7 βασικές ταξιδιωτικές συμβουλές πριν επισκεφτείτε τη Σαουδική Αραβία – Orange Wayfarer

1
7 βασικές ταξιδιωτικές συμβουλές πριν επισκεφτείτε τη Σαουδική Αραβία – Orange Wayfarer

Δημιουργήθηκε αυτόματα μια εικόνα που περιέχει ουρανό, εξωτερικό χώρο, νερό, ηλιοβασίλεμα

Το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας ανακοίνωσε την εισαγωγή της ηλεκτρονικής βίζας για τους επισκέπτες. Στη λίστα επιλεξιμότητας για την απόκτηση ηλεκτρονικής βίζας της Σαουδικής Αραβίας, αναφέρονται τουλάχιστον 49 χώρες, συμπεριλαμβανομένων των πολιτών των Ηνωμένων Πολιτειών. Αυτή είναι μια καταπληκτική ευκαιρία να γνωρίσετε τη Σαουδική Αραβία και τη διάσημη αρχαία φιλοξενία της, βαθιά ριζωμένη στον πολιτισμό των Βεδουίνων.

Προηγουμένως, οι βίζες επισκεπτών επιτρέπονταν μόνο για θρησκευτικούς σκοπούς προσκυνήματος. Σε μια απόφαση ορόσημο, η χώρα άνοιξε για τον κόσμο. Αποτελεί μέρος του μεταρρυθμιστικού προγράμματος του διαδόχου Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν με το όνομα «Όραμα 2030». Ο στόχος να επιτραπεί ο τουρισμός είναι μέρος πρωτοβουλιών που μειώνουν την εξάρτηση της Σαουδικής Αραβίας από την εμπορική οικονομία που βασίζεται στο πετρέλαιο και βρίσκουν νεότερα μοντέλα δημιουργίας εσόδων.

Στα σκαριά είναι μια μεγαλούπολη ψυχαγωγίας με έδρα το Ριάντ, η οποία θα έχει διπλάσιο μέγεθος από το Disney World του Ορλάντο. Αρκετά UNESCO μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς υπόκεινται σε αποκατάσταση για τους πολιτιστικούς ταξιδιώτες.

Ακολουθεί μια ολοκληρωμένη λίστα με βασικά ταξιδιωτικά έγγραφα που πρέπει να έχετε μαζί σας για να επισκεφθείτε τη Σαουδική Αραβία. Ένα άτομο με βίζα επίσκεψης είναι επίσης γνωστό ως κάτοχος Iqama. Αυτές οι απαιτήσεις είναι σχεδόν παρόμοιες για έναν κάτοχο βίζας Umrah επίσης. Βεβαιωθείτε ότι πληροίτε όλες αυτές τις απαιτήσεις πριν επιβιβαστείτε στην πτήση από το αεροδρόμιο προέλευσης.

Διαβάστε επίσης: 20 εκπληκτικές εικόνες από την Αίγυπτο που θα σας εμπνεύσουν να ταξιδέψετε

Muqeem υποχρεωτική εγγραφή εμβολιασμού

Οι ταξιδιώτες που επισκέπτονται τη Σαουδική Αραβία πρέπει να δηλώσουν τα ονόματά τους ηλεκτρονικά στην πύλη εγγραφής εμβολίων Muqeem. Εγγραφείτε σχετικά με την κατάσταση εμβολιασμού σας στο Tawakkalna πριν προχωρήσετε στη διαδικασία εγγραφής εμβολιασμού Muqeem.

Τα παιδιά κάτω των 12 ετών δεν χρειάζονται εμβολιασμό. Μπορείτε να τα προσθέσετε ως εξαρτώμενα άτομα στην αίτησή σας για βίζα. Όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί μπορούν να ταξιδέψουν στη Σαουδική Αραβία, ωστόσο πρέπει να περάσουν περίοδο καραντίνας σε ξενοδοχείο.

Προμήθεια αεροπορικού εισιτηρίου για τη Σαουδική Αραβία

Προσπαθήστε να κλείσετε το εισιτήριό σας για τη Σαουδική Αραβία μέσω του εθνικού αερομεταφορέα Saudia. Με έδρα την έδρα της Τζέντα, η Saudia, παλαιότερα γνωστή ως Saudi Arab Airlines, είναι ένα βραβευμένο αεροσκάφος που λειτουργεί από το 1945.

