2021 INTERNATIONAL EMMY AWARDS ΕΙΔΗΣΕΙΣ & ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΕΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ – Διεθνής Ακαδημία Τηλεοπτικών Τεχνών & Επιστημών

0
2021 INTERNATIONAL EMMY AWARDS ΕΙΔΗΣΕΙΣ & ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΕΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ – Διεθνής Ακαδημία Τηλεοπτικών Τεχνών & Επιστημών

Υποψήφιοι από: Βραζιλία, Κένυα, Κατάρ, Ρωσία, Ολλανδία και Ηνωμένο Βασίλειο

Πρώτη υποψηφιότητα σε τρέχουσες υποθέσεις για ένα πρόγραμμα από την Κένυα

Νέα Υόρκη, 19 Αυγούστου 2021 – Η Διεθνής Ακαδημία Τηλεοπτικών Τεχνών & Επιστημών ανακοίνωσε σήμερα τους υποψηφίους για τις κατηγορίες Ειδήσεων και Επικαιρότητας 2021. Οι νικητές του International Emmy® θα αναγνωριστούν μαζί με τους Αμερικανούς συναδέλφους τους σε ειδήσεις κατά τη διάρκεια μιας διαδικτυακής τελετής στις 28 Σεπτεμβρίου.

Οι 8 υποψήφιοι καλύπτουν 6 χώρες: Βραζιλία, Κένυα, Κατάρ, Ρωσία, Ολλανδία και Ηνωμένο Βασίλειο.

«Καθώς ο κόσμος συνεχίζει να παλεύει με την πανδημία και την αναταραχή σε κάθε μέρος, η πρόσβαση σε αξιόπιστες ειδήσεις είναι πιο κρίσιμη από ποτέ». δήλωσε ο Bruce Paisner, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Διεθνούς Ακαδημίας Τηλεοπτικών Τεχνών & Επιστημών. «Χαιρετίζουμε την εξαιρετική δουλειά και το μεγάλο θάρρος των υποψηφίων μας για την αναφορά σε δύσκολα και ευαίσθητα θέματα, παρά την παγκόσμια κρίση υγείας και πολλά άλλα εμπόδια που τους ρίχνονται».

Το BBC World Service συγκέντρωσε την πρώτη υποψηφιότητα για ένα πρόγραμμα από την Κένυα στην κατηγορία Current Affairs. Η έρευνα του BBC, Africa Eye: The Baby Stealers αποκαλύπτει την ύπαρξη μιας μυστικής αλλά ακμάζουσας παράνομης αγοράς για κλεμμένα μωρά στην Κένυα.

Το βραζιλιάνικο TV Globo είναι υποψήφιο για άλλη μια φορά και στις δύο κατηγορίες για την κάλυψη της πανδημίας Covid-19 σε πόλεις και νοσοκομεία της Βραζιλίας με το Jornal Nacional: COVID-19 στη Βραζιλία (Ειδήσεις) και Profissão Repórter/Fantástico: COVID-19: The Daily Routine of Ομάδα Υγείας μέσα σε Δημόσιο Νοσοκομείο (Επικαιρότητα).

Ακολουθεί η πλήρης λίστα των υποψηφίων.

Υποψηφιότητες 2021 – Ειδήσεις & Επικαιρότητα

Νέα

Προειδοποίηση από την Ιταλία

Sky News

Ηνωμένο Βασίλειο

Όταν ο κορωνοϊός εξαπλώθηκε από την Άπω Ανατολή, η Ιταλία ξεπέρασε την Κίνα ως το επίκεντρο. Ωστόσο, κανείς δεν ήξερε πώς έμοιαζε – έως ότου, για πρώτη φορά, το Sky News αποκάλυψε τη φρικτή κλίμακα της κρίσης σε αυτόν τον κόσμο αποκλειστική κάλυψη.

Έκρηξη της Βηρυτού

Αγγλικά Al Jazeera

Κατάρ

Η αγγλική ανταποκρίτρια του Al Jazeera Zeina Khodr περπατούσε με την οικογένειά της όταν η έκρηξη συνέβη στις 4 Αυγούστου 2020 στο λιμάνι της Βηρυτού. Τις επόμενες δύο ημέρες, η Zeina ανέφερε τις επιπτώσεις που είχε η έκρηξη σε μια πόλη που είχε ήδη γονατίσει λόγω μιας βαθιάς οικονομικής κρίσης.

National Journal: COVID-19 στη Βραζιλία

Globo

Βραζιλία

Υπερπλήρη νοσοκομεία και επείγοντα περιστατικά. Χιλιάδες απελπισμένοι ασθενείς που αναζητούν θεραπεία. Βραζιλιάνοι που διέκοψαν τη ζωή τους από την ασθένεια. Ο αγώνας των οικογενειών να θάψουν συγγενείς. Η Globo είδε πώς οι πόλεις της Βραζιλίας πολέμησαν την πανδημία από τα πρώτα της στάδια.

