Πώς μπορεί ένας οικονομικός σύμβουλος να βοηθήσει στο ταξίδι σας στον οικονομικό προγραμματισμό;

5
Πώς μπορεί ένας οικονομικός σύμβουλος να βοηθήσει στο ταξίδι σας στον οικονομικό προγραμματισμό;

„Ένας καλός οικονομικός προγραμματιστής θα κάνει περισσότερα από το να επιλέξει τα χρήματά σας“– Ντέιβ Ράμσεϊ

Έχετε σκεφτεί ποτέ γιατί υπάρχουν προπονητές για να σας καθοδηγήσουν στον αθλητισμό; Ή καθηγητές για να σας καθοδηγήσουν στα πρώτα σχολικά σας χρόνια;
Γιατί χρειαζόμαστε καθοδήγηση; Χρειαζόμαστε καθοδήγηση για να διαπρέψουμε στη ζωή μας, να ακολουθήσουμε τους στόχους μας και να μάθουμε από τις εμπειρίες μας.

Κάπως έτσι, όταν πρόκειται για οικονομικά θέματα, οι οικονομικοί σχεδιαστές γίνονται οι προπονητές μας εδώ! Αποφασίζουν για τον κύριο στόχο που πρέπει να επιτύχετε και κατά συνέπεια σχεδιάζουν ένα σχέδιο για να ακολουθήσετε και να πετύχετε. Παρακολουθούν την πρόοδό σας για να αποφύγουν τυχόν εμπόδια στο ταξίδι σας για την επίτευξη των οικονομικών σας στόχους.

Ποιος είναι Χρηματοοικονομικός Σύμβουλος;

Οι οικονομικοί σύμβουλοι ή ας πούμε, οι οικονομικοί σχεδιαστές, ανεξάρτητα από την κατάστασή σας, δημιουργούν έναν οικονομικό οδικό χάρτη και μπορούν να βγάλουν νόημα για τα οικονομικά σας. Αυτοί οι οικονομικοί σύμβουλοι πλοηγούνται σε συγκεκριμένους οικονομικούς στόχους, όπως η αγορά ενός σπιτιού ή η πληρωμή για την εκπαίδευση ενός παιδιού, ο φορολογικός προγραμματισμός και ο προγραμματισμός συνταξιοδότησης.

Όταν αναζητάτε έναν οικονομικό σύμβουλο, ελέγξτε εάν είναι ή όχι αποτελεσματικοί ή αξιόπιστοι, όπως αναφέρεται παρακάτω:

  • Επαγγελματικές ιδιότητες όπως η εμπειρία, η ικανότητα και η ικανότητά τους να αποκωδικοποιούν τις απαιτήσεις των πελατών
  • Προσωπικές ιδιότητες όπως αν είναι ειλικρινής, υπομονετικός, ακεραιότητα, πρόθυμος να βοηθήσει, διορατικότητα κ.λπ.

Πώς θα σας βοηθήσει ένας οικονομικός σύμβουλος στο ταξίδι σας στον οικονομικό προγραμματισμό;

Όταν είστε έξω στο ταξίδι σας για να βρείτε τον εαυτό σας έναν οικονομικό σύμβουλο, πρέπει να κάνετε σωστά την εργασία σας. Οι οικονομικοί σχεδιαστές γίνονται ένα κρίσιμο μέρος της ζωής σας, καθώς περιλαμβάνει τα οικονομικά σας. Τώρα πώς θα βρείτε έναν οικονομικό σύμβουλο για εσάς;
Λοιπόν, υπάρχουν μερικά σημαντικά πράγματα στα οποία πρέπει να εστιάσετε όταν αναζητάτε έναν οικονομικό σύμβουλο:

Υπάρχουν τόσοι πολλοί οικονομικοί στόχοι που μπορεί να θέλετε να επιτύχετε, όπως η εκπαίδευση των παιδιών, ο προγραμματισμός της συνταξιοδότησης, η αγορά ενός ονειρεμένου αυτοκινήτου ή ενός σπιτιού ή ακόμα και η δημιουργία πλούτου. Η διαχείριση του συνόλου γίνεται κουραστική και μόνος σου δεν μπορείς να το διαχειριστείς καθώς απαιτεί πολύ χρόνο για παρακολούθηση.

