7 Εικονικές Σχολικές Δραστηριότητες που πρέπει να χρησιμοποιεί κάθε εκπαιδευτικός για να ενισχύσει τη διαδικτυακή μάθηση

1
7 Εικονικές Σχολικές Δραστηριότητες που πρέπει να χρησιμοποιεί κάθε εκπαιδευτικός για να ενισχύσει τη διαδικτυακή μάθηση

Πηγή εικόνας

Όταν τα σχολεία πέρασαν στη διαδικτυακή μάθηση κατά τη διάρκεια της πανδημίας, επιτάχυνε μια υπάρχουσα τάση προσαρμογής της εκπαίδευσης στον ψηφιακό κόσμο.

Από τη μία πλευρά, οι επιβεβλημένες αλλαγές τόνισαν τις προκλήσεις της διαδικτυακής μάθησης, όπως η ενίσχυση της συναδελφικότητας και της σύνδεσης που είναι ζωτικής σημασίας για τη μάθηση. Ωστόσο, οι εκπαιδευτικοί προσάρμοσαν τα σχέδια μαθημάτων τους για το Διαδίκτυο, ειδικά σε χώρες υψηλού εισοδήματος (βλ. διάγραμμα παρακάτω). Έπρεπε να δοκιμάσουν νέες δραστηριότητες για να αναδημιουργήσουν ουσιαστικές συνδέσεις και αυθεντική κοινότητα στην εικονική τάξη.

Βασιζόμενοι σε ορισμένες βέλτιστες πρακτικές, μοιραζόμαστε επτά εικονικές δραστηριότητες στην τάξη που κάθε εκπαιδευτικός πρέπει να χρησιμοποιεί για να βελτιώσει την εξ αποστάσεως εκμάθησή του.

Ένα από τα κύρια πλεονεκτήματα που έχουν σήμερα οι διαδικτυακοί εκπαιδευτικοί είναι μια σειρά από πλατφόρμες εικονικής τάξης. Τα καλύτερα εργαλεία συνοδεύονται από κουδούνια και σφυρίχτρες που υποστηρίζουν τη συνεργασία και επιτρέπουν την αλληλεπίδραση για να κρατήσουν τους μαθητές αφοσιωμένους. Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε ακόμη και για εσάς εικονική εκπαίδευση συνεδρίες, όπου μπορείτε να δείτε πώς να σχεδιάζετε συνεδρίες στην τάξη και να δημιουργείτε ατομικά σχέδια μάθησης για να βοηθήσετε τους μαθητές να αξιοποιήσουν στο έπακρο την εικονική μάθηση.

Αυτά τα εργαλεία που ενδυνάμωση εικονικών τάξεων ανοίγουν επίσης ευκαιρίες για να προχωρήσουμε προς την κατεύθυνση μικτή μάθηση ή μοντέλα αναποδογυρισμένης τάξης. Αυτές οι πιο μαθητοκεντρικές προσεγγίσεις επιτρέπουν στους μαθητές να διαβάζουν ή να παρακολουθούν διαλέξεις με τον δικό τους ρυθμό και στο δικό τους χρόνο και ελαχιστοποιούν τον φόρτο εργασίας των δασκάλων (podcast στο 1.5, κανείς;).

Διαβάστε παρακάτω καθώς αναλύουμε τις διασκεδαστικές και δημιουργικές διαδικτυακές δραστηριότητες που θα σας βοηθήσουν να αυξήσετε τη συμμετοχή των μαθητών.

1. Εικονικό κυνήγι οδοκαθαριστών

Αυτό είναι ευχάριστο για τα παιδιά. Ο δάσκαλος δίνει στους μαθητές ένα αντικείμενο που πρέπει να βρουν. Και ο πρώτος που θα το μοιραστεί στην οθόνη είναι ο νικητής. Μια απλή ιδέα, αλλά και οι δυνατότητες είναι ατελείωτες. Αυτή η δραστηριότητα λειτουργεί για μικρότερα παιδιά και μπορεί να εισάγει ένα διασκεδαστικό και συνεργατικό στοιχείο σε ένα θέμα του προγράμματος σπουδών. Οι δάσκαλοι μπορούν να προσκαλέσουν τα παιδιά να συλλέξουν ένα τεχνούργημα που μπορούν να βρουν γύρω από το σπίτι τους (ας πούμε, ριγέ αντικείμενα).

