IHMM Σήμερα 28 Φεβρουαρίου 2023 – IHMM

1
IHMM Σήμερα 28 Φεβρουαρίου 2023 – IHMM

Beltway Buzz – Ogletree Deakins

Κανόνες SCOTUS στην περίπτωση OT … Περισσότερες προκλήσεις στο δρόμο; Στις 22 Φεβρουαρίου 2023, το Ανώτατο Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών εξέδωσε μια απόφαση 6-3 που έκρινε ότι ένας εργαζόμενος που κερδίζει 200.000 $ κάθε χρόνο δικαιούται αμοιβή υπερωρίας σύμφωνα με τον νόμο περί δίκαιων προτύπων εργασίας (FLSA) επειδή πληρωνόταν με ημερήσια αμοιβή και όχι σε μισθολογική βάση. Διαφωνώντας, ο δικαστής Brett Kavanaugh υποστήριξε ότι το ημερήσιο επιτόκιο του υπαλλήλου υπερέβαινε κατά πολύ το απαιτούμενο ελάχιστο εβδομαδιαίο ποσό που καθορίζεται στον κανονισμό για τη μισθολογική βάση και ως εκ τούτου θα έπρεπε να τον είχε αποκλείσει από τις υπερωρίες. Αλλά ακόμα πιο ενδιαφέρον για το Βόμβος είναι ότι ο δικαστής Kavanaugh προχώρησε παραπέρα και έθεσε ερωτήματα σχετικά με την εγκυρότητα του κανονισμού υπερωριών της FLSA:

Θυμηθείτε ότι ο νόμος προβλέπει ότι οι εργαζόμενοι που εργάζονται με «καλή πίστη στελέχη …» δεν δικαιούνται αμοιβή υπερωριών. 29 USC §213(a)(1). Ο νόμος εστιάζει στο αν ο εργαζόμενος εκτελεί εκτελεστικά καθήκοντα, όχι στο πόσο αμείβεται ένας υπάλληλος ή στον τρόπο με τον οποίο αμείβεται ένας υπάλληλος. Επομένως, είναι αμφίβολο εάν οι κανονισμοί του Τμήματος – οι οποίοι εξετάζουν όχι μόνο τα καθήκοντα ενός υπαλλήλου αλλά και το πόσο αμείβεται ένας υπάλληλος και πώς ένας υπάλληλος – θα επιβιώσουν εάν και όταν οι κανονισμοί αμφισβητηθούν ως ασυμβίβαστοι με τον νόμο. Είναι ιδιαίτερα αμφίβολο για τους κανονισμούς να επικεντρώνονται στον τρόπο με τον οποίο αμείβεται ένας εργαζόμενος (για παράδειγμα, με μισθό, μισθό, προμήθεια ή μπόνους) για να καθοριστεί εάν ο εργαζόμενος είναι καλόπιστο στέλεχος. Τα καθήκοντα ενός εκτελεστικού υπαλλήλου (και ίσως η συνολική του αποζημίωση) μπορεί να σχετίζονται με την αξιολόγηση του εάν ο υπάλληλος είναι καλόπιστο στέλεχος. Αλλά δυσκολεύομαι να καταλάβω γιατί θα έχει σημασία για την αξιολόγηση της ιδιότητας του στελέχους εάν ένας υπάλληλος αμείβεται με μισθό, μισθό, προμήθεια, μπόνους ή κάποιο συνδυασμό αυτών. (Η έμφαση δόθηκε.)

Αν και μόνο ο δικαστής Samuel Alito συμμετείχε σε αυτή τη διαφωνία, αυτή η γλώσσα θα μπορούσε να τεθεί σε εφαρμογή σε πιθανές νομικές προκλήσεις για το Υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ (DOL) επικείμενη πρόταση τροποποίησης των κανονισμών για τις υπερωρίεςεπί του παρόντος προγραμματισμένη να εκδοθεί τον Μάιο του 2023. Andrew P. Burnside, Steven F. Pockrassκαι Zachary V. Zagger έχω το Λεπτομέριες σχετικά με τη γνώμη.

NLRB Limits Language σε Συμφωνίες Απόλυσης. Το Εθνικό Συμβούλιο Εργασιακών Σχέσεων (NLRB) έκρινε αυτή την εβδομάδα ότι οι εργοδότες διαπράττουν μια αθέμιτη εργασιακή πρακτική απλώς προσφέροντας στους πρώην εργαζομένους συμφωνίες απόλυσης «με διατάξεις που θα περιόριζαν την άσκηση των δικαιωμάτων τους NLRA από τους εργαζομένους». Παραδείγματα τέτοιων διατάξεων, σύμφωνα με το Διοικητικό Συμβούλιο, περιλαμβάνουν ρήτρες μη απαξίωσης και εμπιστευτικότητας. Η υπόθεση καταρρίπτει δύο αποφάσεις του 2020 που υιοθέτησαν μια πιο ολιστική προσέγγιση για την αξιολόγηση των συμφωνιών απόλυσης βάσει του Νόμου για τις Εθνικές Εργασιακές Σχέσεις, εν μέρει επειδή, «οι συμφωνίες απόλυσης δεν επηρεάζουν, ούτε έχουν τη δυνατότητα να επηρεάσουν την αμοιβή ή τις παροχές των εργαζομένων ή άλλους όρους απασχόλησης που υπήρχε πριν από την απόλυση των εργαζομένων.» Η απόφαση αυτής της εβδομάδας δεν υποδεικνύει πώς το Διοικητικό Συμβούλιο ή ο γενικός σύμβουλος σκοπεύουν να αντιμετωπίσουν τις συμφωνίες απόλυσης που είχαν συναφθεί πριν από την απόφαση. Brandon R. Sher, Thomas M. Stanek, Andrew S. Haringκαι Rachel E. Roney (Ehlermann) έχω το Λεπτομέριες.

