Πώς μπορούμε να γίνουμε οικονομικά ανεξάρτητες γυναίκες

3
Πώς μπορούμε να γίνουμε οικονομικά ανεξάρτητες γυναίκες

Αυτό το άρθρο περιλαμβάνει συνδέσμους για τους οποίους ενδέχεται να λάβουμε αποζημίωση εάν κάνετε κλικ, χωρίς κόστος για εσάς.

Τις περισσότερες φορές, οι γυναίκες δεν επικεντρώνονται στις οικονομικές συζητήσεις. Είναι πιο πιθανό να μας διδάξουν πώς να εξοικονομούμε χρήματα και να τσιμπάμε πένες παρά να μεγαλώνουμε τον πλούτο μας. Αλλά, αυτό είναι παράλογο. Οι γυναίκες έχουν εξίσου πολλά κίνητρα με τους άνδρες για να επενδύσουν στο μέλλον τους και να χτίσουν πλούτο για μια καλύτερη ζωή. Οι γυναίκες, περισσότερο από ποτέ, χρειάζεται να αγωνιστούν για οικονομική ανεξαρτησία. Δείτε πώς να ξεκινήσετε.

Τι είναι η οικονομική ανεξαρτησία;

Η οικονομική ανεξαρτησία είναι η ικανότητα να ζεις από μέσα που έχεις αποκτήσει για τον εαυτό σου, χωρίς να χρειάζεται να βασίζεσαι σε μια δουλειά. Ξοδέψατε χρόνο και ενέργεια συγκεντρώνοντας πλούτο για να σας προστατέψετε από τις κακοτυχίες της ζωής και δεν χρειάζεται πλέον να εργάζεστε. Μπορείτε ακόμα να επιλέξετε να εργαστείτε, αλλά δεν χρειάζεται. Η οικονομική ανεξαρτησία μπορεί να είναι ένας τρόπος για να επιτευχθεί οικονομική ισότητα μεταξύ των φύλων.

Βήματα που θα κάνουν κάθε γυναίκα οικονομικά ανεξάρτητη

Ενώ δεν μπορείτε να γίνετε οικονομικά ανεξάρτητοι από τη μια μέρα στην άλλη, εσείς θα γίνετε οικονομικά ανεξάρτητοι εάν τηρείτε ένα οικονομικό σχέδιο. Η οικονομική ανεξαρτησία είναι μια διαδικασία που θα πάρει χρόνια. Πόσα χρόνια θα πάρει;

Μερικές οικονομικά ανεξάρτητες γυναίκες το έχουν πετύχει μέσα σε πέντε χρόνια, όπως η Purple από το blog, Μια Μωβ Ζωή. Γατάκι από Οι σκύλες παίρνουν πλούτη συνταξιοδοτείται στα 35. Για άλλους, χρειάζεται περισσότερος χρόνος. Δεν υπάρχει σωστός ή λάθος τρόπος για να επιτευχθεί οικονομική ανεξαρτησία. Η προσωπική χρηματοδότηση είναι προσωπική και θα πρέπει να αποφασίσετε τι λειτουργεί για εσάς για να φτάσετε στην οικονομική ελευθερία και να αυξήσετε την καθαρή σας αξία.

Ξεκινήστε βελτιώνοντας τον χρηματοοικονομικό σας γραμματισμό

Το πρώτο πράγμα που θα θέλετε να κάνετε είναι να βεβαιωθείτε ότι είστε οικονομικά εγγράμματος. Έχετε καλό προϋπολογισμό και είστε σε θέση να εξοικονομήσετε χρήματα; Αν όχι, θα είναι πιο δύσκολο να επιτευχθεί οικονομική ανεξαρτησία.

Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με τον προϋπολογισμό, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε ένα από τα δημοφιλή συστήματα προϋπολογισμού, όπως τη μέθοδο του φακέλου ή τη μέθοδο προϋπολογισμού βάσει μηδενικού. Υπάρχουν επίσης πολλές εφαρμογές προϋπολογισμού που μπορούν να κάνουν αυτή τη διαδικασία ευκολότερη. Ένα από τα αγαπημένα μας είναι το You Need A Budget.

Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με την εξοικονόμηση χρημάτων, δοκιμάστε να αυτοματοποιήσετε τις επενδύσεις σας. Είναι πιο εύκολο να εξοικονομήσετε χρήματα εάν δεν είστε μέρος της εξίσωσης. Αφήστε την τεχνολογία να κάνει τα βαριά για εσάς.

Προσωπικά έχω βρει χρήσιμο να έχω έναν συνεργάτη προσωπικής λογοδοσίας. Κάνουμε check-in ο ένας με τον άλλον μερικές φορές το μήνα για να δούμε πώς πάνε οι δαπάνες μας και να διασφαλίσουμε ότι είμαστε σε καλό δρόμο για την επίτευξη των στόχων μας. Επίσης παρακολουθούμε τις δαπάνες μας μαζί. Η πίεση των ομοτίμων, εάν χρησιμοποιηθεί σωστά, μπορεί να είναι ένα ισχυρό εργαλείο.

Μάθε περισσότερα:

Υπολογίστε τον αριθμό της οικονομικής σας ανεξαρτησίας

Στη συνέχεια, θα θελήσετε να δημιουργήσετε ένα οικονομικό σχέδιο για την επίτευξη αυτού του στόχου. Μπορείτε να συνεργαστείτε με έναν οικονομικό προγραμματιστή ή να φτιάξετε το δικό σας σχέδιο, εάν αισθάνεστε άνετα με αυτό. Είτε έτσι είτε αλλιώς, θα θέλετε να βεβαιωθείτε ότι οι οικονομικοί σας στόχοι είναι επιτεύξιμοι.

Εάν επιλέξετε να δημιουργήσετε το δικό σας σχέδιο, ξεκινήστε εξοικονομώντας ένα ταμείο έκτακτης ανάγκης. Αυτό θα πρέπει να είναι περιουσιακά στοιχεία αξίας 3 έως 6 μηνών σε μετρητά.

Στη συνέχεια, θα θελήσετε να ακολουθήσετε τον κανόνα του 4 τοις εκατό και να δημιουργήσετε ΕΞΥΠΝΟΥΣ στόχους. Ο κανόνας του 4 τοις εκατό βασίζεται στην ιδέα ότι το χαρτοφυλάκιό σας πρέπει να σας επιτρέπει να αποσύρετε το 4 τοις εκατό του ετησίως χωρίς να εξαντλείτε τα κεφάλαια.

Εάν δεν είστε σίγουροι για τα μαθηματικά σας, υπάρχουν πολλοί αριθμομηχανές FIRE που μπορούν να σας βοηθήσουν να προσδιορίσετε ποιος θα πρέπει να είναι ο αριθμός συνταξιοδότησής σας.

Δημιουργία Σχεδίου Οικονομικής Ανεξαρτησίας

Μόλις μάθετε ποιος πρέπει να είναι ο αριθμός σας, πρέπει να δημιουργήσετε έναν οδικό χάρτη προς την οικονομική ανεξαρτησία. Τα μαθηματικά εδώ γίνονται λίγο δύσκολα, γιατί θα πρέπει να επενδύετε τα χρήματά σας στην αγορά. Συνιστώ να χρησιμοποιήσετε α αριθμομηχανή συνταξιοδότησης για να σας βοηθήσει να δείτε πόσα χρόνια θα χρειαστεί.

Ας υποθέσουμε ότι κερδίζουμε 50.000 $ το χρόνο (μετά από φόρους) και ξοδεύουμε μόνο 40.000 $, αυτό μας αφήνει με 10.000 $ για αποταμίευση το χρόνο. Αν αποταμιεύαμε χωρίς να επενδύσουμε, θα χρειαζόμασταν 100 χρόνια για να εξοικονομήσουμε 1.000.000 δολάρια. Αυτό είναι λίγο πολύ μεγάλο χρονοδιάγραμμα. Αν επενδύσετε τα χρήματα, υποθέτοντας απόδοση 7 τοις εκατό, θα έχετε ένα εκατομμύριο δολάρια σε 35 χρόνια.

