Στρώματα Latex IKEA – Κριτική 2023: Μια προσεκτική ματιά σε 3 κρεβάτια IKEA Latex

1
Στρώματα Latex IKEA – Κριτική 2023: Μια προσεκτική ματιά σε 3 κρεβάτια IKEA Latex

Το στρώμα Morgongava της IKEA είναι η αγαπημένη μας επιλογή από τα τρία κρεβάτια που θα εξετάσουμε. Αν και κοστίζει περισσότερο, είναι κατασκευασμένο με κυρίως φυσικό λατέξ και διατηρείται καλύτερα με την πάροδο του χρόνου από τα άλλα δύο στη λίστα μας.

Η IKEA είναι μια σουηδική εταιρεία επίπλων και οικιακών ειδών που προσφέρει μια σειρά από στρώματα, από φθηνά κρεβάτια με εσωτερικό ελατήριο έως επιλογές αφρού μνήμης και λατέξ ανώτερης ποιότητας.

Η ΙΚΕΑ κατασκευάζει πολλά διαφορετικά στρώματα λατέξ, αλλά σήμερα θα επικεντρωθούμε σε τρία από τα μοντέλα της. Κάθε ένα έχει το δικό του σύνολο προδιαγραφών και μοναδική σύνθεση. Ενώ το ένα είναι φτιαγμένο μόνο με λατέξ, τα άλλα δύο χρησιμοποιούν στρώματα αφρού εκτός από λατέξ. Τα κρεβάτια λατέξ Matrand και Myrbacka της IKEA χρησιμοποιούν συνθετικό λατέξ από ενώσεις με βάση το πετρέλαιο.

Ως αποτέλεσμα, καθένα από αυτά τα μοντέλα έχει χαμηλότερη τιμή από το τρίτο μοντέλο, το Morgongava. Το κρεβάτι Morgongava είναι η κορυφαία επιλογή λατέξ της ΙΚΕΑ και χρησιμοποιεί 85 τοις εκατό φυσικό λατέξ (φτιαγμένο από φυσικό καουτσούκ). Παρακάτω, θα ρίξουμε μια προσεκτική ματιά σε καθένα από αυτά τα κρεβάτια, ώστε να ξέρετε ποιο είναι κατάλληλο για εσάς.

#1 Καλύτερο στρώμα λατέξ IKEA για ελαφριές υπνοδωμάτιες- Το στρώμα Matrand

Τελευταία ενημέρωση στις 13-10-2022 στις 17:21 –
Περισσότερες πληροφορίεςΟι τιμές και η διαθεσιμότητα των προϊόντων είναι ακριβείς από την ημερομηνία/ώρα που υποδεικνύεται και υπόκεινται σε αλλαγές. Τυχόν πληροφορίες τιμής και διαθεσιμότητας που εμφανίζονται στο Amazon.com τη στιγμή της αγοράς θα ισχύουν για την αγορά αυτού του προϊόντος.“
/ Σύνδεσμοι συνεργατών / Εικόνες από το Amazon Product Advertising API

Το στρώμα Matrand της IKEA χρησιμοποιεί συνθετικό λατέξ στην κατασκευή του, μαζί με ποιοτικά υλικά, όπως βαμβάκι και μαλλί. Έχει προσιτή τιμή (399 $ για ένα μέγεθος Queen) και αποστέλλεται απευθείας στο σπίτι σας. Η εγκατάσταση είναι εύκολη και απλά πρέπει να ξετυλίξετε το στρώμα και μετά είναι έτοιμο για χρήση.

Τι μας άρεσε:

 • Προσιτη τιμη
 • Καλός στην κίνηση απομόνωσης
 • Κάλυμμα που πλένεται στο πλυντήριο
 • 25 χρόνια εγγύηση

Τι δεν μας άρεσε:

 • Φθείρεται γρήγορα
 • Μπορεί να αισθάνεται πολύ σταθερός για κάποιους

Το στρώμα Matrand χρησιμοποιεί ένα στρώμα συνθετικού λατέξ 2 ιντσών στο στρώμα άνεσης του, το οποίο παρέχει υποστήριξη περιγράμματος. Η βάση είναι κατασκευασμένη με ένα πυκνό πολυαφρό που υποστηρίζει το στρώμα άνεσης και το στρώμα έχει συνολικό ύψος 7,25 ίντσες. Αν και το στρώμα περιγράφεται ως μεσαίου σκληρού, ορισμένοι χρήστες αναφέρουν ότι είναι ένα πολύ σταθερό κρεβάτι.

