Πώς να υποβάλετε ένσταση για την οικονομική σας βοήθεια για το επόμενο έτος

2
Πώς να υποβάλετε ένσταση για την οικονομική σας βοήθεια για το επόμενο έτος

Οι αποφάσεις οικονομικής βοήθειας προορίζονται να βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στην ικανότητα μιας οικογένειας να πληρώσει για το κολέγιο. Τι συμβαίνει όμως εάν οι οικονομικές συνθήκες αλλάξουν μετά την κατάθεση του FAFSA;

Αυτός είναι μόνο ένας από τους λόγους για τους οποίους μπορείτε να επιλέξετε να ασκήσετε έφεση σε μια απόφαση οικονομικής βοήθειας. Συμβαίνει πιο συχνά καθώς οι οικογένειες συμβιβάζονται με τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας. Δείτε τι πρέπει να κάνετε εάν η οικονομική βοήθεια που σας προσφέρθηκε δεν σας φαίνεται αρκετή.

Συγκεντρώστε αποδείξεις

Όταν γίνετε δεκτοί στο κολέγιο, το πανεπιστήμιο υποβάλλει μια επιστολή στην οποία περιγράφει λεπτομερώς πόση βοήθεια λαμβάνετε, συμπεριλαμβανομένων ομοσπονδιακών φοιτητικών δανείων, επιχορηγήσεων και υποτροφιών. Τα κολέγια χρησιμοποιούν πληροφορίες από τη Δωρεάν Αίτησή σας για Ομοσπονδιακή Φοιτητική Βοήθεια (FAFSA) για να καθορίσουν την αναμενόμενη οικογενειακή συνεισφορά σας (EFC).

Το EFC είναι το συνολικό ποσό που το κολέγιο πιστεύει ότι μπορούν να αντέξουν οικονομικά οι γονείς σας για να συνεισφέρουν στα έξοδα του κολεγίου σας.

Εάν αυτό το ποσό δεν επαρκεί για να καλύψετε τα έξοδά σας, μπορείτε να κάνετε έφεση κατά της απόφασης και να ζητήσετε περισσότερα χρήματα. Τόσο οι νέοι όσο και οι επιστρέφοντες φοιτητές μπορούν να ασκήσουν έφεση στην απόφαση οικονομικής βοήθειας.

Για την επιτυχή ένσταση, θα πρέπει να προσκομίσετε απόδειξη ότι η οικονομική σας κατάσταση ή η οικονομική κατάσταση του γονέα σας έχει μειωθεί από τότε που λάβατε την επιστολή οικονομικής βοήθειας. Παραδείγματα αποδείξεων περιλαμβάνουν επιστολή καταγγελίας, επιδόματα ανεργίας, πιστοποιητικό θανάτου γονέα, καταθέσεις διαζυγίου και απροσδόκητους ιατρικούς λογαριασμούς.

Άλλα παραδείγματα αρνητικών γεγονότων περιλαμβάνουν το να παντρευτείς και να μην είσαι πλέον εξαρτώμενος, να βιώσεις μια φυσική καταστροφή όπως ένας τυφώνας ή ανεμοστρόβιλος ή ένας γονέας να γίνει ανάπηρος.

Μην υποτιμάτε αυτό που μετράει ως απόδειξη. Οι γονείς σας που προσθέτουν ένα εξαρτώμενο άτομο, όπως παππού και γιαγιά ή νέο παιδί, θα επηρεάσουν επίσης το EFC σας. Όσο περισσότερα δεδομένα μπορείτε να παρέχετε για να υποστηρίξετε την αξίωσή σας, τόσο περισσότερες πιθανότητες έχετε να πετύχετε.

Αφού συγκεντρώσετε αυτά τα έγγραφα, σαρώστε το πρωτότυπο και αποθηκεύστε το σε ένα σύστημα που βασίζεται σε cloud, όπως το Google Drive ή το Dropbox. Εάν πρέπει να στείλετε ένα φυσικό αίτημα στο πανεπιστήμιό σας, δημιουργήστε αντίγραφα των πρωτότυπων εγγράφων. Μπορεί να χάσετε ή να καταστρέψετε τα πρωτότυπα, επομένως μην τα χρησιμοποιείτε. Φροντίστε να στείλετε τα έγγραφα με επικυρωμένο ταχυδρομείο, ώστε να μπορείτε να επαληθεύσετε ότι έγιναν δεκτά.