Πηγή εικόνας

Φιλοξενήστε το κυνήγι οδοκαθαριστών ως μια μεμονωμένη δραστηριότητα ή μπορείτε να παρέχετε ένα στοιχείο λίστας ελέγχου για να το βρίσκουν οι μαθητές κάθε μέρα. Το κυνήγι οδοκαθαριστών μπορεί να λειτουργήσει καλά και με μεγαλύτερους μαθητές. Για παράδειγμα, ζητήστε τους να υποβάλουν εικόνες αντικειμένων που βρήκαν και που απεικονίζουν τους διαφορετικούς τύπους εξουσίας σε ένα έργο παγκόσμιας πολιτικής.

Ενθαρρύνετε τους μαθητές να παρουσιάσουν και να εξηγήσουν τις επιλογές τους και μπορείτε ακόμη και να μετατρέψετε το κυνήγι σε διαγωνισμούς όπου οι μαθητές αποφασίζουν ποια ομάδα ή μαθητής απαθανάτισε καλύτερα το θέμα του κυνηγιού οδοκαθαριστών της ημέρας.

Τα εργαλεία και οι εφαρμογές μπορούν να διευκολύνουν αυτές τις δραστηριότητες. Ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικά τύπους barcode για να σχεδιάσετε ένα ψηφιακό κυνήγι οδοκαθαριστών όπου κρύβετε ορισμένους κωδικούς σε ιστότοπους ή σελίδες κοινωνικών μέσων και κάνετε τους μαθητές να τους σαρώσουν μόλις καταλάβουν τις ενδείξεις ή το αίνιγμα.

2. Εικονικά παγοθραυστικά και παιχνίδια

Τα εικονικά παγοθραυστικά είναι ένας φιλόξενος και διασκεδαστικός τρόπος σύνδεσης με μαθητές, δημιουργώντας αυτήν την διαδικτυακή κοινότητα. Την πρώτη μέρα του σχολείου, παρέχουν την ανοησία για να βοηθήσουν τους συμμαθητές να τα πάνε καλά.

Ένα κλασικό παράδειγμα σε μια εικονική τάξη είναι δύο αλήθειες και ένα ψέμα. Ζητήστε από τους μαθητές να γράψουν μερικές σωστές δηλώσεις και μια ψευδή δήλωση για ένα σχετικό θέμα του προγράμματος σπουδών. Ίσως για μια διάσημη ιστορική προσωπικότητα ή το αποτέλεσμα ενός επιστημονικού πειράματος. Στη συνέχεια οι μαθητές μοιράζονται τις δηλώσεις τους. Στη συνέχεια, η τάξη πρέπει να αναγνωρίσει τα αληθινά γεγονότα από τις ψευδείς πληροφορίες.

3. Δημοσκοπήσεις, κουίζ και ερωτηματολόγια

Οι δημοσκοπήσεις, τα κουίζ και τα ερωτηματολόγια είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να ενθαρρύνετε την ενεργό συμμετοχή και να βοηθήσετε τους μαθητές να διατηρήσουν τη μάθησή τους. Δεν μπορείτε να κάνετε λάθος με ένα κλασικό κουίζ πολλαπλών επιλογών. Και τα εικονικά ερωτηματολόγια είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος για να βοηθήσετε τους μαθητές να μοιραστούν και να ανακαλύψουν τα κοινά τους σημεία και να χτίσουν το ηθικό στην τάξη για την επερχόμενη σχολική χρονιά.

