επιρρεπής σε σεισμούς. Όπως είναι φυσικό, τα σπίτια που μένουν εδώ είναι αντισεισμικά. Bunga ονομάζεται στην τοπική γλώσσα. Εργασία λευκού πηλού και γυαλιού μέσα στο στρογγυλό σπίτι. Από πάνω άχυρο ρύζι. Αν γίνει ένας φοβερός σεισμός και το σπίτι καταρρεύσει, θα καταρρεύσει προς τα έξω. Οι άνθρωποι θα επιβιώσουν μέσα στο σπίτι.

Ακόμη και πριν από 10 χρόνια, αν οι άνθρωποι έρχονταν να δουν το Rann of Kutch, θα έμεναν στην πόλη Bhuj. Γιατί μετά από αυτό δεν υπήρχε δρόμος και δήμος. Εδώ ζούσαν άνθρωποι της φυλής Μαλδάρη. Είναι κυρίως μουσουλμάνοι. Περίπου το είκοσι τοις εκατό των Ινδουιστών Dalit ζει επίσης εδώ. Όλοι τους βγάζουν τα προς το ζην εκτρέφοντας ζώα. Για φυσικούς λόγους, αναγκάστηκαν να αλλάξουν θέση μαζί με τις φυσικές αλλαγές και στη συνέχεια, η περιοχή Kutch βελτιώθηκε πολύ.

Κατάστημα Mawa στο Kutch

Όχι μόνο ότι το σύστημα ταξιδιών έχει βελτιωθεί. Μαζί με αυτό, υπάρχει άφθονη παροχή νερού σε αυτή την έρημη περιοχή. Λόγω της βελτιωμένης κτηνοτροφίας, τα βουβάλια Banni εδώ αναγνωρίζονται ως ένα από τα βοοειδή που παράγουν γάλα στην Ινδία. Ένα δοκιμαστικό λαγουδάκι βουβάλι γεννήθηκε εδώ πριν από λίγους μήνες. Περιφέρονται περίπου 10-12 χιλιόμετρα τη νύχτα και επιβιώνουν τρώγοντας χόρτα της ερήμου. Κατά τη διάρκεια της ημέρας βρίσκουν καταφύγιο στα κρεβάτια τους.

Αλλά αυτό που με εξέπληξε περισσότερο ήταν η εξαιρετική δεξιοτεχνία των ανθρώπων εδώ. Η χειροτεχνία σε σάρι Kutch ή ύφασμα φορέματος είναι μια αναμφισβήτητα όμορφη τέχνη. Το Gandhi Nu Gam και το Nirona Village είναι ιδιαίτερα αξιοσημείωτα εδώ. Το Δέντρο της Ζωής από την Περσία ζωγραφίζεται από ντόπιους τα τελευταία 400 χρόνια στο χωριό Νιρώνα. Πριν από λίγες μέρες, ένα σημάδι αυτής της τέχνης Nirona έφτασε στον Λευκό Οίκο της Αμερικής. https://youtu.be/vFGMKzRvuys Εδώ μπορείτε να δείτε μερικά σημάδια του. Ειλικρινά, αυτό που με τράβηξε περισσότερο από την έρημο της αλυκής ήταν το στυλ των χεριών των ανθρώπων εδώ. Για τόσα χρόνια σε αυτή την άψυχη έρημο Ραμ, οι άνθρωποι έχουν διατηρήσει όμορφα την εκπαίδευση και την τέχνη των προηγούμενων γενεών, παρά τον τόσο εχθρικό αγώνα ζωής, τι πιο όμορφο από αυτό.

Πράγματα που μπορείτε να αγοράσετε από τον Kutch
Πορτρέτο μιας γυναίκας από τη φυλή Rabari από το Kutch

Αλλά ναι, πρέπει να επισκεφτείτε το Rann of Kutch για να δείτε την έρημο του αλατιού. Το Ran Utsav of Kutch διαδραματίζεται περίπου από τα τέλη Οκτωβρίου έως τα μέσα Φεβρουαρίου. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου πολλές προσωρινές σκηνές στήνονται εδώ. Υπάρχουν σκηνές ποικίλων τιμών, με κάποιες σχετικά φθηνές επιλογές για διαμονή σε σπίτι. Η καυτή ζέστη του καλοκαιριού ξεκινά από τον Μάρτιο. Οι άνθρωποι δεν έρχονται εδώ εκείνη την ώρα. Και η ίδια η θάλασσα έρχεται εδώ την περίοδο των βροχών. Οι σκηνές είναι όλες προσωρινές για την εξαμηνιαία παρουσία της.

