Πώς να συνυπολογίσετε τον πληθωρισμό στον συνταξιοδοτικό σας προγραμματισμό;

1
Πώς να συνυπολογίσετε τον πληθωρισμό στον συνταξιοδοτικό σας προγραμματισμό;

Θυμάσαι την εποχή που έλεγαν οι παππούδες μας, «χούμαρε ώρα πε το γιέ το τσιζ ίτνι σάστε με μιλτί θι» «ένα σακί 20 κιλά ρύζι έβγαινε στη σημερινή τιμή του 1 κιλού»;

Πέρασαν οι εποχές που η τιμή των εμπορευμάτων ήταν στην πραγματικότητα τόσο χαμηλή. Καθώς η Ινδία προχωρούσε, τόσο αυξανόταν η ζήτηση και το ίδιο και οι τιμές. Η αύξηση της τιμής της βενζίνης, η αύξηση του κόστους μεταφοράς, των ειδών παντοπωλείου κ.λπ.

Αυτό, με απλούστερα λόγια, είναι γνωστό ως πληθωρισμός ή όπως είναι γνωστό ως «σιωπηλός δολοφόνος».

Σε αυτό το ιστολόγιο, θα μιλήσουμε για το πώς θα μπορούσατε να συνυπολογίσετε το ποσοστό πληθωρισμού για τα έτη συνταξιοδότησής σας.

Πληθωρισμός σημαίνει ότι το κόστος ζωής αυξάνεται ή μειώνεται στην αξία του νομίσματος. Δεν υπάρχει χώρος που να είναι ασφαλής από τις επιπτώσεις του πληθωρισμού. Κάθε τομέας της οικονομίας επηρεάζεται από τον πληθωρισμό. Με άλλα λόγια, όταν ο πληθωρισμός χτυπά, η αγοραστική δύναμη των χρημάτων μειώνεται και αυτό καταλήγει να προσθέτει επιπλέον έξοδα στο κόστος ζωής σας.

Ας το καταλάβουμε αυτό με ένα παράδειγμα:

Τώρα σκεφτείτε ότι προσθέτοντας το κόστος ενοικίου, τα είδη παντοπωλείου, τα καύσιμα κ.λπ., αθροίζονται έως και 2.00.000 rs σε ετήσια βάση. Τώρα ας υποθέσουμε ένα σταθερό ποσοστό πληθωρισμού 6% για αυτό, το επόμενο έτος θα χρειαστείτε 2.12.000 rs. Αυτό θα αυξηθεί σε 2.24.720 το επόμενο έτος. Έτσι, συνεχίζει να αυξάνεται κάθε χρόνο. Μέχρι τη στιγμή της συνταξιοδότησης, η δαπάνη αυτή θα υπερβαίνει το αναμενόμενο ποσό.

Έτσι ανεβαίνει η λειτουργία ενός ποσοστού πληθωρισμού για τον μακροπρόθεσμο στόχο, όπως ο συνταξιοδοτικός σχεδιασμός.

ΠΩΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ Ο ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΣΑΣ;

Παλαιότερα υπήρχαν στιγμές που οι καταθέσεις FD ή Σταθερές ήταν μεγάλη επιτυχία. Αλλά σήμερα, η εξέταση του πληθωρισμού είναι η χειρότερη επιλογή, καθώς παρέχει χαμηλές αποδόσεις.

Όταν πρόκειται για χρηματοοικονομικό προγραμματισμό, θα πρέπει να λάβετε υπόψη το κόστος του πληθωρισμού όταν επιδιώκετε μακροπρόθεσμους οικονομικούς στόχους, όπως ο προγραμματισμός της συνταξιοδότησης. Επειδή η αξία του χρήματος μειώνεται κάθε φορά που οδηγεί σε αύξηση των εξόδων/κόστους ζωής μας.

Δεύτερον, η συνταξιοδότηση είναι ο μεγαλύτερος οικονομικός στόχος που πρέπει να επιτευχθεί, τα επόμενα 25-30 χρόνια, τα έξοδα μέχρι εκείνη τη στιγμή θα είναι πολύ υψηλότερα από τα αναμενόμενα λαμβάνοντας υπόψη τον πληθωρισμό. Είναι πολύ σημαντικό να συνυπολογίσετε το ποσοστό πληθωρισμού κατά προσέγγιση κατά τον προγραμματισμό της συνταξιοδότησής σας και τον υπολογισμό του συνταξιοδοτικού σας σώματος.

Έτσι, δεν θα ήταν καλό να μην λαμβάνεται υπόψη ο πληθωρισμός στα συνταξιοδοτικά αποταμιευτικά προγράμματα. Τώρα ας μιλήσουμε με αριθμούς, όπως τι έξοδα θα χρειαστείτε σήμερα και τι θα χρειαστείτε αύριο:

Για παράδειγμα, είστε 30 ετών με ετήσια δαπάνη 6.00.000 rs. Έτσι, απομένουν 25 χρόνια για να συνταξιοδοτηθείτε και μέχρι τα επόμενα 30 χρόνια θα χρειαστείτε το σώμα συνταξιοδότησής σας. Για αυτά τα 25 χρόνια, τα χρήματά σας θα αυξηθούν με ρυθμό 12%. Και μετά τη συνταξιοδότηση θα αναπτυχθεί με ρυθμό 8,5%.
Έτσι, σύμφωνα με αυτό, θα καταλήξετε να χρειάζεστε ένα σώμα συνταξιοδότησης Rs. 5,56,28,843. Λαμβάνοντας υπόψη αυτό το σώμα συνταξιοδότησης, θα χρειαστεί να ξεκινήσετε ένα SIP του Rs. 32.679.

Αυτό μπορεί να μοιάζει με μεγάλο έργο σήμερα, αλλά και πάλι τίποτα δεν είναι αδύνατο. Υπάρχουν τρόποι που μπορείτε να πλησιάσετε αυτόν τον στόχο! Είναι καλύτερα να ξεκινήσετε νωρίς με τις επενδύσεις σας με ένα SIP. Όχι μόνο αυτό, κάθε χρόνο προσπαθήστε να ανεβάσετε τις επενδύσεις σας για να είστε πιο κοντά στον προγραμματισμό της συνταξιοδότησής σας.

Ο προγραμματισμός της συνταξιοδότησης είναι ένας από τους πιο σίγουρους στόχους της ζωής σας και επίσης σημαντικότερος!

Ξεκινήστε ένα SIP όσο το δυνατόν νωρίτερα για να επιτύχετε τους στόχους συνταξιοδότησής σας και να εκπληρώσετε τα όνειρά σας μετά τη συνταξιοδότηση. Στο παραπάνω παράδειγμα, ξεκινήσατε ένα SIP στα 30 σας. Αλλά εάν η επένδυση ξεκίνησε στην ηλικία των 25 ετών, το ποσό SIP θα είχε μειωθεί μέχρι την ηλικία που θα συνταξιοδοτηθείτε στα 60, θα μπορούσατε να επιτύχετε 10 crores corpus επενδύοντας 15.000 το μήνα.

Η συνταξιοδότησή σας είναι ο πολύτιμος χρόνος σας, ζήστε με τους δικούς σας όρους και με τον τρόπο που θέλετε χωρίς να ανησυχείτε για το από πού θα έρθουν τα χρήματα. Επενδύω

Λάβετε συμβουλές ειδικών τώρα!

fincart επικοινωνήστε μαζί μας

Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας ανά πάσα στιγμή.

Schreibe einen Kommentar