Πότε να ανησυχείτε για τις κενώσεις του εντέρου

0
Πότε να ανησυχείτε για τις κενώσεις του εντέρου

Τα κακά μας δεν είναι κάτι που σε πολλούς από εμάς αρέσει να μιλάμε. Ωστόσο, αν ανησυχείτε για τις κενώσεις σας, αξίζει να το πείτε σε κάποιον. Οι ασυνήθιστες κινήσεις του εντέρου μπορεί να προκληθούν από σοβαρά προβλήματα υγείας που πρέπει να αντιμετωπιστούν. Παρακάτω είναι μερικά μόνο από τα προβλήματα με τα κόπρανα για τα οποία αξίζει να δείτε έναν γιατρό.

Προβλήματα με τα κακά Πότε πρέπει να ανησυχείτε για τις κενώσεις του εντέρου

Διάρροια που δεν υποχωρεί

Πολλοί από εμάς αντιμετωπίζουμε διάρροια κάποια στιγμή στη ζωή μας. Στομαχικά σφάλματα, τροφικές δηλητηριάσεις και τροφικές δυσανεξίες είναι μερικές από τις κοινές αιτίες.

Η διάρροια μπορεί να είναι επικίνδυνη γιατί μπορεί να μας εμποδίσει να απορροφήσουμε θρεπτικά συστατικά και να μας αφυδατώσει λόγω υπερβολικής απώλειας νερού. Για μεγάλο χρονικό διάστημα, αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει μεγάλη ζημιά στο σώμα μας.

Η διάρροια θα πρέπει να υποχωρήσει μετά από δύο ημέρες – ειδικά εάν χρησιμοποιείτε αντιδιαρροϊκά φάρμακα. Εάν επιμένει και δεν υπάρχει ξεκάθαρο έναυσμα, αξίζει να δείτε έναν γιατρό σχετικά με αυτό.

Τροφικές δυσανεξίες και αλλεργίες είναι μερικές από τις πιο κοινές αιτίες χρόνιας διάρροιας. Προσδιορίζοντας την τροφή που προκαλεί και κόβοντάς την από τη δίαιτα, θα μπορούσατε να διαπιστώσετε ότι η διάρροια σας υποχωρεί. Να είστε προσεκτικοί ότι τα φάρμακα ή τα συμπληρώματα μπορεί επίσης να είναι αιτία.

Δυσκοιλιότητα που δεν υποχωρεί

Πολλοί από εμάς αντιμετωπίζουμε επίσης δυσκοιλιότητα. Αυτό είναι συνήθως το αποτέλεσμα της μη λήψης αρκετών φυτικών ινών ή της μη αρκετής άσκησης, κάτι που μπορεί προσωρινά να οδηγήσει σε προβλήματα με την κένωση.

Η χρόνια δυσκοιλιότητα μπορεί να προκληθεί από άλλα θέματα όπως τροφικές δυσανεξίες, φαρμακευτική αγωγή ή πιο σοβαρά προβλήματα με το έντερο. Μια τέτοια δυσκοιλιότητα μπορεί να χρειαστεί να εξαλειφθεί με τακτικά καθαρτικά.

Εάν η δυσκοιλιότητα επιμένει για περισσότερες από τρεις εβδομάδες ή εάν έχετε λιγότερες από τρεις κενώσεις την εβδομάδα, γενικά αξίζει να επισκεφτείτε έναν γιατρό, καθώς αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε πιο σοβαρές επιπλοκές. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν καθαρτικά χωρίς συνταγή δεν λειτουργούν.

Αίμα στα κακά σου

Τα ασυνήθιστα χρωματιστά κακά μπορεί επίσης να είναι αιτία ανησυχίας. Εάν υπάρχει αίμα στα κακά σας, αυτό θα μπορούσε να αξίζει ιδιαίτερα να ανησυχείτε. Μπορεί απλώς να προκαλείται από αιμορροΐδες, ωστόσο θα μπορούσε επίσης να είναι ένα πιο σοβαρό πρόβλημα του εντέρου όπως ο καρκίνος του εντέρου. Ένα δείγμα κοπράνων θα μπορεί να προσδιορίσει ακριβώς ποιο είναι το πρόβλημα.

Τα συμπτώματα του καρκίνου του εντέρου συνήθως περιλαμβάνουν αίμα στα κόπρανα, διάρροια/δυσκοιλιότητα και πόνο στο στομάχι. Εάν εντοπιστεί έγκαιρα, ο καρκίνος του εντέρου μπορεί συχνά να αντιμετωπιστεί με επιτυχία. Αυτός ο οδηγός στο Check4Cancer εξηγεί περισσότερα σχετικά με τον τρόπο εξέτασης.

Άλλα συνοδά συμπτώματα

Οι ασυνήθιστες κινήσεις του εντέρου μπορεί να είναι ιδιαίτερα ανησυχητικές εάν συνοδεύονται από άλλα περίεργα συμπτώματα υγείας, όπως πυρετό, πόνο στο στομάχι ή υπερβολικό έμετο. Εάν αυτά τα συμπτώματα επιμείνουν περισσότερο από μία ημέρα, θα πρέπει να επισκεφτείτε έναν γιατρό.

Οποιοσδήποτε έντονος οξύς πόνος που συνοδεύει ασυνήθιστες κινήσεις του εντέρου θα μπορούσε να αξίζει να ζητήσετε αμέσως ιατρική βοήθεια. Θα πρέπει επίσης να δείτε έναν γιατρό εάν ο πόνος επιδεινώνεται προοδευτικά. Συνολικά, ο έντονος πόνος δεν είναι ποτέ καλό σημάδι.

Αποκάλυψη: Αυτή είναι μια επιλεγμένη ανάρτηση.

Schreibe einen Kommentar