Προετοιμασία παιδιών με δεξιότητες πραγματικού κόσμου μέσω της Ed-Tech

0
Προετοιμασία παιδιών με δεξιότητες πραγματικού κόσμου μέσω της Ed-Tech

Εικόνα Πηγή

Υπάρχουν πολλές χρήσεις της τεχνολογίας σήμερα που βελτιώνουν την κοινωνία μας και τον τρόπο που ζούμε τη ζωή μας, αλλά μια μορφή τεχνολογίας που έχει ιδιαίτερα σημαντικό αντίκτυπο είναι η τεχνολογία ed-tech. Όταν τα παιδιά είναι νεότερα, είναι πιο δεκτικά στο να μάθουν νέα πράγματα και δεξιότητες που θα τα επηρεάσουν καθώς μεγαλώνουν και εισέρχονται στην κοινωνία ως ενήλικες.

Οι εκπαιδευτικές τεχνολογίες επιτρέπουν στα παιδιά να μάθουν πράγματα σε ένα εντελώς νέο επίπεδο, διευρύνοντας το μυαλό και τις δυνατότητές τους. Οι πρακτικές εφαρμογές από μόνες τους καθιστούν την τεχνολογία ed-tech ένα εξαιρετικά πολύτιμο εργαλείο στην τάξη, αλλά αυτές οι τεχνολογίες μπορούν επίσης να ενισχύσουν τις δεξιότητες των παιδιών καθώς και τη συναισθηματική και πολιτισμική επίγνωση και ευφυΐα τους, κάτι που μπορεί να τα προετοιμάσει καλύτερα για πραγματικές καταστάσεις και σενάρια.

Δεξιότητες πραγματικού κόσμου Τα παιδιά μπορούν να κερδίσουν από τη χρήση της Ed-Tech

Οι εκπαιδευτικές τεχνολογίες ανοίγουν νέους δρόμους για όλους τους μαθητές, ανεξάρτητα από την ηλικία τους. Αλλά η χρήση της τεχνολογίας ed-tech με μικρότερα παιδιά είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς μπορεί να τους βοηθήσει να προετοιμαστούν καλύτερα για τον πραγματικό κόσμο. Στο παρελθόν, οι απόφοιτοι έχουν συχνά παραπονεθεί ότι ενώ ήταν χρήσιμο να μάθουν πρακτικές δεξιότητες στα νεότερα τους χρόνια, δεν τους έλειπε η εκπαίδευση που χρειάζονταν για να τους προετοιμάσουν για πιο ρεαλιστικές καταστάσεις του πραγματικού κόσμου.

Η τεχνολογία Ed-tech δίνει πλέον τη δυνατότητα στους μαθητές να βελτιώσουν τόσο τις βασικές τους δεξιότητες όσο και τις πιο προηγμένες δεξιότητες που είναι απαραίτητες για την επιτυχία στη σημερινή κοινωνία. Το να είσαι λειτουργικός ενήλικας δεν σημαίνει μόνο να γνωρίζεις να διαβάζεις και να γράφεις και να εκτελείς βασικά μαθηματικά, αλλά έχει να κάνει με την ευφυΐα και την επίγνωση για να χειρίζεσαι και ορισμένες καταστάσεις. Ο χρηματοοικονομικός γραμματισμός, η συναισθηματική νοημοσύνη, η πολιτισμική επίγνωση και η διαχείριση του άγχους είναι όλα από τα πράγματα που είναι βασικές δεξιότητες που πρέπει να έχεις και είναι εκπληκτικά -ή ίσως όχι τόσο εκπληκτικά- οφέλη από την πρόσβαση στην εκπαιδευτική τεχνολογία σε νεαρή ηλικία.

Γνώση οικονομικών

Πολλοί ενήλικες σήμερα παραδέχονται ότι δεν είχαν πρόσβαση σε ποιοτική χρηματοοικονομική εκπαίδευση όταν ήταν νεότεροι, με αποτέλεσμα να έχουν φτωχό οικονομικό αλφαβητισμό. Και σε πολλές περιπτώσεις, αυτό ήταν συχνά επειδή οι εκπαιδευτικοί απλώς δεν είχαν τα απαραίτητα εργαλεία για να εκπαιδεύσουν σωστά τα παιδιά σχετικά με τα οικονομικά. Ωστόσο, οι μαθητές σήμερα μαθαίνουν να γίνονται πολύ πιο μορφωμένοι οικονομικά με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών τεχνολογιών. Υπάρχουν πολλές διαθέσιμες εφαρμογές και εργαλεία που επιτρέπουν στα παιδιά να κατανοήσουν καλύτερα τη διαχείριση χρημάτων και χρημάτων.

