Πώς μπορεί ένας καπνιστής να λάβει ασφαλιστική κάλυψη διάρκειας;

1
Πώς μπορεί ένας καπνιστής να λάβει ασφαλιστική κάλυψη διάρκειας;

«Η ζωή είναι πολύ πολύτιμη για να ανατιναχθεί στον καπνό»

Η κατανάλωση καπνού σε οποιαδήποτε μορφή είναι αρκετά υψηλή στην Ινδία. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) δήλωσε πρόσφατα σε μια έκθεση ότι υπάρχουν 120 εκατομμύρια καπνιστές στην Ινδία. Αυτό αποτελεί το 12% του συνολικού καπνιστικού πληθυσμού στον κόσμο. Επιπλέον, η έκθεση ανέφερε μάλιστα ότι πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι αντιμετωπίζουν θάνατο λόγω της κατανάλωσης καπνού στην Ινδία.

Ωστόσο, αφού το γνωρίζουν αυτό, οι άνθρωποι καπνίζουν. Γνωρίζουν ότι συντομεύουν τη ζωή τους, ωστόσο έχει γίνει μια κοινή δραστηριότητα για τους καπνιστές. Λοιπόν, σίγουρα η καπνοβιομηχανία αναπτύσσεται, αλλά και ο μύθος ότι οι καπνιστές μπορούν να επωφεληθούν από το πλεονέκτημα της ασφαλιστικής κάλυψης διάρκειας!

Σύμφωνα με μια νέα έρευνα που διεξήχθη, σχεδόν το ένα τρίτο των ερωτηθέντων είπε ότι δεν ζήτησαν ασφαλιστήριο συμβόλαιο διάρκειας στο διαδίκτυο καθώς πίστευαν ότι η αίτησή τους θα απορριφθεί. Ελάχιστα όμως γνωρίζουν ότι οι ασφαλιστικές εταιρείες ζωής προσφέρουν κάλυψη στους καπνιστές. Ωστόσο, οι όροι και οι προϋποθέσεις είναι διαφορετικοί σε σύγκριση με τους μη καπνιστές.

Στατιστικά, η πιθανότητα να πεθάνει ένας καπνιστής είναι μεγαλύτερη από αυτή των μη καπνιστών. Έτσι, αυτά τα στατιστικά στοιχεία αυξάνουν την ευκαιρία για τους καπνιστές να επωφεληθούν από τον όρο ασφαλιστικό πρόγραμμα. Τώρα, όταν μιλάμε για κάπνισμα, δεν είναι ότι κάθε άτομο καπνίζει την ίδια ποσότητα με το άλλο. Μπορεί να υπάρχουν παραλλαγές για το ίδιο.
Λοιπόν, έχοντας αυτό κατά νου, οι εταιρείες ασφάλισης ορισμένων ασφαλειών έχουν δημιουργήσει μια κατηγοριοποίηση των καπνιστών.

 • Προτιμώμενος καπνιστής:
  Το ελάχιστο ποσό πριμοδότησης έχει οριστεί για αυτόν τον τύπο. Αυτό οφείλεται στο ότι, σε αυτόν τον τύπο, ο καπνιστής εκτός από το κάπνισμα συνολικά εμπίπτει στην κατηγορία fit.
 • Τυπικός καπνιστής:
  Ένα ασφάλιστρο ελαφρώς υψηλότερο από τον προτιμώμενο καπνιστή θα είναι για τους τυπικούς καπνιστές. Αυτοί είναι οι τύποι καπνιστών που παρουσιάζουν μικρά προβλήματα υγείας μαζί με το κάπνισμα.
 • Πίνακας βαθμολογίας καπνιστής:
  Αυτός ο τύπος καπνιστή αντιμετωπίζει το υψηλότερο ασφάλιστρο και από τους 3 τύπους. Αυτό συμβαίνει επειδή αυτό το άτομο έχει προβλήματα υγείας λόγω του καπνίσματος. Εξαιτίας αυτού, η ασφαλιστική εταιρεία προσπαθεί να ελαχιστοποιήσει τον κίνδυνο, επιτρέποντάς της να πληρώσει υψηλότερο ασφάλιστρο.

