Πόσο ζυγίζουν οι δεξαμενές ψαριών;

0
Πόσο ζυγίζουν οι δεξαμενές ψαριών;

Εάν είστε στην αγορά για να προσθέσετε μια δεξαμενή ψαριών στο σπίτι σας, ίσως αναρωτιέστε πώς το ενυδρείο μπορεί να ταιριάζει στην υπάρχουσα διάταξη του δωματίου σας. Οι δεξαμενές ψαριών είναι διαθέσιμες σε σχεδόν οποιοδήποτε μέγεθος μπορείτε να φανταστείτε, που κυμαίνονται από μικροσκοπικές δεξαμενές ραφιών 2 γαλονιών έως τεράστιες δεξαμενές 200 γαλονιών που απαιτούν το δικό τους έπιπλο. Υπάρχουν προφανή οφέλη από την επιλογή ενός μεγάλου ενυδρείου, το κύριο σημείο είναι ότι θα μπορείτε να εκτρέφετε περισσότερα και μεγαλύτερα ψάρια. Όταν σχεδιάζετε τη νέα σας προσθήκη, θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας περισσότερα από το αποτύπωμα του ενυδρείου σας. Το βάρος του ενυδρείου σας θα παίξει επίσης σημαντικό παράγοντα για να αποφασίσετε τι μέγεθος μπορείτε να φιλοξενήσετε. Οι δεξαμενές ψαριών είναι εκπληκτικά βαριές και σίγουρα δεν θα θέλετε να τοποθετήσετε μια βαριά δεξαμενή σε ένα τραπέζι ή ράφι που μπορεί να μην μπορεί να αντέξει το βάρος. Εάν ένα τραπέζι καταρρεύσει κάτω από τη δεξαμενή σας, θα υποστεί σοβαρή ζημιά στο νερό, για να μην αναφέρουμε την απώλεια της επένδυσής σας στο ενυδρείο.

Λοιπόν, πόσο ζυγίζουν οι δεξαμενές ψαριών; Αρχικά, 1 γαλόνι νερού σε θερμοκρασία δωματίου θα ζυγίζει περίπου 8,34 λίβρες. Το υπόλοιπο βάρος θα εξαρτηθεί από πολλές μεταβλητές, όπως το μέγεθος του ενυδρείου σας, είτε είναι γυαλί είτε ακρυλικό, και υποστρώματος της επιλογής σας, και διακοσμητικά είδη.

Ωστόσο, ο τυπικός κανόνας μέτρησης είναι ότι το ενυδρείο σας θα ζυγίζει περίπου 10 λίβρες ανά γαλόνι (αυτό το μέτρο προορίζεται να περιλαμβάνει τη δεξαμενή και το νερό και τίποτα άλλο). Αυτό μπορεί να ακούγεται πολύ βαρύ, αλλά πιθανότατα δεν προκαλεί έκπληξη εάν έχετε ποτέ κουβαλήσει έναν κουβά με γαλόνι νερό ή έχετε σηκώσει μια άδεια γυάλινη δεξαμενή ψαριών. Αυτό είναι σίγουρα κάτι σημαντικό για το οποίο πρέπει να σχεδιάσετε, ειδικά αν θέλετε να τοποθετήσετε μια μεγάλη δεξαμενή 100+ γαλονιών – η οποία θα ζυγίζει πάνω από 1.000 λίβρες. Θα θελήσετε να βεβαιωθείτε ότι έχετε τα κατάλληλα έπιπλα και υποστήριξη δαπέδου για να αναλάβετε μια δεξαμενή ψαριών αυτού του μεγέθους. Για να σας βοηθήσουμε να φανταστείτε καλύτερα τι μέγεθος ενυδρείου μπορείτε να φιλοξενήσετε με βάση το βάρος, ας ρίξουμε μια ματιά στο τι μπορεί να χρειαστείτε για την υποστήριξη μικρών, μεσαίων και μεγάλων ενυδρείων στο σπίτι.