Κάντε τους να μιλήσουν για τα αγαπημένα τους κομμάτια της λαϊκής κουλτούρας ή να μοιραστούν τις φιλοδοξίες τους ή πράγματα που θέλουν να δοκιμάσουν. Μια άλλη χρήση των ερωτηματολογίων είναι το „Ποιος το είπε;“, στο οποίο στέλνετε εκ των προτέρων ένα ερωτηματολόγιο μέσω των Φόρμων Google με διασκεδαστικές ερωτήσεις και, στη συνέχεια, μοιράζεστε μία απάντηση ανά ερώτηση για κάθε μαθητή για να τη μοιραστεί με την τάξη και να τους ζητήσετε να μαντέψουν ποιος την είπε.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, πολλά σχολεία υιοθέτησαν τις λύσεις τηλεδιάσκεψης που χρησιμοποιούν οι επιχειρήσεις διαχείριση της μικρής επιχείρησης διαβιβάσεις. Και αυτά τα διαδραστικά εργαλεία μπορούν να σας βοηθήσουν να μεταφέρετε τα σχολικά προγράμματα στο διαδίκτυο και επίσης να σας βοηθήσουν να κρατήσετε τους μαθητές αφοσιωμένους. Η δυνατότητα πραγματοποίησης γρήγορων δημοσκοπήσεων και διαδραστικών κουίζ και κοινής χρήσης αρχείων κατά τη διάρκεια των συνεδριών θα βοηθήσει τους εκπαιδευτικούς να βελτιώσουν την εικονική τους τάξη.

Ορισμένες πλατφόρμες λογισμικού θα έχουν πρόσθετες λειτουργίες για την υποστήριξη αυτών των δραστηριοτήτων, αλλά μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε πολλές δωρεάν εφαρμογές και εκπαιδευτικούς πόρους στο διαδίκτυο για να τις δημιουργήσετε.

4. Εικονικές εκδρομές

Ποιος δεν ήταν τζαζ την πρώτη φορά που έκανε μια βόλτα στο Google Maps Street View; Οι εικονικές εκδρομές είναι ακόμα καλύτερες. Παρακολουθήστε βίντεο, ακολουθήστε διαδραστικές ξεναγήσεις ή οι δάσκαλοι μπορούν ακόμη και να πάνε σε μια τοποθεσία και να μεταδώσουν τη συνεδρία από την άγρια ​​φύση με το smartphone τους.

Οι εικονικές εκδρομές σάς επιτρέπουν να κάνετε την τάξη σας σε ενημερωτικές, συναρπαστικές και διαδραστικές περιηγήσεις σε ολοκαίνουργια και μακρινά μέρη με λιγότερες ανησυχίες για την ασφάλεια και χωρίς δελτία άδειας ή ακριβά ταξίδια.

Μερικές ιδέες περιλαμβάνουν την ημέρα εικονικού ζωολογικού κήπου για να επιτρέψουν στα μικρότερα παιδιά να δουν τα αξιοθέατα και τους ήχους και να μάθουν περισσότερα για τα χαρισματικά ζώα, τα ενδιαιτήματά τους και τη διατήρησή τους. Εθνικά πάρκα και διαδικτυακά εκθέματα από περιηγήσεις σε παγκοσμίου φήμης γκαλερί τέχνης είναι άλλες εξαιρετικές εκπαιδευτικές επιλογές.

Και τα εικονικά μονοπάτια πεζοπορίας στην άλλη άκρη του πλανήτη θα προσφέρουν άφθονες ευκαιρίες απόδρασης και μάθησης.

