Τι πρέπει να γνωρίζετε για τις προεπιλογές Lightroom

1
Τι πρέπει να γνωρίζετε για τις προεπιλογές Lightroom

Εάν είστε φωτογράφος, είναι πολύ πιθανό να έχετε ακούσει για προεπιλογές Lightroom. Τι είναι όμως, ακριβώς; Και το πιο σημαντικό, πρέπει να τα χρησιμοποιείτε; Σε αυτήν την ανάρτηση ιστολογίου, θα ρίξουμε μια ματιά στο τι είναι οι προεπιλογές του Lightroom και πώς μπορούν να βοηθήσουν στον εξορθολογισμό της ροής εργασίας σας. Θα καταρρίψουμε επίσης μερικούς κοινούς μύθους σχετικά με τις προεπιλογές και θα σας δείξουμε πώς να τις χρησιμοποιείτε αποτελεσματικά. Επομένως, αν είστε περίεργοι για τις προεπιλογές του Lightroom και τι μπορούν να κάνουν για τη φωτογραφία σας, διαβάστε παρακάτω!

Προτεινόμενα: Κατεβάστε 2000+ προεπιλογές lightroom εδώ

Τι είναι οι προεπιλογές Lightroom;

Όταν ακούτε τη λέξη „προεπιλογές“ σε σχέση με το Lightroom, μπορεί να δημιουργήσετε εικόνες προκατασκευασμένων φίλτρων που μπορείτε να εφαρμόσετε στις φωτογραφίες σας με ένα μόνο κλικ. Και ενώ αυτό είναι σίγουρα ένας τύπος προεπιλογής, δεν είναι το μόνο είδος. Οι προεπιλογές Lightroom είναι στην πραγματικότητα πολύ ευέλικτες και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον εξορθολογισμό ολόκληρης της ροής εργασίας σας, από την εισαγωγή έως την εξαγωγή. Σε αυτό το άρθρο, θα ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στο τι είναι οι προεπιλογές του Lightroom και πώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν για εξοικονόμηση χρόνου και βελτίωση της διαδικασίας επεξεργασίας φωτογραφιών.

Τι είναι οι προεπιλογές Lightroom;

Εν συντομία, Adobe Lightroom Οι προεπιλογές είναι ένα σύνολο αποθηκευμένων επεξεργασιών που μπορούν να εφαρμοστούν σε μία ή περισσότερες φωτογραφίες. Αυτές οι αλλαγές μπορούν να περιλαμβάνουν τα πάντα, από προσαρμογές ισορροπίας λευκού έως προσαρμογές έκθεσης έως αλλαγές τόνωσης Splits. Όταν δημιουργείτε μια προεπιλογή, ουσιαστικά δημιουργείτε ένα προσαρμοσμένο φίλτρο που μπορεί να εφαρμοστεί με λίγα μόνο κλικ. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με το να χρειάζεται να κάνετε τις ίδιες επεξεργασίες με μη αυτόματο τρόπο σε κάθε φωτογραφία κάθε φορά που θέλετε να επιτύχετε μια συγκεκριμένη εμφάνιση. Αυτό όχι μόνο εξοικονομεί χρόνο, αλλά επιτρέπει επίσης τη συνέπεια στις φωτογραφίες σας, εάν θέλετε όλες να έχουν παρόμοια αίσθηση.

Υπάρχουν δύο τύποι προεπιλογών στο Lightroom: τοπικές και αναπτυσσόμενες. Οι τοπικές προεπιλογές είναι αυτές που εφαρμόζονται απευθείας σε μια εικόνα ή μια ομάδα εικόνων χωρίς να επηρεάζουν το υποκείμενο αρχείο RAW. Αυτό σημαίνει ότι οποιεσδήποτε αλλαγές γίνονται με τοπικές προεπιλογές μπορούν εύκολα να αναιρεθούν χωρίς

Πώς να χρησιμοποιήσετε τις προεπιλογές Lightroom

Αν είστε νέος στις προεπιλογές του Lightroom ή απλά θέλετε να μάθετε πώς να τις χρησιμοποιείτε, ακολουθεί ένας γρήγορος οδηγός. Πρώτα, βεβαιωθείτε ότι έχετε εγκαταστήσει την πιο πρόσφατη έκδοση του Lightroom. Οι προεπιλογές είναι συμβατές τόσο με το Lightroom Classic όσο και με το Lightroom CC.

Αφού ενημερώσετε το Lightroom, μεταβείτε στη μονάδα Ανάπτυξης και κάντε κλικ στην καρτέλα Προεπιλογές. Εδώ θα δείτε όλες τις προεπιλεγμένες προεπιλογές που συνοδεύουν το Lightroom, καθώς και τυχόν προσαρμοσμένες προεπιλογές που έχετε εγκαταστήσει. Για να εφαρμόσετε μια προεπιλογή, απλώς κάντε κλικ σε αυτήν και οι αλλαγές θα εφαρμοστούν στη φωτογραφία σας.

Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε τις δικές σας προσαρμοσμένες προεπιλογές κάνοντας κλικ στο κουμπί New Preset. Αυτό θα ανοίξει ένα παράθυρο διαλόγου όπου μπορείτε να επιλέξετε ποιες ρυθμίσεις θέλετε να συμπεριλάβετε στην προεπιλογή σας. Αφού επιλέξετε τις ρυθμίσεις που θέλετε, δώστε ένα όνομα στην προεπιλογή σας και κάντε κλικ στην Αποθήκευση. Η νέα σας προεπιλογή θα εμφανιστεί τώρα στην καρτέλα Προεπιλογές.

Οι διαφορετικοί τύποι προεπιλογών Lightroom

Εάν είστε νέοι στις προεπιλογές του Lightroom ή ακόμα και αν τις χρησιμοποιείτε για λίγο, είναι σημαντικό να γνωρίζετε τους διαφορετικούς τύπους προεπιλογών που είναι διαθέσιμοι. Υπάρχουν τέσσερις κύριοι τύποι προεπιλογών Lightroom: Ανάπτυξη, Εξαγωγή, Εισαγωγή και Εκτύπωση.

Ανάπτυξη προεπιλογών:
Οι προεπιλογές ανάπτυξης είναι ο πιο κοινός τύπος προεπιλογής και χρησιμοποιούνται για την προσαρμογή της εμφάνισης μιας φωτογραφίας στη λειτουργική μονάδα Ανάπτυξης. Αυτές οι προεπιλογές μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την πραγματοποίηση καθολικών αλλαγών σε μια φωτογραφία ή για συγκεκριμένες ρυθμίσεις όπως έκθεση, αντίθεση, ισορροπία λευκού κ.λπ.

Εξαγωγή προεπιλογών:
Οι προεπιλογές εξαγωγής χρησιμοποιούνται κατά την εξαγωγή φωτογραφιών από το Lightroom. Αυτές οι προεπιλογές μπορούν να χρησιμοποιηθούν για εξοικονόμηση χρόνου, διαμορφώνοντας εκ των προτέρων τις ρυθμίσεις εξαγωγής, όπως η μορφή αρχείου, η ανάλυση και άλλα.

Εισαγωγή προεπιλογών:
Οι προεπιλογές εισαγωγής χρησιμοποιούνται κατά την εισαγωγή φωτογραφιών στο Lightroom. Αυτές οι προεπιλογές μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αυτοματοποίηση της διαδικασίας εισαγωγής καθορίζοντας προεπιλεγμένες ρυθμίσεις για πράγματα όπως η ονομασία αρχείων, τα μεταδεδομένα, οι λέξεις-κλειδιά και άλλα.

Προεπιλογές εκτύπωσης:
Οι προεπιλογές εκτύπωσης χρησιμοποιούνται κατά την εκτύπωση φωτογραφιών από το Lightroom. Αυτές οι προεπιλογές μπορούν να χρησιμοποιηθούν για εξοικονόμηση χρόνου, διαμορφώνοντας εκ των προτέρων τις ρυθμίσεις εκτύπωσης, όπως το μέγεθος χαρτιού, τη βαθμονόμηση του εκτυπωτή, τη διάταξη σελίδας και άλλα.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των προεπιλογών Lightroom

Όσον αφορά τις προεπιλογές Lightroom, υπάρχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα που πρέπει να λάβετε υπόψη. Από τη μία πλευρά, οι προεπιλογές μπορούν να σας βοηθήσουν να επιτύχετε μια σταθερή εμφάνιση για τις φωτογραφίες σας και να εξοικονομήσετε χρόνο μετά την επεξεργασία. Από την άλλη πλευρά, μπορεί επίσης να είναι περιοριστικά εάν τα χρησιμοποιείτε υπερβολικά ή χωρίς να καταλαβαίνετε πώς λειτουργούν.

Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της χρήσης προεπιλογών Lightroom:

Πλεονεκτήματα:
+ Επίτευξη συνεπούς εμφάνισης: Εάν χρησιμοποιείτε την ίδια προεπιλογή για όλες τις φωτογραφίες σας, μπορείτε να επιτύχετε μια συνεπή εμφάνιση σε ολόκληρη τη δουλειά σας. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο εάν φωτογραφίζετε για ένα συγκεκριμένο έργο ή πελάτη.
+ Εξοικονόμηση χρόνου: Η εφαρμογή μιας προρύθμισης στη φωτογραφία σας μπορεί να είναι πολύ πιο γρήγορη από το να κάνετε μεμονωμένες ρυθμίσεις με μη αυτόματο τρόπο. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο εάν έχετε μια μεγάλη παρτίδα φωτογραφιών για επεξεργασία.
+ Δημιουργεί ένα σημείο εκκίνησης: Οι προεπιλογές μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως σημεία εκκίνησης για τη διαδικασία επεξεργασίας. Από εκεί, μπορείτε να κάνετε περαιτέρω προσαρμογές για να προσαρμόσετε την εμφάνιση της φωτογραφίας σας.

