Συμβουλές για χλοοτάπητα: Έλεγχος ζιζανίων του χειμώνα

0

Αυτή η ανάρτηση δημοσιεύθηκε αρχικά τον Μάρτιο του 2017 και ενημερώθηκε με νέες προτάσεις προϊόντων στις 2 Απριλίου 2021.

David Yost, Merrifield Plant Specialist και Expert στο Turf

Η άνοιξη είναι προ των πυλών. Σε λίγο θα σπέρνετε σπόρους χόρτου, θα βάζετε λίπασμα και θα κόβετε το γρασίδι! Για να επαναφέρετε το γκαζόν σας σε παχύρρευστη, υγιή κατάσταση, ο Μάρτιος είναι η στιγμή να αρχίσετε να ελέγχετε τα ενοχλητικά ζιζάνια του χειμώνα που καταλαμβάνουν το γρασίδι σας και να αποτρέπετε τα καλοκαιρινά ζιζάνια.

Στα χειμωνιάτικα ζιζάνια περιλαμβάνονται το ρεβίθιο, το πικρό κάρδαμο, το κοτσάνι και η τσουκνίδα, καθώς και τα πολυετή ζιζάνια, όπως το τριφύλλι, η πικραλίδα και οι άγριες βιολέτες. Αυτά τα χειμωνιάτικα ζιζάνια στην πραγματικότητα βλασταίνουν στα τέλη Σεπτεμβρίου και στις αρχές Οκτωβρίου, αλλά συχνά περνούν απαρατήρητα το φθινόπωρο όταν είναι απλώς νεαρά σπορόφυτα. Ξεχειμωνιάζουν σαν μια μικρή ροζέτα, και την άνοιξη είναι έτοιμοι να χτυπήσουν με εκδίκηση!

Τα χειμωνιάτικα ζιζάνια ανθίζουν συνήθως τον Μάρτιο, αλλά μπορούν να αρχίσουν να ανθίζουν τον Φεβρουάριο εάν οι θερμοκρασίες είναι ζεστές! Ανεξάρτητα από το πότε ανθίζουν, μπορείτε να τα σταματήσετε να πεθαίνουν με το σωστό προϊόν ελέγχου.

Προϊόντα για τον έλεγχο των χειμερινών ζιζανίων

Δύο από τα προτεινόμενα προϊόντα μας για το Trimec Speed ​​(ένα νέο προϊόν της Gordon’s για οικιακή χρήση, συγκρίσιμο με το Speed ​​Zone, το εμπορικό τους προϊόν) και το Bonide Weed Beater Ultra. Σε γενικές γραμμές, τα υγρά ζιζανιοκτόνα είναι ιδανικά για τον έλεγχο των ενεργά αναπτυσσόμενων ζιζανίων επειδή συνήθως παρέχουν καλύτερη κάλυψη επιφάνειας από τα κοκκώδη προϊόντα. Επιπλέον, καθώς εφαρμόζονται ως σπρέι, μπορούν να ενεργοποιηθούν ή να απενεργοποιηθούν όπως απαιτείται, περιορίζοντας τη σπατάλη ή την υπερβολική χρήση.

Μας αρέσει πολύ το Speed ​​Zone καθώς περιέχει τα ίδια τρία ενεργά συστατικά με τα άλλα προϊόντα, αλλά έχει και Carfentrazone, που το κάνει να λειτουργεί πιο γρήγορα και να είναι αποτελεσματικό σε χαμηλότερες θερμοκρασίες. Το Speed ​​Zone έχει επίσης μια περίοδο αναμονής δύο εβδομάδων πριν από την εκ νέου σπορά του γκαζόν, σε σύγκριση με την περίοδο αναμονής τριών εβδομάδων που απαιτούν τα περισσότερα από τα άλλα προϊόντα. Αυτό σας επιτρέπει να ξεκινήσετε το έργο επίβλεψης νωρίτερα, έτσι ώστε να έχετε παχύ και υγιή χλοοτάπητα.

Τα περισσότερα χειμερινά μονοετή φυτά μπορούν να ελεγχθούν με μία μόνο εφαρμογή ζιζανιοκτόνου. Ωστόσο, επειδή τα πολυετή ζιζάνια ζουν κάθε χρόνο με ένα καθιερωμένο ριζικό σύστημα, μερικά από αυτά μπορεί να είναι πιο δύσκολο να ελεγχθούν από άλλα. Το τριφύλλι, για παράδειγμα, μπορεί συνήθως να ελεγχθεί με μία μόνο εφαρμογή, ενώ άλλες, όπως το άγριο ιώδες, μπορεί να χρειαστούν πολλές εφαρμογές για αποτελεσματικό έλεγχο.

Ανεξάρτητα από το προϊόν ελέγχου ζιζανίων που χρησιμοποιείτε, κανένα από αυτά δεν θα βλάψει το γρασίδι σας εάν χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με τις οδηγίες. Φροντίστε να περιποιηθείτε τυχόν υπάρχοντα πλατύφυλλα ζιζάνια στο γκαζόν τώρα, έτσι ώστε να είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε να χτίζετε ένα όμορφο νέο γκαζόν από καθαρό σχιστόλιθο.

Schreibe einen Kommentar