Πόσο καλά λαμβάνετε κομπλιμέντα;

0
Πόσο καλά λαμβάνετε κομπλιμέντα;

Όλοι το έχουμε δει – την ψεύτικη σεμνότητα σε κάποιον που διαμαρτύρεται-πάρα-πολύ-σκέφτεται όταν του κάνουν κομπλιμέντα.

Απλώς επιδιώκετε να είστε φιλόφρονες απέναντί ​​τους και να πείτε κάτι ευγενικό, και γίνεται σου χτύπησε αμέσως, φαινομενικά αναπηδά από τον επιδιωκόμενο παραλήπτη.

Για μερικούς ανθρώπους, αυτό μπορεί να είναι μια πολύ σκόπιμη τακτική Αναζήτηση προσοχής – διαμαρτυρία μέσα ψεύτικη ταπεινοφροσύνη σχετικά με το ευγενικό σχόλιο που τους δίνεται, το οποίο στη συνέχεια οδηγεί αναπόφευκτα σε περαιτέρω ενίσχυση της καλοσύνης από τον ομιλητή.

Μερικές φορές, υπάρχει ένα γνήσια αδυναμία λήψης καλοσύνης, για πολλούς λόγους. Ίσως γνωρίζετε κάποιον που δεν έχει λάβει ποτέ καλά λόγια ή επιβεβαιώσεις και επομένως δεν γνωρίζει την αξία του. Δεν μπορούν να δουν το δικό τους το δικό καλοσύνη, πόσο μάλλον να μπορείς να λάβεις τα ευγενικά κομπλιμέντα κάποιου άλλου.

Αυτό είναι κάτι που συναντώ με κάποιες από τις ομάδες με τις οποίες συνεργάζομαι και με ραγίζει την καρδιά. Όταν οι άνθρωποι έχουν αρνητικές λέξεις εναντίον τους για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα που σχηματίζουν ένα σκληρό εξωτερικό κέλυφος, το σπάει για να τους επιτρέψει να βλέπουν τη δική τους ομορφιά και αξία θέλει χρόνο, συνέπεια και επιμονή.

Αυτό φυσικά αφορά το να είσαι γνήσιος.

λαμβάνοντας κομπλιμέντα σαν ένα βάζο με λουλούδιαΟι γνήσιοι άνθρωποι δεν είναι υπερβολικά σεμνοί ή καυχησιάρηδες. Δέχονται καλά τα κομπλιμέντα.

Γνήσιοι άνθρωποι είναι σίγουροι για τις δυνάμεις τους, και γνωρίζουν άνετα ποιοι είναι και τι μπορούν να κάνουν. Αυτό δεν είναι ούτε ψεύτικη σεμνότητα – «ω, πραγματικά, όχι, δεν ήταν τίποτα» – ούτε καυχησιολογία για υπερβολική αυτοπεποίθηση.

Είναι απλό, απλή ταπεινή και ρεαλιστική αξιολόγηση στις ικανότητές τους, με βάση την υγιή αυτογνωσία.

Εδώ μου συμβαίνουν μερικά παραδείγματα.

Είμαι μεγάλος θαυμαστής του Το Repair Shop, στην τηλεόραση. Είναι η τέλεια τηλεόραση άνεσης – παρακολουθώντας άριστα καταρτισμένους τεχνίτες να επισκευάζουν με αγάπη και με κόπο πολύτιμα οικογενειακά κειμήλια πραγματικής συναισθηματικής αξίας. Σημαίνει πολλά κουτάκια για μένα.