Καθώς ο Walsh φεύγει, ο Foxx θέλει απαντήσεις. Ο υπουργός Εργασίας Μάρτιν Γουόλς σχεδιάζει να αποχωρήσει από τη θέση του τον Μάρτιο του 2023, αλλά η εκπρόσωπος Βιρτζίνια Φοξ (R-NC), πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας και Εργατικού Δυναμικού της Βουλής, θέλει να βεβαιωθεί ότι θα απαντήσει στις εκκρεμείς ερωτήσεις της προτού φύγει από την πόλη. Σε ένα γράμμα με ημερομηνία 16 Φεβρουαρίου 2023, ο Foxx υπενθύμισε στον Walsh ότι το γραφείο του δεν της είχε απαντήσει ικανοποιητικά προηγούμενα αιτήματα για πληροφορίες σχετικά με τις ρυθμιστικές προσπάθειες του Υπουργείου Εργασίας των Η.Π.Α. Η Foxx έγραψε ότι «δεν ήταν ικανοποιημένη με τις απαντήσεις της DOL, καθώς ούτε απάντησαν στις ερωτήσεις μου ούτε παρείχαν υλικό που ζητήθηκε» και σημείωσε ότι τουλάχιστον μία απάντηση της DOL ήταν «εντελώς ασεβής, έδειξε κακή πίστη και ήταν χάσιμο χρόνου». Σε μια μεταγενέστερη γράμμα που εστάλη αυτή την εβδομάδα, ο Foxx υπενθύμισε στον Walsh να βεβαιωθεί ότι διατηρεί σχετικά «υλικά με τρόπο που να είναι εύκολα προσβάσιμο από το προσωπικό του DOL και τους μελλοντικούς γραμματείς Εργασίας, ώστε να μπορούν να ανταποκρίνονται στις έρευνες της Επιτροπής». Με την επικείμενη αποχώρηση του Walsh, αυτές οι έρευνες έθεσαν το έδαφος για πιθανές εποπτικές ακροάσεις στο Καπιτώλιο, τις οποίες πιθανότατα θα χειριστεί η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Julie Su ή άλλοι αξιωματούχοι του DOL.

BLS: Σημαντικές στάσεις εργασίας αυξήθηκαν το 2022. Σύμφωνα με στοιχεία κυκλοφορήσει αυτή την εβδομάδα από το Γραφείο Στατιστικών Εργασίας (BLS), υπήρξαν είκοσι τρεις μεγάλες στάσεις εργασίας που ξεκίνησαν το 2022. Το BLS ορίζει μια «μείζονα στάση εργασίας» ως στάση εργασίας που «περιλαμβάνει 1.000 ή περισσότερους εργαζομένους και διαρκεί τουλάχιστον μία βάρδια κατά τη διάρκεια του εργάσιμη εβδομάδα, Δευτέρα έως Παρασκευή, εξαιρουμένων των ομοσπονδιακών αργιών.» Το 2020 σημειώθηκαν οκτώ μεγάλες στάσεις εργασίας και το 2021 σημειώθηκαν δεκαέξι μεγάλες στάσεις εργασίας. Περισσότεροι από 120.000 εργαζόμενοι συμμετείχαν σε μεγάλες στάσεις εργασίας το 2022.

Το USCIS δίνει περισσότερο χρόνο για να σχολιάσετε τις προτεινόμενες αυξήσεις τελών. Οι Υπηρεσίες Ιθαγένειας και Μετανάστευσης των ΗΠΑ (USCIS) ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα ότι θα παρατείνει την προθεσμία για τα ενδιαφερόμενα μέρη να υποβάλουν σχόλια σχετικά με την προτεινόμενη υπηρεσία αυξημένο χρονοδιάγραμμα τελών. Σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε σήμερα στην Ομοσπονδιακό Μητρώολόγω τεχνικού προβλήματος με την πύλη e-rulemaking της Γενικής Διοίκησης Υπηρεσιών, «συνοδευόμενο από τεχνικά ζητήματα που είχαν καθυστερήσει τη μεταφόρτωση πολλών δικαιολογητικών κατά δύο ημέρες στην αρχή της περιόδου σχολίων, DHS [U.S. Department of Homeland Security] παρατείνει την περίοδο σχολίων κατά 5 εργάσιμες ημέρες έως τις 13 Μαρτίου 2023.“

Schreibe einen Kommentar