Ξεκινήστε δημιουργώντας μια λίστα με την επιθυμία σας να επιτύχετε, για παράδειγμα, οικονομικούς στόχους, στόχους και το χρονικό πλαίσιο που θέλετε να επιτύχετε αυτούς τους στόχους. Τώρα, αφού τελειώσετε με αυτό το βήμα, απευθυνθείτε σε έναν οικονομικό προγραμματιστή. Λάβετε συμβουλές από ειδικούς σχετικά με προγράμματα εκπαίδευσης παιδιών, προγραμματισμό συνταξιοδότησης ή ακόμα και φορολογικό σχεδιασμό. Θα σας καθοδηγήσουν με το πόσο καιρό θα πρέπει να μείνετε επενδυμένοι σε ποιο αμοιβαίο κεφάλαιο και πόσο να επενδύσετε.

Όχι μόνο αυτό, με τις εξειδικευμένες γνώσεις τους θα σας καθοδηγήσουν για το πώς να χρησιμοποιήσετε τις επενδύσεις σας και να τις εξαργυρώσετε για να εξασφαλίσετε τα μέγιστα κέρδη. Οι χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι έχουν ξεκάθαρη ιδέα για τα γεγονότα της αγοράς, επομένως η καθοδήγησή τους θα παίξει σημαντικό ρόλο στο επενδυτικό σας ταξίδι.

Ολιστική διαδικασία για τα οικονομικά

Ένας οικονομικός σχεδιαστής σάς δίνει την καθοδήγηση που χρειάζεστε για να ολοκληρώσετε τον οικονομικό σας οδικό χάρτη από τον σχεδιασμό αυτών των οικονομικών στόχων μέχρι να καταλήξετε πραγματικά να τους επιτύχετε. Θα ξεκινήσουν με τον προϋπολογισμό του εισοδήματός σας και των μηνιαίων εξόδων σας και θα κρατήσουν τα υπόλοιπα κεφάλαια για επενδύσεις. Στη συνέχεια, σύμφωνα με την όρεξη για κινδύνους, θα σας ετοιμάσει ένα οικονομικό σχέδιο. Όχι μόνο αυτό, αλλά θα κάνουν επίσης φορολογικό προγραμματισμό για να σας βοηθήσουν να εξοικονομήσετε φόρους και περισσότερα χρήματα στα χέρια σας!

Επιπλέον, οι χρηματοοικονομικοί σας σύμβουλοι παρακολουθούν αν η απόδοση του ταμείου σας πηγαίνει καλά ή όχι, αν δεν είναι τότε αλλάζουν το σχέδιο και εξελίσσονται ανάλογα με τις ανάγκες σας.

Η εστίασή τους είναι να ακολουθήσετε την ολιστική προσέγγιση προς τα οικονομικά και να περιορίσετε όλες τις οικονομικές σας ανάγκες και πόρους για να σχεδιάσετε ένα καλά σχεδιασμένο και προσαρμοσμένο οικονομικό σχέδιο που, εάν ακολουθηθεί, θα σας οδηγήσει στη δημιουργία πλούτου και στην εκπλήρωση των οικονομικών σας στόχων.

Διαδικασία εξοικονόμησης χρόνου

Η περιορισμένη γνώση θα σας οδηγήσει να χάσετε εάν δεν υπάρχει καθοδήγηση. Κάποιος θα πρέπει να είναι πολύ συγκεκριμένος για το πού επενδύουν τα χρήματά του, καθώς κανείς δεν επιθυμεί να χάσει τα χρήματά του. Όχι μόνο αυτό, οι άνθρωποι είναι απασχολημένοι με τις δουλειές τους που μετά βίας θα έχουν χρόνο για να διαχειριστούν τις επενδύσεις τους. Εδώ μπαίνουν οικονομικοί σύμβουλοι και λύνουν αυτή τη μιζέρια. Θα φροντίσουν τα οικονομικά σας και θα διαχειριστούν τα χρήματά σας. Θα δουν εάν η απόδοση των κεφαλαίων σας είναι καλή ή όχι.

Εάν πιστεύετε ότι ο οικονομικός σύμβουλος που επιλέξατε είναι ο καλύτερος για εσάς, αφήστε τον να χειριστεί τις επενδύσεις σας. Σκεφτείτε αυτό το πράγμα, γιατί επισκέπτεστε όταν έχετε τραυματισμό; Λοιπόν, απλά επειδή ξέρετε ότι μπορείτε να τον εμπιστευτείτε και είναι ειδικός σε αυτό που κάνει. Το ίδιο συμβαίνει και με τους οικονομικούς σχεδιαστές. Έχουν την κατάλληλη γνώση για τη διαχείριση των χρημάτων σας καθώς και άλλων πελατών!

fincart επικοινωνήστε μαζί μας

Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας ανά πάσα στιγμή.

Schreibe einen Kommentar