Cinnamon Island, Σρι Λάνκα – Orange Wayfarer

1
Cinnamon Island, Σρι Λάνκα – Orange Wayfarer

Επισκέφτηκα το Cinnamon Island της Σρι Λάνκα για δύο εβδομάδες τον περασμένο Δεκέμβριο. Η κυβέρνηση της Σρι Λάνκα δεν βρισκόταν σε αυτή τη σοβαρή οικονομική κρίση αφού μόλις είχε αρθεί το lockdown. Οι μετανάστες από τη χειμερινή Ρωσία δεν μπορούσαν να προσγειώσουν τα αεροπλάνα τσάρτερ τους στην Γκόα της Ινδίας και έτσι εκτράπηκαν στη νότια ακτή της Σρι Λάνκα. Οι Ευρωπαίοι ή οι Αμερικανοί, ωστόσο, δεν μπορούσαν ακόμη να συγκεντρώσουν το θάρρος να έρθουν στο ανατολικό ημισφαίριο.

Έτσι, η ομορφιά της Σρι Λάνκα που έχω δει οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στα μη πολυσύχναστα τουριστικά σημεία.

Φάρος Galle: Πράγματα που μπορείτε να κάνετε στο Galle

Πολλοί ρώτησαν γιατί πηγαίνετε στη Σρι Λάνκα; Για να είμαι ειλικρινής, σκέφτηκα επίσης ότι ένα ταξίδι στη Σρι Λάνκα δεν θα με έκανε ιδιαίτερα πλούσιο χωρίς μια επιπλέον σφραγίδα χώρας στο διαβατήριό μου.

Αλλά έκανα λάθος. Αυτό το μαργαριτάρι του Ινδικού Ωκεανού δεν με μύησε μόνο στην όμορφη φύση αλλά και στη φιλία κάποιων όμορφων ανθρώπων. Διαφορετικά, έχουμε τη Γκόα για να δούμε τη θάλασσα και το Ντάρτζελινγκ ή το Μούναρ για να δούμε τις φυτείες τσαγιού.

Το δρομολόγιό μας είχε ως εξής: Colombo – Kandy – Nuwara Eliya – Ella – Mirisya – Unayatuna – Galle – Colombo

Πέταξα τρεις ώρες από το Bangalore στο αεροδρόμιο του Κολόμπο με την Indigo Airlines.

Διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο στην περιοχή Colombo Fort,

Την επόμενη μέρα πήγα στην αγορά Pettah και βρήκα το Mayura Hotel, είναι στην πραγματικότητα ο Σιναλέζος αδελφός του Swadhan Bharat Hindu Hotel μας.

Μπορείτε να βρείτε μικρά ψάρια σε αυτό το ξενοδοχείο αν κοιτάξετε λίγο. Πες dal, πες ένα ghat και οτιδήποτε άλλο. Αλλά ναι η ομελέτα έγινε μόνο με αυγά. 😅

Στο Κολόμπο, αν θέλετε, μπορείτε να περάσετε το απόγευμα κοντά στην παραλία Galle Face βλέποντας αρκετούς βουδιστικούς ναούς και ερυθρόλευκα τζαμιά που χτίστηκαν από τους Μαυριτανούς. Διαφορετικά ελέγξτε το παζάρι, πολλά παλιά βρετανικά χτισμένα σπίτια. Θα βρείτε πολλές ομοιότητες με την Καλκούτα μας.

Την επόμενη μέρα έφυγα από το Κολόμπο στο Κάντι. Η Uber δεν λειτουργεί εδώ, μια εφαρμογή που ονομάζεται Pick Me. Μπορείτε επίσης να κανονίσετε ένα αυτοκίνητο ενημερώνοντας το ξενοδοχείο. Μην πηγαίνετε να δείτε ελέφαντες στους δρόμους. Πηγαίνετε στη χώρα των ελεφάντων και δείτε ποιο είναι το όφελος από το να βλέπετε ελέφαντες αλυσοδεμένους; Εάν περάσετε τρεις έως τέσσερις ημέρες στο Kandy, μπορείτε να εξερευνήσετε άνετα την πολιτιστική πρωτεύουσα της Σρι Λάνκα. Υπάρχουν τα ερείπια της πόλης Anuradhapura, η περίφημη Sigiriya Stone και η πόλη Kandy όπου σώζεται ακόμα ένα δόντι του Λόρδου Βούδα.

