Πώς κάνετε το νερό της βρύσης ασφαλές για τα ψάρια;

0
Πώς κάνετε το νερό της βρύσης ασφαλές για τα ψάρια;

Το νερό της βρύσης είναι το πιο συχνά χρησιμοποιούμενο νερό για τις δεξαμενές ψαριών. Εάν το χρησιμοποιείτε κατευθείαν από τη βρύση για να γεμίσετε τη δεξαμενή σας, θα πρέπει να σταματήσετε! Το νερό της βρύσης που είναι ασφαλές για ανθρώπινη κατανάλωση δεν είναι απαραίτητα υγιεινό για τα ψάρια σας. Το νερό της βρύσης περιέχει συχνά χλώριο, χλωραμίνη και υπολείμματα βαρέων μετάλλων όπως ο ψευδάργυρος και ο χαλκός. Ενώ αυτά είναι καλά για τον άνθρωπο σε τόσο μικρές ποσότητες, μπορεί να είναι θανατηφόρα για τα ψάρια με την πάροδο του χρόνου. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να κάνετε το νερό της βρύσης ασφαλές για τα ψάρια σας.

Ο ευκολότερος και πιο αποτελεσματικός τρόπος για να κάνετε το νερό της βρύσης ασφαλές για τα ψάρια σας είναι να χρησιμοποιήσετε ένα μαλακτικό. Δεν βρέθηκαν προϊόντα. ή σε οποιοδήποτε κατάστημα με είδη κατοικίδιων ζώων. Ο πιο κοινός τύπος ρυθμιστικού νερού είναι ένας αποχλωριωτής, ο οποίος έρχεται σε υγρή μορφή και χρησιμοποιεί ασφαλείς χημικές αντιδράσεις για να διασπάσει τους δεσμούς που συγκρατούν το χλώριο και τη χλωραμίνη μαζί μέχρι να διαλυθούν. Όταν χρησιμοποιείτε ένα μαλακτικό νερού, η αντίδραση είναι άμεση και το νερό θα είναι έτοιμο να φύγει αμέσως. Υπάρχουν επίσης βελτιωτικά νερού ανύψωσης στην αγορά που θα διασπάσουν επίσης ιχνοστοιχεία μετάλλων και άλλους ρύπους, καθώς και άλλα με πρόσθετα θρεπτικά συστατικά για να διατηρήσουν το στρώμα λάσπης στα ψάρια σας υγιές και ανέπαφο.

Πώς και πότε να χρησιμοποιήσετε το Conditioner Νερού

Κάθε φορά που προσθέτετε νερό βρύσης στο ενυδρείο σας θα πρέπει να χρησιμοποιείτε ένα μαλακτικό νερού. Αυτό μπορεί να γίνει κατά την πρώτη αρχική ρύθμιση ή κατά τις τακτικές αλλαγές νερού. Η ποσότητα του μαλακτικού που χρησιμοποιείται θα εξαρτηθεί από τον τύπο του μαλακτικού που χρησιμοποιείτε καθώς και από τον όγκο του νερού που αντικαθιστάτε. Κάθε μαλακτικό νερού θα συνοδεύεται από οδηγίες χρήσης, επομένως είναι σημαντικό να τις διαβάσετε προσεκτικά για να βρείτε τη συνιστώμενη δόση. Μπορείτε να περιμένετε οι περισσότερες δόσεις να είναι περίπου 1-2 σταγόνες ανά γαλόνι νερού. Όπως μπορείτε να δείτε, μια μικρή ποσότητα κοντίσιονερ πηγαίνει πολύ και διαρκεί πολύ.

Για να χρησιμοποιήσετε το κοντίσιονερ, απλώς αδειάζετε τη σωστή δόση στον κάδο που περιέχει το νερό αντικατάστασης. Αυτά τα κοντίσιονερ είναι ταχείας δράσης και μπορείτε να περιμένετε το μεγαλύτερο μέρος της διαδικασίας να ολοκληρωθεί μέσα στα πρώτα λεπτά. Γενικά συνιστάται να το αφήνετε να καθίσει για 5 λεπτά για να βεβαιωθείτε ότι όλα τα χημικά έχουν τελειώσει με τη διάσπαση. Μόλις το νερό είναι έτοιμο, μπορείτε να το προσθέσετε στη δεξαμενή σας χωρίς ανησυχία.

Δεν υπάρχουν πάρα πολλές παρενέργειες από τη χρήση κλιματιστικού νερού, ωστόσο, μπορεί περιστασιακά να υπάρχει πρόβλημα με τη συσσώρευση μαλακτικού σε μικρές δεξαμενές. Αυτό συμβαίνει συνήθως με μερικά από τα πιο εντυπωσιακά βελτιωτικά νερού που κάνουν περισσότερα από τη διάσπαση του χλωρίου. Μπορείτε να το αποφύγετε βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε τη σωστή δόση, ότι έχετε επαρκή διήθηση και ότι έχετε ένα αρκετά μεγάλο δοχείο για όλα τα ψάρια σας.

