Πώς λειτουργεί ο τόκος πιστωτικής κάρτας;

1
Πώς λειτουργεί ο τόκος πιστωτικής κάρτας;

Καθώς η Ινδία προόδευε, το ίδιο έκανε και ο τρόπος μας να χρησιμοποιούμε τα χρήματα. Υπήρχαν στιγμές που τα μετρητά έδιναν τη μέγιστη σημασία. Σύντομα, οι πλαστικές κάρτες ακολούθησαν τον τρόπο των χρεωστικών καρτών. Ωστόσο, οι πιστωτικές κάρτες έκαναν ένα μεγάλο άλμα και προηγήθηκαν.

Παλαιότερα ήταν προνόμιο λίγων, αλλά τώρα η πλειοψηφία των ανθρώπων κρατούν πιστωτικές κάρτες. Οι τράπεζες έχουν επιταχύνει έξυπνα τη διανομή πιστωτικών καρτών, προσφέροντας διάφορα προγράμματα επιβράβευσης και εξαργύρωσης. Φυσικά, πολλοί άνθρωποι που δεν γνωρίζουν πώς να χρησιμοποιούν μια πιστωτική κάρτα ή πώς λειτουργεί το ενδιαφέρον της, καταλήγουν να αντιμετωπίζουν συνέπειες χρέους.

Λοιπόν, σε αυτό το ιστολόγιο, θα επιλύσουμε αυτήν τη δυστυχία παρέχοντάς σας πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του ενδιαφέροντος πιστωτικής κάρτας:

Πιστωτική κάρτα πώς να εργαστείτε

Το επιτόκιο πιστωτικών καρτών είναι το υψηλότερο μεταξύ των άλλων διαθέσιμων χρηματοοικονομικών προϊόντων. Έτσι, υπάρχουν 3 σενάρια όταν το επιτόκιο της πιστωτικής κάρτας τίθεται σε ισχύ:

 • Δεν πραγματοποιήθηκε πληρωμή μέχρι την ημερομηνία λήξης
  Εάν προκύψει αυτό το σενάριο, τότε θα πρέπει να επιβαρυνθείτε τόσο με χρεώσεις καθυστερημένης πληρωμής όσο και με επιτόκια πιστωτικών καρτών.
 • Καταβάλλεται μόνο το Ελάχιστο Οφειλόμενο Ποσό
  Σύμφωνα με αυτό το σενάριο, θα χρεωθείτε ένα επιτόκιο που θα ισχύει από την ημέρα της αγοράς μέχρι να εξοφληθεί ολόκληρο το οφειλόμενο ποσό.
 • Αναλήψεις μετρητών
  Είναι καλύτερο να αποφύγετε τυχόν αναλήψεις μετρητών, αλλά εάν έχετε κάνει ανάληψη, τότε οι τόκοι από την ημέρα της ανάληψης έως ότου εξοφληθεί πλήρως το ποσό της ανάληψης.

Πώς υπολογίζονται οι τόκοι στις πιστωτικές κάρτες;

Το επιτόκιο πιστωτικών καρτών γενικά κυμαίνεται από 36% σε 48% σε ετήσια βάση. Αυτό από οικονομική άποψη είναι γνωστό ως «Ετήσιο Ποσοστό Ποσοστό (APR). Το γενικό επιτόκιο που χρεώνεται ανά μήνα είναι κάπου μεταξύ 3-4%. Αυτό είναι στην πραγματικότητα το πιο δαπανηρό χρηματοοικονομικό προϊόν λόγω του επιτοκίου.

Υπάρχει μια συγκεκριμένη περίοδος που σας δίνεται γνωστή ως περίοδος χάριτος. Αυτός είναι ο χρόνος μεταξύ της ημερομηνίας της διαδικασίας συναλλαγής έως την ημερομηνία λήξης της πληρωμής για την ημερομηνία χρέωσης. Αυτό είναι γενικά για 20-50 ημέρες. Καθ‘ όλη τη διάρκεια αυτής της θητείας, οι συναλλαγές που έγιναν δεν προσελκύουν κανένα ενδιαφέρον, υπό την προϋπόθεση ότι θα πληρώσετε ολόκληρο το οφειλόμενο ποσό.

Ας το καταλάβουμε καλύτερα με ένα παράδειγμα:
Ας υποθέσουμε ότι αγοράσατε ένα τηλέφωνο για 10.000 rs στις 20 Ιουνίου. Η άτοκη περίοδος που έχετε είναι για 20 ημέρες έως τις 5 Ιουλίου. Μέχρι αυτές τις 20 ημέρες, μπορείτε να απολαύσετε την περίοδο χάριτος, αλλά μόλις περάσουν αυτές οι 20 ημέρες, θα πρέπει να κάνετε την πληρωμή σας, προκειμένου να αποφύγετε τους τόκους.

Έτσι, μετά τις 5 Ιουλίου θα χρεωθείτε με τόκο. Και έτσι λειτουργεί η περίοδος χάριτος και το επιτόκιο.

