Προσαρμογή ενός βαρετού βιβλίου/σημειωματάριου | Μις Σιναπόσπορος

0
Προσαρμογή ενός βαρετού βιβλίου/σημειωματάριου | Μις Σιναπόσπορος

Στις διακοπές των Χριστουγέννων, ήθελα να αφιερώσω λίγο χρόνο για δημιουργικό παιχνίδι. Είναι ένας μαιανδρισμός που δεν έχει πραγματικό σκοπό αλλά σχεδόν πάντα καταλήγει να είναι παραγωγικός. Κοιτούσα τα σκίτσα μου σε ένα σωρό δίπλα στο γραφείο μου και αποφάσισα ότι ήρθε η ώρα να κάνω κάτι με αυτά τα μαύρα, τεχνητά δερμάτινα καλύμματα. Ξέρω, για μερικούς ανθρώπους, το εξωτερικό ενός βιβλίου σκίτσων ή σημειωματάριου δεν είναι μεγάλη υπόθεση, αλλά έχω διαπιστώσει ότι η αισθητική είναι σημαντική για μένα όταν πρόκειται για δημιουργική εργασία. Εάν ένα τετράδιο σκίτσων ταιριάζει με το στυλ μου, είναι πιο ευχάριστο να δουλεύω. Το άλλο άκρο αυτού του φάσματος είναι αν ένα βιβλίο σκίτσων είναι πολύ ακριβό και αισθάνεται πολύ πολύτιμο, τότε δεν είμαι τόσο ελεύθερος σε αυτό. Πίεσα πάρα πολύ τον εαυτό μου για να κάνω «καλή δουλειά» ότι ο σκοπός του βιβλίου σκίτσων, που είναι η εξάσκηση, το παιχνίδι και το πείραμα, χάνεται κυρίως. Έτσι, μια καλή λύση είναι να αγοράσετε ένα φτηνό τετράδιο σκίτσων στο οποίο μπορώ να δουλέψω εγκαταλείψει, προσαρμόζοντάς το έτσι ώστε να είναι ακαταμάχητο στη χρήση.

Έβγαλα όμορφα χαρτιά, υφάσματα, κορδέλες, ψαλίδια και κόλλα και άρχισα να παίζω. Ήταν κυρίως πειραματικό αλλά το αποτέλεσμα ήταν επιτυχημένο. Μου άρεσε το πώς αποδείχθηκε και ένιωσα έμπνευση να ξεκινήσω να δουλεύω σε ένα τετράδιο σκίτσων που είχε παραμεληθεί για μερικούς μήνες. Πάντα έβγαζα το χέρι στο τετράδιο με το ναυτικό εξώφυλλο και τον προσαρμοσμένο μαρκαδόρο κορδέλας.

Τώρα αυτά τα τετράδια σκίτσων, τα οποία κοστίζουν λιγότερο από 4,00 $/το καθένα στην πώληση, είναι απολύτως τέλεια. Είναι πλέον ο σωστός συνδυασμός του να είναι όμορφοι αλλά όχι υπερβολικά πολύτιμοι. Έκτοτε σχεδιάζω καθημερινά σε αυτά – μεταπτυχιακές σπουδές, σκίτσα ζωής, «σπίτι» για μαθήματα τέχνης και 1-2 λεπτά μελέτες χειρονομιών, που μπορούν να γεμίσουν σελίδες αρκετά γρήγορα.

Προσάρμοσα μερικά τετράδια σχεδίων, κάνοντας το καθένα μοναδικό, χρησιμοποιώντας ένα μείγμα από βαρύ χαρτί και υπολείμματα υφάσματος.

Κάλυψα μερικά διαφορετικά είδη βιβλίων σκίτσων, αλλά αυτό που χρησιμοποίησα για το εκπαιδευτικό βίντεο είναι από το Hobby Lobby. Το αγόρασα σε ένα πακέτο των δύο που έχουν κανονική τιμή 14,99 $, αλλά ήταν σε έκπτωση 50%. Αυτό έκανε το κόστος ενός βιβλίου σκίτσων κάτω από $4,00 και χρησιμοποίησα υφάσματα, χαρτιά και κορδέλες που είχα ήδη στα χέρια μου.

Είναι μια μεγάλη μεταμόρφωση…

προσαρμογή ενός βιβλίου σχεδίων | υλικά του έργου

 • Sketchbook ή notebook (αγόρασα ΑΥΤΟ το ζευγάρι τετράδια σκίτσων σε πώληση για λίγο λιγότερο από $4/κάθε)
 • Ναί! Επικόλληση
 • Ματ μεσαίο
 • Κόλλα LineCo Neutral Ph
 • Ψαλίδι (ΑΥΤΑ ΤΑ είναι τα αγαπημένα μου)
 • Επίπεδη συνθετική βούρτσα (3/4″ – 1″)
 • Άκαμπτο μαχαίρι στόκου για εφαρμογή πάστας
 • Χαρτιά (αυτά πρέπει να είναι στην πιο χοντρή πλευρά.) Χρησιμοποιώ Wanderlust Paper Co χαρτιά για αυτό το έργο, αλλά παχύ χαρτί περιτυλίγματος, δείγμα ταπετσαρίας ή χαρτί scrapbooking θα λειτουργήσουν.
 • Ύφασμα (για τη ράχη) – Χρησιμοποίησα υπολείμματα που είχα από μεγαλύτερα έργα ραπτικής
 • Κορδέλες – Μου αρέσουν οι υφαντές ζακάρ κορδέλες. Έχω αγοράσει τα περισσότερα από τα δικά μου Rosemilleαλλά ΑΥΤΟ το κατάστημα Etsy φέρει μερικές από τις ίδιες κορδέλες.

