5 αντικείμενα που θα σας βοηθήσουν να εξοικονομήσετε ενέργεια – RecycleNation

2
5 αντικείμενα που θα σας βοηθήσουν να εξοικονομήσετε ενέργεια – RecycleNation

Θέλετε να ζήσετε σε ένα πιο ενεργειακά αποδοτικό σπίτι; Σε αντίθεση με ό,τι μπορεί να έχετε διαβάσει αλλού, δεν χρειάζεται να ξοδέψετε χιλιάδες δολάρια για να αγοράσετε νέες συσκευές ή να ανακαινίσετε πλήρως το σπίτι σας για να ζήσετε έναν πιο πράσινο τρόπο ζωής. Αυτά τα πέντε απροσδόκητα στοιχεία θα σας βοηθήσουν να εξοικονομήσετε ενέργεια στο σπίτι χωρίς να σπάσετε τα χρήματα:

Χαλιά

Μπορείτε να βελτιωθείτε κατακράτηση θερμότητας στο σπίτι σας απλώνοντας χαλιά σε γυμνά δάπεδα αντί να προσθέσετε μόνωση δαπέδου, η οποία θα μπορούσε να είναι ακριβή και χρονοβόρα. Εκτός από το ότι διατηρούν τη θερμότητα μέσα στο σπίτι κατά τους κρύους χειμερινούς μήνες, τα χαλιά κάνουν επίσης το σπίτι σας πιο άνετο, παρέχοντας ένα φράγμα ανάμεσα στα γυμνά πόδια σας και τα παγωμένα κρύα πατώματα.

Ράφια πλυντηρίου

Πολλοί άνθρωποι υποθέτουν ότι το στέγνωμα των ρούχων τους στον αέρα σημαίνει ότι κρεμούν ρούχα σε ένα σκοινί στην πίσω αυλή, αλλά αυτό δεν συμβαίνει πάντα. Επενδύστε σε μια φθηνή σχάρα στεγνώματος ρούχων που σας επιτρέπει να κρεμάτε βρεγμένα ρούχα για να στεγνώσετε μέσα στο σπίτι χωρίς να κάνετε χάος. Ας υποθέσουμε ότι πλένετε οκτώ φορτία ρούχων την εβδομάδα, που είναι ο μέσος αριθμός φορτίων που κάνουν οι οικογένειες σήμερα. Εάν επιλέξατε να στεγνώσετε τα μισά από αυτά τα φορτία χρησιμοποιώντας μια σχάρα στεγνώματος ρούχων σε αντίθεση με το στεγνωτήριό σας, θα εξοικονομήστε περίπου 50 $ το χρόνο στους λογαριασμούς ενέργειας σας!

Λάμπες

Εάν εξακολουθείτε να χρησιμοποιείτε λαμπτήρες πυρακτώσεως οπουδήποτε στο σπίτι σας, ο πιο γρήγορος τρόπος για να γίνετε πιο ενεργειακά αποδοτικοί είναι να μεταβείτε σε συμπαγείς λαμπτήρες φθορισμού (CFLs). Αυτοί οι ενεργειακά αποδοτικοί λαμπτήρες καταναλώνουν περίπου 75% λιγότερη ενέργεια από τους λαμπτήρες πυρακτώσεως, συν περίπου δέκα φορές περισσότερο, επομένως δεν θα χρειάζεται να ταλαιπωρείτε την αλλαγή λαμπτήρων τόσο συχνά. Κάθε λαμπτήρας CFL θα σας εξοικονομήσει περίπου 35 $ κατά τη διάρκεια της ζωής του, επομένως θα πληρώσουν για τον εαυτό τους και περισσότερα με την πάροδο του χρόνου. Εάν δεν θέλετε να δεσμευτείτε να αλλάξετε κάθε λάμπα στο σπίτι σας, επιλέξτε μερικά από τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα φωτιστικά και απενεργοποιήστε τα για να ξεκινήσετε.

Πρίζες ρεύματος

Η αποσύνδεση συσκευών όταν δεν χρησιμοποιούνται είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εξοικονομήσετε ενέργεια, αλλά μπορεί επίσης να είναι δύσκολο να θυμάστε να το κάνετε. Εάν έχετε μια κακή συνήθεια να ξεχνάτε να αποσυνδέετε την πρίζα, τότε αναζητήστε πρίζες που θα το κάνουν για εσάς. Αυτό Χρονοδιακόπτης ισχύος Belkin Conserve Socket θα απενεργοποιήσει τις συνδεδεμένες συσκευές μετά από ένα ορισμένο χρονικό διάστημα, ώστε να μην χρειάζεται να θυμάστε να αποσυνδέσετε την πρίζα. Απλώς επιλέξτε ένα χρονικό διάστημα, είτε 30 λεπτά, 3 ώρες είτε 6 ώρες, και μετά συνεχίστε την ημέρα σας. Αφού περάσει ο χρόνος που επιλέξατε, η πρίζα θα απενεργοποιήσει αυτόματα οποιαδήποτε συσκευή είναι συνδεδεμένη.

Φορητοί υπολογιστές

Έχετε και επιτραπέζιο και φορητό υπολογιστή στο σπίτι; Εάν ναι, χρησιμοποιήστε το φορητό υπολογιστή αντί για τον επιτραπέζιο υπολογιστή για εξοικονόμηση ενέργειας. Οι φορητοί υπολογιστές μπορούν να λειτουργήσουν περίπου το ένα πέμπτο της ενέργειας που χρησιμοποιούν οι επιτραπέζιοι υπολογιστές. Ακόμη και όταν και οι δύο συσκευές είναι συνδεδεμένες σε μια ηλεκτρική πρίζα, οι φορητοί υπολογιστές είναι πιο ενεργειακά αποδοτικοί από τους επιτραπέζιους. Πολλοί φορητοί υπολογιστές έχουν επίσης σχεδιαστεί με ενεργειακά αποδοτικά χαρακτηριστικά, όπως η μονάδα επεξεργασίας γραφικών, για να παρατείνουν τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Με τόσους πολλούς εύκολους τρόπους για να γίνετε πιο ενεργειακά αποδοτικοί στο σπίτι, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για να μην κάνετε πράσινο!

Schreibe einen Kommentar