Πώς να υπολογίσετε το κλιμάκιο του φόρου εισοδήματός σας και πώς να εξοικονομήσετε μέγιστο φόρο;

3
Πώς να υπολογίσετε το κλιμάκιο του φόρου εισοδήματός σας και πώς να εξοικονομήσετε μέγιστο φόρο;

Αλλά περιμένετε, ξέρετε σε ποια κατηγορία φόρου εισοδήματος εμπίπτει το εισόδημά σας;
Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα για να το γνωρίζετε, καθώς αυξάνεται το επίπεδο εισοδήματος θα φορολογηθείτε με διαφορετικούς συντελεστές που είναι γνωστό ότι είναι οι συντελεστές πλάκας. Τα άτομα που εμπίπτουν σε αυτό το κλιμάκιο φόρου εισοδήματος υποχρεούνται να πληρώσουν το αναφερόμενο μέρος του ετήσιου εισοδήματός τους ως φόρο. Λοιπόν, σε αυτό το blog θα μάθουμε για:

κλιμάκιο φόρου εισοδήματος

Πλάκες φόρου εισοδήματος στην Ινδία

Άτομα μόνιμοι κάτοικοι ηλικίας κάτω των 60 ετών μπορούν να υπάγονται στις πλάκες φορολογίας εισοδήματος λαμβάνοντας υπόψη το παλιό φορολογικό καθεστώς. Εισόδημα άνω των 50 lakh ισχύει με επιπλέον χρέωση. Επιπλέον, στον φόρο εισοδήματος θα προστίθεται σε όλες τις περιπτώσεις συντελεστής έκπτωσης 4% για την υγεία και την εκπαίδευση.

Πλάκες φορολογίας εισοδήματος υπό το παλιό/υφιστάμενο φορολογικό καθεστώς:

Πλάκες φορολογίας εισοδήματος

Πώς να υπολογίσετε τον φόρο εισοδήματός σας;

Για να προσδιορίσετε τις συνολικές φορολογικές σας δαπάνες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διαδικτυακούς υπολογιστές φόρου εισοδήματος. Αυτοί οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές καθορίζουν τους ακόλουθους δείκτες για τον υπολογισμό της φορολογικής υποχρέωσης:

 • Ετήσιο εισόδημα από μισθό/κέρδη
 • Έσοδα από άλλες πηγές όπως επενδύσεις, έσοδα από ενοίκια κ.λπ.
 • Αναφέρετε τις φορολογικές απαλλαγές, εάν υπάρχουν
 • Τέλος, HRA και επίδομα ταξιδιού

Για να μάθετε για τις υποχρεώσεις σας, αναφέρετε τα ακριβή δεδομένα λαμβάνοντας υπόψη τις παραπάνω υποδείξεις. Εάν γίνει σωστά, τότε θα αποδειχθεί η συνολική φορολογική σας υποχρέωση. Φροντίστε να αφαιρέσετε τους φόρους που έχετε ήδη πληρώσει για το TDS.

Πώς να εξοικονομήσετε μέγιστο φόρο;

Το Τμήμα Φορολογίας Εισοδήματος έχει καταλήξει σε πολλά μέσα εξοικονόμησης φόρων, αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο φορολογικός σχεδιασμός είναι εξαιρετικά σημαντικός. Παρακάτω αναφέρονται ορισμένες εκπτώσεις που μπορείτε να διεκδικήσετε και να εξοικονομήσετε μέγιστο φόρο:

 • ΕΝΟΤΗΤΑ 80Γ: Έκπτωση επί των επενδύσεων

Η ενότητα 80Γ αφορά τους επενδυτές και πώς μπορούν να εξοικονομήσουν φόρο από τις επενδύσεις που πραγματοποιούν. Δείτε, αυτή η επιλογή επένδυσης και εξοικονόμησης φόρων είναι ένας συνδυασμός από τον οποίο επωφελείται κάθε φορολογούμενος. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι επιτρέπει τη μείωση του φορολογητέου εισοδήματος με την πραγματοποίηση επενδύσεων εξοικονόμησης φόρων. Κάθε χρόνο επιτρέπει μέγιστη αφαίρεση Rs. 1,5 lakhs από το συνολικό εισόδημα των φορολογουμένων. Αυτό το όφελος έκπτωσης αφορά τόσο τα άτομα όσο και τα HUF. Επομένως, οι εταιρείες ή ας πούμε οι συνεργαζόμενες εταιρείες, LLB δεν μπορούν να επωφεληθούν από αυτό το όφελος έκπτωσης.