Το καλύτερο για άτομα με ελαφρύ βάρος

Υπάρχουν ορισμένες αναφορές ότι το στρώμα Matrand φθείρεται γρηγορότερα από ένα πιο ακριβό κρεβάτι. Εάν είστε υπέρβαροι, ίσως θελήσετε να δείτε ένα υψηλής ποιότητας κρεβάτι με εσωτερικό ελατήριο. Διαφορετικά, οι ελαφριές στρωτήρες που θέλουν ένα σταθερό κρεβάτι θα πρέπει να τα πάνε καλά με το στρώμα Matrand. Εάν το κρεβάτι είναι πολύ σφιχτό, μπορείτε να κοιτάξετε να προσθέσετε ένα κάλυμμα στρώματος για να το μαλακώσετε.

Κάλυμμα που πλένεται στο πλυντήριο

Το κάλυμμα του στρώματος Matrand είναι κατασκευασμένο από πολυεστέρα και βαμβάκι με επένδυση από ρεγιόν. Μπορεί να αφαιρεθεί και να πλυθεί στο πλυντήριο, αλλά μην το στεγνώνετε, το σιδερώνετε, το στεγνώνετε στο στεγνωτήριο ή το λεύκανση.

Αφήστε το κρεβάτι να επεκταθεί

Όπως και άλλα κρεβάτια IKEA, το στρώμα Matrand διατίθεται σε τυλιγμένη συσκευασία. Αν και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το στρώμα αμέσως, αν θέλετε, μπορεί να χρειαστούν έως και 72 ώρες για να επεκταθεί στο πλήρες μέγεθός του. Εάν υπάρχει ένα οσμή απαερίου παρούσα, η μυρωδιά θα πρέπει να εξασθενίσει μέσα σε λίγες μέρες.

Συνολικά, η τιμή του στρώματος Matrand είναι πραγματικά εντυπωσιακή για ένα κρεβάτι λατέξ. Ωστόσο, ορισμένοι χρήστες αναφέρουν ότι το κρεβάτι φθείρεται γρήγορα. Εάν επιλέξετε αυτό το στρώμα, έχετε κατά νου ότι πιθανότατα δεν θα διαρκέσει όσο μια πιο ακριβή επιλογή. Το κρεβάτι διαθέτει πολιτική επιστροφής/ανταλλαγής 365 ημερών, την οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εάν αποφασίσετε να μην το κρατήσετε.

#2 Καλύτερο στρώμα λατέξ IKEA για ζευγάρια- Το στρώμα Myrbacka

Δεν βρέθηκαν προϊόντα.

Επιλέξαμε το στρώμα Myrbacka ως την καλύτερη επιλογή για ζευγάρια γιατί είναι καλό στην απορρόφηση της κίνησης. Εάν μοιράζεστε το κρεβάτι σας με έναν ανήσυχο σύντροφο, οι δονήσεις από τις κινήσεις του δεν πρέπει να σας ενοχλούν σε αυτό το κρεβάτι. Είναι λίγο πιο ακριβό από το κρεβάτι Matrand (499 $ για ένα Queen) επειδή υπάρχουν μερικά επιπλέον υλικά που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή του.

Τι μας άρεσε:

 • Αίσθηση απόκρισης
 • Προμηθευτός
 • Καλό στην απορρόφηση της κίνησης
 • Αφαιρούμενο κάλυμμα

Τι δεν μας άρεσε:

Όπως το στρώμα Matrand, το κρεβάτι Myrbacka είναι κατασκευασμένο από συνθετικό λατέξ, αλλά το στρώμα λατέξ είναι μια ίντσα παχύτερο, συνολικά 3 ίντσες. Κάτω από αυτό υπάρχει ένα στρώμα αφρού μνήμης 3 ιντσών για κατάλληλη υποστήριξη. Το στρώμα χρησιμοποιεί επίσης ένα πυκνό πολυαφρό στο στρώμα βάσης του, για να δώσει στο κρεβάτι το σχήμα του και έχει ύψος 9,5 ίντσες.

Responsive Support

Αν θέλετε ένα κρεβάτι που να παρέχει κάποιο περίγραμμα, αλλά να έχει μια αίσθηση απόκρισης, αντί να ξαπλώνει, αυτό το κρεβάτι θα μπορούσε να είναι μια καλή επιλογή. Το λατέξ έχει επίσης το πλεονέκτημα ότι κοιμάται πιο δροσερό από τον αφρό μνήμης, στις περισσότερες περιπτώσεις.

Σημειώστε ότι, παρόλο που το κρεβάτι περιγράφεται ως μεσαίου σκληρού, οι χρήστες το αναφέρουν ως σταθερό. Επιλέξτε αυτό το στρώμα μόνο εάν γνωρίζετε ότι σας αρέσει μια σταθερή αίσθηση στο κρεβάτι σας.

