Συνέντευξη: Libby Ward, Digital Creator Behind Diary Of An Honest Mom – Mom 2.0

0
Συνέντευξη: Libby Ward, Digital Creator Behind Diary Of An Honest Mom – Mom 2.0

Ίσως έχετε συναντήσει ένα από τα πολύ σχετικά βίντεο της Libby στο TikTok ή στο Instagram ως Ημερολόγιο μιας έντιμης μαμάςμια πλατφόρμα που ξεκίνησε το 2020. Η Λίμπι είναι μια μητέρα, ψηφιακή δημιουργός, ομιλήτρια, συγγραφέας και υπέρμαχος της ψυχικής υγείας που ρίχνει φως στις δυσκολίες της μητρότητας. Το περιεχόμενό της φτάνει σε εκατομμύρια γυναίκες και έχει μεγαλώσει μια κοινότητα άνω του 1 εκατομμυρίου στα social media από τότε που ξεκίνησε. Στόχος της Libby είναι να προσεγγίσει περισσότερες γυναίκες και να αλλάξει την αφήγηση του τι είναι η μητρότητα και τι κάνει μια καλή μαμά.

Είχαμε την ευκαιρία να της κάνουμε μερικές ερωτήσεις για το ταξίδι της και για το τι την τροφοδοτεί για να γίνει ένας παράγοντας αλλαγής.

Ε: Πείτε μας για εσάς. Από που είσαι?

Α: Ζω σε μια μικρή πόλη κοντά στο Τορόντο του Καναδά, αλλά μου αρέσει να λέω ότι είμαι από πολλά μέρη. Μετακόμισα πολύ μεγαλώνοντας και είμαι καλός στο να φτιάχνω ένα σπίτι όπου κι αν είναι οι άνθρωποι μου.

Ε: Πώς θα περιγράφατε αυτό που κάνετε;

Α: Είμαι ένας ψηφιακός δημιουργός, συγγραφέας και ομιλητής με έμφαση στις συχνά ανείπωτες δυσκολίες της μητρότητας για να βοηθήσω τις μαμάδες να αισθάνονται επικυρωμένες, να ενθαρρύνονται και να εμπνέονται να συνεχίσουν. Ως συνήγορος ψυχικής υγείας, επιζών τραύματος και κοινωνιολόγος, χρησιμοποιώ τις εμπειρίες της ζωής μου για να πω ιστορίες, να κάνω τους ανθρώπους να γελάσουν και να συνειδητοποιήσουν τα εξωτερικά και εσωτερικά πράγματα που κάνουν τη μητρότητα ΤΟΣΟ ΣΚΛΗΡΗ. Ο στόχος μου είναι να αλλάξω την αφήγηση του τι είναι η μητρότητα και τι πραγματικά κάνει μια καλή μαμά.

ΕΡ.: Πώς ξεκίνησες την τρέχουσα επαγγελματική σου πορεία;

Α: Άρχισα να μοιράζομαι σχετικά και αυθεντικά βίντεο για τη μητρότητα τον Μάρτιο του 2020 στην αρχή της πανδημίας.

Ε: Ποια ήταν η στιγμή που ήξερες ότι μπορούσες να πετύχεις σε αυτό που κάνεις; Πότε ήξερες ότι μπορούσες να ζήσεις από αυτό;

Α: Άρχισα να μοιράζομαι με συνέπεια στο Instagram τον Ιανουάριο του 2021. Όταν το Instagram μου αυξήθηκε από 0-50 χιλιάδες σε 6 μήνες και 50-100 χιλιάδες σε άλλους 2 μήνες. Συνειδητοποίησα ότι αυτό που είχα να πω ήταν μοναδικό, σημαντικό και άλλαζε τις ζωές άλλων γυναικών και μαμάδων. Συνειδητοποίησα επίσης ότι η ύπαρξη μιας πλατφόρμας θα μου επέτρεπε να κερδίσω εισόδημα από αυτήν. Τον Σεπτέμβριο του 2021 άφησα την προηγούμενη καριέρα μου στην εκπαίδευση και ξεκίνησα αυτόν τον ρόλο με πλήρη απασχόληση.

Ε: Δώστε μας μια τυπική μέρα στη ζωή σας, με μια ματιά…

Α: Ξυπνάω, πηγαίνω αυτά τα παιδιά στο σχολείο, απαντάω σε email, κάνω συνεντεύξεις podcast, μοιράζομαι ιστορίες και απαντώ σε DM, σκέφτομαι δημιουργικές ιδέες για βίντεο σύντομης μορφής στο Tiktok και το Instagram και στη συνέχεια επεξεργάζομαι ταινία και γράφω λεζάντες. Συναντιέμαι με μέλη της ομάδας για να συζητήσω τα γεγονότα των καναλιών και των πλατφορμών μου. Δημιουργώ περιεχόμενο για επωνυμίες που χορηγούν μέρος του περιεχομένου μου και κάνω πολλές παρασκηνιακές εργασίες που κανείς δεν ξέρει πραγματικά ότι πρέπει να γίνουν. Τα παιδιά επιστρέφουν στο σπίτι και εγώ κάνω τη μαμά μέχρι να πάνε για ύπνο και μετά συνήθως γράφω τα περισσότερα βράδια μέχρι την ώρα του ύπνου.