Εάν είστε σε θέση να μειώσετε τα έξοδά σας ή να αρχίσετε να κερδίζετε περισσότερα, θα χρειαστεί λιγότερος χρόνος από αυτό.

Δημιουργία παθητικού εισοδήματος για να είστε οικονομικά ανεξάρτητοι

Ένας άλλος τρόπος για να γίνεις οικονομικά ανεξάρτητος είναι η δημιουργία παθητικού εισοδήματος. Το παθητικό εισόδημα είναι το εισόδημα που κερδίζετε χωρίς να κάνετε τίποτα. Ακούγεται πολύ γλυκό, όχι; Μερικές φορές χρειάζεται αρκετή εκ των προτέρων δουλειά, ας πούμε εάν γράφετε ένα βιβλίο ή δημιουργείτε ένα προϊόν. Όμως ο στόχος του παθητικού εισοδήματος είναι να βγάζει χρήματα με την πάροδο του χρόνου. Οι δυνατότητες παθητικού εισοδήματος είναι ατελείωτες.

Θα μπορούσες:

 • Ξεκινήστε ένα ιστολόγιο, ένα podcast ή ένα κανάλι στο YouTube
 • Γράψε ένα βιβλίο
 • Δημιουργία εκτυπώσιμων
 • Πουλήστε στοκ φωτογραφίες
 • Ενοικιάστε το γκαράζ σας με μια υπηρεσία όπως το Neighbor
 • Επενδύστε σε ακίνητα

Στην ιδανική περίπτωση, θα αντικαταστήσετε την ανάγκη σας για δουλειά με το παθητικό εισόδημά σας. Θα μπορούσατε να διαφοροποιήσετε τις ροές εισοδήματός σας και να κάνετε πολλά διαφορετικά έργα δημιουργίας παθητικού εισοδήματος ή θα μπορούσατε να τηρήσετε μόνο ένα. Αυτό, όπως όλα τα άλλα, προσαρμόζεται στις ανάγκες σας ως γυναίκα.

Κοινά εμπόδια για τις γυναίκες που αγωνίζονται προς την οικονομική ανεξαρτησία

Αν και θα ήθελα να πω ότι μόλις καταλάβετε την προσωπική σας συνταγή, ο δρόμος προς την οικονομική ανεξαρτησία είναι εύκολος. δυστυχώς δεν είναι. Όπως όλα τα καλά πράγματα στη ζωή, έρχεται σε αυτούς που το επιδιώκουν επιμελώς. Θα πρέπει να εργαστείτε σκληρά και να παραμείνετε συνεπείς για να φτάσετε σε μια θέση οικονομικής ασφάλειας.

Σβήνω

Το Burn out είναι ένα τεράστιο πρόβλημα για όσους αναζητούν οικονομική ανεξαρτησία. Εάν προσπαθήσετε να κάνετε πάρα πολλά, πολύ γρήγορα, δεν θα μπορείτε να κάνετε τίποτα απολύτως. Η αναζήτηση οικονομικής ανεξαρτησίας είναι σαν να τρέχεις σε μαραθώνιο. Χρειάζεται πολλή εκπαίδευση και επιμέλεια. Δεν μπορείτε να αλλάξετε τον τρόπο ζωής σας από τη μια μέρα στην άλλη και να έχετε επιτυχία. Αντίθετα, όπως η προπόνηση για έναν μαραθώνιο, πρέπει να επιδιώξετε την οικονομική ανεξαρτησία με μικρά βήματα.

