3 Τάσεις HVAC για να προετοιμαστούμε το 2023

0
3 Τάσεις HVAC για να προετοιμαστούμε το 2023

Το 2022 ήταν ένα για τα βιβλία της ιστορίας. Από ρεκόρ πληθωρισμού μέχρι το θάνατο της βασίλισσας, είναι σίγουρα κάτι που πρέπει να θυμόμαστε. Εκτός από τις παγκόσμιες εκδηλώσεις, εμείς στην FTL Finance κρατήσαμε μια καρτέλα για τις τάσεις του HVAC το 2022.

Αυτό το περασμένο έτος έφερε ενοποιήσεις, εξαγορές, έξυπνη τεχνολογία και αυξήσεις τιμών στη βιομηχανία HVAC. Ανυπομονώντας για το 2023, αναμένουμε να συνεχιστούν πολλές από τις ίδιες τάσεις.

1. ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΤΙΜΩΝ HVAC

Στις αρχές του 2022, είδαμε αυξήσεις τιμών που κυμαίνονταν από 3% έως 20%. Με βάση τις τρέχουσες τάσεις HVAC, θα συνεχίσουμε να βλέπουμε τις τιμές να αυξάνονται το 2023. Οι κατασκευαστές προετοιμάζουν ήδη πελάτες – Allied Air Enterprises και Lennox Industries ανακοίνωσε αυξήσεις 8% από την 1η Ιανουαρίου και Trane Technologies θα έχει αύξηση 10% από τις 9 Ιανουαρίου.

Σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια, ζητήματα εφοδιαστικής αλυσίδας και αυξανόμενος πληθωρισμός δεν θα είναι τα μόνα που επηρεάζουν τις αυξήσεις των τιμών HVAC: από την 1η Ιανουαρίου, Πρότυπα SEER θα αλλάξει πανελλαδικά. Η ελάχιστη βαθμολογία SEER θα αυξηθεί από 13 SEER σε 14 SEER στις βόρειες πολιτείες. Οι νότιες πολιτείες θα δουν την ελάχιστη βαθμολογία αύξησης από 14 SEER σε 15 SEER.

Η τιμή για αυτά τα υψηλότερα συστήματα SEER μπορεί να εκπλήξει τους πελάτες, ακόμη και χωρίς πληθωρισμό ρεκόρ. Και ενώ καταλαβαίνουμε ότι πρέπει να έχετε κέρδος, οι πελάτες σας μπορεί να είναι λιγότερο συμπαθητικοί. Σκεφτείτε αυτό: Το 79% των ενηλίκων των ΗΠΑ άλλαξαν τα σχέδια των διακοπών τους φέτος λόγω του πληθωρισμού. Τι σας λέει αυτό για την κατάσταση των οικονομικών των Αμερικανών;

Ένας καλός τρόπος για να χειριστείτε τις αντιρρήσεις των πελατών για υψηλότερες τιμές είναι να τους βοηθήσετε να κατανοήσουν τους λόγους πίσω από αυτές. Ή θα μπορούσατε να εξηγήσετε ότι αν και τα συστήματα υψηλότερης απόδοσης μπορεί να είναι πιο ακριβά εκ των προτέρων, θα εξοικονομήσουν χρήματα στους λογαριασμούς θέρμανσης και ψύξης μακροπρόθεσμα. Και αν προσφέρετε χρηματοδότηση, οι πελάτες μπορούν να κατανείμουν τις πληρωμές σε αρκετά χρόνια για να το κάνουν πιο διαχειρίσιμο.

2. ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΘΑ ΘΕΛΟΥΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΑΠΟΔΟΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ HVAC

Τα ενεργειακά αποδοτικά συστήματα HVAC πρόκειται να γίνουν ο κανόνας τα επόμενα χρόνια. Εκτός από την αλλαγή των προτύπων του SEER, περισσότεροι άνθρωποι εργάζονται από το σπίτι και οι αναπνευστικές ασθένειες κυκλοφορούν σαν τρελοί. Τούτου λεχθέντος, πολλοί ιδιοκτήτες σπιτιού αναζητούν τρόπους για να βελτιώσουν την ποιότητα του εσωτερικού αέρα (IAQ).