Ε: Είσαι πρώιμο πουλί ή νυχτολούλουδο;

Α: Είμαι κουκουβάγια, αλλά προσπαθώ να το αλλάξω αυτό.

Ε: Τι έχετε για πρωινό και ποιο είναι το σνακ χαμηλής κατανάλωσης στις 15:00;

Α: Συνήθως έχω αυγά στο τοστ ή ένα κουλούρι με φρούτα και το ρόφημα Athletic Greens. Συνήθως τσιμπολογώ μήλα ή μπάρες granola!

Ε: Πότε ξεκινάτε την εργάσιμη ημέρα σας; Είναι νωρίς ή διαχειρίζεσαι πρώτα το σπίτι και μετά ξεκινάς δουλειά;

Α: Διαχειρίζομαι πρώτα το σπίτι και μετά αρχίζω τη δουλειά.

Ε: Πώς κουράζεστε για την ημέρα; Έχετε κάποιο τελετουργικό πριν τον ύπνο;

Α: Όχι, αλλά πρέπει. Δουλεύω σκληρά για να μην δουλεύω τόσο σκληρά, αλλά είναι ένας αγώνας όταν είμαι τόσο παθιασμένος με αυτό που κάνω.

Ε: Πώς ορίζετε μια επιτυχημένη μέρα;

Α: Μια επιτυχημένη μέρα είναι μια μέρα όπου πρέπει να δημιουργήσω κάτι, να δω μια θετική αλλαγή στη ζωή κάποιου και να είμαι παρών με τα παιδιά μου.

Ε: Ποιο είναι το αγαπημένο σας μέρος της ημέρας; (το αγαπημένο πράγμα που συμβαίνει κάθε μέρα)

Α: Διαβάζοντας μηνύματα από μαμάδες που μου λένε πόσο τις βοηθά η πλατφόρμα μου. Επίσης, να καλύψω τη διαφορά με τον σύζυγό μου στο τζακούζι αφού τα παιδιά κοιμηθούν.

Ε: Ποια είναι η πιο σημαντική ικανότητα που πρέπει να αναπτύξετε για να έχετε επιτυχία με τους τροχούς;

Α: Να χαλαρώνεις και να αποδέχεσαι το ατελές, να δείχνεις σαν τον εαυτό σου. Μπορείτε να ακολουθήσετε τις τάσεις και να διασκεδάσετε, αλλά μην σπαταλάτε την ενέργειά σας προσπαθώντας να το κάνετε τέλειο ή να είστε όπως όλοι οι άλλοι.

Ε: Ποια ήταν η μεγαλύτερη πρόκληση σας;

Α: Η μεγαλύτερη μου πρόκληση ήταν να εγκλιματιστώ στο να έχω μια πολύ μεγάλη πλατφόρμα και να ξέρω πού ξοδεύω καλύτερα τον χρόνο και την ενέργειά μου για να έχω τον μεγαλύτερο αντίκτυπο.

Ε: Τι σας άρεσε στην Κοινότητα Mom 2.0; Και πώς σας έχει βοηθήσει στη ζωή σας ή στην επιχείρησή σας;

Α: Μου άρεσε να γνωρίζω άλλες γυναίκες ιδιοκτήτες επιχειρήσεων σε αυτόν τον κλάδο για να μάθω για τις διαφορετικές απόψεις τους σχετικά με το πώς είναι οι εμπειρίες τους σε αυτόν τον κλάδο. Μου αρέσει να μαθαίνω για τις ιστορίες των ανθρώπων και το Mom 2.0 έχει έναν υπέροχο τρόπο να φέρει κοντά τόσες πολλές απίστευτες γυναίκες που κάνει αυτόν τον συχνά μοναχικό ρόλο να αισθάνεται λιγότερο μόνος. Είναι τόσο ωραίο να γνωρίζεις ότι υπάρχουν μαμάδες που έχουν πάει στο παρελθόν και που κάνουν τη δουλειά που κάνω εγώ που έχουν παρόμοιους αγώνες και συμβουλές για το πώς να περιηγηθούν σε αυτόν τον συχνά ανεξέλεγκτο και διαφοροποιημένο κόσμο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Ε: Ποια είναι μια συμβουλή που σας έδωσε κάποιος και τη βρήκατε χρήσιμη;

Α: Αυτή είναι η αγαπημένη μου φράση από την Brene Brown και δεν έχει διαμορφώσει μόνο αυτό που κάνω στη δουλειά μου αλλά και στην καθημερινή μου ζωή και τις σχέσεις μου. «Αποσπάσματα Brene Brown
Η αλήθεια είναι: Το να ανήκεις ξεκινά με την αποδοχή του εαυτού. Το επίπεδο του ανήκειν σας, στην πραγματικότητα, δεν μπορεί ποτέ να είναι μεγαλύτερο από το επίπεδο αποδοχής του εαυτού σας, γιατί το να πιστεύεις ότι είσαι αρκετός είναι αυτό που σου δίνει το θάρρος να είσαι αυθεντικός, ευάλωτος και ατελής».

