Google Update: Τι είναι το περιεχόμενο People First;

1
Google Update: Τι είναι το περιεχόμενο People First;

Η Google ανακοίνωσε α νέα ενημέρωση, περιεχόμενο People First. Καθώς ο αυξανόμενος όγκος περιεχομένου στο Διαδίκτυο γράφεται αποκλειστικά για μηχανές αναζήτησης, η Google αναλαμβάνει δράση και λέει ότι το γραπτό περιεχόμενο που θα κατατάσσεται καλύτερα πρέπει να είναι επικεντρωμένο στους ανθρώπους.

Η ενημέρωση εφαρμόστηκε στα τέλη Αυγούστου 2022, επομένως τώρα είναι η ώρα να αρχίσετε να βελτιώνετε το περιεχόμενό σας. Λοιπόν, τι κάνει το λεγόμενο „Ενημέρωση χρήσιμου περιεχομένου“ ή „Πρώτα τα άτομα“ από την Google Για κατασκευαστές ιστότοπων, copywriters, bloggers και marketers; Σε αυτό το άρθρο σας το εξηγούμε Συνεχίστε να διαβάζετε!

Τι είναι το περιεχόμενο People First;

Το περιεχόμενο „Πρώτο άτομο“ αναφέρεται στη σύνταξη περιεχομένου με το κύριο κοινό-στόχο των ανθρώπων, των αναγνωστών και των επισκεπτών και όχι στις μηχανές αναζήτησης. Αυτό το κοινό είναι ο πυρήνας του περιεχομένου σας, συνδέοντας τους ανθρώπους μέσω της γραφής σας και καλύπτοντας τις συγκεκριμένες ανάγκες και απαιτήσεις τους.

Αντί να δημιουργεί περιεχόμενο ειδικά για την αύξηση της κατάταξης για συγκεκριμένες λέξεις-κλειδιά, η Google θέλει να δει τη δημιουργία περιεχομένου με αξία. Κάτι που θα αυξήσει την εμπιστοσύνη και την αξιοπιστία μεταξύ του κοινού σας και των μηχανών αναζήτησης.

Σύμφωνα με την Google, Ο στόχος του περιεχομένου People First είναι να «ανταμείβει καλύτερα το περιεχόμενο όπου οι επισκέπτες αισθάνονται ότι είχαν μια ικανοποιητική εμπειρία, ενώ το περιεχόμενο που δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των επισκεπτών δεν θα έχει την ίδια απόδοση».

Πώς θα ξεχωρίσει η Google τη διαφορά μεταξύ περιεχομένου People First από άλλους;

Τον τελευταίο καιρό έχει αυξηθεί η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης για τη δημιουργία περιεχομένου για τις ιστοσελίδες σας. Αυτό έχει περιγραφεί ως „spam“ από τον John Mueller της Google, ο οποίος υποστηρίζει αυτήν τη νέα ενημέρωση χρήσιμου περιεχομένου.

Η Google ενδέχεται να μην μπορεί να κάνει διάκριση μεταξύ περιεχομένου που δημιουργείται από τεχνητή νοημοσύνη και περιεχομένου που δημιουργείται από ανθρώπους. Ωστόσο, μπορείτε να προσδιορίσετε περιεχόμενο που έχει „χαμηλή αξία, μικρή προστιθέμενη αξία ή δεν είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για όσους αναζητούν.“

Σύμφωνα με αυτές τις δηλώσεις, η βαθμολογία ποιότητας του περιεχομένου είναι ένας καλός τρόπος για να διαφοροποιηθεί ότι πρόκειται για ανθρώπους που γράφουν για ανθρώπους.

