College Finances: Back to School Edition

3
College Finances: Back to School Edition

Σκεφτείτε όλες τις συναρπαστικές στιγμές που έχετε μπροστά σας – δημιουργώντας αναμνήσεις, δημιουργώντας δια βίου φιλίες και εισάγοντας μια νέα σφαίρα μάθησης. Στη δίνη όλων, είναι πολύ εύκολο να χάσεις από τα μάτια σου ορισμένα ζωτικά συστατικά. Η διαχείριση των οικονομικών σε αυτή τη χρονική περίοδο είναι κρίσιμη. Όσο περισσότερα έχετε στη θέση σας τώρα θα σας σώσει από έναν κόσμο στενοχώριας στα τελευταία σας ενήλικα χρόνια. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε μερικούς αποτελεσματικούς, αλλά απλούς τρόπους για να κάνετε τα χρήματά σας να λειτουργούν για εσάς όσο είστε στο κολέγιο.

Ξοδέψτε την επιστροφή του δανείου σας με σύνεση

Εάν πρέπει να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε είδος ιδιωτικής ή ομοσπονδιακής χρηματοδότησης, καταλάβετε ένα πράγμα: τα πλεονάζοντα χρήματα που διανέμονται σε εσάς κάθε εξάμηνο δεν είναι «δωρεάν» χρήματα. Αυτό είναι απλώς μια υπερπληρωμή επιστροφής σε εσάς αφού πληρωθούν πλήρως όλα τα σχολικά σας έξοδα. Εάν πρέπει να χρησιμοποιήσετε αυτά τα χρήματα για προσωπικούς λόγους, φροντίστε να τηρήσετε μια κατανομή για να αποφύγετε να ξοδέψετε περισσότερα χρήματα από όσα χρειάζεται. Για να αποφύγετε κάθε πειρασμό, μη διστάσετε είτε να στείλετε τα υπόλοιπα χρήματα σε έναν γονέα/κηδεμόνα είτε απευθείας στον πάροχο του δανείου. Οποιοδήποτε από αυτά μπορεί να εξασφαλίσει ότι τα χρήματα δεν είναι πλέον στα χέρια σας για να αποφύγετε τυχόν περιττές δαπάνες και ενδιαφέρον αργότερα.

Ξέρω ότι μπορεί να φανεί ελκυστικό να βγεις έξω για φαγητό με φίλους, να ξοδέψεις χρήματα κάνοντας κάποιες διαδικτυακές αγορές ή να απολαύσεις ένα τυχαίο οδικό ταξίδι. Αν και όλες αυτές είναι αναμνήσεις που αξίζει να ζήσετε – τέσσερα και πλέον χρόνια από τώρα, μερικές εκατοντάδες δολάρια μπορούν γρήγορα να μετατραπούν σε χιλιάδες με την πάροδο του χρόνου με τόκο. Ξεκινήστε τη σκληρή (αλλά απαραίτητη) διαδικασία να λέτε όχι στον εαυτό σας κάθε τόσο. καταλαβαίνω? δεν είναι το πιο λαμπερό συναίσθημα να αρνείσαι οτιδήποτε στον εαυτό σου. Ωστόσο, η ανάπτυξη αυτής της συνήθειας στα νεότερα σας χρόνια δημιουργεί έναν μέτριο μυ στα ενήλικα χρόνια σας και μετά.

Αναζητήστε ευκαιρίες για να κερδίσετε επιπλέον εισόδημα

Ποτέ δεν είπαμε ότι το κολέγιο έπρεπε να είναι όλη δουλειά και όχι παιχνίδι. Για να βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να περάσετε όλη τη διασκέδαση που επιθυμεί η καρδιά σας χωρίς να ξοδέψετε πολλά χρήματα, εξετάστε διάφορους τρόπους για να κερδίσετε χρήματα μεταξύ των σπουδών σας. Για πολλά κολέγια και πανεπιστήμια, υπάρχουν ευκαιρίες για σπουδές εργασίας – προγράμματα που σας επιτρέπουν να εργαστείτε στην πανεπιστημιούπολη και να κερδίσετε χρήματα στη διαδικασία. Αυτή είναι η πιο βιώσιμη λύση, καθώς συχνά δεν απαιτείται μεταφορά, καθώς τα πάντα βρίσκονται σε κεντρική τοποθεσία στην πανεπιστημιούπολη.

