Τι να περιμένετε στην Ημέρα του Βρετανού Πρωταθλητή του Άσκοτ

0
Τι να περιμένετε στην Ημέρα του Βρετανού Πρωταθλητή του Άσκοτ

Ετοιμαστείτε για μια από τις μεγαλύτερες ημέρες στους βρετανικούς αγώνες

Οι εποχές γυρίζουν και δυστυχώς θα πρέπει να αποχαιρετήσουμε το καλοκαίρι. Μας άρεσε να καλπάζουμε στα χωράφια με τα καλαμάκια, να βγάζουμε άλογα με μάσκα μύγας και να αποφεύγουμε τις επικίνδυνες υποχρεώσεις, αλλά οι πιο κρύοι μήνες είναι σίγουρα στο δρόμο.

Με την αλλαγή των εποχών έρχεται η υπόσχεση της σεζόν ιπποδρομιών National Hunt, κάτι που πολλοί από εμάς περιμένουμε με ανυπομονησία όλο το χρόνο.

Ωστόσο, πριν από αυτό, ήρθε η ώρα να δούμε το τέλος της βρετανικής σεζόν επίπεδων αγώνων με στυλ με την Ημέρα Βρετανού Πρωταθλητή QIPCO. Πραγματοποιείται στο Ascot κάθε Οκτώβριο από το 2011, αυτή η ημέρα αγώνα είναι η πλουσιότερη στο βρετανικό ημερολόγιο, φέρνοντας απίστευτα 4 εκατομμύρια £ στους νικητές του βραβείου.

Η φετινή χρονιά υπόσχεται να είναι εξίσου συναρπαστική, με πολλά μεγάλα ονόματα να κάνουν το δρόμο τους προς τη διάσημη πίστα. Αν σκοπεύετε να πάτε μαζί για να παρακολουθήσετε, εδώ είναι όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τη μεγάλη μέρα.

Φτάστε με στυλ και λάβετε τον προσανατολισμό σας

Πριν από τη μεγάλη μέρα, είναι καλή ιδέα να αποφασίσετε τι θα φορέσετε. Αν και οι καλοκαιρινές αγωνιστικές μέρες με floaty φορέματα, γόβες στιλέτο και καπέλα ηλίου έχουν τελειώσει, αυτή η συνάντηση αγώνα εξακολουθεί να είναι μια δικαιολογία για να ντυθείτε.

Υπάρχουν τόσοι πολλοί μοντέρνοι ιππείς από τους οποίους μπορείτε να εμπνευστείτε από το στυλ, αλλά η επιλογή ενός statement παλτό και μερικών σχετικά λογικών παπουτσιών είναι απαραίτητο.

Το έδαφος θα είναι σίγουρα πιο απαλό σε αυτή τη φθινοπωρινή συνάντηση και με τον απρόβλεπτο καιρό του Οκτωβρίου, είναι απαραίτητο να έρθετε ντυμένοι με τον άνεμο και τη βροχή.

Μόλις τακτοποιηθεί το ντύσιμό σας, ήρθε η ώρα να πατήσετε το πόδι σας στην πορεία.

Οι πύλες ανοίγουν στις 10:45, δίνοντάς σας άφθονο χρόνο για να κάνετε μια βόλτα στην πορεία και να εξασκηθείτε πού θα βασιστείτε για την ημέρα. Ανάλογα με τα εισιτήρια που έχετε αγοράσει, θα είστε είτε στην κερκίδα είτε σε ένα από τα πολλά διαφορετικά περιβλήματα.

Μόλις βρείτε τη θέση σας, επεξεργαστείτε την ευκολότερη διαδρομή προς το ρινγκ της παρέλασης, τα γραφεία στοιχημάτων και τις πλησιέστερες τουαλέτες και βρείτε πού μπορείτε να αγοράσετε αναψυκτικά. Με αυτό εκτός, μπορείτε να απολαύσετε την υπόλοιπη ημέρα χωρίς φόβο ότι θα χάσετε ένα από τα πάρτι σας ή θα χάσετε την έναρξη ενός αγώνα.

Μελετήστε κάποια μορφή

Εάν θέλετε να τοποθετήσετε ένα στοίχημα, η μελέτη κάποιας μορφής μπορεί να είναι μια καλή ιδέα. Κοιτάζοντας το προηγούμενο αποτελέσματα ιπποδρομιών από όλες τις προηγούμενες ιπποδρομίες του αλόγου θα σας βοηθήσει να σας δώσουμε μια ένδειξη για το πώς θα μπορούσαν να αποδώσουν την ημέρα.

Μια καλή χούφτα από αυτά τα άλογα θα έχουν ήδη αγωνιστεί μεταξύ τους φέτος, κάτι που μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε την επιλογή σας. Επιπλέον, το να ρίξετε μια ματιά σε οποιεσδήποτε ενδιαφέρουσες κρατήσεις τζόκεϊ μπορεί να είναι μια καλή ένδειξη για το ποια άλογα πιστεύουν οι εκπαιδευτές θα έχουν καλές πιθανότητες.

Το να σημειώνετε τυχόν αλλαγές στην απόσταση είναι επίσης καλή ιδέα. Τα άλογα που φαίνεται να μένουν δυνατά προς το τέλος των προηγούμενων ιπποδρομιών μπορεί να επωφεληθούν από ένα βήμα προς τα πάνω στο ταξίδι, ενώ εκείνοι που αποχωρούν θα μπορούσαν να επωφεληθούν από μια ελαφρώς μικρότερη απόσταση.

Το δρομολόγιο της ημέρας

Φροντίστε να μείνετε για τον τελευταίο αγώνα

Υπάρχουν έξι αγώνες κατά τη διάρκεια της ημέρας, με τον πρώτο να τρέχει στο 1:25. Υπάρχουν τέσσερις αγώνες του Group 1, με τους δύο πιο ανταγωνιστικούς να είναι το Queen Elizabeth II Stakes μήκους μιλίου και το QIPCO Champion Stakes μήκους ενός μιλίου και δύο ποδιών. Αυτοί οι αγώνες έχουν έπαθλο £1,1 και 1,2 εκατομμύρια £, αντίστοιχα.

Η ημέρα του αγώνα κορυφώνεται με το Balmoral Handicap Stakes στις 4:30 μ.μ. Αν και αυτός ο αγώνας έχει το μικρότερο έπαθλο της ημέρας, συνήθως περιλαμβάνει τους περισσότερους δρομείς, κάτι που τον κάνει το θέαμα. Φροντίστε να μην φύγετε νωρίς γιατί δεν πρέπει να χάσετε!

Schreibe einen Kommentar