Πηγή εικόνας

5. Ψηφιακά δωμάτια απόδρασης

Αυτή η αγαπημένη δραστηριότητα στην τάξη είναι ένας σίγουρος τρόπος για να βελτιώσετε την online εμπειρία στην τάξη. Και μπορούν να είναι εξίσου εμβυθιστικοί σε ένα εικονικό περιβάλλον με έναν τρόπο οικοδόμησης ομαδικού πνεύματος και βοηθώντας τους μαθητές να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους στην επικοινωνία και την επίλυση προβλημάτων. Οι περισσότερες λύσεις λογισμικού εικονικής τάξης επιτρέπουν τις αίθουσες επιμέρους μαθημάτων και σας επιτρέπουν να μεταφράσετε αυτήν τη δραστηριότητα για εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Οι μαθητές πρέπει να λύσουν τους κρυπτικούς γρίφους και τους γρίφους για να ξεκλειδώσουν την πόρτα στην ψηφιακή αίθουσα διαφυγής που μπορείτε να φτιάξετε με τις Φόρμες Google. Απόκρυψη των οπτικών ή βασισμένων σε λέξεις ενδείξεις σε μεταφορτωμένα αρχεία και φακέλους και στον ψηφιακό πίνακα των εργαλείων σας. Μεταμορφώστε την εικονική σας τάξη σε συναρπαστικές ρυθμίσεις και θυμηθείτε ότι το χρονικό όριο είναι το παν!

6. Γράψτε και δείξτε

Αυτή είναι μια ιδανική καθημερινή δραστηριότητα κλεισίματος, αλλά μπορείτε να ενσωματώσετε τη γενική ιδέα οπουδήποτε για να λάβετε συνεισφορές φοιτητών. Προσκαλέστε τους μαθητές να περιγράψουν την αντίδρασή τους στη συνεδρία σε μια γραπτή πινακίδα που κρατούν ψηλά για να τη δουν όλοι οι άλλοι.

Ίσως θα μπορούσατε να τους ζητήσετε να διαλέξουν μια λέξη που συνοψίζει το πώς ένιωθαν. Ή ζητήστε τους να βρουν μια κατάλληλη επικεφαλίδα, εικόνα ή GIF που να αποτυπώνει την απάντησή τους στο μάθημα για να αποκτήσουν μια αίσθηση της συναισθηματικής τους ευημερίας ή να μετρήσουν την αντίληψή τους για το ακαδημαϊκό περιεχόμενο.

7. Εικονικά διαλείμματα εγκεφάλου

Οι παραπάνω δραστηριότητες μπορούν να είναι διορθωτικές στην κατά τα άλλα απρόσωπη φύση της εικονικής εκπαίδευσης. Ακόμα, όπως ακριβώς εικονικά προγράμματα ψυχικής ευεξίας μπορεί να βοηθήσει τις απομακρυσμένες ομάδες να ευδοκιμήσουν, τα διαλείμματα οθόνης είναι μια κρίσιμη πτυχή για τη διατήρηση της ενέργειας των μαθητών και τη βιώσιμη εικονική μάθηση.

Ας το παραδεχτούμε, το να κάθεσαι σε μια οθόνη για τόση ώρα μπορεί να είναι κουραστικό και σωματικά άβολο. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλές ιδέες για τη μοντελοποίηση της αυτοφροντίδας για τους μαθητές. Αφήστε τα παιδιά να επιλέξουν μεταξύ ορισμένων δραστηριοτήτων που τα βοηθούν να επαναφορτιστούν.

Πηγή εικόνας

Οτιδήποτε από ένα απλό τέντωμα μέχρι βίντεο γιόγκα ή ακόμα και διαδικτυακές συνομιλίες που επικεντρώνονται σε προτροπές συζήτησης (ποιο είναι το αγαπημένο σας φαγητό;). Ο εγκέφαλος διαλύει τα πράγματα και κάνει τα παιδιά δεκτικά να μάθουν περισσότερα.

Δύο βασικές συμβουλές για μια καλύτερη εμπειρία εικονικής τάξης

Χρησιμοποιήστε δωρεάν πόρους

Μερικοί δωρεάν εικονικοί πόροι που πρέπει να έχετε για να βελτιώσετε την ηλεκτρονική σας τάξη:

TedEd είναι μια φανταστική και ειδικά σχεδιασμένη πηγή πολυμέσων που μπορείτε να ενσωματώσετε στο εκπαιδευτικό σας υλικό.