Μικρά Ενυδρεία

Τα μικρά ενυδρεία είναι πιθανώς η μεγαλύτερη γκάμα, καθώς υπάρχουν μικροσκοπικά κιτ δεξαμενών επιφάνειας εργασίας που πωλούνται στην περιοχή των 2 γαλονιών ή λιγότερο. Αυτές οι εξαιρετικά μικρές δεξαμενές δεν συνιστώνται για αρχάριους, παρά το τι μπορεί να έχετε την τάση να πιστεύετε, επειδή είναι εξαιρετικά δύσκολο να διατηρηθεί η υγιής ποιότητα του νερού με τόσο μικρό όγκο. Εξαιτίας αυτού, μια μικρή δεξαμενή μπορεί επίσης να θεωρηθεί ως δεξαμενή 5, 10 ή 15 γαλονιών – μεγέθη δεξαμενών που συνιστώνται συχνότερα για αρχάριους.

Μέγεθος δεξαμενής (γαλόνια) Εκτιμώμενο βάρος μόνο με νερό (λίβρες)
2 γαλόνια 20+ λίβρες
5 γαλόνια 50+ λίβρες
10 γαλόνια 100+ λίβρες
15 γαλόνια 150+ λίβρες

Σε αυτό το στάδιο, θα πρέπει να είστε εντάξει με την τοποθέτηση μιας από αυτές τις δεξαμενές ψαριών μικρότερου μεγέθους οπουδήποτε στο σπίτι σας. Αυτά που βρίσκονται στο μεγαλύτερο άκρο του φάσματος (10-15 γαλόνια) πιθανότατα θα χρειάζονταν τη δική τους βάση ή ειδικό τραπέζι – που θα προσθέσει στο συνολικό βάρος σε αυτήν την περιοχή. Ωστόσο, αυτό είναι πιθανό να μην είναι αρκετό βάρος για να προκαλέσει δομικά προβλήματα. Υπάρχουν πολλά έπιπλα που ζυγίζουν περισσότερο από ένα μικρό ενυδρείο, επομένως οποιοδήποτε από αυτά τα μεγέθη θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στον επάνω όροφο του σπιτιού σας χωρίς να ανησυχείτε για τη σταθερότητα. Οι εκτιμήσεις βάρους για αυτά τα μεγέθη είναι πιθανώς στο κάτω άκρο, επειδή θα πρέπει επίσης να προσθέσετε το βάρος του υποστρώματος, το φωτισμό και το επιπλέον υλικό και τυχόν πρόσθετα αντικείμενα που τοποθετείτε στη δεξαμενή.

Μεσαία ενυδρεία

Τα μεσαίου μεγέθους ενυδρεία αρχίζουν να εισχωρούν σε περιοχές με βαριά ανύψωση, αν και δεν θα χρειαστεί να ανησυχείτε για δομικά προβλήματα στο σπίτι σας. Ένα μεσαίο ενυδρείο θα έπεφτε πιθανότατα στην περιοχή των 20-40 γαλονιών. Σε αυτό το στάδιο, εξετάζετε ενυδρεία που θα απαιτήσουν τα δικά τους έπιπλα ή στήσιμο. Υπάρχουν πολλά out-of-the-box κιτ διαθέσιμα από καταστήματα με ψάρια που θα συνοδεύονται από βάση κατάλληλη για το βάρος της δεξαμενής.

Μέγεθος δεξαμενής (γαλόνια) Εκτιμώμενο βάρος μόνο με νερό (λίβρες)
20 γαλόνια 200+ λίβρες
25 γαλόνια 250+ λίβρες
30 γαλόνια 300+ λίβρες
40 γαλόνια 400+ λίβρες

Μεγάλα έως εξαιρετικά μεγάλα ενυδρεία

Οι μεγαλύτερες δεξαμενές, οι οποίες συχνά προορίζονται να στεγάσουν μεγάλα είδη και δεξαμενές υφάλων και να γίνουν εξέχουσα θέση στο σπίτι σας, απαιτούν λίγη ιδιαίτερη σκέψη πριν τις εγκαταστήσετε. Εκτός από το ότι είναι εξαιρετικά βαριές όταν γεμίσουν, αυτές οι δεξαμενές είναι επίσης εξαιρετικά βαριές όταν είναι άδειες. Πιθανότατα θα χρειαστείτε κάποια εξωτερική βοήθεια για να μετακινήσετε τη δεξαμενή στην επιθυμητή θέση. Επίσης, το υπόστρωμα που απαιτείται για την πλήρωση αυτών των μεγάλων δεξαμενών – και επίσης το πρόσθετο βάρος ζωντανών πετρωμάτων και αγκυρίων σκυροδέματος για κοράλλια στην περίπτωση δεξαμενών υφάλων – σημαίνει ότι αναζητάτε μια πολύ μεγαλύτερη επένδυση βάρους.

