Το νέο πρόγραμμα φιλοξενίας βοηθά τις γυναίκες CALD να εξασφαλίσουν εργασία

1
Το νέο πρόγραμμα φιλοξενίας βοηθά τις γυναίκες CALD να εξασφαλίσουν εργασία

Είμαστε ενθουσιασμένοι που ανακοινώνουμε ότι μια ομάδα άνω των 20 προσφύγων και μεταναστριών αποφοίτησε με επιτυχία από το νεότερο πρόγραμμα Food Handling and Hospitality της SisterWorks, δημιουργώντας τες για να μπουν σε θέσεις εργασίας σε μια μεγάλη βιομηχανία της Βικτώριας.

Χρηματοδοτήθηκε από το Υπουργείο Εκπαίδευσης, Δεξιοτήτων και Απασχόλησης Τοπικό Ταμείο Ανάκαμψης και παραδόθηκε σε συνεργασία με το Job Find και το Imperial College of Australia, το μάθημα παρείχε στις γυναίκες γνώσεις και πρακτικές δεξιότητες σε θέματα όπως η ασφάλεια των τροφίμων, η υγιεινή των τροφίμων, η προετοιμασία φαγητού.

«Μετά το πρόγραμμα, είμαι πολύ πιο σίγουρος ότι θα αναζητήσω περισσότερες θέσεις εργασίας και θα ακολουθήσω την καριέρα των ονείρων μου στη φιλοξενία», αντανακλά μια συμμετέχουσα στο πρόγραμμα, η Stephanie, η οποία είναι από τις Φιλιππίνες.

Η Stephanie, όπως όλοι οι απόφοιτοι, παραπέμφθηκε στο πρόγραμμα μέσω του πολύτιμου συνεργάτη μας και του παρόχου υπηρεσιών απασχόλησης, JobFind.

Από την παραπομπή μέχρι την αποφοίτηση, το ταξίδι άλλαξε τη ζωή για πολλές γυναίκες πρόσφυγες και μετανάστριες στην κοινότητά μας, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να ξεπεράσουν τα εμπόδια στην εργασία, να αποκτήσουν ανεξαρτησία και να αποκτήσουν εισόδημα.

«Το πρόγραμμα μου έδωσε αυτοπεποίθηση για να βρω δουλειά. Οι εκπαιδευτές με στήριξαν πολύ από την αρχή μέχρι το τέλος και συνεχίζουν να μας υποστηρίζουν και να μας παρακινούν», λέει ένας συμμετέχων στο πρόγραμμα από την Κίνα, ο Liqiong.

«Συνιστώ ανεπιφύλακτα αυτό το πρόγραμμα σε άτομα που κάνουν αίτηση για δουλειά, πηγαίνουν για συνεντεύξεις και θέλουν να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση όταν μιλούν με εργοδότες».

Πολλές βικτοριανές επιχειρήσεις φιλοξενίας έχουν πρόσφατα αναγκάστηκαν να μειώσουν το ωράριο τους ή να κλείσουν εντελώς τις πόρτες τους λόγω ελλείψεων προσωπικού.

Οι απόφοιτοί μας δίνουν ήδη μια λύση σε ορισμένους, με έξι να αναλαμβάνουν θέσεις εργασίας σε τοπικές επιχειρήσεις.

Η SisterWorks σχεδιάζει να παραδώσει επιπλέον γύρους αυτού του προγράμματος σε τουλάχιστον 40 ακόμη γυναίκες πρόσφυγες και μετανάστριες που αναζητούν εργασία φέτος.

Είσαι φιλοξενία επιχείρηση στη Βικτώρια αναζητάτε μέλη προσωπικού για να ενταχθούν στην ομάδα σας; Να έρθετε σε επαφή με [email protected] συζητήστε τους κατάλληλους υποψηφίους με τους οποίους μπορούμε να σας συνδέσουμε.

Γνωρίζετε μια γυναίκα πρόσφυγα ή μετανάστη που θα ήθελε να παρακολουθήσει προγράμματα όπως αυτό για εργασία; Αναφέρετέ την στο SisterWorks. Η εγγραφή είναι εντελώς δωρεάν.

Schreibe einen Kommentar