Το δόντι του Λόρδου Βούδα κρατούνταν πάντα από τον λαό της Σρι Λάνκα δίπλα στον θρόνο του βασιλιά, τουλάχιστον έως ότου η Σρι Λάνκα αναγνωρίστηκε ως Λαϊκή Δημοκρατία. Ο τελευταίος βασιλιάς της Σρι Λάνκα βασίλεψε στο Κάντι. Εδώ λοιπόν το δόντι αντικαθίσταται οριστικά σε κρόταφο. Φροντίστε να το επισκεφτείτε το βράδυ, όταν οι ντόπιοι παίζουν το dundubhi και το sanai και βγάζουν το δόντι για δημόσια λατρεία. Λέγεται ότι το δόντι σώθηκε από ένα τσίτα και μεταφέρθηκε στη Σρι Λάνκα. Διάφορες τοιχογραφίες στο ναό δείχνουν πώς οι Βουδιστές διώκονταν από την ηπειρωτική Ινδία τις πρώτες μέρες.

Μετακόμισα από μια μέρα στο Kandy στη Nuara Elia. Αν θέλετε, μπορείτε να ανεβείτε τα χίλια σκαλοπάτια μέχρι τη Σιγκιρίγια και να κάνετε πεζοπορία στο βράχο του λιονταριού για λίγες μέρες ακόμα.

Τώρα ας έρθουμε στην ιστορία του ταξιδιού με τρένο στη Σρι Λάνκα. Γνώρισα τη Sasikala μέσω ενός blog. Είναι ένα κορίτσι από τη Σινχάλ, παντρεμένη με ένα αγόρι Ταμίλ από τη Βόρεια Σρι Λάνκα που έχει περάσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της στο Ταμιλναντού για σπουδές και μερικά στη Σαουδική Αραβία καθώς ο πατέρας της εργαζόταν στον Κόλπο. Η Sasikala μου αγόρασε ένα εισιτήριο τρένου για τη Σρι Λάνκα από αγάπη. Προσπάθησα να κλείσω εισιτήρια από την Ινδία αλλά απέτυχα. Αλλά άκουσα ότι υπάρχουν πολλοί πράκτορες που μπορούν να σε βοηθήσουν. Επιπλέον, διάφορες αλλαγές κανόνων πραγματοποιούνται σε αυτή τη χώρα μετά το lockdown.

Άποψη της παραλίας Unawatuna από το Araliya Beach Resort & Spa Unawatuna

Αλλά πρέπει να αγοράσετε ένα εισιτήριο πρώτης θέσης. Η δεύτερη τάξη έχει πολύ κόσμο, πολλές φορές πρέπει να σταθείς, δεν υπάρχει χώρος για να αποθηκεύσεις τις τσάντες σου. Ίσως δεν μπορείτε να τραβήξετε φωτογραφίες από το τρένο κοιτάζοντας έξω από το παράθυρο. Δεν νομίζω ότι οι Ινδοί χρειάζεται να πάνε στη Σρι Λάνκα και να βγάλουν φωτογραφίες στο τρένο.

Το τρένο στο οποίο επιβιβαστήκαμε ήταν κινέζικο στην καταγωγή. Ένα μικρό τρένο, καθαρό και νέο, φτιαγμένο για τους λάτρεις του ταξιδιού. Στην πραγματικότητα, οι Βρετανοί κατασκεύασαν τη σιδηροδρομική γραμμή της Σρι Λάνκα. Έχω δει αυτούς τους Βρετανούς στον Μαυρίκιο επίσης να κάνουν φυτείες τσαγιού και να φτιάχνουν τρένα παντού. Ο σκοπός είναι να φέρουν τα φύλλα τσαγιού με τρένο στο λιμάνι του Κολόμπο και στη συνέχεια να τα ανταλλάξουν σε δυτικές χώρες. Ντίλμα, Λίπτον, τέτοια διάσημα ονόματα μεγαλώσαμε ακούγοντας εμείς οι Μπενγκάλι, αυτά είναι τσάγια της Σρι Λάνκα. Αλλά για να είμαι ειλικρινής δεν μου άρεσε τόσο πολύ, εννοώ ότι οι Χρυσές Συμβουλές του Darjeeling δεν είναι πουθενά.

