2018 ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΒΡΑΒΕΙΑ EMMY® ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ & ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ – Διεθνής Ακαδημία Τηλεοπτικών Τεχνών και Επιστημών

1

Υποψήφιοι από: Βραζιλία, Δανία, Γερμανία, Κατάρ, Ρωσία, Τουρκία και Ηνωμένο Βασίλειο

Νέα Υόρκη, 7 Αυγούστου 2018 – Η Διεθνής Ακαδημία Τηλεοπτικών Τεχνών & Επιστημών ανακοίνωσε σήμερα τους υποψηφίους για τις κατηγορίες Ειδήσεις και Επικαιρότητα 2018. Οι νικητές θα απονεμηθούν με Emmy στη Νέα Υόρκη την 1η Οκτωβρίου, στο Jazz στο Lincoln Center. Οι νικητές των διεθνών βραβείων Emmy θα αναγνωριστούν μαζί με τους ομοτίμους τους στις αμερικανικές ειδήσεις και ντοκιμαντέρ.

Οι 8 υποψήφιοι καλύπτουν 7 χώρες: Βραζιλία, Δανία, Γερμανία, Κατάρ, Ρωσία, Τουρκία και Ηνωμένο Βασίλειο.

Το TRT World του τουρκικού δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα κέρδισε την πρώτη του υποψηφιότητα για Emmy στην κατηγορία Current Affairs για την κάλυψη των Σύριων προσφύγων που καταφεύγουν στην πώληση των νεφρών τους σε μεσίτες οργάνων για να περάσουν στην Ευρώπη. Ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός σταθμός της Δανίας DR TV κέρδισε την πρώτη του υποψηφιότητα στην κατηγορία Current Affairs για μια έρευνα που έγινε σε συμπαραγωγή με τη γερμανική τηλεόραση ZDF, σχετικά με διακινητές ανθρώπων που έφεραν εκατομμύρια μετανάστες στην Ευρώπη. Επιπλέον, το βραζιλιάνικο TV Globo είναι υποψήφιο και στις δύο κατηγορίες για την κάλυψη της κατάρρευσης του σωφρονιστικού συστήματος στη φυλακή του Ρίο Γκράντε ντε Νόρτε στις αρχές του 2017 (Ειδήσεις) και των παιδιών θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας στη Βραζιλία (Επικαιρότητα).

Η διεθνής νικήτρια Emmy Deeyah Khan είναι υποψήφια στις Επικαιρότητες για την κάλυψη των νεοναζί των ΗΠΑ και των λευκών εθνικιστών που παράγεται από την Fuuse Films και μεταδίδεται στο ITV.

«Ιστορικά συγχαίρουμε τους υποψηφίους μας για την επιμονή και τη γενναιότητα τους στην κάλυψη ιστοριών και τώρα συνειδητοποιούμε ότι πρέπει επίσης να τους συγχαρούμε που στάθηκαν απέναντι σε κυβερνήσεις που θα περιόριζαν αυστηρά αυτά που αναφέρουν ή θα τους έθεταν εντελώς εκτός λειτουργίας». δήλωσε ο Bruce L. Paisner, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Διεθνούς Ακαδημίας Τηλεοπτικών Τεχνών & Επιστημών. «Θα πρέπει μόνο να κοιτάξετε τη λίστα των υποψηφίων για να δείτε όλα τα προβλήματα στον κόσμο και πόσο πολύ χρειαζόμαστε τους δημοσιογράφους για να αποκαλύψουμε κακή συμπεριφορά και να ευαισθητοποιήσουμε». Ακολουθεί η πλήρης λίστα των υποψηφίων.

Υποψηφιότητες 2018 – Νέα & Επικαιρότητα

Νέα

#MosulSOS
RT
Ρωσία
Η επιχείρηση στη Μοσούλη σκότωσε χιλιάδες πολίτες, ενώ εκατοντάδες χιλιάδες άλλοι αναγκάστηκαν να τραπούν σε φυγή για να σώσουν τη ζωή τους. Επί τόπου, αναφορές από τις κατεστραμμένες από τον πόλεμο πόλεις έδειξαν ότι το επίπεδο της ταλαιπωρίας των πολιτών ήταν τόσο τεράστιο που το RT αποφάσισε να κυκλοφορήσει το hashtag #MosulSOS.

Jornal GloboNews – Δεκάδες νεκροί και τραυματίες στην εξέγερση της φυλακής Alcacuz – η κατάρρευση του σωφρονιστικού συστήματος της Βραζιλίας
GloboNews / TV Globo
Βραζιλία
Στις αρχές του 2017, η Βραζιλία γνώρισε μια κατάρρευση του σωφρονιστικού συστήματος. Μια φυλακή στο Ρίο Γκράντε ντο Νόρτε, σε τρομερές συνθήκες, προέκυψε ως σενάριο για καυγάδες μεταξύ συμμοριών. 26 κρατούμενοι πέθαναν. Οι συγκρούσεις μεταδόθηκαν ζωντανά, αποκαλύπτοντας την έλλειψη ελέγχου από τις αρχές.

Newsgrid – Κατάρ για την κρίση
Αγγλικά Al Jazeera
Κατάρ
Αυτό το ειδικό πρόσφερε εις βάθος ανάλυση και αναφορά για την Κρίση του Συμβουλίου της Χώρας του Κόλπου, κατά την οποία το Κατάρ αποκλείστηκε από αεροπορικές, θαλάσσιες και χερσαίες διαδρομές από τις γειτονικές του χώρες. Το Al Jazeera English βρέθηκε στο επίκεντρο της ιστορίας, με τις χώρες αποκλεισμού να απαιτούν να κλείσει.