Γράψτε μια επιστολή προσφυγής

Όταν υποβάλλετε ένσταση οικονομικής βοήθειας, πιθανότατα θα πρέπει να γράψετε μια επιστολή που θα περιγράφει τις οικονομικές σας συνθήκες και γιατί χρειάζεστε περισσότερα χρήματα. Αυτή η επιστολή είναι η καλύτερη ευκαιρία να πείσετε τον διαχειριστή οικονομικής βοήθειας ότι χρειάζεστε περισσότερα χρήματα.

Να είστε ευγενικοί και με σεβασμό όταν γράφετε την επιστολή. Ζητήστε από έναν φίλο ή αγαπημένο σας πρόσωπο να το διαβάσει για να βεβαιωθείτε ότι ο τόνος σας είναι κατάλληλος. Θυμηθείτε, το κολέγιο δεν έχει καμία υποχρέωση να σας προσφέρει περισσότερη βοήθεια.

Χρησιμοποιήστε σκληρούς αριθμούς, όπως ένας γονέας που υποφέρει από περικοπή μισθού 20.000 $ ή χτυπιέται με 10.000 $ σε αιφνιδιασμούς ιατρικούς λογαριασμούς.

«Μπορεί να είναι δελεαστικό να κάνετε μια συναισθηματική έκκληση, αλλά πιθανότατα θα είναι πιο αποτελεσματικό εάν έχετε συγκεκριμένο λόγο για τον οποίο πρέπει να προσαρμόσουν το βραβείο οικονομικής βοήθειας», δήλωσε η Πιστοποιημένη Σύμβουλος Φοιτητικού Δανείου Rebecca Safier του StudentLoanHero.com.

Στείλτε την ένσταση το συντομότερο δυνατό αφού αλλάξουν οι συνθήκες σας. Ο Safier λέει ότι μπορείτε να κάνετε ένσταση ανά πάσα στιγμή – ακόμα και στη μέση ενός εξαμήνου.

Μην ζητήσετε ένα συγκεκριμένο ποσό στην επιστολή, γιατί το πανεπιστήμιο μπορεί να προσφέρει περισσότερα από όσα περιμένετε. Εάν λάβατε περισσότερη οικονομική βοήθεια από άλλο πανεπιστήμιο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν την προσφορά ως μοχλό για να ζητήσετε περισσότερη βοήθεια. Απλώς βεβαιωθείτε ότι δεν είναι μόνο αυτός ο λόγος που ζητάτε περισσότερα χρήματα.

Ζητήστε περισσότερη βοήθεια με βάση την αξία

Ο πιο συνηθισμένος λόγος προσφυγής είναι η μείωση του εισοδήματος. Ωστόσο, ο Σάιφερ είπε ότι ο δεύτερος πιο δημοφιλής λόγος είναι ότι ένας εισερχόμενος μαθητής έλαβε καλύτερους βαθμούς στο τελευταίο έτος. Σε αυτή την περίπτωση, μπορούν να ζητήσουν περισσότερη αξιοκρατική βοήθεια.

Εάν λάβατε ιδιωτικές υποτροφίες από τρίτους οργανισμούς, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί τους και να ρωτήσετε εάν υπάρχει ευκαιρία για περισσότερα χρήματα.

Ο Safier είπε ότι η βοήθεια με βάση την αξία είναι πολύ πιο κοινή στα δημόσια πανεπιστήμια, επομένως οι μαθητές σε ιδιωτικά σχολεία μπορεί να έχουν λιγότερη επιτυχία από αυτή την άποψη.

Ακολουθω

Ο Safier είπε ότι τα περισσότερα τμήματα οικονομικής βοήθειας χρειάζονται από δύο έως τέσσερις εβδομάδες για να λάβουν μια απόφαση. Επικοινωνήστε ξανά με τον διαχειριστή εάν δεν έχετε λάβει νέα μετά από ένα μήνα. Μπορεί να έχουν ερωτήσεις παρακολούθησης ή να ζητήσουν περισσότερα στοιχεία ότι η οικονομική σας κατάσταση έχει επιδεινωθεί.

