5 Startups AI για να παρακολουθήσετε αυτό το 2023

1
5 Startups AI για να παρακολουθήσετε αυτό το 2023

Η τεχνητή νοημοσύνη (AI) είναι μια από τις μεγαλύτερες ανακαλύψεις του 21ου αιώνα. Από την τοποθέτηση εταιρειών ως ισχυρών παικτών στην παγκόσμια σκηνή μέχρι την εξερεύνηση αχαρτογράφητων χρυσωρυχείων στα οποία βρίσκονται οι οργανισμοί, η τεχνητή νοημοσύνη έχει φέρει τόσο δυνατότητες όσο και ευκαιρίες σε επιχειρήσεις που τις εκτόξευσαν στο προσκήνιο της εποχής της ψηφιοποίησης.

Τις τελευταίες δεκαετίες, οι τάσεις της τεχνητής νοημοσύνης εμφανίστηκαν και διέκοψαν εντελώς μια μυριάδα βιομηχανιών παγκοσμίως. Από τις αποφάσεις που βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη για την προστασία των εταιρειών από κινδύνους στον κυβερνοχώρο έως τα έξυπνα ρομπότ που αναθεώρησαν τις πωλήσεις και τις εμπειρίες των πελατών, το πλήθος των τεχνολογικών δυνατοτήτων που μπορούν πλέον να αξιοποιήσουν οι εταιρείες είναι ανυπέρβλητο. Αλλά αυτό δεν ίσχυε πριν από μερικά χρόνια, καθώς οι δυνατότητες του AI συχνά παραμελούνται. Αμέσως μετά το χτύπημα της πανδημίας, οι εταιρείες στράφηκαν στην καινοτομία για να ευδοκιμήσουν στην ακραία εποχή του 2020, σε συνδυασμό με την εκθετική ύφεση της αγοράς στη συνέχεια. Είτε πρόκειται για την ενίσχυση της παραγωγικότητας, τη βελτιστοποίηση των λειτουργιών του οργανισμού, τον εξορθολογισμό των κύκλων εργασίας και των διαδικασιών ή την παροχή νέων προϊόντων και λύσεων, ο ρυθμός κάθε οργανισμού που υιοθετεί την τεχνητή νοημοσύνη αυξήθηκε με άνευ προηγουμένου ρυθμό με συνεχείς εξελίξεις και πρωτοποριακές λύσεις που αναδύονται αριστερά και δεξιά.

Μέχρι το 2023, προβλέπεται ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα συνεχίσει να κυριαρχεί στην παγκόσμια αγορά και να αντικαταστήσει τις απαρχαιωμένες πρακτικές με εξυπνότερες και πιο αποτελεσματικές λύσεις. 5 startups τοποθετούνται ως βασικοί παίκτες σε αυτή την επανάσταση:

Βογιάντης Συνιδρυτής ήταν Ido Wiesenberg (Διευθύνων Σύμβουλος) και Έραν Φρίντινγκερ (CTO) το 2020 αφού και οι δύο παρατήρησαν τους πόνους στις ομάδες μάρκετινγκ και ανάπτυξης. Η αδυναμία των οργανισμών να αναπτυχθούν και να λάβουν τεκμηριωμένες αποφάσεις λόγω της έλλειψης πόρων Ε&Α έχει καταστήσει δύσκολη τόσο την ανάλυση και τη χρήση δεδομένων που ανήκουν στην εταιρεία για τη λήψη τεκμηριωμένων και χρονικά ευαίσθητων αποφάσεων καθώς και την ενεργοποίηση της ανάπτυξης.

Ο στόχος του Voyantis είναι να μεταμορφώσει τον τρόπο με τον οποίο οι διαδικτυακές επιχειρήσεις αποκτούν και διατηρούν πελάτες με την υψηλότερη αξία, με ανώτερες προγνωστικές λύσεις τεχνητής νοημοσύνης και γνώσεις από χιλιάδες σημεία δεδομένων για την αποτελεσματική επίτευξη εκθετικής κερδοφορίας μεταβαίνοντας σε ανάπτυξη που βασίζεται στο LTV. Οι λύσεις τους περιλαμβάνουν τη γνώση της αξίας του πελάτη σε 6 μήνες, τη βελτιστοποίηση των διαφημιστικών δαπανών για μέγιστη απόδοση επένδυσης με προγνωστικές πληροφορίες και τη δημιουργία κοινού που βασίζεται σε LTV για μεγιστοποίηση της κερδοφορίας.

