Φυλλώματα εσωτερικού χώρου για όλες τις συνθήκες φωτισμού

1

Για Φωτεινό Έμμεσο Φως

Ορισμένα φυτά χρειάζονται περισσότερο φως από ένα φυτό χαμηλού φωτισμού, αλλά και πάλι δεν μπορούν να ανεχθούν τον άμεσο ήλιο ή το αφιλτράριστο φως ενός παραθύρου με νότιο ή δυτικό προσανατολισμό. Αυτά τα φυτά λειτουργούν καλύτερα σε ανατολικά παράθυρα, τοποθετημένα λίγα μέτρα μακριά από ένα νότιο παράθυρο, ή σε νότια ή δυτικά παράθυρα με διάφανες κουρτίνες για να φιλτράρουν τις ακτίνες του ήλιου.

1: Monstera – Ένα από τα πιο δημοφιλή φυτά εσωτερικού χώρου αυτή τη στιγμή με τεράστιο φυλλώδες φύλλωμα. Αυτά τα φυτά δεν τους αρέσει να είναι ξηρά, επομένως θα χρειαστούν λίγη προσοχή.

3: Φύλλο βιολιού Σύκο – Να είστε προετοιμασμένοι ότι αυτό το φυτό μπορεί να μεγαλώσει αρκετά! Σχεδιάστε να το ποτίζετε μόλις στεγνώσει η πάνω ίντσα του χώματος και περιστρέψτε το περιοδικά για να βεβαιωθείτε ότι μεγαλώνει ευθεία και δεν γέρνει προς το παράθυρο.

4 και 8: Εργοστάσιο καουτσούκ – Σε αυτό το βαθύ πράσινο φυτό αρέσει η υψηλή υγρασία και το φιλτραρισμένο φως. Μπορεί να χρειαστεί να το ποτίζετε τακτικά κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου. Το χειμώνα, μπορεί να χρειαστεί να το θολώσετε ή να το διατηρήσετε σε ένα δίσκο υγρασίας.

6: Αλοκασία – Αυτό το φυτό θα τα πάει καλά σε έμμεσο φως και υψηλή υγρασία. Κρατήστε το μακριά από τη θερμάστρα το χειμώνα και τοποθετήστε το σε ένα δίσκο υγρασίας εάν χρειάζεται. Αφήστε το να στεγνώσει ελαφρώς ανάμεσα στο πότισμα.

11: Στρόμανθη – Το έντονο φως είναι απαραίτητο για να αναδείξει την ποικιλομορφία σε αυτό το φυτό φυλλώματος. Αφήστε την κορυφή ή δύο ίντσες του εδάφους να στεγνώσει ανάμεσα στα ποτίσματα.

12: Money Tree – Συνήθως μοιάζει με ένα μικρό δέντρο με πολλούς κορμούς πλεγμένους μεταξύ τους. Δώστε του μια γλάστρα με καλή στράγγιση και αφήστε τη να στεγνώσει σχεδόν τελείως ανάμεσα στα ποτίσματα.

13: Φυτό αράχνης – Όταν ωριμάσει, αυτό το φυτό που μοιάζει με γρασίδι θα παράγει «κουτάβια» που μπορείτε να τα κόψετε και να τα πολλαπλασιάσετε ως νέα φυτά. Διατηρήστε το σε έντονο αλλά έμμεσο φως για την καλύτερη ποικιλομορφία.

14: Pilea (Κινέζικο εργοστάσιο χρήματος) – Όπως το φυτό αράχνη, έτσι και το pilea παράγει κουτάβια που μπορούν να διαχωριστούν και να αναπτυχθούν ως δικά τους φυτά. Αφήστε το χώμα να στεγνώσει λίγο ανάμεσα στα ποτίσματα.

15: Φυτό κόκκινο πουά – Αυτό το φυτό αρέσει να διατηρείται συνεχώς υγρό, αλλά μπορεί να ανεχθεί διάφορες συνθήκες φωτός. Το έντονο έμμεσο φως είναι το καλύτερο, καθώς μπορεί να γίνει μακρό σε σκιερό σημείο, αλλά αν χρειαστεί να το μετακινήσετε κάπου σκιασμένο, θα πρέπει να κάνει μια χαρά.

Schreibe einen Kommentar