Στρατηγικές μάρκετινγκ περιεχομένου που πρέπει να ληφθούν υπόψη το 2023

1
Στρατηγικές μάρκετινγκ περιεχομένου που πρέπει να ληφθούν υπόψη το 2023

Ενόψει του 2023, οι τάσεις μάρκετινγκ περιεχομένου αλλάζουν σημαντικά και α στρατηγική μάρκετινγκ περιεχομένου συστηματική και στοχαστική προσέγγιση που προσφέρει χαρακτηριστική αλλά πολυμήχανη απόδοση περιεχομένου.

Επομένως, αυτό το άρθρο αντιμετωπίζει την ανάγκη για μια στρατηγική περιεχομένου σε βάθος και σας δίνουμε τις καλύτερες ιδέες για να δημιουργήσετε μια στρατηγική περιεχομένου για το 2023.

5 ιδέες για να δημιουργήσετε μια στρατηγική περιεχομένου για το 2023

5-ideas-to-create-a-content-strategy-for-2023

Το μάρκετινγκ περιεχομένου πρέπει να ποικίλλει αρκετά για να διατηρεί το κοινό σας αφοσιωμένο και ενδιαφέρον για αυτά που λέτε, έτσι ώστε το ιδανικό κοινό σας να μεταβαίνει από αναγνώστη σε δυνητικό αγοραστή. Αυτό ξεκινά νωρίς στη διαδικασία απόκτησης μολύβδου και συνεχίζεται σε όλο τον κύκλο ζωής του καταναλωτή.

Καθώς μπαίνουμε στη νέα χρονιά, είναι καιρός να αρχίσετε να σκέφτεστε τη στρατηγική μάρκετινγκ περιεχομένου σας. Αυτό που λειτούργησε το 2022 μπορεί να μην λειτουργήσει το 2023. Σήμερα σας προτείνουμε αυτά 5 ιδέες για να ξεκινήσετε τη δημιουργία μιας στρατηγικής περιεχομένου για το 2023:

1. Δημιουργήστε εξανθρωπισμένο περιεχόμενο

Τα ιστολόγια και τα άρθρα εξακολουθούν να είναι εξαιρετικά δημοφιλή στη σημερινή εποχή, αλλά η ιδέα και η στρατηγική χρειάζονται μια αναπροσαρμογή. Το κοινό αναζητά περιεχόμενο με το οποίο μπορούν να συσχετιστούν και να αλληλεπιδράσουν.

Το εξανθρωπισμένο περιεχόμενο είναι σημαντικό επειδή επικοινωνείτε απευθείας με τον αναγνώστη ή τον δυνητικό πελάτη. Επομένως, δεν είναι απαραίτητο να επιβληθεί το περιεχόμενο στο κοινό, αλλά να προστεθούν στοιχεία συνομιλίας, όπως συναισθήματα και χαρακτηριστικά προστιθέμενης αξίας που βυθίζουν τον χρήστη στο περιεχόμενο.

Ακόμη και οι ψηφιακοί αλγόριθμοι είναι καινοτομίες που ενθαρρύνουν μόνο τη χρήση εξανθρωπισμένου περιεχομένου. Το περιεχόμενο χτίζει σχέσεις, οι σχέσεις βασίζονται στην εμπιστοσύνη και η εμπιστοσύνη δημιουργεί εισόδημα.

2. Εστιάστε περισσότερο στην έρευνα και τον καταιγισμό ιδεών

Στη στρατηγική περιεχομένου σας, η εστίαση θα πρέπει να είναι κατά κύριο λόγο στην έρευνα και τον καταιγισμό ιδεών για τα θέματα, το κοινό και άλλους σχετικούς τομείς, και όχι στη δημιουργία και κοινή χρήση περιεχομένου.

Θα πρέπει να υπάρχει μια αναλογία 2:1 μεταξύ της έρευνας περιεχομένου και του καταιγισμού ιδεών και της δημιουργίας περιεχομένου. Όταν αφιερώνεται περισσότερος χρόνος στην έρευνα, αυξάνεται αυτόματα η ποιότητα και ο αντίκτυπος του περιεχομένου και του μάρκετινγκ του.

Ο καταιγισμός ιδεών και η έρευνα θα εξασφαλίσουν μοναδικό, premium περιεχόμενο που ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό. Οι επαγγελματίες συγγραφείς περιεχομένου θα βοηθήσουν όχι μόνο στη δημιουργία μιας μεγάλης λίστας συναρπαστικών ιδεών περιεχομένου, αλλά και στην παραγωγή άρθρων υψηλής ποιότητας που βασίζονται σε SEO για να μετατρέψουν τους αναγνώστες σε πελάτες που αγοράζουν.

