7 κοινά εμπόδια στην επιτυχία και πώς να τα ξεπεράσετε

3
7 κοινά εμπόδια στην επιτυχία και πώς να τα ξεπεράσετε

Τι εμποδίζει την επιτυχία; Τα κοινά εμπόδια περιλαμβάνουν:

 1. Φόβος – φόβος αποτυχίας ή φόβος επιτυχίας
 2. Αυτοπεποίθηση – έλλειψη πίστης στον εαυτό και τις ικανότητες
 3. Πάθος – έλλειψη ενδιαφέροντος
 4. Δέσμευση – περιορισμένη ή καθόλου δέσμευση
 5. Χρόνος – ο χρόνος για να κάνετε ό,τι χρειάζεται
 6. Συνήθειες – εύκολο να παραμείνετε με τις υπάρχουσες ρουτίνες
 7. Αναβλητικότητα – αναμονή για την κατάλληλη στιγμή που φαίνεται να παραμένει στο μέλλον

Πώς μπορείτε να ξεπεράσετε αυτά τα εμπόδια; 7 κοινά εμπόδια στην επιτυχία και πώς να τα ξεπεράσετε

 1. Φόβος – αναρωτηθείτε ποια είναι τα χειρότερα, καλύτερα και πιο πιθανά αποτελέσματα και, στη συνέχεια, αποφασίστε πόσο καιρό θα παραμείνετε στον φόβο.
 2. Αυτοπεποίθηση – απαριθμήστε τις επτά μεγαλύτερες επιτυχίες που είχατε, αναφέρετε πέντε θετικά χαρακτηριστικά για τον εαυτό σας, αναφέρετε τρεις δυνατές δεξιότητες που έχετε, αναφέρετε οκτώ ωραία πράγματα που σας έχουν πει ή έχουν κάνει οι άνθρωποι για εσάς, αναφέρετε τα άτομα που σας υποστηρίζουν, αξιολογήστε τον εαυτό σας στο επίπεδό σας της δέσμευσης και του πάθους. Δείτε τι έχετε γράψει και επιλέξτε αν θα μείνετε εκεί που είστε ή θα προχωρήσετε.
 3. Πάθος – εξερευνήστε τους λόγους για να νοιάζεστε και τους λόγους για τους οποίους δεν νοιάζεστε. Συγκρίνετε τα δύο και επιλέξτε αν θα το αφήσετε ή θα το κάνετε.
 4. Δέσμευση – σε μια κλίμακα από το 1 έως το 10 κατατάσσουν τη σημασία, την επείγουσα ανάγκη, το επίπεδο προσπάθειας, το επίπεδο επιρροής και την αξία. Ελέγξτε αυτές τις αξιολογήσεις και επιλέξτε αν θα το αφήσετε ή θα συνεχίσετε.
 5. Χρόνος – αναφέρετε τα βήματα που θα ακολουθήσει για να πετύχετε αυτό που θέλετε. Σημειώστε πόσο χρόνο θα πάρει κάθε βήμα. Βάλτε τα βήματα σε ένα χρονοδιάγραμμα. Αξιολογήστε πώς μπορείτε να δημιουργήσετε το χρόνο για τον στόχο σας με την πάροδο του χρόνου και σχεδιάστε.
 6. Συνήθειες – απαριθμήστε συνήθειες που εμποδίζουν την επίτευξη αυτού που θέλετε και συνήθειες που σας βοηθούν να το πετύχετε. Επιλέξτε αν θα διατηρήσετε περιοριστικές συνήθειες ή θα πετύχετε.
 7. Αναβλητικότητα – αναφέρετε τους λόγους για την αναβολή. Αναφέρετε τους λόγους για την υποκριτική. Επιλέξτε τι να κάνετε. Εάν αποφασίσετε να δράσετε, επιλέξτε αν θα κάνετε πρώτα το πιο δύσκολο πράγμα, πρώτα το πιο εύκολο ή θα πάτε πρώτα για τη γρήγορη νίκη.

Μερικές φορές αυτές οι διαδικασίες λειτουργούν για τους ανθρώπους και μερικές φορές η καλύτερη κίνηση σας είναι να δεσμεύσετε έναν προπονητή. Ένας εκπαιδευμένος προπονητής χρησιμεύει ως συνεργάτης σας για να εξερευνήσετε, να σκεφτείτε, να επιλέξετε, να σχεδιάσετε στρατηγική, να σχεδιάσετε και να σχεδιάσετε ενέργειες. Η έρευνα δείχνει την αξία του να έχεις έναν προπονητή ως συνεργάτη σου – η επιλογή είναι δική σου.

Schreibe einen Kommentar