IHMM Σήμερα 14 Φεβρουαρίου 2023 – IHMM

2
IHMM Σήμερα 14 Φεβρουαρίου 2023 – IHMM

Beltway Buzz – Ogletree Deakins

SOTU του Μπάιντεν, Μέρος II. Αυτή την εβδομάδα, ο Πρόεδρος Μπάιντεν εκφώνησε τη δεύτερη ομιλία του για την κατάσταση της Ένωσης (SOTU) σε κοινή σύνοδο του Κογκρέσου των ΗΠΑ. (Με τα χρόνια, το Βόμβος ήταν αρκετά ειλικρινής με τα συναισθήματά μας για την ετήσια πολιτικό θέαμα.) Σε μια ομιλία που πολλοί θεωρούν ότι ήταν ένα ήπιο ξεκίνημα της εκστρατείας για την επανεκλογή του, ο Πρόεδρος Μπάιντεν βρήκε την ευκαιρία να επαινέσει την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC) προτεινόμενη απαγόρευση των συμφωνιών μη ανταγωνισμού και παροτρύνουν το Κογκρέσο να εγκρίνει τον Νόμο για την Προστασία του Δικαίου στην Οργάνωση (PRO), καθώς και τη νομοθεσία για την οικογενειακή και ιατρική άδεια μετ‘ αποδοχών. Φυσικά, είναι πολύ αμφίβολο ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ που ελέγχεται από τους Ρεπουμπλικάνους θα είναι δεκτική σε αυτά τα νομοθετικά αιτήματα.

Walsh Walks (Skates) Away. Πολλά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν αυτή την εβδομάδα ότι ο υπουργός Εργασίας Μάρτι Γουόλς, ο οποίος υπηρέτησε ως «ορισμένος επιζών» κατά τη διάρκεια της ομιλίας για την κατάσταση της Ένωσης (δηλαδή, ο Γουόλς, μέλος του υπουργικού συμβουλίου του προέδρου, επιλέχθηκε να παραμείνει μακριά από τη διαδικασία εξασφαλίσει τη συνέχεια της διακυβέρνησης σε περίπτωση καταστροφής στο Καπιτώλιο), θα παραιτηθεί σύντομα από τη θέση του ως γραμματέας Εργασίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Walsh θα επιστρέψει στη γενέτειρά του, τη Βοστώνη, στη Μασαχουσέτη, όπου θα βρίσκεται βάζοντας το αλουμινόχαρτο να πάτε στους ιδιοκτήτες και τη διοίκηση του National Hockey League (NHL) ως εκτελεστικός διευθυντής του NHL Players‘ Association, του αντιπροσώπου συλλογικών διαπραγματεύσεων για όλους τους σημερινούς παίκτες του NHL. Η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Τζούλι Σου – η οποία θα αναλάβει το ρόλο της υπουργού Εργασίας με την αποχώρηση του Γουόλς – θα αφεθεί (τουλάχιστον προσωρινά) να περιηγηθεί στο Υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ (DOL) σε αυτό που αναμένεται να είναι μια πολυάσχολη χρονιά. Ο οργανισμός ετοιμάζεται να οριστικοποιήσει μια μόνιμη Πρότυπο COVID-19 στον κλάδο της υγείαςκαθώς και μια αναθεωρημένη δοκιμή για καθεστώς ανεξάρτητου εργολάβου βάσει του νόμου περί δίκαιων προτύπων εργασίας (FLSA). Επιπλέον, τον Μάιο του 2023 αναμένεται μια πρόταση για την αλλαγή των κανόνων εφαρμογής της FLSA για τις υπερωρίες.

Μη ανταγωνιστική ενημέρωση. Η πρόσφατη εισβολή της FTC στα ύδατα της μη ανταγωνιστικής πολιτικής συνεχίζει να έχει κυματιστικά αποτελέσματα στην Ουάσιγκτον, DC Ακολουθεί η πιο πρόσφατη:

  • Πρώτον, η FTC ανακοινώθηκε ότι θα διοργανώσει ένα εικονικό δημόσιο φόρουμ σχετικά με την πρότασή της για απαγόρευση συμφωνιών μη ανταγωνισμού στις 16 Φεβρουαρίου 2023, από το μεσημέρι έως τις 3:00 μ.μ. EST. Το φόρουμ, που περιγράφεται ως «συμπλήρωμα» στην πρόσκληση της Επιτροπής για δημόσια σχόλια σχετικά με την πρότασή της, θα αποτελείται από μια «σειρά ομιλητών που έχουν υποβληθεί σε περιορισμούς μη ανταγωνισμού, καθώς και ιδιοκτήτες επιχειρήσεων που έχουν εμπειρία με μη ανταγωνιστές». Το φόρουμ «θα μεταδοθεί στο Διαδίκτυο στον ιστότοπο της FTC, θα μεταγραφεί, θα δημοσιευτεί στο διαδίκτυο και θα συμπεριληφθεί ως μέρος του δημόσιου αρχείου».
  • Δεύτερον, μια δικομματική ομάδα ομοσπονδιακών νομοθετών επανέφερε το Νόμος για την κινητικότητα του εργατικού δυναμικού τόσο στη Γερουσία των ΗΠΑ όσο και στη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ. Το νομοσχέδιο θα απαγορεύει τις συμφωνίες μη ανταγωνισμού, τις οποίες ορίζει ως «μια συμφωνία μεταξύ ενός ατόμου και ενός ατόμου που εκτελεί εργασία για το άτομο, η οποία περιορίζει το άτομο αυτό, μετά τον τερματισμό της εργασιακής σχέσης μεταξύ του ατόμου και του ατόμου, να εκτελεί—