Εάν λάβετε νέες πληροφορίες κατά τη διαδικασία ελέγχου που επηρεάζουν περαιτέρω την οικονομική σας κατάσταση και την οικογένειά σας, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί τους για να ζητήσετε να ληφθούν υπόψη αυτές οι λεπτομέρειες.

Τι θα συμβεί αν αρνηθούν το αίτημά σας;

Υπάρχουν άλλες επιλογές για να διερευνήσετε εάν το πανεπιστήμιο αρνηθεί το αίτημά σας ή εάν δεν παρέχει τόση βοήθεια όση χρειάζεστε.

Πρώτα, οι γονείς σας μπορούν να βγάλουν ένα ομοσπονδιακό δάνειο Parent PLUS για να χρηματοδοτήσετε την εκπαίδευσή σας. Το συνολικό ποσό που μπορεί να δανειστεί ένας γονέας με ένα δάνειο Parent PLUS είναι το κόστος συμμετοχής μείον τυχόν άλλα δάνεια, επιχορηγήσεις ή υποτροφίες.

Το κολέγιο θα ελέγξει την πιστωτική αναφορά του γονέα σας πριν εκδώσει δάνειο Parent PLUS και οι γονείς με τυχόν καθυστερήσεις, αθετήσεις, χρεοκοπίες, κατασχέσεις ή άλλα αρνητικά γεγονότα ενδέχεται να απορριφθούν.

Το επιτόκιο για ένα δάνειο Parent PLUS είναι επί του παρόντος 5,30%, το οποίο είναι παρόμοιο με άλλα ομοσπονδιακά φοιτητικά δάνεια. Το δάνειο θα παραμείνει στο όνομα του γονέα, επομένως δεν υπάρχει νομική υποχρέωση του μαθητή να κάνει πληρωμές. Επιπλέον, οι γονείς δεν μπορούν να μεταφέρουν το δάνειο στο όνομα του μαθητή. Όπως και άλλοι τύποι φοιτητικών δανείων, τα μητρικά δάνεια PLUS πληρούν τις προϋποθέσεις για παρατεταμένες περιόδους αναβολής και ανοχής, καθώς και επιλογές αποπληρωμής βάσει του εισοδήματος.

Εάν οι γονείς σας δεν θέλουν να λάβουν δάνειο στο όνομά τους, μπορείτε να συνάψετε ένα ιδιωτικό δάνειο στο όνομά σας. Συνήθως θα χρειαστείτε έναν γονέα για να συνυπογράψετε το δάνειο, αλλά θα εξακολουθείτε να είστε ο κύριος δανειολήπτης. Τα ιδιωτικά φοιτητικά δάνεια έχουν συχνά υψηλότερα επιτόκια και λιγότερες επιλογές αποπληρωμής με αναβολή και βάσει εισοδήματος από τα δάνεια Parent PLUS.

Μπορείς αναχρηματοδότηση ένα Parent PLUS ή ιδιωτικό δάνειο για να λάβετε χαμηλότερο επιτόκιο ή χαμηλότερη μηνιαία πληρωμή. Αλλά όταν αναχρηματοδοτείτε ένα δάνειο Parent PLUS, χάνετε όλα τα σχετικά οφέλη που έχουν τα ομοσπονδιακά φοιτητικά δάνεια.

Ζίνα Κουμόκ
Ζίνα Κουμόκ

Η Zina Kumok είναι ανεξάρτητη συγγραφέας που ειδικεύεται στα προσωπικά οικονομικά. Πρώην ρεπόρτερ, έχει καλύψει τις δίκες για φόνο, το Final Four και όλα τα ενδιάμεσα. Έχει παρουσιαστεί στα Lifehacker, DailyWorth και Time. Διαβάστε για το πώς εξόφλησε φοιτητικά δάνεια αξίας 28.000 $ σε τρία χρόνια στο Conscious Coins. Περισσότερα από τη Zina Kumok

Schreibe einen Kommentar