2019 ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΒΡΑΒΕΙΑ EMMY® ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ & ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ – Διεθνής Ακαδημία Τηλεοπτικών Τεχνών και Επιστημών

0

Υποψήφιοι από: Βραζιλία, Σουηδία, Νιγηρία, Κατάρ, Ρωσία και Ηνωμένο Βασίλειο

Πρώτη φορά Υποψηφιότητα Emmy® για την Παγκόσμια Υπηρεσία του BBC και για τη Νιγηρία

Νέα Υόρκη, 6 Αυγούστου 2019 – Η Διεθνής Ακαδημία Τηλεοπτικών Τεχνών και Επιστημών ανακοίνωσε σήμερα τους υποψηφίους για τις κατηγορίες Ειδήσεων και Επικαιρότητας 2019. Οι νικητές θα απονεμηθούν με Emmy στη Νέα Υόρκη στις 24 Σεπτεμβρίου, στο Lincoln Center’s Alice Tully Hall. Οι 8 υποψήφιοι καλύπτουν 6 χώρες: Βραζιλία, Νιγηρία, Σουηδία, Κατάρ, Ρωσία και Ηνωμένο Βασίλειο. Οι νικητές των διεθνών βραβείων Emmy θα αναγνωριστούν μαζί με τους ομοτίμους τους στις αμερικανικές ειδήσεις και ντοκιμαντέρ.

Η Παγκόσμια Υπηρεσία του BBC κέρδισε την πρώτη της υποψηφιότητα για Emmy για ένα πρόγραμμα από τη ροή της στη Νιγηρία, καθιστώντας την πρώτη υποψηφιότητα για την Παγκόσμια Υπηρεσία του BBC και για τη Νιγηρία. Η έκθεση Current Affairs καλύπτει τον καταστροφικό εθισμό της χώρας στο σιρόπι για τον βήχα με κωδεΐνη, το οποίο αποκαλύπτει τη φρίκη μιας κρίσης οπιοειδών και εκθέτει τις διεφθαρμένες δυνάμεις πίσω από αυτήν.

Επιπλέον, η βραζιλιάνικη TV Globo είναι υποψήφια και στις δύο κατηγορίες για την κάλυψη της δολοφονίας της δημοτικής συμβούλου Marielle Franco (Ειδήσεις) και για 11 ημέρες στη Βόρεια Κορέα κατά την 70ή επέτειο από την ίδρυση του έθνους (Current Affairs).

«Οι δημοσιογράφοι των τηλεοπτικών εκπομπών δίνουν φωνή σε όσους φιμώνονται και ρίχνουν φως σε ό,τι κρύβεται, όπως αποδεικνύεται στα υποψήφια προγράμματα του τρέχοντος έτους», δήλωσε ο Bruce L. Paisner, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Διεθνούς Ακαδημίας Τηλεοπτικών Τεχνών & Επιστημών. «Πιστεύω ότι είναι περισσότερο από ποτέ η συλλογική μας ευθύνη να προστατεύσουμε το έργο τους. και υπερασπιστεί την ελευθερία του Τύπου, ένα από τα μεγάλα προπύργια της ελευθερίας».

Ακολουθεί η πλήρης λίστα των υποψηφίων.

Υποψηφιότητες 2019 – Νέα & Επικαιρότητα

Νέα

Data, Democracy and Dirty Tricks: The Cambridge Analytica Scandal

ITN / Channel 4 News

Ηνωμένο Βασίλειο

Σε μια σειρά αναφορών, η έρευνα του Channel 4 News για την αμφιλεγόμενη βρετανική εταιρεία δεδομένων Cambridge Analytica πυροδότησε το μεγαλύτερο διεθνές σκάνδαλο της χρονιάς, προκαλώντας έρευνες σε όλο τον κόσμο και εξαφάνισε δισεκατομμύρια δολάρια από την αξία του Facebook, αναγκάζοντας τον διευθύνοντα σύμβουλό του Mark Zuckerberg. να καταθέσει ενώπιον του Κογκρέσου. Αντιμετωπίζοντας ένα κύμα παγκόσμιου ελέγχου στον απόηχο της έρευνάς μας, η Cambridge Analytica κατέρρευσε.

