3 Συμβουλές για την πλοήγηση στην έλλειψη ειδικευμένου εργατικού δυναμικού HVAC

1
3 Συμβουλές για την πλοήγηση στην έλλειψη ειδικευμένου εργατικού δυναμικού HVAC

Ως εργολάβος HVAC, γνωρίζετε πολύ καλά τους αγώνες της έλλειψης ειδικευμένου εργατικού δυναμικού. Ενώ ορισμένες βιομηχανίες έχουν πρωτίστως παλέψει με την εργασία από την πανδημία, η βιομηχανία HVAC έχει αισθανθεί τον αντίκτυπο από τότε 2016. Νέοι ενεργειακοί κανονισμοί και η οικοδομική έκρηξη ασκούν πίεση στον κλάδο εδώ και χρόνια. Προσθέστε ζήτηση για αναβαθμίσεις ενώ όλοι ήταν στο σπίτι κατά τη διάρκεια της πανδημίας και δεν υπάρχει τρόπος να συνεχίσετε.

ΣΚΛΗΡΑ προβλέπει ότι η αγορά HVAC θα επιβραδυνθεί φέτος, σχεδόν το ένα τέταρτο των ειδικευμένων εργαζομένων στο εμπόριο είναι εντός 10 ετών από την ηλικία συνταξιοδότησης. Πώς διασφαλίζετε ότι η επιχείρησή σας διατηρεί μια σταθερή γραμμή ταλέντων; Έχουμε μερικές συμβουλές για να σας βοηθήσουμε.

1. ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ

Υπάρχουν πολλά αιτίες έλλειψης εργατικού δυναμικού, και η αποζημίωση παίζει σημαντικό ρόλο. Σύμφωνα με Pew Research Center, το 63% των Αμερικανών εργαζομένων εγκατέλειψαν τη δουλειά τους το 2021 λόγω χαμηλών αμοιβών και περισσότεροι από τους μισούς ανέφεραν ότι κερδίζουν χρήματα στη νέα τους εταιρεία. Το μοτίβο των εργαζομένων που αλλάζουν εταιρείες έχει αναφερθεί ως “Ο μεγάλος ανασχηματισμός” αντί για «Η Μεγάλη Παραίτηση». Οι περισσότεροι εργαζόμενοι δεν εγκαταλείπουν εντελώς το εργατικό δυναμικό. απλώς μετακινούνται σε υψηλότερα αμειβόμενες θέσεις.

Σαφώς, η προσφορά ανταγωνιστικών αμοιβών είναι το κλειδί για την πρόσληψη και τη διατήρηση εργαζομένων. Αλλά αν αντιμετωπίζετε ήδη προβλήματα με τις ταμειακές ροές, αυτό μπορεί να μοιάζει με μεγάλη παραγγελία. Πώς θα πληρώσετε ανταγωνιστικούς μισθούς εάν δυσκολεύεστε να πληρώσετε τους υπαλλήλους σας τους τρέχοντες μισθούς τους;

Εξετάστε το ενδεχόμενο να προσφέρετε χρηματοδότηση στους πελάτες σας εάν δεν το έχετε ήδη κάνει. Η χρηματοδότηση μπορεί αυξήστε τις πωλήσεις σας κατά 20%, και θα πληρωθείτε όταν ολοκληρωθεί η εργασία. Αυτά τα επιπλέον δολάρια μπορούν να σας βοηθήσουν να παραμείνετε ανταγωνιστικοί στον αγώνα για ταλέντο.

Ωστόσο, η ανταγωνιστική αποζημίωση δεν περιορίζεται στους μισθούς. Φροντίστε να λάβετε υπόψη τα οφέλη και τις ευκαιρίες επαγγελματικής εξέλιξης. Συμπεριλάβετε αυτά στις αγγελίες εργασίας σας όταν προσλαμβάνετε τεχνικούς HVAC, ώστε να μπορούν να πάρουν μια γεύση από ολόκληρο το πακέτο αποδοχών σας. Και αν εργάζεστε για να διατηρήσετε ειδικευμένους υπαλλήλους, σκεφτείτε να προγραμματίσετε την εκπαίδευση HVAC κατά τη διάρκεια της εκτός σεζόν — και να τους πληρώσετε για το χρόνο τους. Με αυτόν τον τρόπο, έχουν αξιόπιστο εισόδημα καθ‘ όλη τη διάρκεια του έτους, όχι μόνο όταν μπαίνουν θέσεις εργασίας.

2. ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΝΕΤΗ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ

Η κουλτούρα μπορεί να είναι εξίσου σημαντική με την αποζημίωση των εργαζομένων. Σκεφτείτε αυτό: 71% των εργαζομένων είναι πρόθυμοι να δεχτούν χαμηλότερο μισθό για τη σωστή εταιρική κουλτούρα.

Ένας τρόπος για να καλλιεργήσετε μια εξαιρετική εταιρική κουλτούρα είναι να προσφέρετε στους υπαλλήλους σας ευελιξία και εξαιρετική ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής. Ξέρουμε, ξέρουμε: άλλο ένα φαινομενικά αδύνατο ζητάμε αυτόν τον κλάδο.

