Σχεδόν 10% απόδοση + 10 φορές πιο δημοφιλές! — My Money Blog

2
Σχεδόν 10% απόδοση + 10 φορές πιο δημοφιλές!  — My Money Blog

Τίποτα σαν απόδοση 10% χωρίς κύριο κίνδυνο για να προσελκύσει περισσότερη προσοχή σε μια ήσυχη μικρή επενδυτική επιλογή. Το WSJ έχει ένα νέο άρθρο Τι είναι τα ομόλογα; Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να κερδίσετε σχεδόν 10% τόκο ως συνέχεια του Η ασφαλής επένδυση που σύντομα θα αποφέρει σχεδόν 10% (paywall;). Δεν υπάρχουν πρωτοποριακές ανακαλύψεις, αλλά μπορεί να βρείτε κάτι χρήσιμο καθώς είναι ομολογουμένως πιο περίπλοκες από έναν παραδοσιακό τραπεζικό λογαριασμό ταμιευτηρίου. Ακολουθεί ένα ενδιαφέρον στατιστικό για το πώς το TreasuryDirect πουλά αρκετά δισεκατομμύρια δολάρια περισσότερα από τα προηγούμενα χρόνια:

Οι Αμερικανοί άρπαξαν σχεδόν 11 δισεκατομμύρια δολάρια σε I Bonds, τα οποία είναι ομόλογα αποταμίευσης προσαρμοσμένων στον πληθωρισμό των ΗΠΑ, τους τελευταίους έξι μήνες, σε σύγκριση με περίπου 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια την ίδια περίοδο το 2020 και το 2021, σύμφωνα με τα αρχεία του Υπουργείου Οικονομικών. Αυτός ο αριθμός πιθανότατα θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο σε μια αναμενόμενη άνοδο των επιτοκίων τον επόμενο μήνα.

Μια άλλη κοινή ερώτηση είναι να αγοράσετε αυτή την εβδομάδα τον Απρίλιο ή να περιμένετε μέχρι τον Μάιο. Εδώ είναι μια άλλη οπτική:

I Τα ομόλογα θα υπόκεινται σε τουλάχιστον μία αλλαγή επιτοκίου σε μια περίοδο 12 μηνών. Ο Elliot Pepper, ένας οικονομικός σχεδιαστής στη Βαλτιμόρη, δεν ξέρει ποιο θα είναι το επόμενο ποσοστό μετά το 9,6%. Έτσι, θα προσπαθήσει να μετριάσει τον κίνδυνο να είναι χαμηλότερος από 7,12% παίρνοντας το μισό του ετήσιου ορίου του και «κλειδώνοντας» το συνδυασμένο 7,12% και 9,6% και στη συνέχεια αγοράζοντας τα υπόλοιπα 5.000 $ στα τέλη Οκτωβρίου, όταν έχει περισσότερη ορατότητα για την επόμενη τιμή.

Εάν τότε το επιτόκιο είναι χαμηλότερο από 7,12%, ο κ. Pepper είπε ότι θα ήταν καλύτερα να επενδύσει το ανώτατο όριο των 10.000 $ πριν από τον Μάιο. Εάν το επιτόκιο είναι υψηλότερο από 7,12%, θα ήταν καλύτερα να αγοράσει τα ομόλογα μετά τον Μάιο, είπε.

Η άποψή μου παραμένει ότι ιστορικά, ο πληθωρισμός 7,12% είναι πολύ υψηλότερος από τον μέσο όρο. Αν λοιπόν κάνετε ένα βήμα πίσω, οι επιλογές σας είναι:

7.12% for 6 months + 9.62% for 6 months + ??? for 6 months

Ή:

9.62% for 6 months + ??? for 6 months + ???? for 6 months

Θα προτιμούσα να κλειδώσω το 7,12% σε έναν άγνωστο αριθμό. Ωστόσο, εάν το νέο επιτόκιο τον Οκτώβριο καταλήξει να είναι ακόμη υψηλότερο, θα συνεχίσω να έχω αυτό το μέλλον;;; ποσοστό ως μακροπρόθεσμος κάτοχος ομολόγων I (θα μετατοπιστεί μόλις έξι μήνες αργότερα). Τέλος, μπορείτε να αρχίσετε να κερδίζετε τους τόκους έναν μήνα νωρίτερα, εάν αγοράσετε τον Απρίλιο. Καθώς είχα τα μετρητά διαθέσιμα σε άλλα οχήματα χαμηλού επιτοκίου, δεν είδα κανένα λόγο να περιμένω. Έχω ήδη συμπληρώσει το 2022 και το 2021 (και το 2020 και το 2019…)

Schreibe einen Kommentar