Google Classroom είναι μια δωρεάν πηγή για την εξ αποστάσεως μάθηση που επιτρέπει στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές να επικοινωνούν, να δημιουργούν μαθήματα και να είναι οργανωμένοι. Παρέχει πρόσβαση σε εργαλεία όπως τα Έγγραφα Google, μια πλατφόρμα που σας επιτρέπει να κάνετε τους μαθητές να υποβάλουν ένα εικονικό περιοδικό ή να το κάνουν ένα βήμα παραπέρα και να ενθαρρύνουν ένα ιστολόγιο στην τάξη για την προώθηση της εικονικής συζήτησης στην τάξη και των προβληματισμών για το τέλος της χρονιάς και το Google Drive για αποθήκευση εργασιών.

Αυτό το προϊόν, μαζί με αυτά τα εύχρηστα εργαλεία, μπορείτε να το βρείτε στο Google Workspace for Education. Εκεί, μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε ολόκληρο τον Λογαριασμό σας Google χρησιμοποιώντας ένα προσαρμοσμένο όνομα τομέα, έτσι ώστε τα εισερχόμενα του Gmail του τομέα σας να είναι προσβάσιμα στον ίδιο πόρο μιας στάσης για το εικονικό σχολείο.

Γιατί δημιουργήστε email με προσαρμοσμένο τομέα ονόματα; Τα μικρά ιδιωτικά σχολεία μπορεί να τα χρησιμοποιήσουν για να κάνουν την επωνυμία τους πιο αναγνωρίσιμη, δίνοντας παράλληλα στους γονείς και τους μαθητές καλύτερη κατανόηση για το ποιον πρέπει να επικοινωνήσουν. Τρόπος για να κάνετε την εικονική σας τάξη να νιώθει σαν το σπίτι σας!

Καθορίστε εκ των προτέρων οδηγίες επικοινωνίας

Μια άλλη βέλτιστη πρακτική για τη βελτίωση της διαδικτυακής εμπειρίας μάθησης είναι να συμφωνήσετε για τον τρόπο με τον οποίο σκοπεύετε να επικοινωνήσετε με τους μαθητές. Ενημερώστε τους το τύπους καναλιών επικοινωνίας έχετε κατά νου και τον σκοπό για το καθένα:

  • Email για το εβδομαδιαίο σας πρόγραμμα
  • Μέσα κοινωνικής δικτύωσης για συζητήσεις στην κοινότητα
  • Λύσεις βιντεοσύσκεψης για ώρες γραφείου
  • Συμβατή ανταλλαγή άμεσων μηνυμάτων ή τηλέφωνο για μηνύματα ευαίσθητα στον χρόνο, όπως έκτακτες ανάγκες εκτός των ωρών γραφείου

Πηγή εικόνας

Σε σας

Ανεξάρτητα από τις μοναδικές σας προκλήσεις ως δάσκαλος φέτος και όποιο επίπεδο τάξης διδάσκετε, είναι δίκαιο να πούμε ότι η εικονική μάθηση θα συνεχίσει να είναι μια διαρκής πραγματικότητα.

Ελπίζουμε αυτές οι επτά εικονικές σχολικές δραστηριότητες να χρησιμεύσουν ως αντίδοτο σε ορισμένα μειονεκτήματα της εξ αποστάσεως μάθησης, επειδή το διαδικτυακό τζίνι δεν είναι πλέον στο μπουκάλι.

Θα πρέπει να βοηθήσουν τους δασκάλους να καλλιεργήσουν τις αυθεντικές σχέσεις και την αίσθηση της κοινότητας του παραδοσιακού θετική κουλτούρα στην τάξη. Και είναι ιδανικά για να κάνουν τους μαθητές να σκέφτονται δημιουργικά και κριτικά, με τον πρακτικό τρόπο που η έρευνα δείχνει ότι είναι ζωτικής σημασίας για την κατανόηση και τη μνήμη που υποστηρίζει την ακαδημαϊκή τους εργασία. Πέρα από τη διασκέδαση και τα παιχνίδια, τι θα μπορούσε να είναι πιο σημαντικό από αυτό;

Schreibe einen Kommentar