Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τις υποτροφίες

3
Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τις υποτροφίες

Μιλάω με πολλούς ανθρώπους με χρέος φοιτητικού δανείουκαι τείνω να ακούω το ίδιο πράγμα ξανά και ξανά: «Μακάρι να είχα κάνει αίτηση για περισσότερες υποτροφίες».

Όταν είστε ακόμα στο σχολείο, το χρέος δανείου δεν μοιάζει με «πραγματικά» χρήματα. Μόνο όταν αποφοιτήσετε και αρχίσετε να κάνετε πληρωμές δανείου, συνειδητοποιείτε τη διαφορά που μπορούν να κάνουν μερικές επιπλέον χιλιάδες δολάρια – ή ακόμα και μερικές εκατοντάδες.

Μην αφήσετε τα δωρεάν χρήματα για υποτροφίες να σας περάσουν. Ξεκινήστε να εφαρμόζετε σήμερα με αυτές τις δοκιμασμένες και αληθινές στρατηγικές.

Ξεκινήστε την αναζήτηση σε σημαντικούς ιστότοπους

Οι περισσότεροι μεγάλοι ιστότοποι υποτροφιών σάς επιτρέπουν να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό και να εισαγάγετε τις πληροφορίες σας. Στη συνέχεια, ο ιστότοπος θα σας ειδοποιήσει όταν εμφανιστεί μια υποτροφία που ταιριάζει στο προφίλ σας.

Οι δημοφιλείς ιστότοποι υποτροφιών περιλαμβάνουν:

Αφού δημιουργήσετε έναν λογαριασμό, αφιερώστε χρόνο κάθε εβδομάδα για να περάσετε από τις νέες υποτροφίες και να αποφασίσετε για ποιες θα υποβάλετε αίτηση. Εάν βλέπετε δεκάδες νέες υποτροφίες κάθε εβδομάδα, σκεφτείτε να το κάνετε καθημερινά ή κάθε δεύτερη μέρα.

Οργανώσου

Η αίτηση για πολλαπλές υποτροφίες μπορεί να προκαλέσει σύγχυση – εκτός εάν έχετε ένα σύστημα που να διατηρεί τα πάντα τακτοποιημένα και τακτοποιημένα.

Αρχικά, δημιουργήστε ένα φίλτρο στα εισερχόμενα του email σας για να οργανώσετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που σχετίζονται με υποτροφίες. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε ένα υπολογιστικό φύλλο, ένα σημειωματάριο ή ένα Έγγραφο Google για να συγκεντρώσετε τις υποτροφίες για τις οποίες θέλετε να υποβάλετε αίτηση. Συμπεριλάβετε τον σύνδεσμο για κάθε υποτροφία, την ημερομηνία λήξης, τις απαιτήσεις αίτησης και οποιεσδήποτε άλλες αξιοσημείωτες λεπτομέρειες. Ταξινομήστε τα κατά προθεσμία για να δώσετε προτεραιότητα σε αυτά που θα προβλεφθούν συντομότερα.

Ξεκινήστε να εργάζεστε για κάθε υποτροφία εβδομάδες πριν από την ημερομηνία λήξης, ώστε να μην προσπαθείτε την τελευταία στιγμή να συμπληρώσετε μια αίτηση. Ζητήστε συστατικές επιστολές τουλάχιστον ένα μήνα πριν από τη λήξη της προθεσμίας για να δώσετε στους δασκάλους, τους εργοδότες και τους προπονητές σας χρόνο να δημιουργήσουν μια αποτελεσματική επιστολή.

Κάντε αίτηση για ασυνήθιστες υποτροφίες

Αντί να κάνετε αίτηση μόνο για βασικές υποτροφίες, προσπαθήστε να βρείτε μοναδικές επιλογές που ταιριάζουν με τα ταλέντα και τα προσωπικά σας δημογραφικά στοιχεία. Για παράδειγμα, αν έχετε αίσθηση του χιούμορ, βρείτε υποτροφίες που ζητούν αστεία δοκίμια. Εάν παίζετε όμποε από τα οκτώ σας, αναζητήστε στο Google „υποτροφία όμποε“.