Αλλά ναι, υπάρχει ένα πράγμα που δεν μπορείτε να επιστρέψετε στη Σρι Λάνκα χωρίς να αγοράσετε και αυτό είναι η ξύλινη μάσκα. Αγόρασα μια μάσκα από πολύ έντονα χρώματα, μετά πήγε από την Μπανγκαλόρ στην Καλκούτα και τώρα με στολίζει στο σπίτι στη Νέα Υόρκη. Το αγαπώ. Μπορείτε να το αγοράσετε στο εργαστήριο Laksala που διευθύνεται από την κυβέρνηση της Σρι Λάνκα ή μπορείτε να το αγοράσετε σε οποιαδήποτε παραθαλάσσια πόλη για περίπου 500 INR, όσο μεγαλύτερο είναι το μέγεθος τόσο υψηλότερη είναι η τιμή.

Ένα άλλο όνομα για τη Nuara Elia είναι Prothom Alo. Ένα πολύ δημοφιλές μέρος για τους ντόπιους. Λέγεται ότι το Hakgala Udyan εδώ είναι στην πραγματικότητα το δάσος Ashoka της Ramayana. Με περίπου 1300 ρουπίες σε ινδικό νόμισμα, μπήκαμε σε αυτόν τον κήπο και ανεβήκαμε στην κορυφή. Δεν θα εκπλαγώ πολύ αν αυτό το μέρος είναι στην πραγματικότητα Ashokaban. Υπάρχει επίσης ένας ναός Sitamata δίπλα, που στεγάζει μερικά πολύ παλιά μαύρα πέτρινα είδωλα του Ταγκόρ. Για τους ντόπιους, η Nuwara Eliya είναι η επιτομή της Σρι Λάνκα μιας μικρής ευρωπαϊκής πόλης. Αφού καλλιέργησαν σίκαλη και τσάι, οι Βρετανοί μεγάλωσαν στους λόφους της περιοχής Nuara και έχτισαν μια μικρή πόλη αφού υπέφεραν από την αφόρητη ζέστη του Κολόμπο. Η Nuara Elia έχει ακόμα γήπεδα γκολφ, chabagan, γαλακτοκομικές φάρμες.

Περάσαμε δύο μέρες εδώ. Μπορείτε να πάτε απευθείας στην Ella αν θέλετε. Λέγεται ότι μια όμορφη ηλιόλουστη μέρα, η Ella μπορεί να δει στο Colombo Aramse, περίπου 70 χλμ. από το Adam Hill. Αλλά ναι, η Έλλα μου ένιωθε υπέροχα παρόλο που δεν έκανα ορειβασία. Ένας μεγάλος λόγος για αυτό είναι ότι μείναμε σε ένα ξενοδοχείο στο Ella που ονομάζεται The View. Έπρεπε να περπατήσουμε και να οδηγήσουμε στη θέα, που μπορεί να ονομαστεί ένα είδος πεζοπορίας, σέρνοντας γύρω στα είκοσι κιλά σακιά. Δύο χιλιόμετρα με τα πόδια μέσα από τις φυτείες τσαγιού. Η νυχτερινή ζωή της Ella είναι αρκετά καλή. Μπορείτε επίσης να κάνετε αστρική φωτογραφία τη νύχτα από εδώ. Ο ουρανός είναι απολύτως καθαρός. ωραίος καιρός Κρατήστε το με ένα ελαφρύ σεντόνι. Και μην ξεχάσετε να έρθετε εδώ και να αγοράσετε μαγνήτες ψυγείου σε ένα κατάστημα που ονομάζεται Steak No Bill.

Πράγματα που μπορείτε να αγοράσετε στη Σρι Λάνκα για ταξίδι 2 εβδομάδων

Διασχίζοντας το Ella μπορείτε να κάνετε μια ημερήσια εκδρομή στο Εθνικό Πάρκο Yala όπου μπορείτε να δείτε πολλές λεοπαρδάλεις και για να μην αναφέρουμε ελέφαντες. Διαφορετικά, μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε το πάρκο Udawala, όπου τα άγρια ​​ελέφαντα μεταφέρονται στον καταυλισμό διέλευσης. Μπορεί να έχουν χάσει τους γονείς τους από λαθροκυνηγούς ή να έχουν απομακρυνθεί από την ομάδα. Γίνονται προσπάθειες να επιστραφούν στο δάσος. Οι ελέφαντες φαίνονται εδώ με τον πιο ηθικό τρόπο.