πώς-κάνεις-κάνεις-βρύση-ασφαλές-για-ψάρια

Μέθοδοι χωρίς χημικά για την επεξεργασία του νερού της βρύσης

Εάν είστε αντίθετοι με τη χρήση βελτιωτικού νερού, υπάρχουν άλλες μέθοδοι προετοιμασίας του νερού της βρύσης για χρήση σε ενυδρείο. Το χλώριο και η χλωραμίνη μπορούν και οι δύο να εξατμιστούν από το νερό σας αφήνοντας το νερό σας να καθίσει έξω για μεγάλο χρονικό διάστημα με έναν αερόπετρα.

Μέθοδος εξάτμισης: Εάν επιλέξετε να αφήσετε το νερό σας να καθίσει έξω και να αφήσετε το χλώριο να εξατμιστεί φυσικά, θα χρειαστεί να το τοποθετήσετε σε ένα σημείο εκτός διαδρομής για 24-48 ώρες.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, θα είναι πολύ ωφέλιμο να τοποθετήσετε ένα αερόπετρα ή φίλτρο στον κάδο επίσης, έτσι ώστε η κίνηση να διεγείρει τη διαδικασία εξάτμισης. Δυστυχώς αυτή η μέθοδος αφαιρεί μόνο το χλώριο, όχι τη χλωραμίνη, και εξακολουθούν να υπάρχουν κίνδυνοι από τη χρήση του νερού για το ενυδρείο σας.

Φίλτρα νερού RO/DI για ενυδρεία: Εάν είστε διατεθειμένοι να ξοδέψετε λίγα επιπλέον χρήματα για την προετοιμασία του νερού της πηγής σας, μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να επενδύσετε σε ένα σύστημα φιλτραρίσματος νερού αντίστροφης όσμωσης. Υπάρχουν διάφοροι τύποι φίλτρων που είναι κατάλληλοι για την επεξεργασία του νερού της βρύσης, ώστε να μπορείτε να επιλέξετε αυτό που ταιριάζει στον προϋπολογισμό σας.

Ένα φίλτρο ενεργού άνθρακα είναι μια εξαιρετική επιλογή για να απαλλάξετε το νερό σας από χλώριο, χλωραμίνη, καθώς και από τυχόν ίχνη μετάλλων ή ρύπων που μπορεί να υπάρχουν στο νερό σας. Η αντίστροφη όσμωση ή τα φίλτρα απιονισμού είναι επίσης επιλογές για την επεξεργασία του νερού.

Αυτά τα φίλτρα είναι πιο ακριβά, αλλά αφαιρούν έναν τεράστιο αριθμό ακαθαρσιών χρησιμοποιώντας ένα σύστημα πολλαπλών βημάτων. Μπορείτε επίσης να αγοράσετε αντίστροφη όσμωση και απιονισμένο νερό από το τοπικό κατάστημα κατοικίδιων ζώων, εάν δεν θέλετε να επενδύσετε μόνοι σας σε ένα πλήρες σύστημα. Θα εξαρτηθεί φυσικά από τις ατομικές σας ανάγκες δεξαμενής.

Η σημασία της κλίμακας pH

Εκτός από τη χλωραμίνη, το χλώριο και τα βαρέα μέταλλα, υπάρχουν και άλλα πράγματα που πρέπει να προσέξετε με το νερό του ενυδρείου σας. Το pH του νερού σας είναι πολύ σημαντικό για την υγεία και τη μακροζωία των ψαριών σας. Μπορείτε να ελέγξετε το pH του νερού σας χρησιμοποιώντας ένα κιτ δοκιμής νερού και συνιστάται να ελέγχετε όχι μόνο το νέο νερό που μπαίνει στη δεξαμενή αλλά το νερό που βρίσκεται ήδη στη δεξαμενή σας σε τακτική βάση. Οι μεγάλες διακυμάνσεις του pH μπορούν να προκαλέσουν βλάβη στα ψάρια και τη ζωή των φυτών σας σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, επομένως είναι σημαντικό να τις παρακολουθείτε.

Η κλίμακα pH μετρά πόσο όξινο ή αλκαλικό είναι το νερό σας. Κυμαίνεται από 1 έως 14, με το 7 να είναι η ουδέτερη μέση λύση. Διαφορετικά είδη ψαριών προτιμούν διαφορετικά εύρη pH, επομένως είναι ένας σημαντικός παράγοντας που πρέπει να λαμβάνεται υπόψη κατά την αποθήκευση μιας κοινοτικής δεξαμενής.

