Τρεις τρόποι για να προετοιμαστείτε και να προσγειωθείτε με επιτυχία μια πρακτική άσκηση φοιτητή

0
Τρεις τρόποι για να προετοιμαστείτε και να προσγειωθείτε με επιτυχία μια πρακτική άσκηση φοιτητή

Η πρακτική άσκηση είναι μια καταπληκτική ευκαιρία για τους φοιτητές

Η προσγείωση μιας πρακτικής άσκησης μπορεί να είναι συναρπαστική, εντυπωσιακή, εκπαιδευτική και… ακόμη και λίγο αποθαρρυντική. Η διαδικασία της συνάντησης και του εντυπωσιασμού με εργοδότες του πραγματικού κόσμου ενώ αγωνίζεστε για περιορισμένους κουλοχέρηδες ενάντια σε ειδικευμένους και ανταγωνιστικούς φοιτητές μπορεί προφανώς να είναι τρομακτική την πρώτη φορά.

Πώς λοιπόν μπορεί κανείς να ξεπεράσει αυτά τα συναισθήματα για να πάρει τη θέση και να προετοιμαστεί για το μέλλον του; Λαμβάνοντας τη γνώση που έχουν αποκτήσει στα μαθήματά τους μαζί με μια ισχυρή εργασιακή ηθική, εξαιρετική στάση και, τέλος, επιδεικνύοντας μια πολύ σκόπιμη επιθυμία να υπηρετήσουν προκειμένου να αποτελέσουν πλεονέκτημα για τον οργανισμό. Οι ασκούμενοι που επιδεικνύουν αυτά τα χαρακτηριστικά και δείχνουν τη δέσμευσή τους στην εκτέλεση της συνολικής αποστολής ενός οργανισμού αναμφίβολα θα αποδειχθούν ανεκτίμητο πλεονέκτημα και θα βρουν επιτυχία στον πρώτο τους ρόλο πρακτικής άσκησης. Ακολουθούν τρία πρακτικά βήματα που θα σας εξασφαλίσουν ότι είστε πλήρως προετοιμασμένοι να βρείτε, να εξασφαλίσετε και να πετύχετε στην πρώτη σας πρακτική άσκηση.

1. Οι μαθητές πρέπει να κατανοήσουν τα πιο πολύτιμα περιουσιακά τους στοιχεία και να τα επώνυμα

Οι ασκούμενοι που υφαίνουν τις βασικές δυνάμεις και τις αξίες τους επιδεικνύουν το σκοπό, την ικανότητα και την τεχνογνωσία αμέσως. Το να κάνετε ερωτήσεις στον εαυτό σας όπως τι σας παρακινεί, τι σας διαφοροποιεί από το πακέτο και γιατί είστε η καλύτερη επιλογή για τον ρόλο θα είναι κρίσιμο για τη δημιουργία της «δήλωσης αποστολής» σας. Μια δήλωση αποστολής είναι σημαντική επειδή χρησιμεύει ως φόντο για τη συνοδευτική επιστολή, το βιογραφικό, την παρουσίαση στο ασανσέρ και τη συνέντευξη. Θα πρέπει να ενσωματώνουν αξίες, να ορίζουν στόχους και να δείχνουν τις ισχύουσες δεξιότητές σας. Μπορεί να ακούγεται κάπως σαν, «Είμαι δημιουργικός λύτης προβλημάτων που εργάζεται με ομάδες για να προωθήσει τη θετική επικοινωνία και την αύξηση της αποτελεσματικότητας της ροής εργασίας εντός των οργανισμών». Οι εργοδότες αναμένουν να ακούσουν δηλώσεις αποστολής επειδή τοποθετεί σαφώς τους υποψηφίους και θα βοηθήσει στον προσδιορισμό του ποιος μπορεί να εξυπηρετήσει καλύτερα τις επιθυμητές ανάγκες του οργανισμού.

Αλλά μην σταματήσετε εκεί. Αντίθετα, βελτιώστε περαιτέρω τη δήλωση αποστολής σας σε ένα κομψό, πιασάρικο και αξέχαστο προσωπικό σύνθημα που θα τραβήξει την προσοχή των υπευθύνων λήψης αποφάσεων. Αυτή η διαδικασία ονομάζεται branding. παίρνει μια αυθεντική, βαθιά ριζωμένη δήλωση αποστολής και την εξυψώνει σε μια πρόταση που είναι ταυτόχρονα αξιομνημόνευτη και εμπορεύσιμη.