Μειονεκτήματα:
– Μπορεί να είναι υπερβολικό: Εάν χρησιμοποιείτε πάρα πολλές προεπιλογές, μπορεί να δώσει στις φωτογραφίες σας μια τεχνητή εμφάνιση. Είναι σημαντικό να βρείτε μια ισορροπία και να χρησιμοποιείτε μόνο προεπιλογές όπως χρειάζεται.
– Μπορεί να περιοριστεί: Οι προεπιλογές έχουν σχεδιαστεί για να προσφέρουν έναν ορισμένο βαθμό ευελιξίας, αλλά μπορεί επίσης να είναι περιοριστικές εάν δεν καταλαβαίνετε πώς λειτουργούν. Είναι σημαντικό να πειραματιστείτε με διαφορετικές προεπιλογές

Πού να βρείτε τις καλύτερες προεπιλογές Lightroom

Υπάρχουν πολλά υπέροχα μέρη για να βρείτε προεπιλογές Lightroom. Εδώ είναι μερικά από τα αγαπημένα μας:

1. Ο ιστότοπος του Adobe Add-Ons είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να ξεκινήσετε την αναζήτησή σας. Έχουν μια τεράστια ποικιλία από δωρεάν και επί πληρωμή προεπιλογές, οπότε σίγουρα θα βρείτε κάτι που να ταιριάζει στις ανάγκες σας.

2. Μια άλλη εξαιρετική επιλογή είναι η ιστοσελίδα Sleeklens. Προσφέρουν μια εκτεταμένη συλλογή από δωρεάν προεπιλογές Lightroom, καθώς και μερικές premium επιλογές, εάν είστε διατεθειμένοι να ξοδέψετε λίγα χρήματα.

3. Για όσους θέλουν να κάνουν τα πράγματα απλά, ο ιστότοπος Free Lightroom Presets προσφέρει μια μικρή αλλά υψηλής ποιότητας επιλογή προεπιλογών που είναι όλα εντελώς δωρεάν για λήψη και χρήση.

4. Τέλος, συνιστούμε επίσης να ελέγξετε τον ιστότοπο Envato Elements. Προσφέρουν μια ολοένα αυξανόμενη βιβλιοθήκη προεπιλογών Lightroom (καθώς και άλλους δημιουργικούς πόρους) στις οποίες μπορείτε να έχετε πρόσβαση με μηνιαία συνδρομή.

Πώς να εγκαταστήσετε προεπιλογές Lightroom

Υποθέτοντας ότι έχετε ήδη κατεβάσει τις προεπιλογές στον υπολογιστή σας, ακολουθήστε αυτές τις οδηγίες για να τις εγκαταστήσετε στο Lightroom:

1. Ανοίξτε το Lightroom και μεταβείτε στη μονάδα Develop.
2. Κάντε κλικ στην καρτέλα Προεπιλογές, που βρίσκεται στον αριστερό πίνακα.
3. Κάντε κλικ στο εικονίδιο μενού στην επάνω δεξιά γωνία του πίνακα Presets και επιλέξτε Import Presets.
4. Εντοπίστε τα προκαθορισμένα αρχεία (που τελειώνουν σε .lrtemplate) στον υπολογιστή σας και κάντε κλικ στην Εισαγωγή.
5. Οι προεπιλογές θα είναι πλέον διαθέσιμες στον πίνακα Presets για χρήση στις φωτογραφίες σας!

συμπέρασμα

Οι προεπιλογές Lightroom είναι ένας φανταστικός τρόπος για να εξοικονομήσετε χρόνο κατά την επεξεργασία φωτογραφιών και μπορούν επίσης να σας βοηθήσουν να επιτύχετε μια συνεπή εμφάνιση σε όλες τις εικόνες σας. Είτε είστε επαγγελματίας φωτογράφος είτε χομπίστας, οι προεπιλογές Lightroom μπορούν να σας βοηθήσουν να βελτιώσετε τη ροή εργασίας σας και να αξιοποιήσετε στο έπακρο τις φωτογραφίες σας. Ωστόσο, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι οι προεπιλογές δεν ταιριάζουν σε όλους – φροντίστε να πειραματιστείτε με διαφορετικές προεπιλογές για να βρείτε αυτές που λειτουργούν καλύτερα για το στυλ φωτογραφίας σας.


Schreibe einen Kommentar