Αυτό που παρατηρώ είναι ότι οι τεχνίτες, όταν τους ευχαριστεί ο ευγνώμων και συχνά δακρυσμένος παραλήπτης, απλώς λένε

„Ευχαριστώ.“

Αυτοί είναι άριστα εκπαιδευμένοι, ειδικευμένοι και έμπειροι ειδικοί που έχουν εργαστεί πολύ και σκληρά για να αποκτήσουν το επίπεδο τεχνογνωσίας που τους επιτρέπει να κάνουν αυτό που κάνουν. Αυτοί γνωρίζουν τις δυνάμεις τουςκαι μπορούν απλά και ευγενικά να το κάνουν δεχτείτε ευχαριστώ χωρίς να προσθέσετε κανένα χαρακτηρισμό ή δικαιολογία. Και επειδή γνωρίζουν τις δυνάμεις τους και τι ΜΠΟΡΟΥΝ να κάνουν, είναι επίσης πιο ικανοί να δουν τι κάνουν κλίσηκαι ζητήστε από ένα συνάδελφο μέλος της ομάδας να χρησιμοποιήσει δικα τους μοναδικές δεξιότητες για την ολοκλήρωση της εργασίας.

Αυτό ενισχύει όμορφα το συνεργατική φύση του εξειδικευμένη ομαδική εργασία. Όταν ξέρεις τι μπορείς να κάνεις και το αποδέχεσαι, αλλά νιώθεις άνετα στο πετσί σου, είναι πιο εύκολο να δεις πού βρίσκεσαι πιο λιγο ικανός, και ως εκ τούτου να αναζητήσει τη βοήθεια και την υποστήριξη ενός άλλου. Στη συνέχεια, είναι ευλογημένοι επειδή είναι οι περιζήτητοι, γνωρίζοντας ότι έχουν δεξιότητες που χρειάζεστε.

Όλοι κερδίζουν.

Μια δεύτερη κατάσταση είναι σε παρόμοια γραμμή, καθώς εξετάζουμε πώς είμαστε λαμβάνω την ευγένεια και την εκτίμηση των άλλων.

Πόσο συχνά, όταν σας κάνουν κομπλιμέντο, απορρίπτετε το κομπλιμέντο με μια δικαιολογία ή ένα σχόλιο σχεδιασμένο να να το παίξω κάτω;

«Αυτό είναι ένα υπέροχο φόρεμα, φαίνεσαι πολύ ωραία σε αυτό» – «Τι παλιό; Τίποτα άλλο δεν ταιριάζει»

„Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθειά σας, δεν θα μπορούσα να το κάνω χωρίς εσάς“ – „Ω, δεν ήταν τίποτα, πραγματικά δεν έκανα πολλά.“

Καταλαβαίνετε την ιδέα.

Είμαι βέβαιος ότι και οι δύο έχετε χρησιμοποιήσει αυτού του είδους τις απαντήσεις – όλοι έχουμε κάνει – και ότι ήσασταν αποδεκτοί όταν προσπαθείτε να συγχαρείτε κάποιον άλλο.

Ίσως αντ ‚αυτού μπορούμε να επιλέξουμε απλά δεχτείτε το κομπλιμέντο με ένα ταπεινό και ευγενικό «ευχαριστώ» και επιλέξτε να απορροφήσετε αυτά τα καλά λόγια.

Επιστρέφω στις ομάδες με τις οποίες συνεργάζομαι και σε μερικούς από τους πολύτιμους ανθρώπους για τους οποίους τα καλά λόγια ξεχύνονται από πάνω τους σαν νερό πάνω από ξεροσπασμένο έδαφος.

Το να είσαι γνήσιος είναι επίσης σημαντικός εδώ – να βρίσκεις με συνέπεια και ευγένεια τρόπους να επιβεβαιώνεις ποιοι είναι και τι μπορούν να κάνουν αυτό είναι ρεαλιστικό και δίκαιο. Και να ελπίζουμε ότι με τον καιρό, αυτά τα καλά λόγια αρχίζουν να μουλιάζουν το σκληρό εξωτερικό περίβλημα με την αλήθεια τους και δημιουργούν μια αργή αφύπνιση στο άτομο ότι όντως αξίζουν και ότι έχουν πράγματι δυνάμεις και δεξιότητες να προσφέρουν.

Αυτή την εβδομάδα, λοιπόν, μην το φοβάστε ή να ντρέπεστε να είσαι αυτός που είσαι και να κάνεις καλά αυτό που κάνεις. Δεχτείτε τα κομπλιμέντα με ένα απλό ευχαριστώ και κάντε συγκεκριμένα κομπλιμέντα εύκολα και γενναιόδωρα.

Schreibe einen Kommentar