Οι ιδιοκτήτες σπιτιού είναι πρόθυμοι να ξοδέψουν 65% περισσότερα για το IAQ τώρα από ό,τι πριν από πέντε χρόνια, σύμφωνα με 2022 American Home Comfort Survey. Όταν συζητάτε λεπτομέρειες έργου με έναν ιδιοκτήτη σπιτιού, κάντε ερωτήσεις για να μετρήσετε το ενδιαφέρον και την κατανόηση του IAQ. Να είστε προετοιμασμένοι για τυχόν ερωτήσεις που μπορεί να έχουν επίσης. δεν θα γνωρίζουν όλοι οι ιδιοκτήτες σπιτιού τις λεπτομέρειες αυτής της αναβάθμισης.

Εάν δείξουν ενδιαφέρον, μπορείτε να παρουσιάσετε μια πρόταση έργου υψηλότερης αξίας που περιλαμβάνει το IAQ. Ωστόσο, αυτό μπορεί να είναι μια δαπανηρή αναβάθμιση σε ένα ήδη ακριβό σύστημα, επομένως η προσφορά χρηματοδότησης μπορεί να βοηθήσει στη μείωση αυτού του φόρτου για τον πελάτη.

3. ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΣΕ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙΣ HVAC

Τα συνεχιζόμενα ζητήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας θα συνεχίσουν να επηρεάζουν τη βιομηχανία HVAC το 2023. Καθώς οι διανομείς λαμβάνουν περιορισμένο ανεφοδιασμό, θα πρέπει να επιλέξουν ποιοι εργολάβοι θα το λάβουν. Και πιθανότατα θα δώσουν προτεραιότητα σε μεγαλύτερους εργολάβους έναντι μικρότερων επιχειρήσεων. Λοιπόν, τι σημαίνει αυτό για την επιχείρησή σας;

Εάν είστε μικρότερο κατάστημα, υπάρχουν μερικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να ανταποκριθείτε σε αυτήν την τάση:

  • Μπορείτε να πουλήσετε την επιχείρησή σας.
  • Μπορείτε να αναπτύξετε την επιχείρησή σας.
  • Μπορείτε να ενισχύσετε τις σχέσεις διανομέα σας.

Εάν θέλετε να συνταξιοδοτηθείτε τα επόμενα χρόνια, μπορεί να θέλετε να πουλήσετε την επιχείρησή σας τώρα. Οι εξαγορές HVAC δεν είναι μια γρήγορη διαδικασία, επομένως η έναρξη τώρα θα σας βοηθήσει να αποσυρθείτε όταν είστε έτοιμοι. Πολλοί μεγαλύτεροι εργολάβοι και εταιρείες ιδιωτικών κεφαλαίων είναι πρόθυμοι να το κάνουν αποκτήσει μικρές επιχειρήσεις HVAC. Εξακολουθούμε να αντιμετωπίζουμε έλλειψη εργατικού δυναμικού HVAC, επομένως μια εξαγορά θα μπορούσε να σας παρέχει τους απαραίτητους πόρους για να προσελκύσετε έμπειρους τεχνικούς (σκεφτείτε: καλύτερα προνόμια, υψηλότερες αμοιβές).