Απομόνωση κίνησης

Αν μοιράζεστε το κρεβάτι σας με ένα κατοικίδιο ή σύντροφο, πιθανότατα θα εκτιμήσετε το στρώμα Myrbacka της IKEA. Τα στρώματα λατέξ και αφρού μνήμης, εκτός από την πυκνή βάση αφρού, απορροφούν καλά την κίνηση. Το κρεβάτι είναι επίσης ήσυχο όταν αντέχει βάρος, οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείτε μήπως ενοχλήσετε τον σύντροφό σας με θόρυβο.

Λεπτομέρειες παράδοσης

Τα περισσότερα κρεβάτια από αφρό της IKEA έρχονται σε ρολό για εύκολη παράδοση. Το κρεβάτι Myrbacka, από την άλλη, δεν έρχεται σε ρολό και πρέπει να παραδοθεί με φορτηγό. Αυτό σημαίνει επίσης ότι δεν χρειάζεται να δώσετε στο κρεβάτι σας 72 ώρες για να επεκταθεί και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε αμέσως.

Το στρώμα Myrbacka διαθέτει αφαιρούμενο κάλυμμα που πλένεται στο πλυντήριο για εύκολη συντήρηση. Είναι ένα πολύ προσιτό κρεβάτι λατέξ που απορροφά καλά την κίνηση, αλλά ορισμένοι χρήστες αναφέρουν ότι φθείρεται γρήγορα.

Όπως το στρώμα Matrand, το κρεβάτι υποστηρίζεται από την πολιτική επιστροφής ή ανταλλαγής 365 ημερών της ΙΚΕΑ.

#3 Καλύτερο στρώμα λατέξ IKEA, συνολικά- Το στρώμα Morgongava

Δεν βρέθηκαν προϊόντα.

Οι χρήστες αναφέρουν ότι το στρώμα Morgongava μειώνει την πίεση και προσαρμόζεται άνετα στο σώμα. Το επιλέξαμε ως το καλύτερο στρώμα λατέξ ΙΚΕΑ, συνολικά, λόγω της ποιότητας των υλικών του. Είναι το πιο ακριβό στρώμα λατέξ IKEA (2.795 $ για ένα Queen) επειδή είναι κατασκευασμένο με 85 τοις εκατό φυσικό λατέξ.

Τι μας άρεσε:

 • Κοιμάται δροσερό
 • Κυρίως φυσικό λατέξ
 • Απομονώνει καλά την κίνηση

Τι δεν μας άρεσε:

 • Μικρή διάρκεια ζωής, σε σύγκριση με το μέσο στρώμα λατέξ

Όπως και τα άλλα δύο κρεβάτια που εξετάστηκαν, το στρώμα Morgongava περιγράφεται από την ΙΚΕΑ ως κρεβάτι μεσαίας σταθερότητας. Αλλά οι χρήστες αναφέρουν ότι το στρώμα είναι, στην πραγματικότητα, σταθερό. Συνιστούμε να επιλέξετε αυτό το κρεβάτι μόνο εάν γνωρίζετε σίγουρα ότι απολαμβάνετε την αίσθηση ενός σταθερού στρώματος.

Καλό για ζευγάρια

Τα ζευγάρια που αναζητούν καλή απομόνωση κίνησης πιθανότατα θα εκτιμήσουν το στρώμα Morgongava. Αναφέρεται επίσης ότι είναι σχεδόν αθόρυβο όταν κινείστε πάνω του, κάτι που είναι ένα άλλο καλό χαρακτηριστικό για ζευγάρια.

Συνδυαστικοί ύπνοι

Στους συνδυασμούς στρωτήρες μπορεί να αρέσει το στρώμα Morgongava της IKEA, αρκεί να προτιμούν ένα σταθερό κρεβάτι. Έχει μια αναπηδητική αίσθηση, η οποία καθιστά εύκολη την εναλλαγή θέσεων τη νύχτα.

Καλύτερο για άτομα με μέσο βάρος

Το στρώμα Morgongava της IKEA έχει ύψος 7,8 ίντσες, το οποίο δεν είναι πολύ παχύ σε σύγκριση με τα περισσότερα στρώματα. Τα υπέρβαρα άτομα μπορεί να διαπιστώσουν ότι το κρεβάτι δεν είναι αρκετά παχύ για να τους παρέχει την υποστήριξη που χρειάζονται.

Το στρώμα IKEA Morgongava χρησιμοποιεί φυσικό μαλλί και βαμβάκι για να παρέχει λίγη απορρόφηση κραδασμών στα κρεβάτια. Το κρεβάτι σας Morgongava μπορεί να έχει μια ελαφριά μυρωδιά που σβήνει μέσα σε λίγες μέρες. Έχει περίοδο ανταλλαγής 365 ημερών, όπως και τα άλλα δύο κρεβάτια που εξετάστηκαν.