Sky News – Κρίση Ροχίνγκια
Sky News
Ηνωμένο Βασίλειο
Το Rakhine είχε κλείσει για μήνες, αλλά το Sky News κατάφερε να αποκτήσει πρόσβαση για να παρακολουθήσει τις άθλιες συνθήκες και τα βάσανα του λαού Rohingya που ήταν εγκλωβισμένος εκεί, αποκαλύπτοντας όσα είχε αρνηθεί η κυβέρνηση της Μιανμάρ.

Επικαιρότητα

GloboNews Special – Τα παιδιά της Maria da Penha
GloboNews / TV Globo
Βραζιλία
Παρουσιάζουμε ιστορίες για παιδιά θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας. Η Βραζιλία θεωρείται μια από τις πιο βίαιες χώρες για τις γυναίκες στον κόσμο. Μια πρόσφατη μελέτη δείχνει ότι το 71% αυτών των θυμάτων που πεθαίνουν αφήνουν πίσω τους παιδιά. Δεν λαμβάνουν καμία ειδική βοήθεια ή ψυχολογική φροντίδα.

Λαθρέμποροι – Η επιχείρηση με τους πρόσφυγες
DR TV (Δανική Τηλεόραση) / ZDF Γερμανική Τηλεόραση
Γερμανία
Οι λαθρέμποροι αποκαλύπτουν – on camera – τα μυστικά του εμπορίου τους. Προσφέρουμε μια εσωτερική ματιά στον κλάδο που έφερε εκατομμύρια μετανάστες στην Ευρώπη, ενώ οι ευρωπαίοι πολιτικοί υπόσχονται να βάλουν τέλος στην ανεξέλεγκτη και παράνομη εισροή.

Off the Grid – Silent Death on a Syrian Journey
TRT World
Τουρκία
Χωρίς άλλο τρόπο να επιβιώσει, ο Αμπού Αχμέτ κατέφυγε στην πώληση ενός νεφρού του. Το ίδιο και ο Αμπντουλάχ, με αντάλλαγμα το δωρεάν πέρασμα στην Ευρώπη. Όμως τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα είχαν σχεδιάσει, καθώς τα εξαπατούσαν οι αμετανόητοι και αδίστακτοι μεσίτες οργάνων, όπως ο Αμπάς, που τους εξαπάτησε.

White Right: Meeting the Enemy
Fuuse Films / ITV
Ηνωμένο Βασίλειο
Ο μουσουλμάνος σκηνοθέτης Deeyah Khan συναντά αμερικανούς νεοναζί και λευκούς εθνικιστές πρόσωπο με πρόσωπο και παρευρίσκεται στη μεγαλύτερη και πιο βίαιη ακροδεξιά συγκέντρωση της Αμερικής τα τελευταία χρόνια.


Σχετικά με τη Διεθνή Ακαδημία Τηλεοπτικών Τεχνών & Επιστημών

Η Διεθνής Ακαδημία Τηλεοπτικών Τεχνών & Επιστημών είναι ένας οργανισμός που βασίζεται σε μέλη και αποτελείται από κορυφαία στελέχη των μέσων ενημέρωσης και της ψυχαγωγίας από περισσότερες από 60 χώρες και 500 εταιρείες από όλους τους τομείς της τηλεόρασης, συμπεριλαμβανομένου του Διαδικτύου, της κινητής τηλεφωνίας και της τεχνολογίας. Το ετήσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ακαδημίας περιλαμβάνει τα διάσημα International Emmy® Awards που πραγματοποιούνται στη Νέα Υόρκη, τα International Emmy® Kids Awards στο MIPTV και μια σειρά εκδηλώσεων του κλάδου όπως η Ημέρα της Ακαδημίας, το Διεθνές Φεστιβάλ Emmy® World Television και πάνελ για ουσιαστικά θέματα της βιομηχανίας . Η Διεθνής Ακαδημία Τηλεοπτικών Τεχνών & Επιστημών αναγνωρίζει την αριστεία στην τηλεόραση που παράγεται εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς και στα προγράμματα Primetime των ΗΠΑ που παράγονται σε άλλες γλώσσες εκτός των Αγγλικών, με το διάσημο βραβείο Emmy®. Επί του παρόντος γιορτάζει τον προγραμματισμό σε διάφορους τομείς, όπως: Προγραμματισμός Τεχνών, Επικαιρότητα, Κωμωδία, Ντοκιμαντέρ, Δραματικές σειρές, Ειδήσεις, Ψυχαγωγία χωρίς σενάριο, Σειρά σύντομης φόρμας. Η Telenovela και οι τηλεοπτικές ταινίες/μίνι-σειρές, αναγνωρίζει επίσης την αριστεία σε παραστάσεις, παιδικό προγραμματισμό και ψηφιακό. Για περισσότερες πληροφορίες, μεταβείτε στη διεύθυνση www.iemmys.tv


Επαφές πολυμέσων

Η Διεθνής Ακαδημία Τηλεοπτικών Τεχνών & Επιστημών
Eva Obadia, Senior Director, Communications & Partnerships
Τηλ: 212-489-6969
[email protected]

Ο Όμιλος Lippin
Ματ μπισκότα
Τηλ: +1-212-986-7080
[email protected]

Schreibe einen Kommentar