Πόλεμος του Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Αιμορραγία και ο δρόμος προς την κατάπαυση του πυρός

RT (ANO TV-Novosti)

Ρωσία

Η έντονη στρατιωτική σύγκρουση μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν φτάνει στη μεγαλύτερη πόλη και de facto πρωτεύουσα της αμφισβητούμενης περιοχής του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, το Στεπανακέρτ. Το πλήρωμα του RT αναφέρει από την πόλη κυριευμένη από φόβο και μετά ταξιδεύει σε μια μικρή πόλη υπό συνεχή βομβαρδισμό παρά την κηρυγμένη εκεχειρία.

Επικαιρότητα

Africa Eye: The Baby Stealers

Παγκόσμια Υπηρεσία του BBC

Κενύα

Η έρευνα του BBC αποκαλύπτει την ύπαρξη μιας μυστικής αλλά ακμάζουσας παράνομης αγοράς για κλεμμένα μωρά στην Κένυα. Η ομάδα διείσδυσε και αποκάλυψε τρία παραγωγικά δίκτυα εμπορίας παιδιών που εκτείνονται από μια από τις φτωχότερες παραγκούπολη του Ναϊρόμπι έως ένα από τα μεγαλύτερα κρατικά νοσοκομεία της Κένυας.

Foreign Office: The Hunt for Gaddafi’s Billions

Τηλεόραση VPRO

Ολλανδία

Το Hunt for Gaddafi’s Billions επικεντρώνεται στη μάχη για τα εξαφανισμένα δισεκατομμύρια του Μουαμάρ Καντάφι στη Νότια Αφρική. Στα ίχνη των κυνηγών επικηρυγμένων, των εμπόρων όπλων και των διεφθαρμένων πολιτικών, ακολουθούμε το τρομακτικό κυνήγι για τα χρήματα.

Έκθεση: Εν ψυχρώ

Darlow Smithson Productions / ITV

Ηνωμένο Βασίλειο

Το In Cold Blood εξετάζει τη μεγαλύτερη καταστροφή θεραπείας στην ιστορία του NHS, μια τραγωδία που σκότωσε περισσότερους ανθρώπους από το Grenfell, το Hillsborough, το 7/7 και τους βομβαρδισμούς στο Μπέρμιγχαμ μαζί. Ωστόσο, η κλίμακα και ο αντίκτυπός του ήταν μέχρι τώρα σχετικά υποτιμημένος στη Βρετανία.

Επαγγελματικός Ρεπόρτερ / Fantástico: COVID-19: Η καθημερινή ρουτίνα μιας ομάδας υγειονομικής περίθαλψης μέσα σε ένα δημόσιο νοσοκομείο

Globo

Βραζιλία

Η ιατρική ομάδα του Γενικού Νοσοκομείου Vila Penteado, στο Σάο Πάολο, κατέγραψε εικόνες της δικής τους καθημερινότητας για πέντε ημέρες, μεταξύ των τέλους Μαΐου και των αρχών Ιουνίου. Ειδική αναφορά από την ομάδα του «Profession: Reporter»


Σχετικά με τη Διεθνή Ακαδημία Τηλεοπτικών Τεχνών & Επιστημών

Η Διεθνής Ακαδημία Τηλεοπτικών Τεχνών & Επιστημών είναι ένας οργανισμός που βασίζεται σε μέλη και αποτελείται από κορυφαίες προσωπικότητες των μέσων ενημέρωσης και της ψυχαγωγίας από περισσότερες από 60 χώρες και 500 εταιρείες από όλους τους τομείς της τηλεόρασης, συμπεριλαμβανομένου του Διαδικτύου, της κινητής τηλεφωνίας και της τεχνολογίας. Το ετήσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ακαδημίας περιλαμβάνει τα διάσημα International Emmy® Awards που πραγματοποιούνται στη Νέα Υόρκη, τα International Emmy® Kids Awards και μια σειρά εκδηλώσεων του κλάδου όπως η Ημέρα της Ακαδημίας, το Διεθνές Φεστιβάλ Emmy® World Television και πάνελ για ουσιαστικά θέματα της βιομηχανίας. Η Διεθνής Ακαδημία Τηλεοπτικών Τεχνών & Επιστημών αναγνωρίζει την αριστεία στην τηλεόραση που παράγεται εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς και στα προγράμματα Primetime των ΗΠΑ που παράγονται σε άλλες γλώσσες εκτός των Αγγλικών, με το διάσημο βραβείο Emmy®. Επί του παρόντος γιορτάζει τον προγραμματισμό σε διάφορους τομείς, όπως: Προγραμματισμός Τεχνών, Επικαιρότητα, Κωμωδία, Ντοκιμαντέρ, Δραματικές σειρές, Ειδήσεις, Ψυχαγωγία χωρίς σενάριο, Σειρά σύντομης φόρμας. Η Telenovela και οι τηλεοπτικές ταινίες/μίνι-σειρές, αναγνωρίζει επίσης την αριστεία στις παραστάσεις και στον παιδικό προγραμματισμό. Για περισσότερες πληροφορίες μεταβείτε στη διεύθυνση www.iemmys.tv


Επαφές πολυμέσων

Η Διεθνής Ακαδημία Τηλεοπτικών Τεχνών & Επιστημών
Eva Obadia, Senior Director, Communications & Partnerships
[email protected]

Ο Όμιλος Lippin
Ματ μπισκότα
[email protected]

Schreibe einen Kommentar