Εάν θέλετε να βρείτε εξωτερική απασχόληση, κάνοντας μια γρήγορη αναζήτηση σε διαδικτυακούς ιστότοπους εργασίας μπορεί να σας δείξει αμέσως ποιος προσλαμβάνει. Βεβαιωθείτε ότι ο εργοδότης γνωρίζει καλά ότι είστε φοιτητής κολεγίου, επομένως το πρόγραμμά σας θα πρέπει εύκολα να ευθυγραμμίζεται με τις απαιτήσεις του σχολείου σας. Θυμηθείτε, μην καταπονείστε τον εαυτό σας σε σημείο εξάντλησης. Αν και θα υπάρχει ένας ατελείωτος αριθμός ολονυχτίων, δεν θα πρέπει να είναι εις βάρος μιας δουλειάς σε αυτό το σημείο της ζωής σας. Η αριστεία στις σπουδές σας είναι το πιο σημαντικό καθήκον!

Ας μην ξεχνάμε – αυτή είναι μια ψηφιακή εποχή. Εάν η μελέτη εργασίας ή μια παραδοσιακή εργασία μερικής απασχόλησης δεν ακούγεται πολύ ελκυστική, σκεφτείτε τυχόν προϊόντα/υπηρεσίες που μπορείτε να προσφέρετε εικονικά. Ο ελεύθερος επαγγελματίας είναι πάντα μια επιλογή για συγγραφείς, φωτογράφους ή οποιοδήποτε δημιουργικό άτομο από τη φύση του. Σκεφτείτε κάποιες δεξιότητες που σας έρχονται φυσικά ή δεξιότητες που θα θέλατε να οικοδομήσετε και να βελτιώσετε με τον καιρό. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να ενισχύσετε το βιογραφικό σας κερδίζοντας παράλληλα χρήματα για το Σαββατοκύριακο. Οι τρόποι για να κερδίσετε είναι απεριόριστοι – αξιοποιήστε το διαρκώς αναπτυσσόμενο δίκτυό σας και κάντε το να λειτουργεί για εσάς!

Δημιουργήστε έναν χαλαρό προϋπολογισμό και τηρήστε τον

Ένας προϋπολογισμός δεν προορίζεται να καταπνίξει τη διασκέδασή σας, απλώς τοποθετείται για να παρέχει κάποια προστατευτικά κιγκλιδώματα για τις δαπάνες σας. Ο αριθμός των οικονομικών ευθυνών που έχετε αυτή τη στιγμή ελπίζουμε να είναι ελάχιστος. Αυτή είναι η ιδανική στιγμή για δημιουργήστε έναν προϋπολογισμό που δεν εγκαταλείπει τους βασικούς στόχους όπως η αποταμίευση ή η επένδυση. Εάν δεν είστε βέβαιοι για το πώς διασκορπίζονται τα χρήματά σας, χρησιμοποιήστε την εφαρμογή Mint για μια ολιστική προβολή. Από εκεί, θα μπορείτε να δείτε τον καλύτερο τρόπο για να προσαρμόσετε τον προϋπολογισμό σας. Εάν είστε υπεύθυνοι για λογαριασμούς όπως ασφάλιση τηλεφώνου ή αυτοκινήτου, αυτοί θα πρέπει να βρίσκονται στην κορυφή του προϋπολογισμού σας. Στη συνέχεια, εστιάστε στο να συνηθίσετε να έχετε λογαριασμό ταμιευτηρίου για έκτακτες ανάγκες – όπως επισκευές αυτοκινήτων. Ο στόχος είναι να παραμείνουμε προετοιμασμένοι ό,τι κι αν συμβεί.