Αλυκή του Kutch

Ταξίδεψα με τον τουρισμό Γκουτζαράτ. Οργάνωσαν ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα All India Influencers Meet στις αρχές Δεκεμβρίου. Έτσι η ευθύνη της ζωής και του φαγητού ήταν πάνω τους. Μας έβαλαν στη σκηνή της πόλης. Ειλικρινά, η μεγάλη είσοδος από μπαμπού, οι υπέροχες ελαφριές διακοσμήσεις, όλα αυτά με πήγαν πίσω στις μέρες Durga Puja της Καλκούτα. Οι προσωρινές σκηνές είναι τεράστιες. Από το AC στο κομό, τι υπάρχει; Ξέρω ότι η τιμή αυτής της σκηνής είναι από 8 έως 40 χιλιάδες για κάθε μέρα. Στο ότι θα τρώτε τρεις φορές την ημέρα. Μια σκηνή μπορεί να φιλοξενήσει δύο άτομα και ένα παιδί τη φορά. Ορισμένα ηλεκτρικά totos λειτουργούν για τη μεταφορά των επισκεπτών

Σκηνή Πόλη Ντόρντο

Το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό πριν ταξιδέψετε στο Γκουτζαράτ είναι η σκέψη του φαγητού και του ποτού. Όλα εδώ είναι χορτοφαγικά. Το TentCity δεν αποτελεί εξαίρεση. Αλλά ναι θα πάρετε κρέας στις ντάμπας που είναι έξω. Όταν έρθετε στο Kutch, πρέπει να δοκιμάσετε ζεστό joar bajra roti με ghee από βουβαλίσιο γάλα. Το γάλα Moshe είναι καλό να τρώγεται ζεστό. Είχαμε ένα ωραίο δείπνο ένα βράδυ σε ένα μέρος που ονομάζεται Urban Kutch. Το Mawa είναι ένα διάσημο τοπικό γλυκό που φτιάχνεται από δίχτυ γάλακτος βουβαλιού.

The Rann of Kutch White Desert Gujarat

Τώρα ελάτε στο πραγματικό αξιοθέατο. Όσοι αφήνουν όλα τα άλλα και πηγαίνουν στο Kutch για να δουν την έρημο της αλυκής, παρακαλώ φτιάξτε τη μέρα κοιτάζοντας τη νύχτα της πανσελήνου. Το ηλιοβασίλεμα εδώ είναι πολύ όμορφο, η ανατολή κ.ο.κ. Αλλά η BSF έχει αυστηρούς κανόνες καθώς βρίσκεται κοντά στα διεθνή σύνορα. Απαγορεύεται η είσοδος των απλών ανθρώπων εδώ από τις 8 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι. Ένας κανονικός άνθρωπος δεν θα ήθελε να μπει στο Rann of Kutch αυτή τη στιγμή. Αυτή τη στιγμή η θερμότητα του ήλιου είναι συνήθως ανοδική. Ας υποθέσουμε ότι είναι κοντά στους 40 βαθμούς. https://youtu.be/B9PedHvytCI Είδα το ηλιοβασίλεμα. Δεν θα σας αφήσουν να μπείτε μετά τη δύση του ηλίου. Ωστόσο, δύο ημέρες πριν και δύο ημέρες μετά τη νύχτα της πανσελήνου, το BSF συνοδεύει επίσης απλούς ταξιδιώτες για να δουν το Rann of Kutch. Άκουσα ότι εκείνη την εποχή, η έρημος παρασύρθηκε από την αστρολογία. Το φεγγάρι ανατέλλει σαν μια στρογγυλή ασημένια πλάκα μέσα από την οποία μόλις δύει ένας πορτοκαλί ήλιος.

Kalo Dungar Kutch

Επίσης μια μέρα στο ηλιοβασίλεμα μπορείτε να πάτε στο Kal Dungar. Αυτός ο μαύρος λόφος είναι το υψηλότερο μέρος στο Kutch. Αν το μέτωπο είναι καλό τότε σε μια καθαρή μέρα μπορείτε να δείτε την πόλη του Καράτσι σε απόσταση. Λίμνη Dholavira, Ekal ki rana όλα τα αξιοθέατα μπορεί να δει κανείς από εδώ. Οι ντόπιοι παίζουν Santara και τραγουδούν τραγούδια. Υπάρχει ένας ναός Kali εδώ όπου τα τσακάλια είναι επίσης χορτοφάγοι.Στην επιστροφή από το Kutch, μείνετε μια νύχτα σε ένα χωριό που ονομάζεται Dasada. Το άλλο του όνομα είναι Little Rann of Kachchh. Είναι ένα απόθεμα βιόσφαιρας. Εδώ μπορείτε να δείτε άγρια ​​γαϊδούρια, nilgai και διάφορα αποδημητικά πουλιά. Εδώ είδα για πρώτη φορά πελεκάνους.

Wild Ass Sanctuary of Little Rann of Kutch

Αν έχετε χρόνο, μια μέρα πρέπει να πάτε να δείτε μερικά ερείπια του πολιτισμού των Χαραπών, σε μια περιοχή που ονομάζεται Ντχολαβίρα. Είναι μνημείο κληρονομιάς της UNESCO. Μετά, όταν ξαναπάω στο Ραν, θα έρθει η λεπτομερής ιστορία της Ντχολαβίρα.

Schreibe einen Kommentar