3. Επαναχρησιμοποίηση και ενημέρωση παλιού περιεχομένου

Ως έμπορος, αναζητάτε πάντα νέες ευκαιρίες για να προσεγγίσετε το κοινό-στόχο σας. Τι γίνεται όμως με το περιεχόμενο που έχετε ήδη δημιουργήσει; Το ότι είναι παλιό δεν σημαίνει ότι δεν είναι ακόμα σχετικό. Ο επαναπροσδιορισμός και η ενημέρωση παλιού περιεχομένου είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δώσετε νέα πνοή σε αυτό και να προσεγγίσετε ένα νέο κοινό.

Δεδομένου ότι τα ιστολόγια και το περιεχόμενο μεγάλης μορφής είναι από τα πιο δημοφιλή περιουσιακά στοιχεία περιεχομένου που χρησιμοποιούνται από επαγγελματίες του μάρκετινγκ B2B, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι το παλιό σας περιεχόμενο μπορεί να είναι ακόμα πολύτιμο, ειδικά με αειθαλές περιεχόμενο.

4. Ξεπεράστε τα βασικά όρια

Ένα από τα πράγματα που θα βγει στη στρατηγική σας είναι η ικανότητα να δημιουργείτε περιεχόμενο χωρίς να περιορίζετε τον εαυτό σας.

Αυτό σημαίνει ότι δεν περιστρέφεται απλώς γύρω από θέματα βασικού περιεχομένου που είναι ακατάστατα και ξεπερασμένα. Ως εκ τούτου, για τη στρατηγική περιεχομένου σας για το 2023, φέρτε νέες ιδέες και θέματα χωρίς φόβο.

Δοκιμάστε την ανάλυση συσχέτισης για να δείτε το εύρος και το βάθος των θεμάτων που μπορείτε να καλύψετε, παραμένοντας πιστοί στους στόχους μάρκετινγκ περιεχομένου σας. Αυτό θα επεκτείνει τον κόμβο περιεχομένου σας και θα φέρει νέα είδη κοινού και ευκαιρίες.

5. Παίξτε με μορφές περιεχομένου

Το ίδιο το περιεχόμενο μοιάζει με ιστολόγια και άρθρα γραμμένα σε μορφή κειμένου, αλλά την τελευταία δεκαετία, οι έμποροι συνειδητοποίησαν ότι το αποτύπωμα του περιεχομένου είναι πολύ μεγαλύτερο από το κείμενο.

Ως εκ τούτου, Για τη στρατηγική περιεχομένου σας για το 2023, επωφεληθείτε από όλες τις μορφές περιεχομένου, όπως βίντεο, εικόνες, gif, infographics, ήχο ή οποιαδήποτε άλλη μαζί με κείμενο. Οι χρήστες καταναλώνουν οπτικό περιεχόμενο πολύ περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη μορφή, ειδικά βίντεο.

Πάνω από το 90% των ανθρώπων προτιμούν το οπτικό περιεχόμενο από το γραπτό περιεχόμενο.
Έτσι, δημιουργήστε έναν τέλειο συνδυασμό διαφορετικών μορφών περιεχομένου για τη στρατηγική σας και ωθήστε την ανάπτυξη.

Το μάρκετινγκ περιεχομένου θα συνεχίσει να αποτελεί βασική προτεραιότητα για τις επιχειρήσεις να προσελκύουν νέους και υπάρχοντες πελάτες καθ‘ όλη τη διάρκεια του 2023. Η εμπειρία πρόσβασης περιεχομένου σε κινητές συσκευές πρέπει να αποτελεί κρίσιμο μέρος της στρατηγικής μάρκετινγκ για το 2023, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης σύντομων βίντεο, σχετικού περιεχομένου και προσβάσιμων σε όλους. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό ότι, κατά την προετοιμασία μια στρατηγική περιεχομένου για το 2023 και μετά, Το περιεχόμενο για κινητά και η απόκριση διαδραματίζει βασικό ρόλο και ο χρόνος και οι πόροι επενδύονται στις τεχνολογίες που απαιτούνται για την προσέγγιση και την αλληλεπίδραση με τους καταναλωτές με έναν πραγματικά διαδραστικό τρόπο.

Schreibe einen Kommentar