Εξοικονομήστε όσο το δυνατόν περισσότερο

Οικονομία δεν περιορίζεται σε κάτι που κάνουν οι ηλικιωμένοι – είναι μια πρακτική ζωτικής σημασίας που πρέπει να εφαρμοστεί όσο το δυνατόν νωρίτερα. Όχι μόνο βοηθά στην πρόληψη του πανικού καθώς συμβαίνουν έκτακτα περιστατικά, αλλά παρέχει επίσης γενική ηρεμία. Δεδομένου ότι η εξοικονόμηση θα είναι διαφορετική για εσάς αυτή τη σεζόν, χρησιμοποιήστε τον προϋπολογισμό σας για να προσδιορίσετε πόσα χρήματα μπορείτε να εξοικονομήσετε ενώ καλύπτετε τυχόν ανάγκες. Καθορίστε ένα καθορισμένο ποσό και δεσμευτείτε να το εξοικονομήσετε με βάση αυτό που λειτουργεί για εσάς. αυτό μπορεί να είναι εβδομαδιαία, δύο φορές την εβδομάδα ή μηνιαία. Αναπτύξτε αυτήν την καλή συνήθεια τώρα για να μπορέσετε να την κατακτήσετε στα τελευταία σας χρόνια. Ενώ έχετε ένα διάλειμμα από τα μαθήματα κατά τη διάρκεια του χειμώνα και του καλοκαιριού, κερδίστε όσο περισσότερα μπορείτε για να μειώσετε την πίεση να κερδίσετε όταν τα μαθήματα είναι βαριά στη συνεδρία.

Αποφύγετε το χρέος πιστωτικής κάρτας εάν είναι δυνατόν

Ενώ είναι σημαντικό να δημιουργήστε την πίστωσή σας Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, δεν είναι ιδανικό να εμπλακείτε βαθιά σε χρέη πιστωτικών καρτών χωρίς αξιόπιστο, σταθερό εισόδημα. Ο καλύτερος εμπειρικός κανόνας για τις πιστωτικές κάρτες είναι να χρεώνετε μικρά ποσά που μπορείτε να εξοφλήσετε πλήρως κατά την αγορά. Αυτό μπορεί να είναι φυσικό αέριο ή ένας λογικός αριθμός ειδών παντοπωλείου. Η χρήση αυτής της πρακτικής σας κάνει πολύ σκόπιμους σχετικά με τον τρόπο χρήσης της πίστωσής σας. καθώς και ανάπτυξη θετικής πιστωτικής ιστορίας.

Πραγματοποιήστε πληρωμές μόνο τόκων για το φοιτητικό σας δάνειο

Ξέρω ότι αυτό δεν σημαίνει τίποτα για εσάς (τώρα), ωστόσο – σκεφτείτε έντονα να κάνετε πληρωμές μόνο για τόκους ενώ είστε στο σχολείο. Ενώ είστε τρέχων φοιτητής, δεν θα πρέπει να συγκεντρώνονται τόκοι κατά τη διάρκεια αυτής της χρονικής περιόδου. Ενώ οι επιλογές αποπληρωμής ποικίλλουν ανάλογα με τους όρους του δανείου σας, βοηθήστε τον μελλοντικό σας εαυτό ρίχνοντας ό,τι χρήματα μπορείτε για να μειώσετε το χρέος σας.

Μάρσα Μπαρνς
Μάρσα Μπαρνς

Η Marsha Barnes είναι μια γκουρού των οικονομικών με πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας αφιερώνει τις προσπάθειές της για να ενδυναμώσει τις γυναίκες σε όλο τον κόσμο ώστε να γίνουν οικονομικά ακμάζουσες. Η οικονομική ικανότητα και η παιδεία είναι ένα πάθος της Marsha, παρέχοντας πρακτικές πληροφορίες στους πελάτες αυξάνοντας τη συνολική εμπιστοσύνη τους στα προσωπικά τους οικονομικά. Περισσότερα από τη Marsha Barnes

Schreibe einen Kommentar