Η ιστορία μου δεν μοιάζει με αυτή πολλών μητέρων δημιουργών περιεχομένου στο διαδίκτυο και με έκανε να νιώθω ότι δεν ανήκω. Μεγαλώνοντας στη φτώχεια, μεγάλωσα από μια ανύπαντρη μητέρα με αδιάγνωστη και χωρίς θεραπεία ψυχική υγεία, ζώντας ένα ατελές ταξίδι μητρότητας και αντιμετωπίζοντας πολλά παιδικά τραύματα, ένιωσα ότι δεν μπορούσα να σχετιστώ με μεγάλο μέρος του περιεχομένου που έβλεπα στο διαδίκτυο. Το να μάθω να κατέχω και να αποδέχομαι τη μοναδική μου ιστορία και προοπτική μου επέτρεψε να εμφανιστώ πλήρως ο εαυτός μου τόσο στην προσωπική μου ζωή όσο και στο διαδίκτυο. Όχι μόνο απελευθέρωσε, αλλά είναι αναμφισβήτητα ο κύριος λόγος που τόσες πολλές μαμάδες ελκύονται από το περιεχόμενό μου. Η γενναιότητα μου στο να είμαι ευάλωτη και να μιλάω για δύσκολα πράγματα άφησε τους άλλους να καταλάβουν ότι είναι εντάξει να κάνουν το ίδιο, και επίσης με βοήθησε να είμαι τόσο επιτυχημένη στο να έχω αντίκτυπο σε άλλες γυναίκες.

Ε: Ποια ήταν η μεγαλύτερη ανταμοιβή σας στις επιλογές που κάνατε για να το κάνετε αυτό;

Α: Ότι μπορώ να ξυπνάω κάθε μέρα και να χρησιμοποιώ τα ταλέντα και τα πάθη μου ταυτόχρονα με τρόπο που κάνει τη διαφορά στον κόσμο. Είναι όνειρο να έχω το προνόμιο να το κάνω αυτό, και γνωρίζω καλά πόσο τυχερός είμαι – και πόσο σκληρά έχω δουλέψει!

ΕΡ.: Τι ελπίζετε για την επόμενη γενιά;

Α: Ελπίζω η επόμενη γενιά να μπορέσει να μεγαλώσει γνωρίζοντας ότι τους βλέπουν πλήρως, τους αγαπούν, τους αποδέχονται όπως ακριβώς είναι, ώστε να μπορέσουν να βγουν στον κόσμο και να είναι αυτοί που θέλουν να είναι χωρίς να χρειάζεται να ξοδέψουν ένα τεράστιο κομμάτι από τα δικά τους χρόνος και ενέργεια θεραπεία από την παιδική τους ηλικία. Ονειρεύομαι έναν κόσμο όπου τα κορίτσια και οι γυναίκες μεγαλώνουν για να γνωρίζουν και να υπάρχουν σε έναν κόσμο όπου είναι ίσα με τους άνδρες και έχουν τις ίδιες ευκαιρίες. Ελπίζω ότι ως κοινωνία είναι φυσιολογικό για τις γυναίκες να είναι αυτές που είναι χωρίς εξήγηση ή αιτιολόγηση και ότι τα παιδιά μας δεν θα χρειαστεί να δώσουν τις ίδιες μάχες που δίνουμε μέσα μας και με τον κόσμο.

Ε: Ποιο είναι το θεματικό σας τραγούδι; Ή τι ακούς τώρα;

Α: Good as Hell από τη Lizzo, είναι το απόλυτο τραγούδι μου.

Ε: Με τι πραγματικά είστε ενθουσιασμένοι αυτή τη στιγμή;

Να γράψουμε ένα βιβλίο και να αλλάξουμε την αφήγηση για το τι είναι η μητρότητα και τι μας κάνει καλές μαμάδες.

Σχετικό άρθρο: Συνέντευξη: Sohee Jun, Leadership Coach & Author Of Mommy Tracked

Σχετικά με Lidia Sagastume

Η Lidia Sagastume είναι συγγραφέας και συνεργάτης σε μια εταιρεία ψηφιακού μάρκετινγκ. Έχει σχεδόν μια δεκαετία εμπειρίας στα social media, στο μάρκετινγκ επιρροής και στη διαχείριση έργων. Χρησιμοποιεί την τεχνογνωσία της στην Blue Lotus Collective, όπου είναι υπεύθυνη για την καθημερινή διαχείριση μέσων κοινωνικής δικτύωσης, την επικοινωνία με τους πελάτες και την παρακολούθηση προόδου για κάθε έργο που αποκτά η Blue Lotus Collective.

Schreibe einen Kommentar