(Α) οποιαδήποτε εργασία για άλλο άτομο για καθορισμένο χρονικό διάστημα·

(Β) οποιαδήποτε εργασία σε καθορισμένη γεωγραφική περιοχή· ή

(Γ) οποιαδήποτε εργασία για άλλο άτομο που είναι παρόμοια με την εργασία αυτού του ατόμου για το άτομο που είναι συμβαλλόμενο μέρος σε μια τέτοια συμφωνία.»

Το νομοσχέδιο περιέχει εξαιρέσεις σε ορισμένες περιπτώσεις που σχετίζονται με την αγορά επιχειρηματικής οντότητας, τη λύση εταιρικών συνεργασιών και εμπορικά μυστικά. Το νομοσχέδιο δίνει την εξουσία επιβολής στην FTC, την DOL και τους γενικούς εισαγγελείς της πολιτείας και επιτρέπει ένα ιδιωτικό δικαίωμα δράσης. Η δικομματική υποστήριξη πίσω από το νομοσχέδιο θα δώσει ίσως λίγη προσοχή σε αυτήν την προσπάθεια, αν και η ψήφιση οτιδήποτε σε αυτό το Κογκρέσο θα είναι μια πολύ δύσκολη αποστολή.

Παράταση προθεσμίας ένστασης OFCCP FOIA. Εάν είστε ομοσπονδιακός εργολάβος, Λόρεν Χικς σε έχει καλύψει το κατάσταση που εξελίσσεται συνεχώς σχετικά με την πιθανή έκδοση δεδομένων EEO-1 Τύπου 2 (Συγκεντρωτικά) από το Γραφείο Ομοσπονδιακού Προγράμματος Συμμόρφωσης Συμβάσεων (OFCCP) σύμφωνα με αίτημα του Νόμου περί Ελευθερίας Πληροφοριών (FOIA). Το OFCCP έχει συντάξει ένα κατάλογο των εργολάβων που δεν υπέβαλε αντιρρήσεις για τη δημοσιοποίηση δεδομένων EEO-1 από τον οργανισμό και δίνει σε αυτούς τους αναδόχους —σε περιορισμένες περιπτώσεις— την τελική ευκαιρία να αντιταχθούν στη δημοσιοποίηση αυτών των δεδομένων. Αυτή η τελική ευκαιρία παρατάθηκε πρόσφατα και οι αντιρρήσεις πρέπει τώρα να υποβληθούν στο OFCCP έως τις 17 Φεβρουαρίου 2023.

Η IRS αναζητά σχόλια σχετικά με το νέο πρόγραμμα αναφοράς συμβουλών. Στις 6 Φεβρουαρίου 2023, η Υπηρεσία Εσωτερικών Εσόδων (IRS) εξέδωσε προτεινόμενη καθοδήγηση που θα καθιέρωσε το πρόγραμμα Συμφωνίας Συμμόρφωσης Συμβουλών Υπηρεσιών (SITCA), «ένα εθελοντικό πρόγραμμα αναφοράς συμβουλών μεταξύ της IRS και των εργοδοτών σε διάφορους κλάδους υπηρεσιών». Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «[t]πρότεινε το πρόγραμμα SITCA να έχει σχεδιαστεί για να εκμεταλλεύεται τις προόδους στα σημεία πώλησης, τα συστήματα χρόνου και παρουσίας και τις μεθόδους ηλεκτρονικής διακανονισμού πληρωμών για τη βελτίωση της συμμόρφωσης με τις αναφορές φιλοδωρημάτων». Οι συμμετέχοντες εργοδότες «θα λάβουν προστασία από την ευθύνη σύμφωνα με τους κανόνες που ορίζουν τα φιλοδωρήματα ως μέρος της αμοιβής ενός εργαζομένου για ημερολογιακά έτη κατά τα οποία εξακολουθούν να συμμορφώνονται με τις απαιτήσεις του προγράμματος». Το πρόγραμμα, το οποίο δεν θα ισχύει για τη βιομηχανία τυχερών παιχνιδιών, θα είναι το μοναδικό πρόγραμμα συμμόρφωσης με την αναφορά συμβουλών για εργοδότες στον κλάδο των υπηρεσιών και θα αντικαθιστά τα ακόλουθα προγράμματα: Συμφωνία Καθορισμού Ποσοστό Φιλοδωρήματος (TRDA), Εναλλακτική Δέσμευση Αναφοράς Συμβουλών (TRAC) , και ο Εργοδότης σχεδίασε το TRAC (EmTRAC). Τα ενδιαφερόμενα μέρη έχουν προθεσμία έως τις 7 Μαΐου 2023 για να υποβάλουν σχόλια σχετικά με την προτεινόμενη καθοδήγηση.

Schreibe einen Kommentar