Τι σημαίνει να είσαι πελατοκεντρική εταιρεία;

3
Τι σημαίνει να είσαι πελατοκεντρική εταιρεία;
Από διαφορετικούς τομείς του ψηφιακού μάρκετινγκ, μπορούμε να εκτιμήσουμε πώς έχουν αναπτυχθεί επιμέρους κλάδοι και στρατηγικές που επικεντρώνονται αποκλειστικά σε ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πελατών και στη μετατροπή του σε πυλώνα στον οποίο θα προσαρμοστούν όλα τα προϊόντα ή/και οι υπηρεσίες. ο πελατοκεντρικές εταιρείες Βασίζονται σε μεγάλο βαθμό σε αυτή την αρχή και σήμερα γνωρίζουν ταχεία ανάπτυξη. Η άνοδος και η προβολή που η εισερχόμενο μάρκετινγκ (όπου ο στόχος είναι η εκπαίδευση πάνω από την πώληση) Χέρι-χέρι με τις νέες τάσεις που σχετίζονται με την εξυπηρέτηση πελατών, έχουν προωθήσει δυναμικά αυτή τη νέα αντίληψη στα επιχειρηματικά μοντέλα. Με βάση αυτό, σας προσκαλούμε να εμβαθύνετε σε αυτήν την έννοια και να κατανοήσετε τι πραγματικά σημαίνει Όντας μια εταιρεία που εστιάζει στους πελάτες της.

Το να είσαι πελατοκεντρική εταιρεία: ορισμός και χαρακτηριστικά

ΕΝΑ εταιρεία με επίκεντρο τον πελάτη είναι ένα που προνομιάζει τη σχέση του με τους πελάτες και χτίζει γέφυρες για να επιτύχει καλύτερη και βαθύτερη επικοινωνία μαζί τους. Ο κύριος στόχος αυτών των εταιρειών είναι να κερδίσουν σταδιακά την πίστη και την εμπιστοσύνη των πελατών, ρωτώντας τους τι χρειάζονται και, ως εκ τούτου, σχεδιάζοντας λύσεις στα προβλήματά τους. Για ενα πελατοκεντρική εταιρεία Η πώληση ενός προϊόντος ή/και μιας υπηρεσίας δεν είναι το πιο σημαντικό πράγμα. Οι στρατηγικές της επικεντρώνονται στην παροχή λύσεων και στην ικανοποίηση αναγκών, όπου η εννοιολόγηση της επιχειρηματικής ιδέας δεν ορίζεται βάσει των συμφερόντων ενός διοικητικού συμβουλίου, αλλά μάλλον από τα συμφέροντα των πελατών. Επομένως, δεν πρόκειται να αναρωτηθείτε τι πρόκειται να πουλήσετε στον πελάτη, αλλά για το τι ψάχνει και πώς το αναζητά, για να καταλήξετε στη συνέχεια σε αυτό το πρώτο συμπέρασμα. Το να είσαι α πελατοκεντρική εταιρεία σημαίνει να ακούτε τους πελάτες σας και να ενεργείτε ανάλογα. Σημαίνει εξατομίκευση κάθε αλληλεπίδρασης και δίνοντας σε κάθε πελάτη την αξία και την προβολή που του αξίζει. Φυσικά, πίσω από όλα αυτά, υπάρχει μια πρόθεση να αυξηθούν οι πωλήσεις και να αναπτυχθεί η αγορά, μόνο που τα μέσα για την επίτευξη αυτού του στόχου αλλάζουν δραστικά από αυτό που συνηθιζόταν πριν από χρόνια. Τώρα ο τρόπος εξυπηρετείτε τους πελάτες σας έχει μεγαλύτερη προτεραιότητα από τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να τοποθετηθεί το προϊόν σας. Είναι μια στρατηγική για τον εξανθρωπισμό των πωλήσεων, την ενδυνάμωση των καταναλωτών και την πιο αυθόρμητη προσέλκυση πελατών.

Τι χαρακτηρίζει μια πελατοκεντρική εταιρεία;

  1. 1. Γνωρίζουν τους πελάτες τους

Las πελατοκεντρικές εταιρείες δημιουργήστε προφίλ αγοραστών (όπως αυτά στο εισερχόμενο μάρκετινγκ Ονομάζονται: buyers persona) με στόχο να έχουν καλύτερη ιδέα για το πώς είναι αυτό το κοινό-στόχος, το οποίο επιδιώκεται να ικανοποιηθεί. Αυτά τα προφίλ αποτελούν μια βιογραφική, δημογραφική, περιστασιακή, ακόμη και ψυχολογική προσέγγιση του ιδανικού πελάτη, όπου ξεχωρίζουν τα ακόλουθα: ηλικία, επάγγελμα, τόπος διαμονής, ακαδημαϊκή εκπαίδευση, κίνητρα, συνήθειες, γούστα, προβλήματα, ανάγκες, μεταξύ άλλων χαρακτηριστικών, επιτρέπει μεγαλύτερη γνώση της συμπεριφοράς αυτών των ιδανικών πελατών για την επωνυμία.