Με τους πρόσφατους περιορισμούς που σχετίζονται με τον Covid στα ταξίδια με τη Σαουδική Αραβία να έχουν χαλαρώσει σημαντικά, η Σαουδική Αραβία ελπίζει να καλύψει μεγαλύτερο αριθμό τουριστών τους επόμενους μήνες.

Η Saudia είναι διάσημη ως ένα αξιόπιστο αεροπλανοφόρο που τηρεί τις καλύτερες διαδικασίες και διατηρεί εξαιρετικούς κανόνες ασφαλείας. Η κράτηση πτήσης προς Σαουδική Αραβία με τη Saudia συνιστάται με βάση το μακροχρόνιο διάσημο ιστορικό υπηρεσιών. Είναι το τρίτο μεγαλύτερο αεροπλανοφόρο σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή. Η Saudia δραστηριοποιείται σε 39 χώρες και εξυπηρετεί 95 προορισμούς. Οι αριθμοί αυξάνονται καθώς η επιχείρησή τους επεκτείνεται.

Μπορείτε να έχετε πρόσβαση στα σαλόνια τους (ή στα σαλόνια συνεργατών επίσης) ενώ ταξιδεύετε προς Πτήσεις από τη Σαουδική Αραβία. Η Σαουδική Αραβία έχει ένα πρόγραμμα συχνών επιβατών, γνωστό ως Alfurson. Ως πλεονεκτήματα, οι επιβάτες απολαμβάνουν διάφορες υπηρεσίες, όπως πρόσβαση στο σαλόνι, επιπλέον αποσκευές, αναβαθμίσεις, δωρεάν πτήσεις, προτεραιότητα επιβίβασης κ.λπ. Είναι πάντα μια σοφή ιδέα να πετάτε με τη Saudia ενώ επισκέπτεστε τη Σαουδική Αραβία και εγγράφεστε στο πρόγραμμα συχνών επιβατών.

Να είστε έτοιμοι με το Πιστοποιητικό Εμβολιασμού

Καθώς τα ταξιδιωτικά πρωτόκολλα που σχετίζονται με τον Covid έχουν χαλαρώσει σημαντικά τις τελευταίες εβδομάδες, η Σαουδική Αραβία εξακολουθεί να απαιτεί από τους επιβάτες να παρέχουν πιστοποιητικά εμβολίου κατά του Covid. Εάν σας έχει χορηγηθεί η αναμνηστική δόση, μην ξεχάσετε να το δηλώσετε επίσης καθώς εισέρχεστε στη χώρα με βίζα επισκέπτη.

Διαβάστε επίσης: Δρομολόγιο 2 εβδομάδων για τη Μιανμάρ, το κρυμμένο στολίδι της Ασίας!

Έγκυρο διαβατήριο για επίσκεψη στη Σαουδική Αραβία

Για να εισέλθετε στη Σαουδική Αραβία πρέπει να προσκομίσετε το διαβατήριό σας από τη χώρα στην οποία είστε πολίτης, με τουλάχιστον 6 μήνες ισχύος να απομένουν στα χαρτιά. Λάβετε υπόψη ότι ένα άτομο που ταξιδεύει μόνο του κάτω των 18 ετών χρειάζεται νόμιμο κηδεμόνα για να εισέλθει στο Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας. Χωρίς διαβατήριο, έχετε μια ζοφερή ευκαιρία να εξασφαλίσετε τη βίζα ενός επισκέπτη για να εισέλθετε στο Βασίλειο.

Έγκυρη Visitor’s Visa που εκδόθηκε από την KSA

Για να υποβάλουν αίτηση για βίζα επισκέπτη, οι επιβάτες μπορούν να ελέγξουν την καταλληλότητά τους στο επίσημη ιστοσελίδα της Σαουδικής Αραβίας.

Ενώ οι πολίτες από τη λίστα αυτών των χωρών είναι επιλέξιμοι να υποβάλουν αίτηση για e-Visa, λίγοι μπορούν να επιλέξουν μια βίζα κατά την άφιξη για να εισέλθουν στη Σαουδική Αραβία. Οι πολίτες από τις υπόλοιπες χώρες μπορούν πάντα να υποβάλουν αίτηση για βίζα στο προξενείο. Για βίζα προξενείου, οι επιβάτες παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με την πλησιέστερη Πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας.

Η ηλεκτρονική θεώρηση για τη Σαουδική Αραβία επιτρέπει στους επισκέπτες να περάσουν 90 ημέρες στη χώρα. Η ισχύς της θεώρησης είναι για περίπου ένα έτος με πολλαπλές επιλογές εισόδου. Για μια τουριστική βίζα μίας εισόδου, μπορείτε να περάσετε k30 ημέρες στη χώρα σε απόσταση.