Η ιδέα του personal branding ήταν απλώς μια σύσταση, αλλά γρήγορα έγινε υποχρεωτική στην προπαρασκευαστική διαδικασία πρακτικής άσκησης. Οι μαθητές πρέπει να έχουν μια καθιερωμένη και πολύ αξιόπιστη επωνυμία και παρουσία στο διαδίκτυο που θα αφήσει μια μόνιμη αλλά θετική εντύπωση.

Οι μαθητές που πλοηγούνται στη διαδικασία δημιουργίας της προσωπικής τους επωνυμίας θα πρέπει να στραφούν σε προγράμματα βιωματικής μάθησης που έχουν συμμετάσχει στο κολέγιο ή με άλλο τρόπο για να επιδείξουν μοναδικά σετ δεξιοτήτων που έχουν αποκτήσει. Κόμβος Καινοτομίας του Πανεπιστημίου Westcliff είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα. Οι μαθητές που συμμετέχουν σε προγράμματα όπως αυτό τείνουν να υπερτερούν του ανταγωνισμού αναφέροντας την προηγούμενη εργασία ως επαγγελματίας σύμβουλος ή διαχειριστής έργου που έχει λύσει πραγματικά προβλήματα για τις εταιρείες.

2. Βρείτε τη λεπτή ισορροπία μεταξύ αυτοπεποίθησης και ταπεινότητας.

Μόλις οι μαθητές δημιουργήσουν μια επωνυμία για την οποία είναι περήφανοι, μπορεί να είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση για τη σκληρή δουλειά που καταβάλλουν στη διαδικασία ανάπτυξης. Τούτου λεχθέντος, να είστε προσεκτικοί να μην είστε υπερβολικά σίγουροι και αντ‘ αυτού να διοχετεύετε αυτήν την ενέργεια προς τη δέσμευσή σας στην υπηρεσία. Ο πληθυσμός του Gen Z έχει υψηλές προσδοκίες εκπλήρωσης σταδιοδρομίας που έρχονται φορτωμένες με μεγάλες απαιτήσεις. Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό, αλλά η μετριασμός των απαιτήσεων με ταπεινότητα θα βοηθήσει πολύ τους εργοδότες. Οι μαθητές θα βελτιώσουν τις πιθανότητές τους να βρουν μια θέση εάν η κύρια εστίαση παραμένει στην εξυπηρέτηση των στόχων του οργανισμού και οι εγωισμοί ελέγχονται στην πόρτα.

Στο Westcliff, ρωτάμε συνήθως τους εργοδότες πώς να προετοιμάσουν καλύτερα τους μαθητές μας ως υποψήφιους υποψηφίους για να υπηρετήσουν όχι μόνο τον οργανισμό αλλά και για τις τρέχουσες προκλήσεις του χώρου εργασίας. Η ηχηρή ανταπόκριση που αντηχεί σε κάθε κλάδο είναι απλώς η προθυμία να ξεκινήσετε σε οποιοδήποτε επίπεδο και να κάνετε ό,τι δουλειά χρειάζεται για να μάθετε τις λειτουργίες και την κουλτούρα της εταιρείας.

Επομένως, η ταπεινοφροσύνη πρέπει να αγκαλιάζεται καθώς οι μαθητές ετοιμάζονται να κάνουν πρακτική άσκηση ή ακόμα και την πρώτη τους δουλειά στον πραγματικό κόσμο. Οι επαγγελματίες ανάπτυξης σταδιοδρομίας το ενσωματώνουν τακτικά στη διαδικασία στρατηγικού σχεδιασμού σταδιοδρομίας για τους μαθητές. Περισσότεροι φοιτητές πρέπει να επωφεληθούν από τον θησαυρό των πόρων που διατίθενται στα τμήματα υπηρεσιών σταδιοδρομίας κολεγίων.

Σε ένα γήπεδο ανελκυστήρα, το να είσαι εξυπηρετικός και να δείχνεις ταπεινότητα είναι τόσο απλό:

«Γεια, με λένε John Doe. Με πτυχίο MSCS από το Πανεπιστήμιο Westcliff, πέρασα τα τελευταία οκτώ χρόνια μαθαίνοντας και αναπτύσσοντας τις δεξιότητές μου στην υποστήριξη πληροφορικής, όπου έχω αναπτύξει και βελτιστοποιήσει στρατηγικά έργα για κορυφαίους πελάτες, ενώ διαχειρίζομαι 12 τεχνικούς ως επικεφαλής ομάδας. Αναγνωρίστηκα με το βραβείο «Εξαιρετικός Μέντορας Πληροφορικής της Χρονιάς» στην εταιρεία μου λόγω της ικανότητάς μου να προσφέρω γρήγορα αποτελέσματα και να υποστηρίζω μια εξαιρετική εργασιακή ηθική. Δεδομένου ότι η εταιρεία σας βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της καινοτομίας, είμαι έτοιμος να ξεκινήσω με οποιαδήποτε ιδιότητα ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες του οργανισμού για να αποδείξω την τεχνογνωσία μου. Θα ήσασταν πρόθυμοι να με φέρετε σε επαφή με τον υπεύθυνο για τη στρατολόγηση;»

Voila! Ο τέλειος συνδυασμός αυτοπεποίθησης και ταπεινότητας με ξεκάθαρη επιθυμία για εξυπηρέτηση.

