9 Λόγοι Η εκπαίδευση, η ικανότητα και η ηθική του προπονητή έχουν σημασία

1
9 Λόγοι Η εκπαίδευση, η ικανότητα και η ηθική του προπονητή έχουν σημασία

Γιατί οι προπονητές πρέπει να είναι εκπαιδευμένοι και υπόλογοι σε έναν κώδικα δεοντολογίας;

Για να σας βοηθήσουμε να κατανοήσετε γιατί η ηθική έχει σημασία για την εκπαίδευση και την ικανότητα του προπονητή, ζητήσαμε από τους επαγγελματίες του coaching και τους ηγέτες επιχειρήσεων αυτή την ερώτηση για τις καλύτερες γνώσεις τους. Από το να σας εμποδίζουν να βλάψετε τους άλλους μέχρι να κερδίσετε εμπιστοσύνη, υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους οι προπονητές πρέπει να εκπαιδεύονται και να λογοδοτούν σε έναν κώδικα δεοντολογίας.

9 Λόγοι Η εκπαίδευση, η ικανότητα και η ηθική του προπονητή έχουν σημασία

Ακολουθούν εννέα λόγοι για τους οποίους η εκπαίδευση, η ικανότητα και η ηθική του προπονητή έχουν σημασία:

  • Σας εμποδίζει να πληγώσετε τους άλλους
  • Δημιουργεί ένα ασφαλές πλαίσιο για πελάτες
  • Βοηθά στη διατήρηση των ορίων
  • Κινείται πέρα ​​από τις ασυνείδητες προκαταλήψεις
  • Συμβάλλει στην Επιτυχία
  • Αντανακλά εσένα
  • Καθιερώνει και διατηρεί την ακεραιότητα
  • Ξεκλειδώνει τις δυνατότητες των πελατών
  • Κερδίζει εμπιστοσύνη

Σας εμποδίζει να πληγώσετε τους άλλους

Ως προπονητής, αναλαμβάνετε την ευθύνη για τους πελάτες σας. Εργάζεστε μαζί τους για τα κίνητρα, τη στάση τους, ακόμη και τα προσωπικά τους προβλήματα. Είναι σημαντικό οι προπονητές να έχουν τις απαραίτητες δεξιότητες για να καθοδηγήσουν τους ανθρώπους να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους. Διαφορετικά, οι πελάτες τους μπορεί να ξοδέψουν πολύ χρόνο και χρήμα για να μοιραστούν τους αγώνες τους και να μην βρίσκουν λύσεις στα προβλήματά τους.

Επιπλέον, οι προπονητές που δεν είναι εκπαιδευμένοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν στρατηγικές αντιμετώπισης που λειτουργούν καλά για αυτούς, αλλά δεν είναι απαραίτητα επωφελείς για τους πελάτες τους. Αυτό μπορεί να είναι επιβλαβές και να έχει μακροπρόθεσμες αρνητικές συνέπειες. Επίσης, οι προπονητές που δεν είναι πιστοποιημένοι είναι λιγότερο αξιόπιστοι στα μάτια των ανθρώπων που αναζητούν υποστήριξη. Είναι στην ανθρώπινη φύση μας να αναζητούμε ειδικούς στον τομέα για να αυξήσουμε τις πιθανότητές μας να βρούμε λύσεις στα προβλήματά μας.

Δημιουργεί ένα ασφαλές πλαίσιο για πελάτες

Με εκπαίδευση και υπευθυνότητα σε έναν κώδικα δεοντολογίας, οι πελάτες ενημερώνονται και γνωρίζουν τι μπορούν να περιμένουν από τον προπονητή τους. Κάνει μια συνεπή εμπειρία πιο πιθανή και κάνει τη μετάβαση από τον έναν προπονητή στον άλλο πιο ομαλή, καθώς οι επιθυμίες και οι ανάγκες του πελάτη εξελίσσονται και γίνονται πιο άμεσες.

