5 εύκολες και διασκεδαστικές κινεζικές δραστηριότητες για παιδιά στο σπίτι

0
5 εύκολες και διασκεδαστικές κινεζικές δραστηριότητες για παιδιά στο σπίτι

Αν ψάχνετε τρόπους για να διασκεδάσετε τα παιδιά σας στο σπίτι, ενώ παράλληλα τους διδάσκετε κάτι νέο, μην ψάξετε πέρα ​​από αυτές τις 5 εύκολες και διασκεδαστικές κινεζικές δραστηριότητες για παιδιά. Με αυτές τις δραστηριότητες, τα παιδιά σας μπορούν να μάθουν για την κινεζική κουλτούρα, να εξασκήσουν τις δεξιότητές τους στη γλώσσα των Μανδαρίνων και να περάσουν υπέροχα στη διαδικασία.

5 εύκολες και διασκεδαστικές κινεζικές δραστηριότητες για παιδιά στο σπίτι

Μαγείρεμα

Το μαγείρεμα δεν είναι μόνο ένας διασκεδαστικός τρόπος για να περάσετε χρόνο με την οικογένειά σας, αλλά είναι επίσης ένας ιδανικός τρόπος για να μυήσετε τα παιδιά στις γεύσεις της παραδοσιακής κινέζικης κουζίνας. Υπάρχουν πολλές νόστιμες επιλογές, από απλά τηγανητό ρύζι μέχρι πιο σύνθετες συνταγές για ζυμαρικά. Μπορείτε επίσης να φτιάξετε μερικά σνακ όπως γλυκές ή αλμυρές κινέζικες τάρτες αυγών. Μπορείτε να βοηθήσετε το παιδί σας να μάθει περισσότερα για τις κινέζικες συνταγές αγοράζοντας του ένα κινέζικο βιβλίο μαγειρικής ή εκτυπώνοντας μερικές συνταγές στο διαδίκτυο.

Παιχνίδια

Τα παιδιά αγαπούν να παίζουν παιχνίδια. Επομένως, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν την ευκαιρία για να τους διδάξετε για την πλούσια ιστορία τυχερών παιχνιδιών της Κίνας. Το Mahjong είναι δημοφιλές σε όλη την Ασία, ενώ το Wei-Chi είναι ένα άλλο παιχνίδι στρατηγικής που χρονολογείται χιλιάδες χρόνια πίσω. Για τα μικρότερα παιδιά, μπορείτε να παίξετε παιχνίδια με κάρτες, όπως το Go Fish, με ειδικά φτιαγμένες κάρτες με χαρακτήρες από παραδοσιακές κινεζικές ιστορίες. Τα κινέζικα τετράχρωμα παιχνίδια με κάρτες, το κινέζικο σκάκι και το επιτραπέζιο παιχνίδι Takenoko είναι άλλες καταπληκτικές επιλογές.

Εκμάθηση γλώσσας

Η εκμάθηση του Mandarin μπορεί να είναι προκλητική αλλά και ανταποδοτική, ιδιαίτερα για τα παιδιά. Ξεκινήστε εισάγοντας το παιδί σας στα βασικά της προφοράς και των απλών λέξεων. Μπορείτε να το κάνετε πιο διαδραστικό παίζοντας παιχνίδια όπως „ονομάστε αυτό το ζώο“ ή „μάντεψε τη λέξη“ με τα παιδιά σας.

Υπάρχουν επίσης πολλοί πόροι στο Διαδίκτυο που κάνουν την εκμάθηση των Μανδαρινικών προσβάσιμη για παιδιά όλων των ηλικιών. Αυτή η δραστηριότητα θα βοηθήσει στην ενίσχυση των όσων έχουν ήδη μάθει, ενώ θα τους επιτρέψει να εξερευνήσουν τη γλώσσα πριν παρακολουθήσουν επίσημα μαθήματα. Μπορείτε επίσης να βρείτε πλατφόρμες για να μάθετε κινέζικα για παιδιά στην άνεση των σπιτιών τους. Πολλοί επαγγελματίες παρέχουν διαδικτυακά μαθήματα για παιδιά για να τα κάνουν πιο διαδραστικά. Με την έρευνα, μπορείτε να βρείτε την καλύτερη διαθέσιμη για να βοηθήσετε το παιδί σας να μάθει κινέζικα.

Χειροτεχνία

Οι τέχνες και οι χειροτεχνίες μπορούν να είναι ταυτόχρονα εκπαιδευτικές και διασκεδαστικές. Ζητήστε από τα παιδιά σας να ζωγραφίσουν ή να ζωγραφίσουν κλασικά κινέζικα σύμβολα, όπως δράκους ή πάντα, ή να φτιάξουν χάρτινα φαναράκια χρησιμοποιώντας πολύχρωμο χαρτί κατασκευής και κόλλα ή έναν κινέζικο πρωτοχρονιάτικο ανανά, τον οποίο μπορούν να κρεμάσουν ως διακόσμηση στο δωμάτιό τους. Θα μπορούσατε επίσης να δοκιμάσετε origami για να δημιουργήσετε παραδοσιακά σχήματα όπως πουλιά και βάρκες. Υπάρχουν άπειρες δυνατότητες για χειροτεχνίες, γι‘ αυτό γίνετε δημιουργικοί με τα παιδιά σας και διασκεδάστε!

Πολιτιστική Εξερεύνηση

Η εξερεύνηση του πλούσιου πολιτισμού της Κίνας είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μυήσετε το παιδί σας σε διάφορες πτυχές της κινεζικής ζωής. Διαβάστε ιστορίες για διάσημους αυτοκράτορες ή παραμύθια όπως «The Monkey King.» Παρακολουθήστε μια κλασική κινεζική ταινία ή εκπομπή ή κάντε μια εικονική περιήγηση στο Σινικό Τείχος. Μπορείτε επίσης να βάλετε το παιδί σας να δημιουργήσει έργα τέχνης και χειροτεχνίες εμπνευσμένες από την αρχαία Κίνα ή να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στην παραδοσιακή καλλιγραφία.

Υπάρχουν πολλά ετήσια πολιτιστικά φεστιβάλ που μπορείτε να γιορτάσετε με την οικογένειά σας. Πολλές από αυτές τις γιορτές έχουν ιδιαίτερη σημασία στην Κίνα, όπως η Μεσο-φθινοπωρινό φεστιβάλ και Κινέζικη πρωτοχρονιά. Αφήστε το παιδί σας να μάθει για τα έθιμα και τις παραδόσεις αυτών των γιορτών καθώς τα τηρείτε. Μπορούν επίσης να φορούν παραδοσιακά κινέζικα ρούχα και να μάθουν πώς να εκτελούν χορούς δράκων και λιονταριών.

Αυτές οι πέντε εύκολες και διασκεδαστικές κινεζικές δραστηριότητες για παιδιά στο σπίτι είναι βέβαιο ότι θα είναι εκπαιδευτικές και διασκεδαστικές. Από το μαγείρεμα νόστιμων συνταγών μέχρι την εξερεύνηση της κουλτούρας της Κίνας, τα παιδιά σας μπορούν να μάθουν κάτι καινούργιο ενώ περνούν υπέροχα. Δοκιμάστε αυτές τις δραστηριότητες σήμερα και παρακολουθήστε τα παιδιά σας να εξερευνούν τον κόσμο της κινεζικής κουλτούρας στα σπίτια τους.

Αποκάλυψη: Αυτή είναι μια επιλεγμένη ανάρτηση.

Schreibe einen Kommentar