Συναισθηματική νοημοσύνη

Η συναισθηματική νοημοσύνη είναι μια σημαντική δεξιότητα για την ανάπτυξη των παιδιών, καθώς μπορεί να τα βοηθήσει να γίνουν υγιείς επικοινωνιακοί, αλλά μπορεί επίσης να τα βοηθήσει διαχειρίζονται καλύτερα τα συναισθήματά τους και αγχωτικές καταστάσεις. Παρόλο που είναι σημαντική η συζήτηση κατ‘ ιδίαν με τα παιδιά σχετικά με τα συναισθήματά τους και τον τρόπο αναγνώρισης και διαχείρισής τους, πολλές εκπαιδευτικές εφαρμογές και εργαλεία είναι διαθέσιμα για να μάθουν τα παιδιά να κατανοούν και να διαχειρίζονται καλύτερα τα συναισθήματά τους επίσης.

Το να έχουν υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη δεν είναι μόνο χρήσιμο καθώς μεγαλώνουν και βρίσκονται σε στρεσογόνες καταστάσεις ως ενήλικες, αλλά μπορεί επίσης να βοηθήσει τα παιδιά να αντιμετωπίσουν τρομακτικές καταστάσεις ή καταστάσεις που προκαλούν άγχος ενώ είναι ακόμη μικρά. Επισκέψεις σε γιατρό ή οδοντίατρο, για παράδειγμα, μπορεί να είναι πολύ τρομακτικό και δύσκολο για μερικά παιδιά. Χρησιμοποιώντας ορισμένες εκπαιδευτικές τεχνολογίες, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί μπορούν να βοηθήσουν τους μαθητές να μάθουν να αντιμετωπίζουν καλύτερα αυτά τα σενάρια.

Πολιτιστική Συνείδηση

Ορισμένες εκπαιδευτικές τεχνολογίες, όπως η εικονική πραγματικότητα (VR), μπορούν ακόμη και να βοηθήσουν τα παιδιά να αποκτήσουν μεγαλύτερη πολιτιστική επίγνωση και ενσυναίσθηση. Όσο περισσότερα παιδιά γνωρίζουν και καταλαβαίνουν για τον κόσμο, τόσο πιο ευγενικά, ανοιχτά και αποδεκτά είναι. Η τεχνολογία Ed-tech όπως η VR επιτρέπει στους μαθητές να εξερευνήσουν άλλες χώρες και πολιτισμούς χωρίς να φύγουν από το σπίτι ή την τάξη. Αυτό τους επιτρέπει να μάθουν για άτομα και μέρη διαφορετικά από αυτά στα οποία διαφορετικά δεν θα είχαν πρόσβαση, γεγονός που βελτιώνει την ικανότητά τους να συμπάσχουν και να σέβονται τους άλλους.

Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και Επαγγελματική Ετοιμότητα

Η τεχνολογία Ed-tech είναι επίσης σημαντική στους βαθμούς K–12 για να τους βοηθήσει να προετοιμαστούν για την τριτοβάθμια εκπαίδευση και τις μελλοντικές σταδιοδρομίες. Όταν οι μαθητές φτάσουν στο κολέγιο ή εισέλθουν στον πραγματικό κόσμο ως ενήλικες που αναζητούν επαγγελματική σταδιοδρομία, αναμένεται γενικά να έχουν υψηλό επίπεδο εμπειρίας με την τεχνολογία και τις δοκιμές. Οι εκπαιδευτικές τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται στο δημοτικό, το γυμνάσιο και το γυμνάσιο μπορούν να βελτιωθούν προετοιμάστε τους για τις προχωρημένες εξετάσεις και εξετάσεις που θα αντιμετωπίσουν τόσο στο κολέγιο όσο και στην απόκτηση ορισμένων σταδιοδρομιών, όπως αυτές της νομικής και της ταχυδρομικής βιομηχανίας.

Τυλίγοντας

Από πολλές απόψεις, οι σημερινές εκπαιδευτικές τεχνολογίες βρίσκονται μόνο στο κατώφλι αυτού που πιθανότατα θα δούμε τα επόμενα χρόνια. Καθώς η τεχνολογία προχωρά ραγδαία, τα εργαλεία, οι εφαρμογές και τα συστήματα που θα γίνουν διαθέσιμα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς μπορούν να αλλάξουν εντελώς το περιβάλλον της τάξης και τον τρόπο με τον οποίο μαθαίνουν τα παιδιά. Καθώς αναδύονται αυτές οι τεχνολογίες, είναι σημαντικό να τις χρησιμοποιήσουμε για να βοηθήσουμε τους μαθητές να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους, όχι μόνο για την ευημερία και την επιτυχία τους, αλλά και για να μπορέσουν να δημιουργήσουν ένα καλύτερο και φωτεινότερο μέλλον για τις επόμενες γενιές.

Schreibe einen Kommentar