Παρακάτω αναφέρονται ορισμένες επενδύσεις που είναι επιλέξιμες για έκπτωση σύμφωνα με την Ενότητα 80Γ:

έκπτωση σύμφωνα με την ενότητα 80Γ

 • ΤΜΗΜΑ 80CCD: Εθνικό Συνταξιοδοτικό Σύστημα (NPS)

Η ενότητα 80CCD είναι η έκπτωση που μπορείτε να διεκδικήσετε βάσει του NPS που είναι το Εθνικό Συνταξιοδοτικό Σχέδιο. Το NPS, το Εθνικό Συνταξιοδοτικό Σχέδιο είναι γνωστό ότι είναι ένα εθελοντικό συνταξιοδοτικό σύστημα που έχει συσταθεί από την κυβέρνηση της Ινδίας. Αυτό το πρόγραμμα εστιάζει στη βοήθεια των επενδυτών να αποταμιεύουν για τη σύνταξή τους και στη δημιουργία ενός σώματος για τα γηρατειά.

Τα φορολογικά οφέλη για το NPS μπορούν να διεκδικηθούν μέσω των 3 ενοτήτων που αναφέρονται παρακάτω:

Η μέγιστη επιτρεπόμενη έκπτωση στην έκπτωση εργαζομένων είναι τουλάχιστον από τα ακόλουθα που αναφέρονται παρακάτω:

 • 10% του μισθού (σε περίπτωση που ο φορολογούμενος είναι μισθωτός)
 • 20 & του ακαθάριστου συνολικού εισοδήματος (σε περίπτωση αυτοαπασχολούμενου)
 • 1,5 Lakh Rs (επιτρεπόμενο όριο u/s 80C)
 • Ενότητα 80CCD (2)

Η εισφορά των εργοδοτών επιτρέπεται για έκπτωση έως και 10% του βασικού μισθού τους συν το επίδομα βαρύτητας ή DA σύμφωνα με αυτό το άρθρο. Το επίδομα αυτό, σύμφωνα με το άρθρο αυτό, επιτρέπεται μόνο σε μισθωτούς και όχι σε αυτοαπασχολούμενους

Για το ποσό που έχει κατατεθεί στον λογαριασμό NPS, επιτρέπεται επιπλέον κράτηση 50.000 Rs. Επιπλέον, οι εισφορές που γίνονται στην Atal Pension Yojana είναι επίσης επιλέξιμες για έκπτωση.

 • ΕΝΟΤΗΤΑ 80Δ: Έκπτωση για το ασφάλιστρο που καταβάλλεται για ασφάλιση υγείας

Το τμήμα 80D είναι η κράτηση για το ασφάλιστρο που καταβάλλεται για την ασφάλιση υγείας. Η ασφάλιση υγείας εξυπηρετεί δύο σκοπούς, ο ένας είναι να στηρίζει οικονομικά εσάς και την οικογένειά σας και δεύτερον, είναι μια μεγάλη πηγή εξοικονόμησης φόρων.

Σύμφωνα με αυτήν την ενότητα, μπορείτε να διεκδικήσετε μια κράτηση Rs. 25.000 για τον εαυτό, τη σύζυγο και τα παιδιά. Όχι μόνο αυτό, υπάρχει μια πρόσθετη έκπτωση για την ασφάλιση του γονέα σας που είναι διαθέσιμη μέχρι Rs. 25.000 κάτω των 60 ετών.

Εάν οι γονείς σας είναι άνω των 60 ετών, το ποσό της έκπτωσης είναι 50.000. Αυτό το ποσό έκπτωσης αυξήθηκε στον προϋπολογισμό του 2018 από Rs. 30.000. Σε ένα σενάριο όπου τόσο ο φορολογούμενος όσο και οι γονείς είναι ηλικίας άνω των 60 ετών, τότε η μέγιστη έκπτωση που μπορεί κανείς να ζητήσει είναι Rs. 1 lakh σύμφωνα με την ενότητα 80D.

Για παράδειγμα, εάν είστε 65 ετών και η ηλικία του πατέρα σας είναι 85, σε αυτό το σενάριο, η μέγιστη έκπτωση για εσάς θα είναι Rs. 1.00.000.

fincart επικοινωνήστε μαζί μας

Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας ανά πάσα στιγμή.

Schreibe einen Kommentar