Τι προσπαθεί να σας πει το σώμα σας;

0
Τι προσπαθεί να σας πει το σώμα σας;

Τι συμβαίνει στο σώμα μας όταν πλησιάζουμε στην εξάντληση; Πόσο συχνά σταματάτε για να αξιολογήσετε τι προσπαθεί να σας πει το σώμα σας;

Την περασμένη εβδομάδα, άρχισα να σκέφτομαι εδώ εξουθένωση λόγω Covidμια δυσάρεστη επανενσάρκωση μιας αδιαθεσίας που υπήρχε από τους Βικτωριανούς.

Πριν γίνω life coach, δούλεψα πολλά χρόνια ως φυσικοθεραπεύτρια (φυσικοθεραπεύτρια). Κατά συνέπεια, είμαι πολύ συντονισμένος στη σύνδεση μεταξύ του φυσικού μας σώματος και της ψυχικής και συναισθηματικής μας ευεξίας. Το σώμα μας συχνά μας ουρλιάζει ότι κάτι δεν πάει καλά πολύ πριν συνειδητοποιήσουμε (ή επιλέξουμε να συνειδητοποιήσουμε) αυτό το γεγονός.

τι προσπαθεί να σου πει το σώμα σου;Αυτό επιδεινώθηκε τους τελευταίους 18 μήνες από αυξημένη εργασία στο σπίτι και χρόνο επί της οθόνης. Μπορεί να χρειαστεί ξαφνικά να δημιουργήσετε ένα «γραφείο» εργασίας στο σπίτι μέσα σε λίγες μέρες. Λίγοι από εμάς έχουμε την πολυτέλεια ενός πραγματικός γραφείο στο σπίτι, ειδικά αν εργαζόμαστε αρκετοί στο σπίτι. Έτσι, όπως πολλοί, βρίσκεστε να κάθεστε στο τραπέζι της κουζίνας ή σε ένα πτυσσόμενο τραπέζι στη γωνία ενός δωματίου, σε μια καρέκλα που κάνει τα πάντα.

Προσθέστε σε αυτό τον αντίκτυπο της προβολής μιας οθόνης όλη την ημέρα που μπορεί να είναι ή να μην είναι στο σωστό ύψος, και οι πιθανότητες είναι το σώμα σου επαναστατεί κάπως.

Ποιο είναι το σώμα σου προσπαθώ να σου πω; Ότι τα πράγματα πρέπει να αλλάξουν.

Διάβασα ένα άρθρο σε μια εφημερίδα την άλλη εβδομάδα που γράφτηκε από τον τηλεφωνητής Jeremy Vine όπου παρατήρησε ότι είμαστε λιγότεροι Δουλεύοντας από το σπίτι κι αλλα Ζώντας στην εργασία.

Αυτό χτύπησε πραγματικά μια χορδή.

Όρια μεταξύ δουλειάς και σπιτιού έχουν γίνει τόσο θολά που σχεδόν εξαφανίζονται. ο καθημερινή μετακίνηση εξαφανίστηκε. Και αυτός ο χρόνος ίσως σας έδωσε λίγο χώρο στο κεφάλι και λίγη άσκηση, ή τουλάχιστον την ευκαιρία να ακούσετε κάτι στο αυτοκίνητο/λεωφορείο. Όλα αυτά εξαφανίστηκαν. Το σπίτι έπαψε να είναι ένα καταφύγιο καθώς η τεχνολογία, οι σωροί από χαρτιά και το ping των email κατέλαβαν.

Όλα αυτά συμβάλλουν σε αυτό που αποκαλώ σούπα εγκεφάλου: αυτό το αίσθημα πνιγμού από ψυχική υπερφόρτωση όταν δεν μπορείτε πλέον να σκεφτείτε ευθέως και υποφέρετε από ένα σφιχτό, περιορισμένο συναίσθημα γύρω από το κεφάλι σας. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για τη σούπα εγκεφάλου εδώ.

Το φυσικό κόστος όλων αυτών των παραγόντων είναι υψηλό.

Πληγωμένος λαιμός, τεντωμένοι ώμοι, σημεία πυροδότησης στους μύες στην πλάτη σας. Δυσκολία στον ύπνο, πονοκέφαλοι, πόνοι στη στάση και πόνοι. Παρατεταμένες περίοδοι καθίσματος με εικονικές και όχι φυσικές συναντήσεις, αφαιρώντας την ανάγκη να περπατήσετε σε διαφορετικό μέρος του εαυτού σας πραγματικός γραφείο. Αύξηση βάρους και μειωμένη φυσική κατάσταση ίσως, για παρόμοιους λόγους.

Τα γνωρίζουμε όλα αυτά, αλλά όπως συμβαίνει συχνά, δεν υπάρχουν λύσεις γρήγορης επιδιόρθωσης.

Αλλά μπορούμε να εφαρμόσουμε την Αρχή του One Degree – μια θαυμάσια αρχή της προπονητικής Αυτό λέει ότι μικρές αλλαγές που γίνονται καθημερινά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα επιφέρουν μεγάλες αλλαγές.