2. Σχεδιάζουν εμπειρίες εστιασμένες στους πελάτες τους.

Las πελατοκεντρικές εταιρείες Χτίζουν τις στρατηγικές περιεχομένου, τις εμπειρίες μάρκετινγκ και αγορών τους με βάση το τι θέλουν να διαβάσουν, να ακούσουν και να αισθανθούν οι πελάτες τους. Για αυτό πρέπει να υπάρχει μια ολόκληρη διαδικασία έρευνας και γνώσης αυτών των πελατών (πρώτο χαρακτηριστικό) που προκύπτει από μελέτες αγοράς και ανάλυση της συμπεριφοράς των καταναλωτών. Από αυτό, δημιουργείται περιεχόμενο για ψηφιακά μέσα (ιστοσελίδες, ιστολόγια, κοινωνικά δίκτυα) που συνδέεται συγκεκριμένα με αυτούς τους ιδανικούς πελάτες και με το στάδιο της διαδρομής του αγοραστή (αναγνώριση, εξέταση, σύσταση) στο οποίο βρίσκονται. Η παροχή αυτού του είδους εμπειρίας κάνει τους πελάτες να αισθάνονται ότι ακούγονται και είναι μέλη της εταιρείας.

3. Αναλύουν και παρακολουθούν μετρήσεις που επικεντρώνονται στους πελάτες τους.

Και επιχείρηση με επίκεντρο τον πελάτη παίρνει πολύ σοβαρά τη δέσμευση που μπορεί να επιτύχει με τους πελάτες του. Για τα οποία οι μετρήσεις τους θα έχουν αυτή την αρχή ως βορρά τους. Κατά τη διεξαγωγή μιας καμπάνιας μάρκετινγκ, πέρα ​​από τις πωλήσεις και τα ποσοτικά αποτελέσματα που μπορεί να παράγει, η Η πελατοκεντρική προσέγγιση χρησιμοποιεί μετρήσεις εμπειρίας πελάτη, όπως NPS (Καθαρή Βαθμολογία Υποστηρικτών), CES (Δείκτης Προσπάθειας Πελατών) ή NEV (Καθαρή Συναισθηματική Αξία). Μπορείτε επίσης να διαβάσετε: Ανακαλύψτε πώς να μετράτε την ικανοποίηση και την αφοσίωση των πελατών σας

4. Ενδυναμώνουν την ομάδα να προσφέρει μια εμπειρία με επίκεντρο τον πελάτη

Las πελατοκεντρικές εταιρείες Παρακινούν τους υπαλλήλους τους να αλληλεπιδρούν με τους πελάτες με βάση δεξιότητες και αξίες όπως η φιλικότητα, η ευγένεια, ο σεβασμός, η εμπιστοσύνη και ο σεβασμός. Επίσης, προωθούν την ομαδική εργασία και δίνουν τη δυνατότητα στα μέλη τους να επιλύουν δυσμενείς και απροσδόκητες καταστάσεις με αντικειμενικό και επαγγελματικό τρόπο, χωρίς να χρειάζεται να περάσουν από πολλές διαδικασίες για να λάβουν αυτές τις αποφάσεις. Σε ένα εργασιακό περιβάλλον με αυτά τα χαρακτηριστικά, υπάρχει μια επιχειρηματική κουλτούρα που συνδέεται με την εξυπηρέτηση και την προσοχή των πελατών, δίνοντας επίσης προτεραιότητα στην πρόσληψη υπαλλήλων που μοιράζονται φυσικά αυτές τις αρχές και αξίες.

5. Επενδύουν σε τεχνολογίες εξυπηρέτησης πελατών

Όντας μια πελατοκεντρική εταιρεία Σημαίνει επένδυση σε τεχνολογικά εργαλεία που επιτρέπουν καλύτερη διαχείριση των διαδικασιών επικοινωνίας με τους πελάτες, όπως τα chatbot, τα οποία αποτελούν εξαιρετικό σύμμαχο για εκείνες τις εταιρείες που κύριος στόχος τους είναι να ενισχύσουν το μάρκετινγκ συνομιλίας και να βελτιώσουν την επικοινωνία με τους πελάτες τους. Συνοψίζοντας, να είναι μια πελατοκεντρική εταιρεία σημαίνει ότι έχετε ένα στρατηγικό σχέδιο και έναν οργανωτικό σχεδιασμό κατάλληλο για αυτήν την πρόκληση. Χωρίς να ανταποκρίνεται καλά στις ανάγκες των πελατών της, πρέπει να είναι ένας σημαντικός πυλώνας σε κάθε εταιρεία, οι μάρκες που επιθυμούν να αναπτύξουν αυτά τα χαρακτηριστικά, πρέπει να προσαρμόσουν ολόκληρο το επιχειρηματικό τους μοντέλο κάτω από αυτές τις αρχές και αξίες.

Schreibe einen Kommentar