Εάν δεν είστε έτοιμοι να εγκαταλείψετε την επιχείρησή σας, ωστόσο, θα πρέπει να παρακολουθείτε τις νέες εξελίξεις, ώστε η επιχείρησή σας να μπορεί να ευδοκιμήσει. Οι Millennials είναι πλέον ιδιοκτήτες σπιτιού, με το Gen Z να ακολουθεί σύντομα. Αυτές οι γενιές περιηγούνται στον κόσμο διαφορετικά και δημιουργούν νέες τάσεις HVAC. Για παράδειγμα, το 50% των ιδιοκτητών κατοικιών κοιτάζει στο Διαδίκτυο για να δουν εάν ένας αντιπρόσωπος προσφέρει χρηματοδότηση. Έτσι, εάν δεν έχετε ιστότοπο ή/και δεν προσφέρετε χρηματοδότηση, μπορεί να χάσετε την επιχείρηση χωρίς να το καταλάβετε. Κάνοντας αυτό το βήμα μπορεί να σας βοηθήσει να αναπτύξετε την επιχείρησή σας και να παραμείνετε στην επιχείρηση.

Τελικά, ενισχύοντας τις σχέσεις σας με τους διανομείς δεν είναι ποτέ κακή ιδέα. Επικοινωνήστε με τις επαφές σας ενώ περιμένετε προϊόντα. Βρείτε κοινά ενδιαφέροντα για συζήτηση. Ρωτήστε για το Σαββατοκύριακο τους. Η οικοδόμηση μιας προσωπικής σχέσης θα σας βοηθήσει να σας κρατήσει στην κορυφή του μυαλού τους όταν υπάρχουν περισσότερα προϊόντα σε απόθεμα. Σύμφωνα με τα σοφά λόγια του Μάικλ Σκοτ, «Η ζωή και η επιχείρηση έχουν να κάνουν με τις ανθρώπινες συνδέσεις». Η δημιουργία αυτών των συνδέσεων με τους διανομείς, τους υπαλλήλους και τους πελάτες σας θα σας βάλει σε έναν δρόμο προς την επιτυχία.

ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΣΑΣ ΤΟ 2023

Μεταξύ των αυξήσεων των τιμών και των ενεργειακά αποδοτικών συστημάτων, οι ιδιοκτήτες κατοικιών εξετάζουν μεγαλύτερους λογαριασμούς HVAC το 2023. Οι δαπάνες HVAC δεν προγραμματίζονται πάντα, γεγονός που καθιστά ακόμη πιο δύσκολο να αντεπεξέλθουν οικονομικά. Το FTL Finance βοηθά να γίνουν πιο διαχειρίσιμοι αυτοί οι λογαριασμοί.

Χρησιμοποιώντας το εργαλείο εκτίμησης έργων μας, μπορείτε να προσφέρετε στους πελάτες σας πολλαπλές επιλογές έργων και πληρωμής. Συνιστούμε το μοντέλο „Καλό, Καλύτερο, Καλύτερο“:

  • Καλό: το ελάχιστο που χρειάζεται ένας ιδιοκτήτης σπιτιού
  • Καλύτερα: λίγο περισσότερο από το ελάχιστο
  • Καλύτερο: όλες οι καμπάνες και οι σφυρίχτρες

Εισαγάγετε τις επιλογές έργου του ιδιοκτήτη του σπιτιού σας στο εργαλείο μας και επιλέξτε έναν όρο δανείου με βάση το κόστος (όσο μεγαλύτερο είναι το κόστος, τόσο μεγαλύτερη είναι η διάρκεια). Στη συνέχεια, με βάση αυτές τις πληροφορίες, ο εκτιμητής μας θα δημιουργήσει μια εκτιμώμενη μηνιαία πληρωμή για κάθε έργο.

Τις περισσότερες φορές, οι μηνιαίες πληρωμές δεν διαφέρουν πολύ μεταξύ των επιλογών. Αυτή η σύγκριση συμβάλλει στη μείωση του σοκ με αυτοκόλλητα για τον πελάτη και του δείχνει ότι μπορούν να αντέξουν οικονομικά τα χαρακτηριστικά που θέλουν, ακόμη και με αυξήσεις τιμών.

Schreibe einen Kommentar