Ινδονησία: Σεισμός και τσουνάμι στο Sulawesi
Αγγλικά Al Jazeera
Κατάρ
Στις 28 Σεπτεμβρίου 2018, ένας σεισμός 7,5 Ρίχτερ έπληξε το νησί Sulawesi της Ινδονησίας. Ο σεισμός προκάλεσε τσουνάμι με κύματα ύψους έως και έξι μέτρων και ένα θανατηφόρο φαινόμενο που ονομάζεται υγροποίηση. Περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περίπου 10.000 άλλοι τραυματίστηκαν. Περίπου 5.000 άνθρωποι παραμένουν αγνοούμενοι, που θεωρούνται νεκροί.

Jornal da Globo, Jornal Nacional και Fantastico: The Murder of Marielle Franco
TV Globo / GloboNews
Βραζιλία
Ένας αγανακτισμένος πληθυσμός ρωτά: ποιος σκότωσε τη δημοτική σύμβουλο Μαριέλ Φράνκο και τον οδηγό της; Οι δημοσιογράφοι μας αποκάλυψαν πλάνα CCTV που υποδηλώνει εκ προμελέτης δολοφονία. απόδειξη ότι τα πυρομαχικά κλάπηκαν από την ομοσπονδιακή αστυνομία. Αυτή είναι η πρώτη συνέντευξη με τη βοηθό της Marielle, τον μοναδικό επιζώντα και μάρτυρα της επίθεσης.

Πυρκαγιά στη Σιβηρία: Τραγωδία στο Κεμέροβο
RT
Ρωσία
Πυρκαγιά σε εμπορικό κέντρο της Σιβηρίας στοίχισε τη ζωή σε 64 ανθρώπους, πολλοί εκ των οποίων παιδιά. Το RT βρίσκεται στο έδαφος καλύπτοντας τις προσωπικές ιστορίες και τις πολυάριθμες πράξεις θάρρους, καθώς το σοκ των επιζώντων μετατρέπεται σε οργή και διαμαρτυρίες κατά των αρχών της πόλης.

Επικαιρότητα

BBC Africa Eye: Sweet Sweet Codeine

Παγκόσμια Υπηρεσία του BBC

Νιγηρία

Το Sweet Sweet Codeine ακολουθεί τους Νιγηριανούς δημοσιογράφους Ruona Meyer και Adejuwon Soyinka καθώς ερευνούν τον καταστροφικό εθισμό της χώρας τους στο σιρόπι βήχα με κωδεΐνη. Αυτό το πρόγραμμα αποκαλύπτει τη φρίκη μιας κρίσης οπιοειδών και εκθέτει τις διεφθαρμένες δυνάμεις πίσω από αυτήν, με αποτέλεσμα την πλήρη απαγόρευση του ναρκωτικού στη Νιγηρία.

Έκθεση: Αποκαλύφθηκε το Ιράν: Αντιμετωπίζοντας τους Αγιατολάχ
ITV / Hardcash Productions
Ηνωμένο Βασίλειο
Το ITV μπαίνει μυστικά στο Ιράν, βιντεοσκοπώντας τις γυναίκες που ξεκίνησαν μια άνευ προηγουμένου διαμαρτυρία, αμφισβητώντας τους θρησκευτικούς ηγέτες της χώρας. Σαράντα χρόνια από τότε που έγινε υποχρεωτική η χιτζάμπ, αυτές οι γυναίκες κινδυνεύουν με φυλάκιση και βασανιστήρια για να απαιτήσουν την ελευθερία, τη χρονιά που η πιο εκτεταμένη αναταραχή κατά της Ισλαμικής Δημοκρατίας σάρωσε το Ιράν.