3. Παρουσιάστε τεχνικές δεξιότητες.

Η επωνυμία λαμπερή και βαθμονομημένη νοοτροπία, οι μαθητές πρέπει στη συνέχεια να είναι έτοιμοι να επιδείξουν τις τεχνικές τους δεξιότητες και τη σοφία τους με ένα εκλεπτυσμένο βιογραφικό που έχει τελειοποιηθεί και προσαρμοστεί ερευνώντας την οργάνωση της επιλογής για να δείξει τη σωστή ευθυγράμμιση στις βασικές αξίες. Αυτή είναι μια ακόμη ευκαιρία να προσεγγίσετε τους διαθέσιμους πόρους του τμήματος υπηρεσιών σταδιοδρομίας κολεγίου που θα βοηθήσουν τον μαθητή να είναι πλήρως και σωστά προετοιμασμένος.

Ένα βιογραφικό θα πρέπει να περιλαμβάνει συνοπτικά την εμπειρία των υποψηφίων, να απαριθμεί τα σχετικά βραβεία ή αναγνωρίσεις και τη σχετική εκπαίδευση. Οι μαθητές θα πρέπει πάντα να περιλαμβάνουν μετρήσιμα επιτεύγματα αντί για τσιτάτα για να δείξουν την κατανόηση και την επιτυχία καθώς σχετίζεται με τον επιθυμητό ρόλο. Και μην ξεχάσετε να ελέγξετε επιμελώς για σωστή γραμματική, ορθογραφία και μορφοποίηση. Ο διάβολος είναι στις λεπτομέρειες και μια ανορθόγραφη λέξη, ανεξάρτητα από το πόσο ικανός μπορεί να είναι ένας υποψήφιος, θα μπορούσε να εκτροχιάσει εντελώς τις πιθανότητες να προσγειωθεί μια θέση.

Η έρευνα είναι επίσης ένα τεχνικό ταλέντο που πρέπει να χρησιμοποιηθεί κατά την υποβολή αίτησης για μια θέση. Να είστε πλήρως προετοιμασμένοι με γνώσεις σχετικά με την αποστολή, τις αξίες, τους στόχους του οργανισμού και οτιδήποτε άλλο γίνεται ορατό μέσω του ιστότοπου της εταιρείας, των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και της δικτύωσης.

Οι μαθητές πρέπει επίσης να εξασκηθούν σε συνεντεύξεις με αξιόπιστα άτομα και μόνιμους ειδικούς. Είναι κρίσιμο να το κάνετε επαναλαμβανόμενα, καθώς δεν υπάρχει υπερβολική πρακτική, αν και δυνατά και με ανατροφοδότηση. Η γνώση της αφήγησης και η ύπαρξη ποικιλίας συγκεκριμένων παραδειγμάτων θα νομιμοποιήσουν και θα ενισχύσουν τις πιθανότητες ενός υποψηφίου να επιλεγεί για το ρόλο.

συμπέρασμα

Ένας μαθητής που ακολουθεί αυτές τις οδηγίες καθώς προετοιμάζεται για το κυνήγι της πρακτικής άσκησης θα είναι μπροστά από την καμπύλη και θα έχει μεγάλες πιθανότητες να πάρει τη συναυλία και επίσης να εξασφαλίσει μια θέση σε έναν οργανισμό που πραγματικά σας ενδιαφέρει. Αναπτύσσοντας μια ισχυρή προσωπική επωνυμία. αποπνέοντας εμπιστοσύνη και ταπεινότητα σε όλα τα στάδια της προπαρασκευαστικής διαδικασίας· και προσαρμόζοντας το βιογραφικό και τη συνέντευξη στον οργανισμό της επιλογής μέσω στρατηγικής έρευνας και προγραμματισμού, ένας φοιτητής θα είναι πλήρως προετοιμασμένος και μπροστά από την καμπύλη όταν πρόκειται να κάνει πρακτική άσκηση.

Schreibe einen Kommentar