Έλλειψη υποστήριξης από τον κοινωνικό σας κύκλο

Οι φίλοι είναι υπέροχοι και όλοι, αλλά μερικές φορές δεν καταλαβαίνουν τις οικονομικές σας αποφάσεις. Ως γυναίκες, κρινόμαστε για ό,τι κάνουμε και μπορεί να είναι συντριπτικό να πρέπει να απορρίψουμε σχέδια επειδή δεν ταιριάζουν στον προϋπολογισμό. Η διατήρηση της πίεσης από τους συνομηλίκους για να ξοδέψετε χρήματα μπορεί να αποτελέσει σημαντικό εμπόδιο στο ταξίδι σας προς την οικονομική ανεξαρτησία. Αλλά πρέπει να έχετε κατά νου τον τελικό στόχο. Το να είσαι οικονομικά ελεύθερος θα νιώθεις καλύτερα από μια νύχτα στην πόλη.

Γλιστρώντας στο χρέος

Ένας άλλος σιωπηλός ένοχος είναι το χρέος. Είναι εύκολο να κάνετε υπερβολικές δαπάνες και να βρεθείτε σε χρέη πιστωτικής κάρτας. Βεβαιωθείτε ότι παρακολουθείτε τις δαπάνες σας, ώστε να μην χρειαστεί να ξεθάψετε από μια οικονομική τρύπα. Εάν έχετε ήδη χρέη, δημιουργήστε ένα σχέδιο για να το ξεπληρώσετε, ώστε να μην είναι εμπόδιο στην επιδίωξή σας για οικονομική ανεξαρτησία.

Συχνές Ερωτήσεις (FAQ)

Γιατί οι γυναίκες πρέπει να επιλέξουν να επιδιώξουν την οικονομική ανεξαρτησία;

Η επιδίωξη οικονομικής ανεξαρτησίας μπορεί:

 • Επιτρέψτε σας να επιδιώξετε τη μητρότητα χωρίς να ανησυχείτε για τα χρήματα
 • Επιτρέψτε σε σας να βασιστείτε στα δικά σας χρήματα αντί του συντρόφου σας
 • Σας δίνουν τη δυνατότητα να ταξιδέψετε και να δείτε τον κόσμο
 • Καιρικά επείγοντα ιατρικά περιστατικά χωρίς να ανησυχείτε για τη δουλειά
 • Φροντίστε τα μέλη της οικογένειας για μεγάλο χρονικό διάστημα

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα του να είσαι οικονομικά ανεξάρτητη ως γυναίκα;

Κάθε γυναίκα μπορεί να επωφεληθεί από την επιδίωξη οικονομικής ανεξαρτησίας. Θα έχετε ένα οικονομικό απόθεμα ανάμεσα σε εσάς και τον κόσμο. Και θα έχετε περισσότερες επιλογές.

Μερικοί άνθρωποι επιλέγουν να συνταξιοδοτηθούν πρόωρα όταν γίνουν οικονομικά ανεξάρτητοι. Άλλοι επιλέγουν να ακολουθήσουν εργασία που τους έχει νόημα, χωρίς να νοιάζονται για το μεροκάματο. Άλλοι πάλι επιλέγουν να ιδρύσουν εταιρείες για να αλλάξουν μικρές μερίδες του κόσμου.

Όταν δεν ανησυχείτε για τις βασικές ανάγκες της ζωής, μπορείτε να επιλέξετε να κάνετε ό,τι θέλετε.

Η κατώτατη γραμμή

Το να γίνεις οικονομικά ανεξάρτητο δεν πρέπει να έχει καμία σχέση με το φύλο σου. Με όποιο φύλο και αν ταυτίζεστε, μπορείτε να συγκεντρώσετε πλούτο και να πετύχετε τους οικονομικούς σας στόχους. Απλώς θα χρειαστεί λίγος χρόνος και αφοσίωση. Αν θέλετε να γίνετε μια οικονομικά ανεξάρτητη γυναίκα, κάντε το! Η βελτίωση των οικονομικών σας μπορεί να είναι ένα σταθερό μέσο για να υποστηρίξετε την ενδυνάμωση των γυναικών. Δεν θα το μετανιώσεις.

Schreibe einen Kommentar