Fantástico: 11 ημέρες στη Βόρεια Κορέα
TV Globo / GloboNews
Βραζιλία
Το 11 ημέρες στη Βόρεια Κορέα σχεδιάζει ένα πορτρέτο της χώρας εν μέσω της 70ης επετείου από την ίδρυση του έθνους. Δείχνει επίσης τα διλήμματα που αντιμετωπίζουν οι δημοσιογράφοι που κάνουν ρεπορτάζ για το ΝΚ και περιλαμβάνει σπάνια πλάνα καταναγκαστικής εργασίας στην ύπαιθρο και απροσδόκητες πραγματικές καταστάσεις.

Ανασκόπηση της αποστολής: Ο ΟΗΕ και η συγκάλυψη
(Mission Investigate: Deceptive Diplomacy)
Σουηδική Τηλεόραση (SVT) / Mission Investigate
Σουηδία
Μια διαρροή από την έδρα του ΟΗΕ αποκάλυψε ότι η επίσημη εκδοχή για τη δολοφονία των ειδικών του ΟΗΕ Zaida Catalán και Michael Sharp στο Κονγκό ήταν ψευδής. Η ιστορία, που περιλαμβάνει μυστικούς πράκτορες, ομαδικούς τάφους και παραπλανητική διπλωματία, έγινε παγκόσμια είδηση ​​που συγκλόνισε ολόκληρο τον ΟΗΕ στον πυρήνα της.


Σχετικά με τη Διεθνή Ακαδημία Τηλεοπτικών Τεχνών & Επιστημών

Η Διεθνής Ακαδημία Τηλεοπτικών Τεχνών & Επιστημών είναι ένας οργανισμός που βασίζεται σε μέλη και αποτελείται από κορυφαίες προσωπικότητες των μέσων ενημέρωσης και της ψυχαγωγίας από περισσότερες από 60 χώρες και 500 εταιρείες από όλους τους τομείς της τηλεόρασης, συμπεριλαμβανομένου του Διαδικτύου, της κινητής τηλεφωνίας και της τεχνολογίας. Το ετήσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ακαδημίας περιλαμβάνει τα διάσημα International Emmy® Awards που πραγματοποιούνται στη Νέα Υόρκη, τα International Emmy® Kids Awards στο MIPTV και μια σειρά εκδηλώσεων του κλάδου όπως η Ημέρα της Ακαδημίας, το Διεθνές Φεστιβάλ Emmy® World Television και πάνελ για ουσιαστικά θέματα της βιομηχανίας . Η Διεθνής Ακαδημία Τηλεοπτικών Τεχνών & Επιστημών αναγνωρίζει την αριστεία στην τηλεόραση που παράγεται εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς και στα προγράμματα Primetime των ΗΠΑ που παράγονται σε άλλες γλώσσες εκτός των Αγγλικών, με το διάσημο βραβείο Emmy®. Επί του παρόντος γιορτάζει τον προγραμματισμό σε διάφορους τομείς, όπως: Προγραμματισμός Τεχνών, Επικαιρότητα, Κωμωδία, Ντοκιμαντέρ, Δραματικές σειρές, Ειδήσεις, Ψυχαγωγία χωρίς σενάριο, Σειρά Μικρής Μορφής. Η Telenovela και οι τηλεοπτικές ταινίες/μίνι-σειρές, αναγνωρίζει επίσης την αριστεία στις παραστάσεις και στον παιδικό προγραμματισμό. Για περισσότερες πληροφορίες, μεταβείτε στη διεύθυνση www.iemmys.tv


Επαφές πολυμέσων

Η Διεθνής Ακαδημία Τηλεοπτικών Τεχνών & Επιστημών
Eva Obadia, Senior Director, Communications & Partnerships
Τηλ: 212-489-6969
[email protected]

Ο Όμιλος Lippin
Ματ μπισκότα
Τηλ: +1-212-986-7080
[email protected]

Schreibe einen Kommentar