Αν και μπορεί να μην είστε σε θέση να παρέχετε τόση ευελιξία όσο μια εργασία γραφείου ή εργασία από το σπίτι, μπορείτε να δώσετε στους υπαλλήλους σας την αίσθηση του ελέγχου των προγραμμάτων τους. Για παράδειγμα, ένα Ανάδοχος με έδρα το Ντιτρόιτ παρέχει ένα πρόγραμμα 90 ημέρες νωρίτερα και τιμά τα αιτήματα άδειας. Με αυτόν τον τρόπο, οι τεχνικοί του μπορούν να προγραμματίσουν γύρω από το πρόγραμμα εργασίας τους αντί να περιμένουν την προηγούμενη εβδομάδα για να κάνουν σχέδια.

Η επένδυση στους υπαλλήλους σας είναι επίσης ουσιαστικό μέρος της εταιρικής κουλτούρας. Παρόμοια με τα μισθολογικά ζητήματα, Το 63% των Αμερικανών εργαζομένων άφησαν τις δουλειές τους το 2021 επειδή η εταιρεία τους δεν πρόσφερε ευκαιρίες εξέλιξης. Κάθε εργαζόμενος θα έχει διαφορετικούς στόχους σταδιοδρομίας, επομένως σκεφτείτε να συναντηθείτε μεμονωμένα για να μάθετε τους στόχους του και πώς μπορείτε να τους φτάσετε εκεί.

Ένας εύκολος τρόπος για να εργαστείτε για την επίτευξη αυτών των στόχων είναι να δημιουργήσετε ένα πρόγραμμα καθοδήγησης μεταξύ βετεράνων και νέων τεχνολογιών. Η καθοδήγηση ενθαρρύνει τη δημιουργία ομάδας ενώ εργάζονται για την επίτευξη επαγγελματικών στόχων: οι βετεράνοι αναπτύσσουν ηγετικές δεξιότητες και οι νέες τεχνολογίες αυξάνουν τη βάση γνώσεων τους.

3. ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΤΕ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

«Κάνε περισσότερα με λιγότερα». Πόσες φορές έχετε ακούσει αυτή τη φράση πεταμένη;

Καθώς εργάζεστε για την πρόσληψη και τη διατήρηση υπαλλήλων, είναι καλή ιδέα να ρίξετε μια δεύτερη ματιά στις τρέχουσες λειτουργίες σας. Αξιοποιείτε στο έπακρο τις μέρες των εργαζομένων σας; Έχουν τα κατάλληλα εργαλεία για να κάνουν τη δουλειά τους αποτελεσματικά; Σε μια έλλειψη ειδικευμένου εργατικού δυναμικού, η αποτελεσματικότητα όχι μόνο μπορεί να κρατήσει τα πράγματα στη ζωή αλλά μπορεί να σας βοηθήσει να αναλάβετε περισσότερα έργα.

Για παράδειγμα, το λογισμικό υπηρεσίας πεδίου μπορεί να σας βοηθήσει να παρακολουθείτε τους υπαλλήλους σας στο πεδίο και να προγραμματίζετε τα ραντεβού πιο αποτελεσματικά. Μερικοί σας επιτρέπουν ακόμη και να προγραμματίζετε εύκολα ραντεβού με βάση την απόσταση, έτσι ώστε οι τεχνικοί σας να ξοδεύουν λιγότερο χρόνο στην οδήγηση.

Ή ίσως έχετε έναν νέο νεοσύλλεκτο που χρειάζεται λίγη περισσότερη καθοδήγηση προτού να είναι έτοιμος να δεχτεί κλήσεις μόνος του, οπότε δεν μπορείτε να προγραμματίσετε τόσα πολλά ραντεβού. Οι εταιρείες έχουν αναπτυγμένη τεχνολογία για να βοηθήσετε τους νεότερους τεχνικούς σας να διαγνώσουν και να διορθώσουν προβλήματα στο πεδίο, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να δέχονται περισσότερες κλήσεις νωρίτερα στη διαδικασία εκπαίδευσης.

Η τεχνολογία μπορεί επίσης να βοηθήσει στις πωλήσεις. Στην FTL Finance, για παράδειγμα, ο εκτιμητής έργου μας αφαιρεί το έργο του υπολογισμού των πιθανών μηνιαίων επιλογών πληρωμής από τους τεχνικούς σας. Το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να συνδέσουν το ποσό της υπηρεσίας και να επιλέξουν έως και τρία προγράμματα χρηματοδότησης για να λάβουν μια εκτιμώμενη μηνιαία πληρωμή για το καθένα. Τότε μπορούν

στείλτε ένα PDF αυτής της πρότασης στον πελάτη απευθείας από τον εκτιμητή έργου. Όλα αυτά μπορούν να γίνουν από το χωράφι, δεν απαιτείται χαρτί.

Η αντιμετώπιση της έλλειψης ειδικευμένου εργατικού δυναμικού είναι μια ομαδική προσπάθεια. Εκτός από τα ψηφιακά μας εργαλεία, η FTL προσφέρει εκπαίδευση στα εργαλεία μας και χρηματοδοτικά προγράμματα για τους τεχνικούς σας. Με αυτόν τον τρόπο, μπορούν να προσφέρουν με σιγουριά χρηματοδότηση στο πεδίο και να βοηθήσουν στην οικοδόμηση της επιχείρησής σας, ενώ είστε απασχολημένοι με τις προσλήψεις. Συνδεθείτε μαζί μας για να μάθετε περισσότερα.

Schreibe einen Kommentar