Τι πρέπει να λάβετε υπόψη όταν αγοράζετε ένα στρώμα λατέξ IKEA

Τα στρώματα λατέξ ΙΚΕΑ θα μπορούσαν να είναι κατάλληλα για άτομα που θέλουν λατέξ αλλά δεν θέλουν να ξοδέψουν ούτε έναν τόνο για το επόμενο στρώμα τους. Ας δούμε μερικά χαρακτηριστικά που πρέπει να έχετε υπόψη πριν αγοράσετε:

Σκληρότητα και υποστήριξη

Η IKEA δεν προσφέρει διαφορετικές επιλογές σταθερότητας για τα στρώματα λατέξ της. Αν επιλέξετε ένα από αυτά, φροντίστε να προτιμάτε ένα πιο σταθερό κρεβάτι. Παρόλο που τα κρεβάτια αναφέρονται ως μεσαίου μεγέθους, οι πελάτες αναφέρουν ότι είναι αρκετά σταθερά.

Τα στρώματα λατέξ τείνουν να αισθάνονται υποστηρικτικά και τα κρεβάτια από λατέξ ΙΚΕΑ πάνε καλά σε αυτόν τον τομέα, ως επί το πλείστον. Λάβετε υπόψη ότι ορισμένοι χρήστες ανέφεραν ότι το στρώμα λατέξ IKEA χαλούσε πρόωρα. Έτσι, μπορεί να έχετε καλύτερη τύχη με ένα εάν είστε μέτριο ή κάτω από το μέσο βάρος.

Εγγύηση και δοκιμή ύπνου

Τα στρώματα IKEA συνοδεύονται από α 25 χρόνια εγγύηση. Αυτή η εγγύηση ισχύει για το ίδιο το στρώμα αλλά όχι για το κάλυμμα. Η IKEA θα αντικαταστήσει ή θα επισκευάσει το κρεβάτι σας εάν υπάρχει ελάττωμα στην κατασκευή ή την κατασκευή.

Κάθε στρώμα IKEA συνοδεύεται από πολιτική ανταλλαγής 365 ημερών. Εάν αποφασίσετε ότι δεν θέλετε το κρεβάτι σας κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, μπορεί να μπορείτε να το επιστρέψετε ή να πάρετε ένα νέο.

Θερμοκρασία ύπνου

Το λατέξ τείνει να κοιμάται δροσερό και οι περισσότεροι πελάτες φαίνεται να κοιμούνται σε άνετη θερμοκρασία σε στρώματα λατέξ IKEA, σύμφωνα με κριτικές. Ωστόσο, υπάρχουν μερικά παράπονα για τη διατήρηση της θερμότητας, επομένως, εάν κοιμάστε συνεχώς ζεστά, μπορεί να θέλετε να κοιτάξετε ειδικά τα κρεβάτια για τους ζεστούς ύπνους.

Απομόνωση κίνησης

Τα στρώματα αφρού μνήμης είναι τα καλύτερα στην απορρόφηση της κίνησης, αλλά το λατέξ είναι το δεύτερο. Δεδομένου ότι τα στρώματα λατέξ IKEA χρησιμοποιούν λάτεξ στα στρώματα άνεσης και πυκνό αφρό για τις βάσεις τους, τα κρεβάτια υπερέχουν στην απομόνωση κίνησης. Είτε μοιράζεστε το κρεβάτι σας με έναν σύντροφο είτε έχετε ένα κατοικίδιο που πηδάει στο κρεβάτι σας τη νύχτα, ένα από αυτά τα στρώματα θα μπορούσε να είναι μια καλή επιλογή.

Τελικές λέξεις και ετυμηγορία

Κρίνοντας κάθε κρεβάτι από τη στήριξή του και τη συνολική του ποιότητα, το καλύτερο κρεβάτι λατέξ της ΙΚΕΑ είναι το στρώμα Morgongava. Ενώ τα στρώματα Myrabacka και Matrand είναι κατασκευασμένα με όλο το συνθετικό λατέξ, το κρεβάτι Morgongava είναι κατασκευασμένο από 85 τοις εκατό φυσικό λατέξ. Αυτό είναι ένα πλεονέκτημα για άτομα που ανησυχούν για τα συνθετικά χημικά και έχει επίσης το πλεονέκτημα της πρόσθετης αντοχής.

Εάν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά και θέλετε ένα κρεβάτι λατέξ με εξαιρετική απομόνωση κίνησης και στήριξη με σταθερή αίσθηση, σκεφτείτε το στρώμα Morganagava. Εάν κανένα από αυτά τα κρεβάτια δεν σας αρέσει, υπάρχουν πολλά άλλα στρώματα λατέξ στην αγορά. Δείτε τις κορυφαίες επιλογές μας, εδώ.

Schreibe einen Kommentar