Μέγεθος δεξαμενής (γαλόνια) Εκτιμώμενο βάρος μόνο με νερό (λίβρες)
55 550+ λίβρες
65 650+ λίβρες
75 750+ λίβρες
90 900+ λίβρες
125 1200+ λίβρες
150 1500+ λίβρες

Όπως μπορείτε να δείτε, σε αυτά τα μεγέθη το βάρος μπορεί να φτάσει σε εκπληκτικά υψηλά νούμερα. Για αυτές τις δεξαμενές, θα θελήσετε να συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία για να αξιολογήσετε την κατάσταση της δομής του σπιτιού σας. Ποια κατεύθυνση τρέχουν οι υποστηρίξεις σας; Τι είδους δάπεδα έχετε; Ποιο θα είναι το πρόσθετο βάρος του ντουλαπιού του ενυδρείου;

Για πολλούς ανθρώπους, αυτές οι δεξαμενές είναι μια εξαιρετική επιλογή για το ισόγειο, όπου υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα να έχουν στιβαρή υποστήριξη. Τα τελειωμένα υπόγεια είναι επίσης μια εξαιρετική ιδέα, καθώς έχουν μια σταθερή βάση από σκυρόδεμα για να υποστηρίξουν το επιπλέον φορτίο. Αξίζει επίσης να αναφέρουμε ότι η διατήρηση της μεγάλης δεξαμενής ψαριών σας στο ισόγειο σημαίνει λιγότερη μυϊκή εργασία όταν μετακινείστε στη δεξαμενή, τα έπιπλα και το νερό για τη διαδικασία εγκατάστασης. Όσο λιγότερος χρόνος αφιερώνεται στην πλοήγηση στις σκάλες όταν κάνετε ελιγμούς σε μια δεξαμενή αυτού του αναστήματος, τόσο το καλύτερο!

Δεξαμενή ενυδρείου σε στυλ υποβρύχιου φυσικού τοπίου με μια ποικιλία από υδρόβια φυτά και παρασυρόμενο ξύλο μέσα.

Προσαρμοσμένα ενυδρεία

Λόγω του έντονου βάρους και των απαιτήσεων υποστήριξης για μεγαλύτερες δεξαμενές, πολλοί άνθρωποι επιλέγουν προσαρμοσμένα ενυδρεία. Η συνεργασία με έναν επαγγελματία για την ανάλυση του χώρου σας και τη δημιουργία μιας μοναδικής δεξαμενής που ταιριάζει στη διάταξή σας μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μεγιστοποιήσετε το μέγεθος της δεξαμενής σας χωρίς να διακινδυνεύσετε σοβαρές ζημιές. Τα προσαρμοσμένα ενυδρεία μπορούν να έρθουν σε κάθε είδους μοναδικά μεγέθη και σχήματα και συχνά ενσωματώνονται στο σπίτι με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι εγγυημένα δομικά σταθερά.

Άλλοι Παράγοντες

Υπάρχουν μερικοί άλλοι παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν προσπαθείτε να επιτύχετε ένα ιδανικό βάρος για το ενυδρείο σας. Εάν προσπαθείτε να ξυρίσετε λίγο βάρος για να χωρέσετε ένα ενυδρείο στο σπίτι σας, εξετάστε μερικές από αυτές τις επιλογές.

Ο τύπος του υλικού από το οποίο είναι κατασκευασμένο το ενυδρείο σας θα επηρεάσει το βάρος της συνολικής δεξαμενής. Για παράδειγμα, οι ακρυλικές δεξαμενές ζυγίζουν λίγο λιγότερο από το γυαλί και συχνά μοιάζουν πολύ οπτικά. Επίσης, λάβετε υπόψη το πάχος της δεξαμενής. Ενώ το παχύτερο γυαλί μπορεί να κάνει το ενυδρείο σας πιο ανθεκτικό και ασφαλές, το κάνει επίσης βαρύτερο! Είναι καλή ιδέα να συγκρίνετε τις μεμονωμένες μετρήσεις κάθε δεξαμενής που εξετάζετε πριν κάνετε την αγορά σας.