προσαρμογή ενός βιβλίου σχεδίων | βίντεο φροντιστήριο

Αυτό είναι ένα από αυτά τα σεμινάρια που είναι απλώς πιο εύκολο να δείξετε πώς να το φτιάξετε σε ένα βίντεο αντί να το εξηγήσετε. Υπάρχουν μερικά περίεργα κομμάτια, όπως η κόλληση σε έναν νέο σελιδοδείκτη κορδέλας και η τοποθέτηση του υφάσματος στη ράχη, αλλά η προσαρμογή ενός βιβλίου σκίτσων είναι ένα πολύ εύκολο έργο…

προσαρμογή ενός βιβλίου σχεδίων | πρόσθετες συμβουλές

Αυτό είναι το είδος του έργου που δεν έχει σωστό ή λάθος τρόπο. Μπορείτε να κάνετε προσαρμογές, αντικαταστάσεις και πειράματα. Απλώς έτσι το έκανα. Αλλά, εδώ είναι μερικές συμβουλές που έμαθα στην πορεία που μπορεί να είναι χρήσιμες καθώς παίζετε…

 • Μπορείτε να αντικαταστήσετε το Matte Medium με μια κόλλα decoupage όπως το Mod Podge.
 • Αν δεν έχετε Ναι! Επικόλληση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε Matte Medium ή Mod Podge για να κολλήσετε το χαρτί και το ύφασμα. Για μένα, έκανε το χαρτί να ζαρώσει, οπότε πέρασα στο Ναι! Επικόλληση.
 • Ναί! Η πάστα είναι παχύρρευστη, επομένως χρησιμοποιείται καλύτερα κάτω από υφάσματα και χαρτί που είναι πιο χοντρά. Εάν χρησιμοποιείτε ελαφρύ βαμβάκι ή λεπτό χαρτί, απλώς χρησιμοποιήστε το Matte Medium ως κόλλα. Κάλυψα ένα σημειωματάριο είναι βαμβακερό καπιτονέ ύφασμα και αυτό χρησιμοποίησα.
 • Βεβαιωθείτε ότι σας αρέσει το χαρτί στο βιβλίο σκίτσων και θα λειτουργήσει για τα μέσα που χρησιμοποιείτε. Ένα σκίτσο που έχω είναι τρομερό για μελάνι και ακουαρέλες, που μου αρέσει να χρησιμοποιώ, οπότε θα το τελειώσω και μετά δεν θα πάρω άλλο. Τα τετράδια σκίτσων αξίας 4,00 $ που παρουσιάζω στο βίντεο έχουν πολύ καλό χαρτί για μελάνι, γραφίτη και ελαφριά πλύση και κάνουν καλή δουλειά για τον τρόπο που θέλω να τα χρησιμοποιήσω.
 • Ενώ ένα βιβλίο με άκαμπτο εξώφυλλο και δεμένη ράχη είναι το πιο εύκολο να καλυφθεί, κάλυψα ένα σπειροειδές σημειωματάριο και δείχνω πώς το έκανα στο βίντεο.

Εκτός από αυτό, θα σας παρότρυνα να διασκεδάσετε με αυτό και να μαζέψετε χαρτιά, υφάσματα και κορδέλες που σας κάνουν να χαμογελάτε. Η συγκέντρωση των αγαθών με έκανε να χαμογελάσω και τα σκίτσα που δούλεψα με κάνουν επίσης να χαμογελάω. Κάλυψα δύο που χρησιμοποιώ αυτήν τη στιγμή, αλλά, ενώ είχα όλα τα υλικά έξω, κάλυψα μερικά άλλα τετράδια σκίτσων για να τα κρατήσω ως αποθεματικό.

Όπως είπα στην αρχή αυτής της ανάρτησης, έτσι λειτουργεί για μένα το δημιουργικό παιχνίδι. Η κάλυψη ενός βιβλίου σκίτσων μετατρέπεται σε μια σεζόν καθημερινής σχεδίασης, ενός βίντεο YouTube, μιας ανάρτησης ιστολογίου και περισσότερων βιβλίων. Ελπίζω ότι η προσαρμογή του δικού σας βιβλίου σκίτσων θα έχει παρόμοια επίδραση σε εσάς και στη δημιουργική σας εργασία και παιχνίδι…

Schreibe einen Kommentar