Εάν ανήκετε σε μια μειονοτική ομάδα, αναζητήστε υποτροφίες από οργανισμούς που επικεντρώνονται στη διαφορετικότητα. Μην αποκλείετε μια μέτρια μη κερδοσκοπική ή μικρή επιχείρηση. Ποτέ δεν ξέρεις τι θα συμβεί μέχρι να κάνεις αίτηση.

Μπορείτε επίσης να ορίσετε μια ειδοποίηση Google για τη λέξη „υποτροφία“ μαζί με τα χόμπι και τα ενδιαφέροντά σας, όπως „πιάνο“ ή „μηχανική“. Κάθε φορά που εμφανίζεται μια υποτροφία με τους βασικούς σας όρους στο διαδίκτυο, θα λαμβάνετε μια ειδοποίηση.

Διαβάστε προσεκτικά τις απαιτήσεις

Οι περισσότερες αιτήσεις για υποτροφίες απαιτούν δοκίμιο, μετεγγραφή γυμνασίου και συστατικές επιστολές. Αλλά μερικά έχουν πιο συγκεκριμένες προϋποθέσεις, όπως ένα δοκίμιο για το αγαπημένο σας μυθιστόρημα ή μια σύσταση από έναν καθηγητή Φυσικών Επιστημών.

Είναι δελεαστικό να αγνοείτε τις λεπτομέρειες μιας υποτροφίας, ειδικά όταν εξακολουθείτε να ταχυδακτυλουργείτε με το σχολείο και τα εξωσχολικά μαθήματα, αλλά η παράβλεψη αυτών των λεπτομερειών θα μπορούσε να οδηγήσει στον αυτόματο αποκλεισμό της αίτησής σας.

Μην αποφεύγετε τις μικρές υποτροφίες

Η υποβολή αίτησης για υποτροφίες μπορεί να καταναλώσει πολύ χρόνο και είναι δελεαστικό να δοθεί προτεραιότητα στα βραβεία μεγάλων επωνύμων. Αντί να εστιάσετε σε μεγάλες υποτροφίες, αφιερώστε χρόνο κάνοντας αίτηση για μικρότερες υποτροφίες.

Μια υποτροφία 500 $ θα μπορούσε να καλύψει βιβλία αξίας ενός εξαμήνου ή έναν μήνα παντοπωλείου όταν σπουδάζετε στο εξωτερικό. Οι μικρές υποτροφίες είναι επίσης πιο εύκολο να κερδίσουν επειδή λιγότεροι φοιτητές υποβάλλουν αίτηση.

Επίσης, κάθε δολάριο χρημάτων υποτροφίας που κερδίζετε είναι ένα δολάριο που δεν χρειάζεται να δανειστείτε και να πληρώσετε τόκους. Ας υποθέσουμε ότι παίρνετε ένα φοιτητικό δάνειο 15.000 $ με επιτόκιο 5% και 10ετή θητεία. Θα καταλήξετε να πληρώσετε συνολικά 19.092 $ κατά τη διάρκεια ζωής του δανείου.

Εάν κερδίσετε μια υποτροφία $500 και χρειάζεται μόνο να δανειστείτε $14.500 με επιτόκιο 5% και 10ετή θητεία, θα πληρώσετε $137 λιγότερα σε συνολικό τόκο. Με άλλα λόγια, αυτή η υποτροφία 500 $ αξίζει πραγματικά περισσότερο μακροπρόθεσμα.

Χρησιμοποιήστε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Αξιοποιήστε σωστά τον χρόνο σας στο Instagram και στο Twitter και ξεκινήστε να ακολουθείτε hashtags όπως #scholarship, #scholarships και #scholarshipopportunity. Μπορείτε επίσης να παρακολουθείτε ιστότοπους υποτροφιών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επειδή ενδέχεται να επισημαίνουν διαφορετικές υποτροφίες στη ροή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Απευθυνθείτε απευθείας σε εταιρείες

Οι τοπικές εταιρείες μπορεί να χορηγούν υποτροφίες, αλλά θα το μάθετε μόνο αν ρωτήσετε. Κάντε μια λίστα με μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις που συχνάζετε εσείς και η οικογένειά σας, συμπεριλαμβανομένων των λιανοπωλητών και των εστιατορίων. Εάν είναι δυνατόν, επισκεφθείτε τους αυτοπροσώπως ή τηλεφωνήστε και ζητήστε να μιλήσετε με έναν διευθυντή.