Πώς να αποφύγετε τα επιτόκια πιστωτικών καρτών;

Όσον αφορά τα έξοδα, μια πιστωτική κάρτα κάνει τη διαδικασία αβίαστη. Μόνο ένα σάρωση ή πάτημα και εκεί γίνεται η συναλλαγή! Αυτή η αβίαστη δαπάνη στο τέλος γίνεται μια μοχθηρή παγίδα χρέους. Κάποιος πρέπει να είναι έξυπνος για να χρησιμοποιήσει αυτό το έξυπνο οικονομικό εργαλείο.

Παρακάτω αναφέρονται ορισμένοι παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη για να αποφύγετε τα επιτόκια πιστωτικών καρτών:

Παρόμοια με τα προσωπικά δάνεια, οι πιστωτικές κάρτες σάς προσφέρουν τη δυνατότητα να μετατρέψετε τις πληρωμές σας σε μηνιαία EMI. Η διαδικασία για να επωφεληθείτε από αυτή τη διευκόλυνση είναι απλή καθώς πληρώνετε μόνο το κεφάλαιο + τους τόκους μηνιαίως μέχρι την επιλεγμένη θητεία σας. Το μέσο μηνιαίο επιτόκιο μιας πιστωτικής κάρτας κυμαίνεται από 3% έως 4% ανάλογα με τράπεζα σε τράπεζα.

 • Προγραμματίστε τα έξοδά σας εκ των προτέρων

Μια πιστωτική κάρτα γίνεται η καλύτερη πηγή για χρήση όταν προετοιμάζεται για εσάς ένας μηνιαίος προϋπολογισμός των δαπανών σας. Σύμφωνα με αυτόν τον προϋπολογισμό, η λίστα περιλαμβάνει τα έξοδά σας όπως ενοίκιο, ηλεκτρικό ρεύμα, είδη παντοπωλείου κ.λπ. Βεβαιωθείτε ότι ο προϋπολογισμός βρίσκεται εντός του ορίου εισοδήματός σας.

Δεύτερον, εάν επωφεληθείτε από οποιαδήποτε προσφορά σε πιστωτική κάρτα, φροντίστε να πληρώσετε το υπόλοιπο τον ίδιο μήνα πριν από τη λήξη της περιόδου χάριτος. Παρακολουθήστε τα έξοδά σας που πληρώθηκαν μέσω πιστωτικής κάρτας και ελέγξτε τα ανάλογα. Εάν είστε κάποιος που ξεχνάει συχνά τις υπενθυμίσεις πληρωμής, τότε προγραμματίστε την πιστωτική σας κάρτα για μια διευκόλυνση αυτόματης χρέωσης. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορείτε να παραιτηθείτε από τις βαριές χρεώσεις τόκων.

Παρόλο που οι τράπεζες παρέχουν μια επιλογή ελάχιστης οφειλής, συνιστάται η εξόφληση του υπολοίπου της πιστωτικής κάρτας στο ακέραιο. Το μόνο πράγμα που συμβαίνει κατά την πληρωμή του ελάχιστου οφειλόμενου ποσού είναι ότι δεν θα χρεωθείτε με τέλη καθυστέρησης. Ωστόσο, εξακολουθείτε να χρεώνεστε τόκους για το υπόλοιπο ποσό του υπολοίπου. Η ανατροπή θα οδηγήσει επίσης σε πληρωμές υψηλών τόκων καθώς το ετήσιο επιτόκιο είναι 36%-48%. Μόλις ξεκινήσουν οι πληρωμές τόκων, θα είναι δύσκολο να εξοφληθεί το αρχικό υπόλοιπο. Έτσι, ξεκινά η παγίδα του χρέους.

 • Μην χρησιμοποιείτε πάρα πολλές πιστωτικές κάρτες

Μια επιπλέον πιστωτική κάρτα φαίνεται να είναι μια πολύ δελεαστική επιλογή καθώς λαμβάνετε το επιπλέον πιστωτικό όριο και τα οφέλη. Ωστόσο, δεν συνιστάται η χρήση πάρα πολλών πιστωτικών καρτών. Με αυξημένο πιστωτικό όριο ξεκινούν παράλογες δαπάνες. Δεύτερον, η παρακολούθηση πολλών καρτών γίνεται καθήκον, με αποτέλεσμα να καθυστερούν οι πληρωμές. Είναι καλύτερα να μην έχετε περισσότερες από 2 πιστωτικές κάρτες.

Συμπέρασμα:

Μια πιστωτική κάρτα είναι ένα καλό οικονομικό εργαλείο, αλλά μόνο εάν χρησιμοποιείται έξυπνα. Διαφορετικά, είναι απλώς μια παγίδα χρέους. Φροντίστε λοιπόν να το χρησιμοποιείτε αποτελεσματικά και να αποφεύγετε τις αθετήσεις πληρωμών. Ορίστε υπενθυμίσεις αυτόματης χρέωσης. Χειριστείτε τις πιστωτικές κάρτες με προσοχή, καθώς μια προεπιλογή μπορεί να οδηγήσει σε αρνητικό αντίκτυπο στη βαθμολογία cibil σας. Μειώνοντας τις πιθανότητές σας να επωφεληθείτε από οποιαδήποτε οικονομική βοήθεια όπως προσωπικά δάνεια, στεγαστικά δάνεια, δάνεια αυτοκινήτου κ.λπ.

fincart επικοινωνήστε μαζί μας

Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας ανά πάσα στιγμή.

Schreibe einen Kommentar