Πώς να δημιουργήσετε περιεχόμενο People First για την Google;

Πώς να δημιουργήσετε περιεχόμενο για την Google

Πρώτα πρέπει να το διευκρινίσουμε Ναι, είναι δυνατό να γράψετε περιεχόμενο People First που να είναι βελτιστοποιημένο για λέξεις-κλειδιά και φράσεις-κλειδιά για SEO. Η πρώτη άσκηση είναι ότι η στρατηγική περιεχομένου σας απαντά σε αυτούς τους τύπους ερωτήσεων: τι είδους περιεχόμενο αναζητά το κοινό μου; Πώς θα συνδεθώ μαζί τους; Πώς θα το κάνω να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα;

Το να λαμβάνεται υπόψη το κοινό είναι το κλειδί. Γράψτε περιεχόμενο που είναι ελκυστικό και σχετικό. Μπορείτε να το κάνετε την ίδια στιγμή που βελτιστοποιείτε το περιεχόμενο για σχετικές λέξεις-κλειδιά και φράσεις.

Αναπτύξτε καλά το θέμα

Το να γράφετε πρώτο περιεχόμενο για τους ανθρώπους σημαίνει ότι γράφετε με σκοπό να μοιραστείτε τις γνώσεις, την εμπειρία, τις πληροφορίες, τις προτιμήσεις σας ή οποιονδήποτε συνδυασμό αυτών. Για να το πετύχετε αυτό πρέπει να αναπτύξετε καλά το θέμα.

Γράψτε για αυτά που γνωρίζετε και σε αυτά που ειδικεύεστε και καθώς γράφετε, δείτε αν το θέμα σας μπορεί να γίνει κατανοητό. Αφιερώστε λίγο χρόνο για να εξερευνήσετε τι λείπει αν όχι και δείτε τι μπορείτε να βρείτε για να δημιουργήσετε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα.

Το θέμα είναι ότι δεν πρέπει να δημοσιεύετε άρθρα πλήρωσης. Θα πρέπει να είναι καλά μελετημένα, ενημερωτικά και να προσφέρουν κάτι μοναδικό στο κοινό σας. Εάν όχι, το άρθρο σας θα κολλήσει με εκατομμύρια άλλους που θέλουν απλώς να ταξινομήσουν χωρίς να προσθέσουν κάτι διαφορετικό.

Απαντήστε στις πιο συχνές ερωτήσεις του κοινού σας

Όλοι μας θέλουμε κάποιον ειδικό να απαντήσει στις ερωτήσεις μας. Λοιπόν, ξεκινήστε ρωτώντας τον εαυτό σας, το περιεχόμενο των άρθρων μου ή του ιστότοπού μου ανταποκρίνεται σε αυτό που αναζητά το κοινό-στόχο μου;

Ο εντοπισμός πάντα των πιο συνηθισμένων ερωτήσεών τους σας βοηθά να τις απαντήσετε και να τους παρέχετε πολύτιμες πληροφορίες. Αποφύγετε να γράφετε για όσα δεν έχουν απαντηθεί ακόμα ή μπορείτε τουλάχιστον να ξεκαθαρίσετε ότι δεν είστε 100% σίγουροι, διαφορετικά η Google θα επισημάνει το άρθρο ως ανεπιθύμητο.

Βελτιώνει τη συνολική εμπειρία του αναγνώστη

Να θυμάστε ότι ο κύριος στόχος του περιεχομένου των ανθρώπων είναι να δημιουργήσει μια θετική και πολύτιμη εμπειρία για τον αναγνώστη. Γράψτε, λοιπόν, έχοντας κατά νου τον αναγνώστη, κάντε τον να αλληλεπιδράσει και να συνδεθεί με την επωνυμία σας και να τον καθοδηγήσει εκεί που πάνε οι στόχοι σας.

Ακόμα κι αν μπορείτε να απαντήσετε στις ερωτήσεις τους με όλες σας τις γνώσεις, δεν σημαίνει ότι ως δια μαγείας θα έχουν μια ικανοποιητική εμπειρία. Εστιάστε στον αναγνώστη ενώ γράφετε, δημιουργήστε περσόνες αγοραστών, ερευνήστε τις, γράψτε ένα άρθρο που θα θέλατε να διαβάσετε και θα το πάρετε.