Για τον προπονητή, η εκπαίδευση και η υπευθυνότητα παρέχουν προστατευτικά κιγκλιδώματα που τον βοηθούν να βαδίσουν τη γραμμή μεταξύ της προπονητικής και άλλων επαγγελμάτων και προσφέρουν καθοδήγηση για το πώς να συμπεριφέρονται σε δύσκολες και νέες καταστάσεις.

Τόσο για τον προπονητή όσο και για τον πελάτη, η εκπαίδευση και η ηθική διασφαλίζουν σαφήνεια, ασφάλεια και εστίαση στον πελάτη και μειώνουν την αβεβαιότητα, την ασάφεια και τις εκπλήξεις. Ο πελάτης έχει ένα μέτρο για το τι να περιμένει και ο προπονητής έχει ένα μέτρο για το τι αναμένεται.

Βοηθά στη διατήρηση των ορίων

Ένας κώδικας δεοντολογίας είναι σημαντικός για να βοηθήσει στη διατήρηση των βέλτιστων πρακτικών του κλάδου, των υγιών ορίων και των σαφών προσδοκιών με τους πελάτες για να διασφαλιστεί ότι επιτυγχάνουν τους στόχους τους. Χωρίς όρια και ηθική, μπορεί να προκαλέσει σύγχυση τόσο για τον προπονητή όσο και για τον πελάτη.

Κινείται πέρα ​​από τις ασυνείδητες προκαταλήψεις

Όλοι έχουμε ασυνείδητες προκαταλήψεις που μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά την προπονητική μας αποτελεσματικότητα. Ως μέλος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Προπονητών, ο κώδικας δεοντολογίας με εμπνέει και με βοηθά να αναγνωρίσω πού οι ασυνείδητες προκαταλήψεις μου μπορούν να συμβάλλουν στις διαφορές ισχύος και θέσης μεταξύ του πελάτη μου και εμένα. Η ισχυρή αμφισβήτηση και η ενεργητική ακρόαση μου παρέχουν ευκαιρίες να εμβαθύνω την κατανόησή μου για το πλαίσιο και τις αντιλήψεις του πελάτη μου. Η αυξημένη ευαισθητοποίηση μου επιτρέπει να προχωρήσω πέρα ​​από τις πολιτιστικές υποθέσεις και τα στερεότυπά μου, ενισχύοντας την ικανότητά μου να κρατάω έναν ασφαλή χώρο για τις ιδέες και την ανάπτυξη του πελάτη μου.

Συμβάλλει στην Επιτυχία

Η εμπιστοσύνη είναι θεμελιώδης για κάθε επιτυχημένη σχέση. Ειδικά εκείνα στα οποία επιδιώκετε να ικανοποιήσετε διάφορες ανάγκες, όπως ιατρικές, εκπαιδευτικές, οικονομικές και πνευματικές. Είναι λογικό ότι καθώς επιδιώκετε να ανεβάσετε τη ζωή, τις σχέσεις ή την επιχείρησή σας στο επόμενο επίπεδο, θα θέλατε να προσελκύσετε έναν προπονητή που μπορείτε να εμπιστευτείτε για να εξασφαλίσετε ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα.

Ένας αξιόπιστος προπονητής θα πρέπει να είναι καλά εκπαιδευμένος και εξειδικευμένος στον τομέα της απαραίτητης ανάπτυξής σας και να παραμένει ενεργά αφοσιωμένος στη συνεχιζόμενη εκπαίδευση στον τομέα της εξειδίκευσής του. Φυσικά, αυτός ο προπονητής θα πρέπει να έχει συνεχώς αυξανόμενα επίπεδα εμπειρίας και επιτυχίας στο να προπονεί άλλους.

Επιπλέον, ένας προπονητής πρέπει να είναι υπεράνω μομφής, να τηρεί αυστηρά έναν κώδικα δεοντολογίας που εγγυάται εμπιστευτικότητα, σεβασμό, υπευθυνότητα και ειλικρίνεια. Αυτή είναι μια κίνηση ακεραιότητας που ενσωματώνει την ίδια τη φύση της εμπιστοσύνης.