Ωστόσο, νοικιάσαμε ένα αυτοκίνητο και ταξιδέψαμε για πέντε ώρες συνεχόμενα για περίπου τέσσερις χιλιάδες ρουπίες σε ινδικό νόμισμα

Ήρθα στην παραλία Mirisya. Εδώ γιορτάσαμε την Πρωτοχρονιά. Για να είμαι ειλικρινής, η παραλία Mirisya είναι καταπληκτική για μένα. Δεν έχουν ανοίξει όλα τα μέρη ακόμα καλά, αλλά αν θέλετε να περάσετε δύο ή τρεις ημέρες στην παραλία Mirissa χωρίς να πάτε πουθενά αλλού, μπορείτε να το κάνετε άνετα. Ακριβώς όπως στη Γκόα, εδώ διατίθενται ενοικιάσεις σκούτου. Και έχω δει βενζίνη να πωλείται σε μπουκάλια σε μέρη όπως παντοπωλεία. Μπορείτε να επισκεφτείτε μαζί του διάφορα μέρη γύρω από το Φάρο Megomb Maa Tara. Περάστε μια ολόκληρη μέρα σε ένα μέρος που ονομάζεται Secret Beach. Έπρεπε επίσης να διασχίσει έναν μικρό λόφο. Ένα μικρό χωριό στο λόφο. Όχι περισσότερα από πέντε δωμάτια. Τι υπέροχη ομορφιά της φύσης εδώ.

Θέα στο ηλιοβασίλεμα στη Secret Beach Mirissa

Το Secret Beach διαθέτει εστιατόριο. Εκεί που τηγανίζονται φρέσκα ψάρια και υπάρχει μπύρα.

Αν θέλετε να έχετε ένα καλό δείπνο μια μέρα, πρέπει να πάτε στο εστιατόριο που ονομάζεται Dutchman Street.

Περάσαμε τέσσερις μέρες σε αυτή την παραλία και προχωρήσαμε προς μια παραλία που ονομάζεται Unnayatuna. Εδώ το Ahariya Resort είναι πολύ ωραίο μέρος για να μείνετε. Αν θέλετε, μπορείτε να νοικιάσετε και σπίτια τύπου εξοχικής κατοικίας. Είναι μικρότερο από τη Mirissa, αλλά υπάρχουν πολλές τουριστικές δραστηριότητες να κάνετε εδώ. Πρέπει να επισκεφθείτε το Galle Fort από εδώ. Πολλά παλιά ολλανδικά σπίτια έχουν μετατραπεί σε μουσεία ή ξενοδοχεία. Υπάρχουν πολλά όμορφα μαγαζιά. Μερικές παλιές εκκλησίες είναι τζαμιά. Από εδώ επιστρέψαμε στο Κολόμπο.

Άφησα την τελευταία μέρα για να πάω στο περίφημο Υπουργείο Καβούρι να φάω καβούρι. Για να είμαι ειλικρινής, η τιμή είναι πολύ υψηλή, αλλά δεν είχα ποτέ τόσο καλό καβούρι πουθενά αλλού πριν ή μετά. Θα έλεγα χωρίς να ψωνίσετε ή να κόψετε τον προϋπολογισμό κάπου αλλού, απλά μπείτε και ρίξτε μια ματιά. Ακόμη και μετά από επτά μήνες, δεν μπορούσα να ξεχάσω εκείνο το βράδυ.

Καβούρι της Σρι Λάνκα στην Οδό του Ολλανδού

Δεν θα υπάρχουν πολλές εμπειρίες πολυτέλειας στη Σρι Λάνκα. Τέλειο μέρος για backpacking και οικονομικά ταξίδια. Καθώς η τιμή του πετρελαίου αυξάνεται, η τιμή των πάντων ανεβαίνει λίγο. Αλλά ακόμα κι αν ταξιδέψετε με τρένο και μείνετε σε ξενώνα, θα σας κοστίσει 30 με 40 χιλιάδες ινδικά νομίσματα για να επισκεφθείτε τη Σρι Λάνκα για δύο εβδομάδες. Αν ψάχνετε για λίγη άνεση, η Σρι Λάνκα σε ένα lakh θα τα πάει καλά για δύο. Αν όχι, κρατήστε τουλάχιστον δέκα μέρες στο χέρι, αλλά πρέπει μόνο να γυρίσετε τη θάλασσα.

Schreibe einen Kommentar