Το υπόστρωμα που θα επιλέξετε θα επηρεάσει επίσης το βάρος του ενυδρείου σας. Τα χοντρά χαλίκια και τα μεγάλα πέτρινα υποστρώματα είναι συχνά – αλλά όχι πάντα – βαρύτερα από τη λεπτόκοκκη άμμο ή χώμα. Τούτου λεχθέντος, μπορεί να χρειαστείτε περισσότερο από το λεπτό υπόστρωμα για να καλύψετε το κάτω μέρος της δεξαμενής σας από ό,τι για μεγάλο χαλίκι. Τα περισσότερα υποστρώματα πωλούνται κατά βάρος, επομένως θα μπορείτε να το συνυπολογίσετε στην απόφασή σας από την αρχή. Υπάρχουν και μερικά ηλεκτρονικές αριθμομηχανές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να υπολογίσετε πόσο υπόστρωμα θα χρειαστείτε και το πιθανό βάρος. Η συνήθης σύσταση για το βάθος του υποστρώματος είναι περίπου 2 ίντσες.

Το γλυκό νερό και το αλμυρό νερό θα έχουν επίσης ελαφρώς διαφορετικά βάρη το ένα από το άλλο. Αυτό προέρχεται κυρίως από το γεγονός ότι οι εγκαταστάσεις θαλασσινού νερού, ειδικά των υφάλων, θα απαιτούν πολύ περισσότερο εξοπλισμό από μια βασική δεξαμενή γλυκού νερού. Για παράδειγμα, μια βασική δεξαμενή υφάλου θα χρειαστεί να φιλοξενήσει θερμάστρες, ψύκτες, skimmers πρωτεΐνης, ειδικά φώτα ανάπτυξης και πολλά άλλα. Όλος ο προστιθέμενος εξοπλισμός είναι πιθανό να προσθέσει περισσότερο χώρο και βάρος στο ενυδρείο σας.

συμπέρασμα

Όταν σχεδιάζετε να προσθέσετε ένα ενυδρείο στο σπίτι σας, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη το συνολικό βάρος της εγκατάστασης σας πριν αγοράσετε οποιοδήποτε εξοπλισμό. Τα ενυδρεία μπορούν να γίνουν βαριά πολύ γρήγορα και αν η τοποθεσία που επιλέξατε δεν μπορεί να υποστηρίξει με ασφάλεια το βάρος της δεξαμενής σας, θα κινδυνεύσετε να βλάψετε το σπίτι και τα ψάρια σας. Τα μικρότερα ενυδρεία είναι εξαιρετικά για τους περισσότερους χώρους και υπάρχει μια ποικιλία από βάσεις και ντουλάπια δεξαμενών ψαριών που διατίθενται από καταστήματα προμηθειών ψαριών που φιλοξενούν όλα τα πιο κοινά μεγέθη δεξαμενών ψαριών.

Εάν αγοράζετε μια μεγάλη δεξαμενή ψαριών, είναι πάντα καλή ιδέα να συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία πριν από την εγκατάσταση, απλώς για να βεβαιωθείτε ότι η τοποθεσία μπορεί να χειριστεί το πρόσθετο βάρος της δεξαμενής. Δεδομένου ότι μια δεξαμενή ψαριών 180 γαλονιών μπορεί να ζυγίζει πάνω από έναν τόνο, αξίζει σίγουρα να διερευνηθεί η δομική ακεραιότητα του περιβάλλοντος χώρου και της επιφάνειας του δαπέδου. Ευτυχώς, υπάρχουν επίσης πολλές επιλογές για προσαρμοσμένες δεξαμενές ψαριών, οι οποίες είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους θέλουν να βελτιστοποιήσουν το χώρο τους για την καλύτερη δυνατή δεξαμενή. Το να αφιερώσετε χρόνο για να εξετάσετε το βάρος της δεξαμενής ψαριών σας πριν την εγκατάσταση θα αξίζει τον κόπο για ένα ασφαλές και βιώσιμο οικιακό ενυδρείο.

Αν σας αρέσει το παραπάνω άρθρο, εδώ είναι μερικά άλλα παρόμοια άρθρα που πρέπει να δείτε!

Τι κοστίζει η συντήρηση μιας δεξαμενής ψαριών;

Πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζετε τη δεξαμενή ψαριών σας;

Είναι καλή ιδέα μια δεξαμενή ψαριών στο δωμάτιο ενός παιδιού;

Schreibe einen Kommentar