Αντανακλά εσένα

Η ηθική πρέπει να βρίσκεται στην καρδιά κάθε προπονητή, δίπλα στην ειλικρίνεια και την ακεραιότητα. Το πώς εμφανίζεσαι και συμπεριφέρεσαι ως προπονητής είναι αυτό που θα δει ο κόσμος. Ως προπονητής, είστε επιφορτισμένοι με το να βοηθάτε τους άλλους να αναδείξουν τις κρυμμένες δυνατότητες μέσα τους. Δεν μπορείτε να το κάνετε αυτό αν το μόνο που θυμούνται οι άνθρωποι για εσάς είναι η ανήθικη συμπεριφορά σας ως προπονητής.

Καθιερώνει και διατηρεί την ακεραιότητα

Ένας πιστοποιημένος προπονητής που έχει εκπαιδευτεί σε ένα διαπιστευμένο πρόγραμμα θα πρέπει να λογοδοτεί σε έναν κώδικα δεοντολογίας—για να διατηρεί υψηλό επίπεδο ακεραιότητας. Αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει κυβερνητικός ρυθμιστικός φορέας για τους προπονητές. Αυτό καθιστά ακόμη πιο σημαντικό για τους πιστοποιημένους προπονητές να τηρούν έναν κώδικα δεοντολογίας, προκειμένου να καθιερώσουν ένα βαθύ, ουσιαστικό και ενιαίο πρότυπο ακεραιότητας σε όλη τη διάρκεια. Η αληθινή ακεραιότητα θα επιτρέψει στους πιστοποιημένους προπονητές να οικοδομήσουν εμπιστοσύνη και σεβασμό μέσω ηθικής ευθύνης. Αυτό με τη σειρά του θα επιτρέψει στο επάγγελμα του προπονητή να συνεχίσει να αναπτύσσεται, να ανθίζει και να ευδοκιμεί.

Ξεκλειδώνει τις δυνατότητες των πελατών

Οι πελάτες που κάνουν το χρόνο και την οικονομική επένδυση για να λάβουν βοήθεια αξίζουν καθοδήγηση υψηλής ποιότητας από έναν επαγγελματία που έχει εξειδίκευση και δεξιοτεχνία στην τέχνη. Ολοκληρώνοντας αυστηρή εκπαίδευση και υπόλογοι σε έναν κώδικα δεοντολογίας, οι προπονητές διακρίνονται στη θάλασσα των ανθρώπων που προσφέρουν προπονητική. Χωρίς εκπαίδευση, δεν ξέρουμε αυτό που δεν ξέρουμε. Και χωρίς κώδικα δεοντολογίας, μπορούμε άθελά μας να προκαλέσουμε περισσότερο κακό παρά καλό. Η διαδικασία πιστοποίησης, μαζί με έναν κώδικα δεοντολογίας και μια απαίτηση συνεχούς εκπαίδευσης, διασφαλίζει ότι οι επαγγελματίες προπονητές γνωρίζουν και διατηρούνται σε υψηλό επίπεδο και ότι οι πελάτες λαμβάνουν την πλήρη δύναμη της καθοδήγησης που αλλάζει τη ζωή.

Κερδίζει εμπιστοσύνη

Δύο από τα πράγματα που ήταν υψίστης σημασίας στη δουλειά που κάνω είναι η εμπιστευτικότητα και η εμπιστοσύνη. Συχνά το άτομο ή ο οργανισμός που πληρώνει για τις υπηρεσίες μου δεν είναι το άτομο που τις λαμβάνει, όπως η καθοδήγηση πελατών για έναν μεγάλο οργανισμό. Αν δεν έχω την εμπιστοσύνη τους ότι αυτά που μοιράζονται μαζί μου είναι εμπιστευτικά, τότε είναι δύσκολο να προχωρήσω στο coaching.

Terkel δημιουργεί περιεχόμενο με γνώμονα την κοινότητα με γνώσεις ειδικών. Εγγραφείτε στο terkel.io να απαντήσει σε ερωτήσεις και να δημοσιευτεί.

Schreibe einen Kommentar