Εάν δούλεψες μια καλοκαιρινή δουλειά, ρώτησε αυτή την εταιρεία αν σου παρέχει υποτροφία. Ο εργοδότης του γονέα σας μπορεί επίσης να δώσει υποτροφίες, ειδικά αν πρόκειται για μεγάλη εταιρεία.

Συνεχίστε να κάνετε αίτηση όσο είστε στο Κολλέγιο

Μερικοί φοιτητές πιστεύουν ότι μόνο οι εισερχόμενοι πρωτοετείς είναι επιλέξιμοι για υποτροφίες, αλλά πολλές υποτροφίες είναι διαθέσιμες για ανώτερους τάξεις. Συνεχίστε να χρησιμοποιείτε τις στρατηγικές που περιγράφονται παραπάνω και επικοινωνήστε με το τμήμα οικονομικής βοήθειας για να ρωτήσετε εάν υπάρχουν υποτροφίες πανεπιστημίου για τις οποίες μπορείτε να υποβάλετε αίτηση μετά την εγγραφή σας.

Μόλις δηλώσετε πτυχίο, επικοινωνήστε με τον σύμβουλό σας και ρωτήστε εάν υπάρχουν επιλέξιμες υποτροφίες ειδικά σε αυτό το τμήμα. Ορίστε μια υπενθύμιση στο ημερολόγιό σας για να ρωτάτε για τις υποτροφίες κάθε εξάμηνο γιατί ποτέ δεν ξέρετε τι μπορεί να αλλάξει.

Τι συμβαίνει αφού κερδίσετε μια υποτροφία

Όταν ειδοποιηθείτε ότι κερδίσατε μια υποτροφία, φροντίστε να την αποδεχτείτε γρήγορα. Οι οργανισμοί μπορεί να έχουν προθεσμία αποδοχής και μπορεί να προσφέρουν την υποτροφία σε κάποιον άλλον εάν δεν την αποδεχτείτε μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Αφού κερδίσετε την υποτροφία, διαβάστε τους όρους και κατανοήστε πώς λειτουργεί. Θα σταλεί επιταγή απευθείας σε εσάς ή στο πανεπιστήμιο; Η υποτροφία ανανεώνεται αυτόματα κάθε χρόνο ή θα πρέπει να υποβάλετε ξανά οποιαδήποτε πληροφορία;

Εάν η υποτροφία ανανεώνεται κάθε χρόνο, μπορεί να συνοδεύεται από μια ελάχιστη απαίτηση ΣΔΣ, συνήθως περίπου 3,0. Εάν πέσετε κάτω από αυτό το όριο, η υποτροφία μπορεί να ανακληθεί. Ορισμένες υποτροφίες έχουν όριο τεσσάρων ετών, επομένως μπορεί να ακυρωθούν εάν είστε ακόμα εγγεγραμμένος στο σχολείο μετά το όριο της τετραετίας.

Εάν χρησιμοποιείτε την υποτροφία για ενοίκιο, δίδακτρα κοιτώνα ή για σπουδές στο εξωτερικό, ενδέχεται να οφείλετε φόρους για το ποσό που δίνεται. Αφιερώστε ένα μέρος των κεφαλαίων της υποτροφίας σε ξεχωριστό τραπεζικό λογαριασμό, ώστε να είστε προετοιμασμένοι όταν έρθει η ώρα της φορολογίας.

Ζίνα Κουμόκ
Ζίνα Κουμόκ

Η Zina Kumok είναι ανεξάρτητη συγγραφέας που ειδικεύεται στα προσωπικά οικονομικά. Πρώην ρεπόρτερ, έχει καλύψει τις δίκες για φόνο, το Final Four και όλα τα ενδιάμεσα. Έχει παρουσιαστεί στα Lifehacker, DailyWorth και Time. Διαβάστε για το πώς εξόφλησε φοιτητικά δάνεια αξίας 28.000 $ σε τρία χρόνια στο Conscious Coins. Περισσότερα από τη Zina Kumok

Schreibe einen Kommentar