Το κάπνισμα βλάπτει και την οικονομική σας υγεία!

Λόγω του υψηλού ποσοστού θνησιμότητας μεταξύ των καπνιστών, το ποσό της πριμοδότησης είναι υψηλό. Οι Ασφαλιστικές Εταιρείες Προθεσμιακής Ασφάλισης αξιολογούν το ασφάλιστρο των καπνιστών ρωτώντας για τη συχνότητα χρήσης καπνού αυτή τη στιγμή και τους προηγούμενους μήνες. Δεύτερον, σας ρωτούν για τα προϊόντα με βάση τον καπνό που έχετε καταναλώσει όπως τσιγάρα, πούρα, καπνό για μάσημα κ.λπ.

Μετά τη συχνότητα και το προϊόν, ο ασφαλιστής αποφασίζει εάν είστε έμπειρος ή περιστασιακός καπνιστής. Μόλις ληφθούν υπόψη άλλοι κανόνες αναδοχής, ο ασφαλιστής αποφασίζει είτε να αυξήσει πολύ ή να αυξήσει ελαφρά το ασφάλιστρό σας, σύμφωνα με την κατηγοριοποίησή σας.

Συχνά οι ασφαλιστές διενεργούν ιατρικές εξετάσεις πριν εκδώσουν ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο διάρκειας. Είναι πάντα καλύτερο να ενημερώσετε τον ασφαλιστή πριν από την έκδοση του συμβολαίου, καθώς τη στιγμή της ιατρικής εξέτασης δεν θα μπορείτε να καλύψετε τα ίχνη νικοτίνης.

Γενικά Χαρακτηριστικά Προθεσμιακής Ασφάλισης για Καπνιστές

 • Οριο ΗΛΙΚΙΑΣ
  Για έναν καπνιστή, λίγοι κανόνες είναι διαφορετικοί από εκείνους ενός μη καπνιστή. Για παράδειγμα, το ελάχιστο όριο ηλικίας για την αγορά ενός προγράμματος διάρκειας ασφάλισης για αυτούς είναι τα 18 έτη και η μέγιστη κάλυψη μπορεί να φτάσει τα 75 έτη.
 • Όριο θητείας
  Η διάρκεια της ασφαλιστικής κάλυψης για έναν καπνιστή είναι έως 5-10 έτη ελάχιστη και η μέγιστη μπορεί να φτάσει έως και 30-40 έτη.
 • Ασφαλιζόμενο ποσό
  Όταν πρόκειται για την παροχή του εγγυημένου ποσού, το ελάχιστο που παρέχεται σε έναν καπνιστή είναι μέχρι Rs. 3 lakh και το μέγιστο μπορεί να φτάσει έως και 50 lakhs ή σύμφωνα με το ποσό που έχει ζητήσει ο ασφαλισμένος. Αυτό θα γίνει μετά από εξέταση.
 • Αιρετότητα
  Αυτά τα προθεσμιακά ασφαλιστικά προγράμματα είναι διαθέσιμα μόνο για Ινδούς πολίτες που διαμένουν στην Ινδία.
 • Ωριμότητα του σχεδίου
  Εάν υπάρχει περίπτωση ο ασφαλισμένος καπνιστής να έχει ξεπεράσει την ωριμότητα του συμβολαίου τότε το άτομο δεν λαμβάνει καμία παροχή για το ίδιο.

Συμπέρασμα:

Το κάπνισμα είναι σίγουρα επιβλαβές και είναι επιρρεπές σε πολλαπλές ασθένειες, αλλά όταν αντιμετωπίζετε αυτές τις ασθένειες τουλάχιστον θα είστε οικονομικά προετοιμασμένοι. Θα έχετε την καλύτερη οικονομικά προσιτή ασφάλιση υγείας για να σας βοηθήσει σε αυτό το σενάριο.

Η μόνη βασική συμφωνία με την ασφάλιση διάρκειας, ειδικά όταν είσαι καπνιστής, είναι να είσαι εξαιρετικά ειλικρινής με όλα τα στοιχεία που δίνεις κατά την εγγραφή σου!

fincart επικοινωνήστε μαζί μας

Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας ανά πάσα στιγμή.

Schreibe einen Kommentar