Για μια ηλεκτρονική θεώρηση προς την KSA, οι επισκέπτες πρέπει να πληρώσουν 535 SAR. Για την επιλογή Visa on Arrival, οι επισκέπτες πρέπει να πληρώσουν 480 SAR. Οι πληρωμές πρέπει να πραγματοποιούνται με Ριάλ Σαουδικής Αραβίας χρησιμοποιώντας διεθνή χρεωστική ή πιστωτική κάρτα.

Λάβετε υπόψη ότι για να αποκτήσετε βίζα επισκέπτη στο KSA, η θρησκεία δεν έχει σημασία.

Συνήθως, δεν χρειάζονται περισσότερα από 30 λεπτά για την έκδοση ηλεκτρονικής θεώρησης για την KSA.

Προετοιμαστείτε να δείξετε ένα εισιτήριο επιστροφής από τη Σαουδική Αραβία και να κάνετε κράτηση καταλύματος (για διεύθυνση) ενώ κάνετε αίτηση για βίζα επισκέπτη στη Σαουδική Αραβία.

Ταξιδιωτική ασφάλιση με έγκυρη κάλυψη για Covid 19

Σε περίπτωση επείγουσας ιατρικής ανάγκης, νοσηλείας ή παρόμοιων περιστατικών, οι τουρίστες που σχεδιάζουν επίσκεψη στη Σαουδική Αραβία υποχρεούνται να προμηθευτούν ασφάλιση με εκτεταμένη κάλυψη. Το πιο σημαντικό, η ασφάλιση πρέπει να καλύπτει τα έξοδα για φάρμακα, νοσοκομειακές και κλινικές εξετάσεις και θεραπεία που μπορεί να προκύψουν λόγω ασθένειας που σχετίζεται με τον Covid 19.

Στην εικόνα η Sabah Lone που με βοήθησε με τις φωτογραφίες της ενώ έγραφε αυτό το blog. Η Sabah πέρασε 5 χρόνια στη Σαουδική Αραβία και οι φωτογραφίες της πάντα με έκαναν να θέλω να εξερευνήσω αυτή την όμορφη χώρα της Μέσης Ανατολής, πλούσια με πολιτιστικούς θησαυρούς, εξατομικευμένη αρχιτεκτονική και πολυτελές φαγητό!

Η επίσκεψη στη Σαουδική Αραβία θα είναι μια από τις πιο αγαπημένες εμπειρίες της ζωής σας. Ψάξτε λίγο για τα διαδεδομένα κοινωνικά έθιμα προτού επιβιβαστείτε στην πτήση της Saudia. Οι Άραβες φημίζονται για τη γενναιόδωρη φιλοξενία τους. Μπορεί να βρεθείτε καλεσμένοι σε ένα τεράστιο δείπνο που διοργανώνει ένας άγνωστος. Μην ξεχνάτε να χρησιμοποιείτε μόνο το ένα χέρι ενώ τρώτε, ιδανικά το σωστό. Βγάλτε τα παπούτσια σας πριν μπείτε στο σπίτι κάποιου. Μπορείτε να βάλετε την παλάμη σας στο στήθος για να δείξετε καλή θέληση και ευγνωμοσύνη. Η κατανάλωση αλκοόλ είναι ένα αυστηρό όχι στην KSA. Ενώ οι τουρίστες δεν χρειάζεται πλέον να φορούν υποχρεωτικά Abaya, συνιστάται πάντα να φορούν μέτρια ρούχα τόσο για άνδρες όσο και για γυναίκες για να δείξουν σεβασμό προς τους ντόπιους. Δεδομένου του τρόπου με τον οποίο λάμπει ο Ήλιος στην έρημο, θα θέλατε να κουκουλωθείτε για να σώσετε τον εαυτό σας από τον καυτό ήλιο.


Ας μείνουμε συνδεδεμένοι Youtube, Facebook, Ίνσταγκραμ, Κελάδημα!

Αυτή η ανάρτηση μπορεί να περιέχει συμβεβλημένους υπερσυνδέσμους. Διαβάστε την ανάρτηση αποκάλυψης. Εάν σας άρεσε το άρθρο, μπορείτε να το υποστηρίξετε αγοράζοντας χρησιμοποιώντας αυτούς τους συνδέσμους χωρίς κανένα επιπλέον κόστος για εσάς.

Schreibe einen Kommentar