Μπάβιν Σαχ, Vaibhav Nivargi, Βαρούν Σινγκκαι Τζιανγκ Τσεν ίδρυσε την Moveworks το 2016 για να παρέχει στους εργαζομένους υποστήριξη σε δευτερόλεπτα με επείγουσα ανάγκη και να επιτρέπει στους ηγέτες να αποτρέπουν προβλήματα εκ των προτέρων. Η πρωτοποριακή πλατφόρμα τους χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη αιχμής για να κατανοήσει τι χρειάζονται οι εργαζόμενοι και να αναλάβουν δράση αυτόματα. Αξιοποιεί την κατανόηση φυσικής γλώσσας (NLU), τη συνομιλητική τεχνητή νοημοσύνη, την πιθανολογική μηχανική μάθηση και τη σημασιολογική αναζήτηση για την επίλυση προβλημάτων από άκρο σε άκρο στο εργατικό δυναμικό, ενισχύοντας το ηθικό και την παραγωγικότητα.

Παρέχουν ένα ευρύ φάσμα λύσεων χώρου εργασίας από IT, οικονομικά, ενσωμάτωση εργαζομένων, HR, διαχείριση πρόσβασης ταυτότητας και μείωση κόστους.

Το Neatsy είναι η πρώτη εφαρμογή στον κόσμο που εντοπίζει προβλήματα υγείας ορθοπεδικής και ποδολογίας με κάμερα τηλεφώνου. Ιδρύθηκε το 2019 από CEO Αρτ Σεμάνιοφαυτή η εξελιγμένη πλατφόρμα χρησιμοποιεί πατενταρισμένους αλγόριθμους που δημιουργούνται από AI για τον εντοπισμό πιθανών παθήσεων που σχετίζονται με το ποδίατρο, σαρώνοντας τα πόδια ενός χρήστη μέσω smartphone.

Η τεχνολογία του ξεκινά με τρισδιάστατη σάρωση ποδιών που παρέχει μετρήσεις υψηλής ακρίβειας που οδηγούν τους χρήστες σε έλεγχο υγείας των ποδιών. Θα ανακατευθυνθούν σε έναν ορθοπεδικό για έναν διαδικτυακό έλεγχο και, στη συνέχεια, θα ολοκληρώσουν με συστάσεις για εξατομικευμένα υποδήματα, παπούτσια, ορθωτικά και εξοπλισμό προπόνησης.

Η έναρξη του Uizard ξεκίνησε ως ένα ερευνητικό έργο μηχανικής μάθησης που ονομάζεται pix2code το 2017 στην Κοπεγχάγη της Δανίας. Μόλις στις αρχές του 2018 διαμορφώθηκε πλήρως σε μια startup εταιρεία μετά από ιδρυτές Tony Beltramelli, Henrik Haugbølle, Ιωάννης Σίντοςκαι Florian van Schreven έκανε ένα ταξίδι στο Σαν Φρανσίσκο για να ζήσει το όνειρο της Silicon Valley και να στοχεύσει στον εκδημοκρατισμό του σχεδιασμού για να δώσει τη δυνατότητα σε μη σχεδιαστές παντού να κατασκευάσουν ψηφιακά διαδραστικά προϊόντα.

Ο Uizard είναι ένας βοηθός σχεδιασμού AI που σαρώνει και μετατρέπει σκίτσα σε ψηφιακά σχέδια αυτόματα. Ενσωματώνεται εύκολα σε σχεδιαστικές εφαρμογές για κινητά, εφαρμογές ιστού, ιστότοπους και διεπαφές λογισμικού.

Ιδρύθηκε από Νιλ Κάιζερ και Ρέιτσελ Κοσσάρ το 2020, η Virtual Sapiens είναι μια startup με έδρα τη Βοστώνη που βοηθά τους επαγγελματίες να κυριαρχήσουν στην επικοινωνία σε βιντεοσυνεδριάσεις, ώστε να μπορούν να αναπτύξουν αποτελεσματικά εμπιστοσύνη και να παρουσιάζονται με σιγουριά στην εποχή του ψηφιακού χώρου εργασίας. Στόχος τους είναι να αξιολογήσουν, να βελτιώσουν και να βοηθήσουν τους χρήστες να κατακτήσουν τις δεξιότητες εικονικής επικοινωνίας τους μέσω μιας σειράς λύσεων καθοδήγησης με δυνατότητα AI.

Οι λύσεις τους περιλαμβάνουν μια Εικονική Εκτίμηση Παρουσίας, Εντός Κλήσης Sidekick Coach και Προόδου και Συντήρηση Παρακολούθησης που παρέχουν ανατροφοδότηση με γνώμονα την τεχνητή νοημοσύνη, σε πραγματικό χρόνο σχετικά με τη γλώσσα του σώματος και πληροφορίες παρουσίας.


Schreibe einen Kommentar