Η πιο σημαντική πτυχή που πρέπει να γνωρίζετε για την κλίμακα του pH είναι ότι είναι λογαριθμική. Αυτό σημαίνει ότι κάθε αριθμός στην κλίμακα είναι 10 φορές η διαφορά από τον αριθμό πριν από αυτόν. Αυτό μπορεί να κάνει τεράστια διαφορά για τα ψάρια σας και δεν αφήνει πολλά περιθώρια για λάθη. Εάν το ψάρι σας προτιμά ένα επίπεδο pH 7 και το νερό σας είναι 9, είναι 100 φορές πιο αλκαλικό από όσο θα έπρεπε. Εάν δοκιμάσετε τα επίπεδα pH σας και δεν είναι εκεί που θα έπρεπε, μην πανικοβληθείτε. Υπάρχουν πολλά χημικά διαλύματα που είναι διαθέσιμα στο κατάστημα ειδών κατοικίδιων ζώων που θα αυξήσουν ή θα μειώσουν το pH σας άμεσα. Υπάρχουν φυσικές ουσίες που αλλάζουν επίσης το pH του περιβάλλοντος νερού – όπως ορισμένα υποστρώματα – οπότε φροντίστε να κάνετε μερικούς επιπλέον ελέγχους pH εάν προσθέτετε κάποια νέα στοιχεία στη δεξαμενή σας.

Τι γίνεται με άλλες πηγές νερού;

Όλα αυτά μπορεί να ακούγονται σαν να είναι μια τεράστια ταλαιπωρία η χρήση του νερού της βρύσης. Αντίθετα, αφού οι περισσότεροι έχουν πρόσβαση σε αυτό, Το νερό της βρύσης είναι η καλύτερη επιλογή για χρήση στη δεξαμενή σας. Η χρήση μιας φυσικής πηγής νερού, όπως το νερό πηγής, το νερό της βροχής ή το νερό της λίμνης είναι κακή ιδέα για διάφορους λόγους. Ο κύριος λόγος είναι η επαφή με ρύπους. Όλο το νερό της βρύσης περνά από μια διαδικασία αποχέτευσης καθώς και φιλτράρεται μέσω του εδάφους που απομακρύνει το μεγαλύτερο μέρος της ρύπανσης από το νερό. Το νερό που έχει τραβηχτεί από μια λίμνη ή ένα βαρέλι βροχής δεν θα έχει υποστεί επεξεργασία με αυτόν τον τρόπο. Το νερό της πηγής μπορεί να είναι πιο καθαρό, ωστόσο, θα έχει επίσης μια ποικιλία από μέταλλα που μπορεί να επηρεάσουν τη συνολική ποιότητα του νερού για τα ψάρια σας.

Το εμφιαλωμένο νερό είναι μια άλλη κακή επιλογή για το γέμισμα μιας δεξαμενής ψαριών. Όχι μόνο αυτό θα είναι αρκετά ακριβό για μια δεξαμενή μεσαίου μεγέθους, αλλά το εμφιαλωμένο νερό συχνά δεν ρυθμίζεται και θα πρέπει να δοκιμάζεται πριν προστεθεί σε μια δεξαμενή. Για να μην αναφέρουμε πολλά εμφιαλωμένα ποτήρια νερού είναι επίσης εμπλουτισμένα με μέταλλα και πρόσθετα που θα μπορούσαν να είναι προβληματικά για τη δεξαμενή σας. Ο ασφαλέστερος και οικονομικότερος τρόπος δράσης είναι να χρησιμοποιήσετε το νερό της βρύσης σας που έχει επεξεργαστεί για το ενυδρείο σας με conditioner ή με μία από τις παραπάνω μηχανικές μεθόδους.

συμπέρασμα

Το νερό της βρύσης είναι το πιο χρησιμοποιούμενο νερό για ψάρια ενυδρείου. Είναι ελεύθερα διαθέσιμο και βολικό για τους περισσότερους ιχθυοφύλακες. Ωστόσο, το μεγαλύτερο μέρος της οικιακής παροχής νερού περιέχει ίχνη χημικών λόγω της διαδικασίας απολύμανσης. Μπορεί επίσης να υπάρχουν ίχνη μετάλλων και ορυκτών από σωλήνες και αποθήκευση νερού. Αυτά τα αντικείμενα πρέπει να φιλτράρονται πριν προσθέσετε το νερό της βρύσης στη δεξαμενή σας, καθώς δεν είναι υγιεινά για τα ψάρια σας. Ευτυχώς, είναι απλό και προσιτό να θεραπεύσετε το νερό της βρύσης σας χρησιμοποιώντας ένα κλιματιστικό για να το κάνετε ασφαλές στο ενυδρείο. Εκτός από το ότι είναι απαλλαγμένο από ρύπους, είναι επίσης πολύ σημαντικό να ελέγχετε τακτικά τα επίπεδα pH του νερού του ενυδρείου σας, προκειμένου να αποτρέπονται οι διακυμάνσεις που θα μπορούσαν να βλάψουν το περιβάλλον σας.

Αν σας αρέσει το παραπάνω άρθρο, εδώ είναι μερικά άλλα παρόμοια άρθρα που πρέπει να δείτε!

Μπορεί το Betta Fish να ζήσει στο νερό της βρύσης;

Καλύτερο ψάρι για δεξαμενή 5 γαλονιών

Μπορούν τα χρυσόψαρα να φάνε ανθρώπινη τροφή;

Τελευταία ενημέρωση στις 2022-11-01 στις 15:30 / Σύνδεσμοι συνεργατών / Εικόνες από το Amazon Product Advertising API

Schreibe einen Kommentar