Εδώ είναι μερικές απλές αλλαγές που μπορεί να κάνουν μεγάλη διαφορά.

Περιορίστε την ώρα που κάθεστε στην οθόνη σας.

Αυτό μπορεί να φαίνεται απίστευτα προφανές. Ωστόσο, είναι πολύ εύκολο να διαπιστώσουμε ότι καθόμαστε σε μια θέση στην οθόνη μας για ώρες κάθε φορά, εάν έχουμε συναντήσεις με το Zoom back to back ή είμαστε απορροφημένοι σε μια εργασία. Ρυθμίστε ένα χρονόμετρο για 25-30 λεπτά, οπότε και απομακρυνθείτε από την οθόνη και αλλάξτε θέση, πριν ξεκινήσετε ξανά το χρονόμετρο. Αυτό δεν είναι νέο – το Τεχνική Pomodoro υπάρχει εδώ και λίγο καιρό. Αλλά εξυπηρετεί ενίσχυση της παραγωγικότητας ενώ μας υπενθυμίζει τη σημασία του τακτικά διαλείμματα. Βεβαιωθείτε ότι υπάρχει ένα διάλειμμα πέντε λεπτών μεταξύ των διαδικτυακών συναντήσεων για να σας επιτρέψει να σηκωθείτε, να μετακινηθείτε, να κοιτάξετε μακριά από την οθόνη και να αλλάξετε θέση.

Τεντωθείτε, κινηθείτε, αναπνεύστε.

Τα σώματά μας είναι σχεδιασμένο να κινείται να μην είναι στατική. Ένταση στο λαιμό, τους ώμους, προβλήματα στάσης – όλα αυτά πολύ κοινά με την παρατεταμένη χρήση της οθόνης και τα δυνητικά μη ιδανικά έπιπλα «γραφείου» στο σπίτι. Βαθιές αναπνοές, διατάσεις στάσης, γιόγκα, πιλάτες – όλα είναι χρήσιμα επαναφορά και εξισορρόπηση όπου υπάρχουν προβλήματα. Η Chartered Society of Physiotherapy έχει μια σειρά από συμβουλές και συμβουλές για διατήρηση της υγείας και διαχείριση του άγχουςσυν ασκήσεις για εργασία με βάση το γραφείο.

Αλλάξτε τις ρουτίνες.

Αντί για βιντεοκλήση, όπου είναι δυνατόν προγραμματίστε μια τηλεφωνική κλήση και πηγαίνετε μια βόλτα ενώ μιλάτε. Πραγματοποιήστε τηλεφωνήματα όρθιοι. Πάρτε ένα όρθιο γραφείο ή χρησιμοποιήστε παλιομοδίτικο στυλό και χαρτί αντί για οθόνη. Φάτε το μεσημεριανό γεύμα σε διαφορετικό μέρος, πηγαίνετε μια βόλτα κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού γεύματος ή εργαστείτε από διαφορετικό χώρο.

Κάντε το σύντομο και γλυκό.

Εάν δεν έχετε χρόνο για μακροχρόνιες ρουτίνες άσκησης, κάντε ριπές 5 λεπτών – 5 λεπτά τρέχοντας πάνω και κάτω από τις σκάλες ή κάνοντας squats/burpees/press ups όλα μετράνε και νιώθετε πιο εφικτός.

Επαναφέρετε τις μετακινήσεις σας.

Εάν μετακινηθήκατε σε ένα φυσικό χώρο εργασίας πριν από την πανδημία, αλλά τώρα εργάζεστε στο σπίτι, τοποθετήστε το ξανά στη μέρα σας. Αντ‘ αυτού, χρησιμοποιήστε το χρόνο που θα ξοδεύατε στη μετακίνηση πηγαίνοντας μια βόλτα. Αυτό χρησιμεύει ως χρήσιμος χρόνος μετάβασης και ψυχικής προετοιμασίας για την επόμενη μέρα.

Χωματερή εγκεφάλου.

Αυτό βοηθά στη σούπα εγκεφάλου. Βγάλτε τα πάντα από το κεφάλι σας σε χαρτί για να ελευθερώσετε χώρο στο κεφάλι και να σας επιτρέψει να ανακτήσετε κάποιο είδος ελέγχου. Το Bullet journalling μπορεί επίσης να βοηθήσει – περισσότερα για αυτό εδώ.

Πάνω από όλα, να είστε ευγενικοί με το σώμα σας.

Όλοι γερνάμε. Φτάνω σε μια συγκεκριμένη ηλικία που όλο και περισσότερα κομμάτια του σώματός μου επαναστατούν. Δεν μπορώ πλέον να περιμένω από το σώμα μου να αντεπεξέλθει σε όλα όσα πιστεύω ότι μπορώ να χωρέσω σε μια μέρα. Τι προσπαθεί να σας πει το σώμα σας; Ότι πρέπει να είστε ευγενικοί μαζί του, να του δώσετε λίγη αγάπη και λίγο σεβασμό. Το μυαλό και τα συναισθήματά σας θα σας ευχαριστήσουν για αυτό.

Schreibe einen Kommentar