Γράψτε αποτελεσματικούς τίτλους και επικεφαλίδες

Δεν μπορούμε να εξηγήσουμε τα πάντα σχετικά με αυτό το σημείο σε αυτήν την ανάρτηση, αλλά έχουμε ήδη γράψει ένα άρθρο για να σας βοηθήσουμε να το πετύχετε εδώ. Αλλά αναμένουμε ότι η δημιουργία αποτελεσματικών τίτλων μπορεί να είναι μια οριστική „αλλαγή του παιχνιδιού“. Οι τίτλοι πρέπει να είναι σαφείς, περιγραφικοί και ενδιαφέροντες για να τραβήξουν την προσοχή. Και φυσικά, δεν πρέπει να ξεχνάμε να λαμβάνουμε υπόψη τη χρήση σχετικών λέξεων-κλειδιών για SEO.

Μια πολύ απλή αλλά ισχυρή συμβουλή είναι να προσπαθήσετε να γράψετε διαφορετικούς τίτλους για το θέμα που θέλετε να αναπτύξετε. Για παράδειγμα, μπορείτε να ξεκινήσετε με κάτι απλό όπως „Πώς να γράφετε τίτλους“ και να το μεταφέρετε στο επόμενο επίπεδο κάνοντας το πιο περιγραφικό όπως „Πώς να γράφετε αποτελεσματικούς τίτλους και επικεφαλίδες“.

Καθώς αναπτύσσετε το περιεχόμενό σας, ο τίτλος μπορεί να αλλάξει και να γίνει πιο συγκεκριμένος, όπως „Πώς να γράψετε αποτελεσματικούς τίτλους που μετατρέπουν“. Αυτό θα μπορούσε σίγουρα να τραβήξει την προσοχή του κοινού σας.

Πλεονεκτήματα των ανθρώπων Πρώτο περιεχόμενο

Ακολουθούν ορισμένα πλεονεκτήματα που μπορεί να δημιουργήσει το περιεχόμενο πρώτου χρήστη:

Δημιουργήστε περιεχόμενο που μετατρέπει: Αυτό είναι αρκετά σαφές, αν εστιάσετε στη δημιουργία περιεχομένου για ανθρώπους και όχι απλώς στη σύνταξη λέξεων-κλειδιών, δημιουργείτε οργανικό περιεχόμενο που είναι πιο πιθανό να μετατραπεί.

Η αντίσταση της τιμής μειώνεται: Αν σας αρέσει αυτό που βλέπετε και η προσοχή που σας προσφέρουν, πληρώνετε αυτό που αξίζει, ομοίως, οι αγοραστές σας είναι επίσης πρόθυμοι να πληρώσουν περισσότερα για μια εξαιρετική εμπειρία πελάτη.

Ενθαρρύνετε την αφοσίωση στην επωνυμία: όταν οι άνθρωποι αισθάνονται ότι τους καταλαβαίνετε ως άτομα, είναι πιο πιθανό να παραμείνουν πιστοί στην επωνυμία σας.

Δημιουργήστε περισσότερους δυνητικούς πελάτες: Η εστίαση στο κοινό σας δημιουργεί πίστη και ευκαιρίες μάρκετινγκ από στόμα σε στόμα που λειτουργεί πολύ καλά στην προσέλκυση νέων πιθανών πελατών.

Δημιουργήστε μια ισχυρότερη επωνυμία: Το μάρκετινγκ με επίκεντρο τον άνθρωπο βοηθά στη δημιουργία μιας συναισθηματικής σύνδεσης με τους πελάτες σας, κάτι που είναι το κλειδί για μια ισχυρή επωνυμία.

Όταν αντιμετωπίζετε τις ανάγκες, τα ενδιαφέροντα και τα σημεία πόνου του κοινού-στόχου σας, το περιεχόμενό σας θα προσθέσει φυσικά αξία σε αυτά.

Schreibe einen Kommentar